Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-12 16:59:17

LOGOUT.hu

Google Pixel 7 | 7 Pro topik
(szerkesztés alatt)

A topicban bárminemű termék hirdetése, árulása, kínálása TILOS!

Google Pixel 7 Pro review | Finder

VOLTE alapból működik VOWIFI nincs***!
5G a decemberi stabil kiadás óta van!
(**VoWiFi beállítást igényel, leírás itt, de nem mindig mindenkinek működik)

Specifikációk, tesztek

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8001) Cingáriusz válasza bbendre (#8000) üzenetére


Cingáriusz
őstag

Köszönöm.
Akkor a kezdeti hálózati problémák már orvosolva vannak? Hívások eldobálása, randbom nem fogadott hívásról szóló sms-ek?
Az 5G-t még én sem használom ki, szóval azzal ki tudok békülni, ha arra még várni kell kicsit.

(#8002) vacs válasza Cingáriusz (#8001) üzenetére


vacs
veterán

A hálózati (hívás) hibák 99%-a megszűnt!

(^)(>.<)(^)

(#8003) MC Pite válasza Cingáriusz (#8001) üzenetére


MC Pite
veterán

A hibák nagyja a volte hiányából adódott. A maradék a voda ****ságából.
Azaz már nincs gond vele.

P7 hasonlóanntölt mint a P8, ma 10 perc alatt 18% ment bele 44%ról indulva (25W töltővel). A gyors nem ilyen, de nem is rossz.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#8004) TaylorPro válasza MC Pite (#8003) üzenetére


TaylorPro
addikt

Nem kritikus a töltési idő.

Pixel 8 Hazel

(#8005) tomboy0013 válasza bbendre (#8000) üzenetére


tomboy0013
veterán

4 év sw támogatás, nem 2.

(#8006) bbendre válasza tomboy0013 (#8005) üzenetére


bbendre
őstag


2025 october-ig: Android verzió Frissítés, támogatás és featuredrops
+2 év biztonsági frissítések. Itt már nincs új verzió, feature drop...

Igen, kinek mit jelent az sw támogatás...

Azért na, nem egy Pixel 8 ahol 2030-ig új Android verziók... :)

[ Szerkesztve ]

Iphone 13 Pro Max & Google Pixel 8 Pro

(#8007) tomboy0013 válasza bbendre (#8006) üzenetére


tomboy0013
veterán

Tisztában vagyok ezzel, ha azt írod OS akkor nem is jelzem, de az software update az a biztonsági frissítés is. És kb csak ez utóbbinak van értelme Pixelek esetén, csomó dolgot nem kapnak meg a régi telefonok egy új széria megjelenésekor, és ugye nem hardveres korlátai vannak általában ezeknek.
P8-nál is csak herélt OS update-ek lesznek, a valós újdonságok csak mindig az új modelleken lesznek elérhetők. Ez látszik már az előző P6,P7,P8 peldájából is.
Elég dühítő amit csinál a Google, AI funkciókat nem tesz elérhetővé a régi modelleken, meg manuális kamera lehetőségeket, nevetséges szoftveres korlátok.
P6 szériánál elérhető már a Face unlock? Ha nem akkor sokat ne várjunk a Googer-től frissítés téren.

[ Szerkesztve ]

(#8008) Apollyon válasza tomboy0013 (#8007) üzenetére


Apollyon
Korrektor

"Elég dühítő amit csinál a Google, AI funkciókat nem tesz elérhetővé a régi modelleken, meg manuális kamera lehetőségeket, nevetséges szoftveres korlátok."

Ilyenkor kell használni alternatív OS-t, mint pl. a LineageOS. Jelenleg az első Pixeltől a 7a-ig mindegyiket támogatja. A google payt meg ezeket nem vágom, de az biztos, hogy ha nincs hardveres korlát, akkor funkciógazdagabb bármilyen stock rendszernél.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#8009) Hieronymus válasza bbendre (#8000) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

A pixel 7 esetében 2 főverzió frissítés és további 3 év biztonsági frissítés várható. A nyolcas esetében még több év.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#8010) Cingáriusz


Cingáriusz
őstag

Hát, nagyon kezdek a Nord3-ról a Pixel7 felé eltolódni, pláne ha tényleg megoldódtak a hálózati és 5G problémák.

(#8011) tomboy0013 válasza Apollyon (#8008) üzenetére


tomboy0013
veterán

Azért vettem Pixelt hogy ne kelljen ROM-olni, Xiaomi-nál meguntam. Nem akarok ezzel foglalkozni és nem is erről volt szó. A Pixel 8 bemutatója bosszantotta fel igazán, vannak funkciók amiket még a 8 se kapott meg csak a 8 Pro, innen már látni hogy sok jóra a 7 Pro-val se számíthatok. Nyilván gondoltam hogy nem lesz minden funkció elérhető a régi modelleken is, de az AI funkciókat meg a kamera Pro módot elég paraszt dolog az új szériára vagy annak egyik darabjára korlátozni mikor a hülye is tudja hogy simán vinné a régi modell is, vagy a kamera Pro mód esetén mindkét új nem csak a Pro...
Bosszant, de nem fogok ezért ROM-olni mert amúgy meg patentul megy minden és szeretem hasznàlni a 7 Pro-t, hónapról hónapra jobb a felhasználói élmény. De ettől függetlenül a kamerával kapcsolatos AI funkciók egy része hiányzik (pl magic editor)

[ Szerkesztve ]

(#8012) Apollyon válasza tomboy0013 (#8011) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Nálam a "ROM-olás" úgy nézett ki, hogy egyszer feltettem a telefonra a kívánt rendszert, és többet nem foglalkoztam vele, utána addig frissült és működött amíg le nem cseréltem a telefont.

Már az is nagy szó, hogy mennyi verzió meg sec. frissítést kap 1-1 pixel telefon, ez is előrelépés a megszokotthoz képest. Viszont itt is igaz az, mint az összes többi gyártónál, hogy előbb lesz és marad a stock rendszeren a bloatware, mintsem hogy jönnének az új és hasznos funkciók. ¯\_(ツ)_/¯

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#8013) jUUh válasza tomboy0013 (#8007) üzenetére


jUUh
Topikgazda

Nem, és nem is fogja a Face unlockot a hatos, annak speciel pont hardveres korlátja van. De pl amit írsz, hogy Manuális mód na annak nincs.

De ha már itt tartunk, a Pixel Watch 1-re gondoltak egyet indoklás nélkül szétqrták a töltési idejét. [link]

Ott a cikkben a táblázat. Mit ad isten pont úgy módosították, hogy azért mégse ugyanaz legyen, mint az új generációnak. Persze páran találgatták, hogy biztos azért, hogy jobban bírja az akksi, stb... Aha, és erre pont akkor jöttek rá szintre hétre pontosan, amikor kijött a PW2. :DDD

Romolás: Redmi 2 Pro, Note 3 Pro, Note 5 Pro, Mi 9T. Ezeken mind pörgött LOS, pixel experience, ezerféle rom, custom kernel, magisk modul... Nekem ebből ez így elég volt. Pixelt nem azért vesz az ember, hogy ezzel szórakozzon. Mert ugyan jól ment ezeknek a romoknak a nagy része, sose volt 101%-os.

Samsung Galaxy S23+

(#8014) tomboy0013 válasza jUUh (#8013) üzenetére


tomboy0013
veterán

Nem értem milyen hardveres korlátja lehet egy 2D azonosításnak mikor egy utolsó 2 forintos kínai telefonon is meg tudják oldani, feltételezem custom ROM-mal megy a 6-os szériánál is.

Apollyon:
Nálam ROM-olásnál csak kb a CdDroid volt az amire OTA hiba nélkül felment hónapokon keresztül frissítés, aztán egyszer csak nem. Más ROM-hoz általában kellett a sideload, plusz folyton elszállt a Google Pay (root-olni nem akartam emiatt). Nekem ez körülményes volt, meg para hogy kb bármelyik frissítés ki tudta végezni a rendszert, mert volt ilyen is. Nem akarok már ilyenekkel foglalkozni.

[ Szerkesztve ]

(#8015) gabro0 válasza tomboy0013 (#8014) üzenetére


gabro0
őstag

Az arcra feloldás miért olyan nagy szám manapság? 10+ éve is tudták telefonok.

(#8016) Drag77 válasza tomboy0013 (#8014) üzenetére


Drag77
senior tag

Fel is oldhatók egy fényképpel link

[ Szerkesztve ]

http://draginet.hu , MCSA, MCSE, UEWA, Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associa Microsoft Certified: Windows Server Hybrid Administrator Associatete,

(#8017) jUUh válasza tomboy0013 (#8014) üzenetére


jUUh
Topikgazda

Azzal magyarázták, hogy másféle kamera van benne... nyilván bullshit. Android kb 6-tól 11-ig natívan támogatta a Smart Lock-ot. Aztán Google rájött, hogy a 4/4XL-el nehéz lesz eladni a face unlock-os feloldását, ha tudja minden telefon gyárilag. (Nyilván összehasonlíthatatlan egy sima 2D meg a 4es sorozatos).

Személy szerint én visszatenném mindenhová a sima 2D-set , aztán felnőtt emberek kezeljék úgy a telefont, hogy ha otthagyják valakivel akinek ki van nyomtatva egy a regisztrálthoz hasonló arckép, lehet feloldja.

Samsung Galaxy S23+

(#8018) K82 válasza gabro0 (#8015) üzenetére


K82
őstag

Az arcfeloldás nem nagy kunszt. Az már igen h biztonságos is legyen, lásd a fentebb linkelt fényképes átverés. A 4XL face unlock-ját baromira szerettem mert minden helyzetben jól tette a dolgát (kivéve ahogy bejött a Covid), de ott nem is volt kérdés h a 3D ToF + IR átverhető-e vagy sem.

Pixel / OnePlus Pad

(#8019) gabro0 válasza K82 (#8018) üzenetére


gabro0
őstag

Igen, ezzel tisztában vagyok. A technológia ugyanaz és amíg nem lesznek új szenzorok, mint pl. a 4XL-ben, addig nem lesz előrelépés.
Az hogy nem biztonságos, szintén 10+ éves felfedezés, nincs új a nap alatt. Ezért nem értem miért számolnak be újra és újra ugyanarról.

(#8020) tomboy0013 válasza Drag77 (#8016) üzenetére


tomboy0013
veterán

Mondjuk annyira nem izgat hogy fényképpel feloldható, ha valahol elhagyom, jó eséllyel fogalma sem lesz a megtalálónak ki vagyok. Feloldásnál viszont sokat gyorsít a dolgon ha épp az ujjlenyomat nem reagál elsőre. Meg hát el tudja az ember dönteni akarja-e használni vagy sem. Azért nem Apple telefont veszek mert szeretném én eldönteni hogyan használjam, ne egy cég találja ki helyettem. Ezért nem értem ezeket a buta szoftveres korlátokat.

Gabri0: Hát ez a jó kérdés hogy 10+ éve is tudták a telefonok, ma meg felső kategóriában van amelyik nem tudja (Pixel 6/6 Pro), az utód tudja és mégsem jön ki frissítés formájában az elődre... Vicc.

(#8021) Drag77 válasza jUUh (#8017) üzenetére


Drag77
senior tag

Azért céges enterprise környezetben ez nem megoldás, volt olyan cég ahol dolgoztam, hogy tiltva volta biometrikus azonosítás pont az ilyenek miatt. Microsoft Windows Helo működése is speciális infravörös kamerához van kötve.
Az iPhone - ban rendes kamera van az arcfelismeres hez.

[ Szerkesztve ]

http://draginet.hu , MCSA, MCSE, UEWA, Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associa Microsoft Certified: Windows Server Hybrid Administrator Associatete,

(#8022) Drag77


Drag77
senior tag

Hw követelmény a kamerához hogy biztonságos legyen link.

http://draginet.hu , MCSA, MCSE, UEWA, Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associa Microsoft Certified: Windows Server Hybrid Administrator Associatete,

(#8023) bbendre válasza jUUh (#8017) üzenetére


bbendre
őstag

Azért itt vannak gondok...
"másféle kamera van benne... nyilván bullshit."
OMG...

A selfie kamera a Pixel 8ban Dual-Pixels AFs nem fix fokusszal rendelkezik mint a korábbi Pixelek (leszámítva a Pixel 3-at)
A Google Pixel 3 -ban bemutatott megoldást használja:
https://blog.research.google/2018/11/learning-to-predict-depth-on-pixel-3.html
itt a forrás: [link] Ezen csiszoltak + az új tensor flow dolgozik alatta

Azaz a dual Pixel AF sensor mozgással lehet mélység információt gyártani.
Ez ELVILEG egy sima fotóval nem verhető át. (De lehet az SW alatta túl megengedő)
Itt van a Patent : https://patents.google.com/patent/US10044926B2/en

A Pixel 4-ben pedig klasszikus infra háló + infra érzékelő volt mint az iPhone-okban.

Azzal meg az a gond, hogy nagy helyet foglal...
Azért a Pixel4 sem hozott ilyen téren semmit ami ne lett volna már más telefonban
Szerettem volna ha a Soli radar jobb lett volna, de nem ....

Drag77: "Az iPhone - ban rendes kamera van az arcfelismeres hez"
nem rendes kamera van, hanem infraháló "vető" és hozzá szenzor.
Ezért megy sőtétben is és ezért nem megy ha belesüt a nap

[ Szerkesztve ]

Iphone 13 Pro Max & Google Pixel 8 Pro

(#8024) Drag77 válasza bbendre (#8023) üzenetére


Drag77
senior tag

Igen így értem a rendes kamerát, hogy megfelel a security nek.

http://draginet.hu , MCSA, MCSE, UEWA, Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associa Microsoft Certified: Windows Server Hybrid Administrator Associatete,

(#8025) jUUh válasza bbendre (#8023) üzenetére


jUUh
Topikgazda

A 6 Pro kaphatott volna P7 szériában lévő arcfelismerést elvileg, mégse így lett. Erre gondoltam.

Samsung Galaxy S23+

(#8026) laskr99


laskr99
addikt

Dual simes hibát lejelentettem fél éve. Most változott status: In Progress (Accepted) → New erre így mizu lehet, foglalkoznak vele? :DDD

(#8027) bbendre válasza laskr99 (#8026) üzenetére


bbendre
őstag

Igen, "valóban hiba" státuszba került

Iphone 13 Pro Max & Google Pixel 8 Pro

(#8028) bbendre válasza jUUh (#8025) üzenetére


bbendre
őstag

A Pixel talán legviccesebb ilyen funkciója a "flip to shh..." volt amit már minden gyártó tudott az LG flex 10 éve tudta. De a Pixel 3 több mint egy évig nem kapta meg, azaz benne volt a beta-ban, de a véglegesből kivették és a Pixel 4 exclusive lett. majd egy év múlva ismét megkapta.

Elbeszélgetnék azzal aki ezeket találja ki a Google-nél

[ Szerkesztve ]

Iphone 13 Pro Max & Google Pixel 8 Pro

(#8029) jUUh válasza laskr99 (#8026) üzenetére


jUUh
Topikgazda

Igen, akkor ezek szerint csinálnak vele majd vmit.

Mi a hiba pontosan, lemaradtam róla? :Y

Samsung Galaxy S23+

(#8030) Thom!


Thom!
veterán

Egy kérdés aki vezeték nélkül tölti a telóját mikor felmelegszik mennyire laggol a rendszer?

(#8031) laskr99 válasza jUUh (#8029) üzenetére


laskr99
addikt

Dual sim mellett sokszor lehetetlen volt a hívás, volt hogy ha hívtak simán lekapcsolt a sim kártya. [link]

(#8032) Petyal


Petyal
tag

Srácok hogyan tudok itt képernyöfotót megosztani? A pixel fotó alkalmazásban nem sikerült atkonvertálni kisebbre, a PH pedig 1 MB felett nem engedi feltölteni.

(#8033) laskr99 válasza Petyal (#8032) üzenetére


laskr99
addikt

Oldalt konvertál jpg-be és akkor engedi a ph

(#8034) jUUh válasza Thom! (#8030) üzenetére


jUUh
Topikgazda

IKEA 5w-s vezetéknélküli töltöjével konkrétan langyos se lesz a telefon :DDD

Samsung Galaxy S23+

(#8035) Thom! válasza jUUh (#8034) üzenetére


Thom!
veterán

12W tudom tölteni meleg lesz, de nem vészes cserébe full laggy amíg vissza nem hűl.

(#8036) Cingáriusz


Cingáriusz
őstag

Nézegetem ezt a Pixel7a-t. Igazából a sima 7-hez képest annyi a különbség, hogy kicsit gyengébb a kamerája, és 0,2 col-al kisebb a kijelző?

(#8037) gabro0 válasza laskr99 (#8026) üzenetére


gabro0
őstag

Sajnos nem. Eddig kellett volna foglalkoznia vele a hozzárendelt embernek, a new státusz azt jelenti, hogy a hozzárendelt emberről visszakerült a feldolgozandó jegyek közé (feltételezhetően backlogba).

(#8038) jUUh válasza Thom! (#8035) üzenetére


jUUh
Topikgazda

Ez érdekes. Vezetékes melegszik de akkor se szaggat.

Samsung Galaxy S23+

(#8039) Thom! válasza jUUh (#8038) üzenetére


Thom!
veterán

[link] P8 lagg

(#8040) BoB válasza Cingáriusz (#8036) üzenetére


BoB
veterán

A különbségek az "a" és a normál 7 között:

- kijelző méret 6.1 vs 6.3

- Hátsó kamera más, azt itt nem részletezem

- a hátsó kamerák autófókusza az "a" modellben "dual pixel phase detection", a rendesben LDAF (lézeres szenzor)

- első kamera 13MP (a) vs 10.8MP (normál), apertúra, fókusz azonos

- az "a" modellel nincs 10-bit HDR videó

- az "a" modellel nincs audio zoom a videókban

- videó esetén a max digitális zoom 5x (a) vs 7x (normál)

- "a" modellnél nincs battery share

- "a" modellben csak 2 mikrofon van, a normálban 3

- "a" wifije csak HE80, a normál HE160

- "a" BT 5.3 vs normál 5.2

- "a" egycsatornás, normál kétcsatornás GNSS vevő

- "a" Gorilla glass 3 vs normál Gorilla Victus

- "a" IP67 vs normál IP68

A számomra egyik legfontosabb különbség ami miatt nem venném az a-t, azaz egycsatornás GNSS.

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#8041) tomboy0013 válasza BoB (#8040) üzenetére


tomboy0013
veterán

Meg a Tensor G2 is más az a-ban, jobban melegszik, a szoftver is hamarabb korlátozza a telefont. Én emiatt biztosan nem vennék 7a-t.

(#8042) tomp válasza Thom! (#8039) üzenetére


tomp
félisten

Ez azért eléggé kínos...
A OP 9 Pro 50W-os wireless töltés alatt sem akadt pedig ott nyáron a töltés után még egy fél órát pörgött a telefon hűtése...
Az már mellékes, hogy 1év alatt megsütöttem az akksit mert kizárólag így töltöttem. :DDD

(#8043) jUUh válasza Thom! (#8039) üzenetére


jUUh
Topikgazda

Durván meleg is a telefon? Esetleg egy újraindítás után azt nézhetnéd meg, hogy "pontosan" teszed-e rá a telefont a töltőre. Ha nem, nelegedhet jobban. Talán tok nélkül jobb...

Minden esetre nem lennék meglepve, ha ez bug lenne.

Samsung Galaxy S23+

(#8044) Thom! válasza jUUh (#8043) üzenetére


Thom!
veterán

ugyanezt csinálta 7es is
ha melegszik mindig ez van
tok nélkül!
visszahűl jó, ja meleg de nem vészes a mobil

(#8045) jUUh válasza Thom! (#8044) üzenetére


jUUh
Topikgazda

15w vezeték nélkül még nem próbáltam, de gyári sebességű PD-vel is elég meleg lesz, mégse szaggat. Nyáron volt 47-48 fokos, akkor se szaggatott :Y

Samsung Galaxy S23+

(#8046) amargo


amargo
addikt

Sziasztok normál 7-es telefon friss béta FW és a gyári kamera FHD+30fps -el a videók másnál is kritikán aluliak? Ha 60fps-re rakom, akkor már elfogadható csak, akkor nincs HDR.

gcam 8.8-at is próbáltam, ott szép videót csinált, de nincs hdr 60fps-el szintén, ez a korlátozás miért és hol van benne?

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#8047) Postas99 válasza amargo (#8046) üzenetére


Postas99
senior tag

Erről panaszkodok már régóta... én inkább a kamera verzióra gyanakodnék, amióta frissült a kamera, a fókusz 3-ból 2x szar, egy szobában kijelülve a pontot hogy hova fókuszáljon legtöbbször nem sikerül fókuszt találni.
A videók olyanok mintha a miecraft-ban fotóznék. Siralmas lett. Csináltam már tárhely és cache törlést is. Kiritkán aluli. Azóta nem nem inkább hanyagolom a fotózást.

(#8048) amargo válasza Postas99 (#8047) üzenetére


amargo
addikt

Én egyedül a videóknál vettem észre, hogy a fakó kép mellé kockás az egész felvétel (látszólag csak 30fps mellet van ilyen, de az is lehet, hogy a HDR miatt). Képeken nem tapasztaltam, igaz ritkán állítgatom a fókuszt.

szerk: teszteltem és egyértelműen a HDR bekapcsolása után lesz rossz minőségű az egész.
gcam-al nincs ilyen, tehát valóban az új 9-es kamera app-al van a gond.

[ Szerkesztve ]

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#8049) Postas99 válasza amargo (#8048) üzenetére


Postas99
senior tag

Esetleg tudnál linkelni egy Gcam-et? Nate konfigot használod hozzá? HA igen, olyat is kérhetek? :R

(#8050) amargo válasza Postas99 (#8049) üzenetére


amargo
addikt

én ezt a verziót használom a BSG-ből: [link] MGC_8.7.250_A11_V15a_ENG.apk

hozzá ezeket: [link]

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.