- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
"Én ezt értem, de egy médialejátszó attól jó hogy van egy hardver+szoftver csomagod ami optimalizált és hibátlanul teszi a dolgát."
Pont erről van szó. Jelenleg a RasPi AZ ARM-platform. Ez az, aminek messze-messze a legnagyobb támogatottsága van, az armos projektnek tipikusan van raspis változata, sőt, általában az a referencia-platform.
Éppen ezért szoktak viccesek lenni azok a bejelentések, hogy "megjött a Raspi-gyilkos X", mert ezek általában annyit tudnak, hogy némileg erősebb HW van bennük, viszont a RasPi erejét a közösség adja, az, hogy rengetegen foglalkoznak a szoftveres oldallal (meg a HW kiegészítőkkel).Méádialejátszót akarsz csinálni a raspiból? Libreelec, a raspis image-et rárakod egy SD kártyára, kész vagy.
Retro játékgép? Retropie, a raspis image-et rárakod egy SD kártyára, kész vagy.De ha építeni akarsz valami, akkor is a raspi az, amihez van mindenféle egyszerűen illeszthető kijelző, DAC, ilyen-olyan kiegészítő meg a hozzájuk való libraryk.
-
azbest
félisten
Libreelec telepítés kb ugyanaz egy amlogic box és pi esetén is. Amlogicnál esetleg pici nehezítés, hogy talán 1-2 konfigurációs fájlt a kártyán a megfelelő helyre kell mozgatni, de pi esetén is lehet kell valami külön konfigolni, például távirányítót.
A spécibb opciókhoz nem kell nyúlni egyik esetben sem, csak ha spéci igényi is vannak.Egyébként, mivel az amlogic 4k, h265 képes, így egy ideje már én is inkább azt szoktam ajánlani, ha valaki kifejezetten médialejátszónak akarja használni, főleg mert 40 dolcsi alatt komplett megoldást ki lehet fogni belőle (áfahatár alatt kínából), néha 2GB ram is belefér annyiért. 6 évvel ezelőtt nem volt párja ilyen szempontból a pinek és ha 1-2 éven belül kiadnak egy új változatot, ami legalább annyit tud, mint az amlogicok, akkor valószínű, hogy megint az lesz ajánlottabb.
Minimalista háziszervernek is jó többek közt. Nekem tévé tunerek vannak rajta, hálózaton át, így a lakásból bárhonnan, bármivel tudom nézni a műsort. Nyomtató szervernek is használtam a régebbi, nem hálózatos nyomtatómmal. De volt már, hogy vpn szerverként üzemeltem be, hogy az otthoni netemet elérjem máshonnan.
Lényegében mindenre jó, amire egy pécé, de annak figyelembevételével, hogy szűkös a ram és a processzor teljesítmény, valamint arm alapon nem lehet x86-os zárt cuccokat használni. De vannak sokkal kreatívabb felhasználások is, ahová kevés a mikrokontoller, oda ahelyeett vagy amellett.
A tudás és ismeret kapcsán igazad van, sokszor előfordul, hogy valaki alapvető ismeretek nélkül akar valamit kihozni belőle. Van aki talpraesettebb és értő olvasással meg tudja oldani, van aki annyira elveszett, hogy még sorrol sorra leírt utasításokat sem tud hibátlanul beírni, embere válogatja
szerk:
ja és sokmidnen, ami az alternatívákra elérhető, szintén a pi-n kezdődött. Mivel a pi volt az első valóban olcsó arm sbc, ami széles körben elérhető lett. -
[Newman]
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- 2023 Apple iMac 24 Blue! 16GB / M3 CPU / 512GB SSD!
- Asztali PC , i7 10700 , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC , i9 9900 , RTX 3070 , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- ASUS ROG STRIX B660-F GAMING WIFI + Intel Core i7-13700KF
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest