Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Google Pixel 7 | 7 Pro topik
(szerkesztés alatt)
A topicban bárminemű termék hirdetése, árulása, kínálása TILOS!
VOLTE alapból működik VOWIFI nincs***!
5G a decemberi stabil kiadás óta van!
(**VoWiFi beállítást igényel, leírás itt, de nem mindig mindenkinek működik)
Specifikációk, tesztek
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbendre
őstag
válasz vadászcsiga #1649 üzenetére
6 évig csak Pixelem volt és imádtam. Pár dolog idegesített. Amikor a gyerek ovit váltott nem tudtunk telefonálni a P6 és P5el.
Elegem lett majd vettem két Iphone-t, hozzá órát. Aztán ahol lakunk az Iphone-okkal is gond volt, Igaz sokkal kevesebb, de kiderült, hogy itt minenkinek gondja van a Vodával.
A feleségem közölte, hogy a Pixel5 volt az élete első telefonja amit igazán szeretett pedig cseréltem neki kb fél évente a telefonokat. Az Iphone-t már megszokta meg hozzá az órát, de csak megszokta...Két jó dolog van az Iphone-ban. A feloldás és az óra. Ez az a két dolog amiben jelenleg nincs Androidon olyan ami ezeket tudná. (A Pixel 4 volt, de ott is voltak gondok + End Of Life...)
Ahol a kamera igazán remekel az ha van gyerek, család, kutya. Amiket a Pixelel fotóztam azok között mindig volt amire azt mondtam, hogy wow. Ilyen az Iphone esetén nincs.
Nem értek a fotózáshoz. Nem tudom hány Hz a blende, mekkorára kell nyitni az ISO-t és merre kell tekerni a szenzort, hogy jó legyen a kép. A Pixel-el nagyon könnyen tudtam jókat fotózni. Van egy gomb, megnyomtam és jöttek a jó képek.
Samsung és Iphone esetén is manul mode-ban kell igyekeznem, hogy jó is legyen a kép és a gyerek se unja meg, hogy a levegőben kell maradni mire előkészülök
#1651 xhege: igen, lehet, de Én jobban szeretem a Pixel képvilágát, a színeket, az élességet.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
K82
őstag
válasz PeteePeti #1637 üzenetére
Szerintem az a jó telefon, amivel nem kell foglalkoznod. Használod és kész, nincs semmi idegesítő tulajdonsága. Aztán hogy az utóbbiba mi tartozik bele, már egyénfüggő vagy hogy egyáltalán hiba-e és nem csak megszokás kérdése. Motorolákkal kezdtem az androidos korszakot (nagyjából tiszta android), volt jó pár OnePlus (már kicsit messzebb a tiszta androidtól, de számomra tűrhető eltérésekkel), Pixelek és néha egy-egy totál módosított androidra épülő teló (Xiaomi, Meizu, Samsung) amik nem húzták sokáig. Leginkább Pixelek és OnePlus-ok váltották egymást, de az OxygenOS is elkezdett "elkínairomosodni" így számomra egyre inkább nem pálya.
Ha Pixelem volt, valamilyen szinten mindig kompromisszumos volt az adott évben kapható csúcs(közeli) telókhoz képest: kevesebb RAM, gyengébb CPU, lassabb töltés/kisebb akku. Ami viszont kárpótolt és a hátrányok ellenére is a Pixelek felé billentette a mérleg nyelvét, az a user experience (köszönjük marketingesek). Kiváló haptic feedback, nincs fagyás, alkalmazás inkompatibilitás, lassulás, a rendszer pörgős, havi frissítések és a legfontosabb: a point'n'shoot képminőség, nem nagyon lehet vele rossz fényképet csinálni (aztán az már más tészta h az általa kreált kép nekem tetszik, megszoktam a gcam képi világát).
Magyarán megveszed, használod és ennyi. Nem lesz baj a közelségérzékelővel (hello Xiaomi), nem lesz GPS-probléma (megint csak hello Xiaomi), nem lesz "varázslás" az appok altatásával/automatikus bezárásával (háttérfolyamatostul), normálisan működő fényerő szabályozás...
A P7/Pro is kompromisszumos, de jó az üzemideje, a kamerás teljesítmény nem kérdés, ujjlenyomat-olvasó véleményes (van akinél hibátlan, de az nem én vagyok; face unlock-kal kombinálva élhető, NFC-s fizetés is működik vele bizonyos tranzakció számig és összegig), a Pixel-féle android pedig nekem közel optimális. Vannak érthetetlen hülyeségei, de ezek nagy része root-tal (esetleg adb-s beállítással) orvosolhatóak.
A hálózatkezelés sajnos olyan amilyen, Telekomosként nem lesz vele problémád, más szolgáltatónál meg jelen pillanatban csak a root/custom kernel játszik. Havi frissítésnél kell vele nagyjából 20 percet foglalkozni, de az OTA sem települ gyorsabban, szóval megint csak nekem nem probléma.Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
natë
nagyúr
válasz vadászcsiga #1655 üzenetére
De, vagy te magad.
-
natë
nagyúr
válasz vadászcsiga #1657 üzenetére
Curve van berakva OTP elé, a beállított limitemig megy a shopping. Ha az OTP saját appját használom, korlátlan.
-
K82
őstag
válasz vadászcsiga #1655 üzenetére
Lehet félreérthető voltam, a face unlock-os NFC-s fizetésnél vannak a korlátok.
Csak mivel nálam problémás az ujjlenyomat, kombinálom a face unlock-kal ami viszont nem rendes 3D ToF alapú azonosítás mint amit az iPhone vagy épp a Pixel 4/XL használ, így nem használható biometrikus azonosításra és így fizetésre sem. Az EU-ban viszont van mentőöv, országonként eltérő értékben és tranzakció számban nem kell a szigorú hitelesítés (pin/minta/ujjlenyomat), vagyis elég a face unlock - ugyanaz mint a contactless bankkártyás fizetésnél, x összeg/darabszám alatt nem kell pin.
Akinél nincs beállítva a face unlock és jól működik a fp reader, nem is kell ezzel foglalkoznia.[ Szerkesztve ]
Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
Tocika
aktív tag
válasz vadászcsiga #1649 üzenetére
Múlt hét péntek óta használom aP7 -et telekomos fizikai simmel Debrecenben. Eddig nem volt semmilyen hívási problémám.
[ Szerkesztve ]
-
Don't Panic
senior tag
srácok a rezgő billenytű nálatok működik ? hiába állítom be az az bekapcsolom nem rezeg ( már újra indítottam de ugyan úgy nem rezeg gépelés közben)
kösz
-
natë
nagyúr
válasz Don't Panic #1663 üzenetére
Mi az a rezgő billentyű?
-
PeteePeti
őstag
-
Don't Panic
senior tag
válasz Don't Panic #1665 üzenetére
sikerült működésre bírni ( hiába van bekapcsolva gboardban a rezgés) ha a haptikus menüben a visszajelzés az érintésekről csúszka le van húzva nem fog rezegni. nyilván mindekinek ez alap , sajna nálam nem
[ Szerkesztve ]
-
tomboy0013
veterán
válasz Don't Panic #1668 üzenetére
Én Android 13-as Pixel Experience ROM-on (Poco F2) sajnos nem tudom beállítani hogy csak a billentyűzetnél legyen haptikus visszajelzés, erőlteti a visszalépésnél és az alkalmazás váltónál is ha be van kapcsolva. Gyanítom ez ugyanígy működik a Pixeleknél is.
-
Don't Panic
senior tag
válasz tomboy0013 #1669 üzenetére
így van
-
kakuk100
őstag
Sziasztok!
Hogy tudom beállítani a telefont, hogy mikor hívok valakit ne azt rja ki
hogy Privát szám, hanem az én nevem vagy a telefonszámom.
Köszönöm a választ. -
k-adi
nagyúr
nekem sincs semmi gondom sima p7, telekomos kártyás bohóckodás
a teló gyors, 3 napot kibír ha keveset nyomkodom és 2 óra alatt megvan a 0-100% töltés simán
az ujjnyomat néha valóban foscsi, de 8/10 megvan - aki meg rinyál ott a face unlock is (bár én nem használom de az jó alternatíva lehet akár)
-
kakuk100
őstag
válasz Drakmusz #1679 üzenetére
Sajnos nekem nem. Ezek vannak: Hívóazonosító és spam, kisegítő lehetőségek, letiltott számok, megjelenítési beállítások, közeli helyek, gyors válaszok, hangok és rezgés, hangposta hívóazonosító kimondása, elnémítás lefordítással. Ezeket mind megnéztem, de nincs egyik be se.
[ Szerkesztve ]
-
bbendre
őstag
válasz kakuk100 #1680 üzenetére
Mi van "Hívóazonosító (és Spam)" alatt?
Btw, probáld meg átállítani angolra. És valóban teljesen más lehet a menü egyes szolgáltatókkal, SIM és nyelvi beállításokkal.
Próbáld meg US English beállítással. Ott van a legtöbb opcióiPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
kakuk100
őstag
Köszönöm szépen a segítségeket. Biztosan a sima 7 est írtátok, de a pro sajnos más. Nem baj, így is jó ahogy van.
-
K82
őstag
-
-
natë
nagyúr
Na, hogy kicsit elszakadjunk a napi basic mobilos kérdések témájától, egy "érdekesség" Yettel fronton: ma 10 hívásom volt, volt közöttük 25 perces is. Nulla szakadás, nulla probléma, tökéletes hangminőség. Mitől függhet vajon, hogy van akinél hibátlan, van aki szenved vele?
-
AlexDaywalkr
tag
Sziasztok!
Céges flottás Telekomos fizikai simkártyámat kellene lecserélnem e-simre, hogy tudjam használni dualba a telefont. Az lenne a kérdésem, hogy mennyire megbízható az e-sim? A cégben akinek e-simes kártyája van az panaszkodott, hogy van mikor nem elérhető és csak sms-t kap, hogy keresték. Mondjuk nekik iPhone-uk van. Van valakinek tapasztalata ilyen ügyben?
Köszi:
Alex
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest