Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wesder
titán
válasz
mbalint987 #15 üzenetére
"Keletinél lévő Vest End Tesco"
-
mbalint987
aktív tag
"Csak arra tudnék gondolni, vajon hányan néznek tolvajnak"
Például a Tesco - mondjuk úgy - kevésbé értelmes biztonsági őrei... Az ilyen történetek után én is óvatosan vásárolgatok az áruházukban. -
bzoley
veterán
Eddig nem hallottam erről az újításról, de tetszik. Sajnos nálunk(Market Central) nincs ilyen lehetőség, pedig biztosan használnám.
Általában nagyobb bevásárlásokat intézek, de ha úgy adódna, hogy csak néhány dologra lenne szükségem, nem biztos, hogy "merném" használni. Kínosan érezném magam, ha a sorok között válltáskába pakolnám az árút. Csak arra tudnék gondolni, vajon hányan néznek tolvajnak
Szatyor a kocsiban azért inkább megszokott. -
Britországban ez már régóta így megy, de csak klubkártyával lehet használni. Működik minden szépen, a törlés is. Gondolom, a gyerekbetegségeket itt heverte ki anno a rendszer... (Ja: itt azért a lopás nem annyira nemzeti sport, mint otthon
)
A munkanélküliségre biztos hatnak az önkiszolgálók, de az otthoni spar-ban ezek nélkül is évente cserélődtek a pénztárosok... -
Speeedfire
félisten
Még nem próbáltam ki, de egy ideje már szemezgetek vele.
-
DigitXT
félisten
válasz
Biznisz Elek #8 üzenetére
Szúrópróbaszerűen. (Ha "kisorsol a gép" 15 terméket ők is beszkennelnek
véletlenszerűen, és ha mind fent van a te listádban, akkor okés.) Hallottam
rémtörténeteket, hogy nem napon barnultak próbálkoztak egy háromelemű
listával, miközben tele volt a kosár: gyakorlatilag a bolti lopás kategóriája... -
TheMarci
addikt
válasz
Biznisz Elek #8 üzenetére
Véletlenszerűen szoktak, nekem párszor volt, hogy kiírta, hogy hívjak pénztárost, ő beszkennelt pár terméket, és ha mind megvolt nekem is beszkennelve, akkor mehettem tovább.
-
Biznisz Elek
senior tag
Udv. Ha van egy teli kosaram es nem pakolgatom ki ujra. Azt ellenorzi valaki hogy tenyleg mindent beszkenneltem?
-
elithun
őstag
Nekem áldás volt az önkiszolgálók megjelenése, mert ott lehet úgy fizetni, hogy elsőre bedobom a nálam lévő készpénzt majd a maradékot kártyával fizethetem. (Kasszásoknál ezen művelet kérése mindig fájdalomba ütközött. És míg diák voltam, akkor viszont sűrűn úgy jött ki a kevés pénzem, hogy fele nálam, fele kártyán.)
Ez a csippantós pedig még egyet könnyít az egészen. Részemről maradhat, hasznos fejlesztés. -
Dr. Oid
aktív tag
Én karácsony előtt próbáltam és nem jött be. Az első baj az volt, hogy torolni akartunk egy árucikket, ami mégse kellett, de ez után semmit sem ismert fel a vonalkód alapján. Másodszorra a problémát a Tesco saját kuponjai okoztak, sem a kezi leolvaso, sem az önkiszolgáló pénztár nem tudta leolvasni oket, at kellett állni a normál kasszába. Szóval az ötlet jó, a megvalósítás egyelőre erősen béta.
-
DigitXT
félisten
Akkor tényleg lehet jó, ha mondjuk egy csokit veszel csak
Na, arra pont nem kell a scanner: mész az önkiszolgálóba, lehúzod és viszlát...
Ellenben ha egy nagy-bevásárlással teleraksz egy bevásárlókocsit, akkor áldás!Tudniillik: kapásból szatyrokba pakolhatsz, mégis pontosan tudod, mi van bent
a kocsiban, és mennyibe kerül. Majd a végén nem kell (feleslegesen!) kipakolni
mindent a szalagra, hogy majd (egyenként!) dobálja át a pénztáros a leolvasón,
aztán visszapakolni a bevásárlókocsiba (ha tudod szatyorba, de kapkodás van).
Utána az autódnál mégegyszer kipakolni, beszatyrozni: szarakodás/emelgetés.
A scanner ezt mind megoldja! Kiválóan. Amióta van, azt használjuk Budaörsön.Egyetlen baja, hogy az "áttöltés" egy kicsit lassú: rögtön ki kéne írnia fizetendő
összeget! S ha nincs semmi nyűgöd (áruvédelmi cucc, nem olvasható vonalkód,
esetleg rutinellenőrzésbe belefutás), akkor rögtön fizethetnél. Nem utópisztikus!
Egy kis fejlesztés a pénztárgépeken, infrastruktúrán, és megvalósítható...Hogy kevesebb pénztárosra van szükség, az mellékhatás. Át kell képezni őket.
-
Wesder
titán
Nálunk még csak tervezik a bevezetést (Pólus), de màr előre félek azoktól, akiknek szépen mondva sem sikerül megérteni a működését...
-
TheMarci
addikt
Ha többe kerülne, akkor is ezzel vásárolnék, általában tele kocsinyi cuccot veszek, semmi kedvem a futószalagra újra kipakolni, hogy a nénike végigfogdossa, majd vissza, szóval nekem bevált.
-
66zio
aktív tag
Csak nehogy azt higgyük, hogy ez mind a vásárlóért van. Azt várom már, hogy mikor lesz már olcsóbb egy termék ha már nem kell megfizetni a melóst ( nálunk sokszor csak egy kassza megy, mióta van önkiszolgáló), főleg ha még vásárlás közben dolgozom is. Elsőre persze jópofa, meg érdekes, de nem én vagyok a célközönség az biztos. Önkiszolgálót se használom. Persze amikor behozták kipróbáltam, meg amikor haverral voltunk TESCO-ba és ő minden áron ott akar, aztán lebasz minket a segítő néni. A legjobb az amikor mondják, hogy menjek önkiszolgálóba, mondom a segíthetek Annának, hogy köszönöm nem. Még kétszer mondja és még ő van megsértődve, hogy nem oda állok.
Nyilván fejlődés, meg blablabla, csak aztán senkinek se sírjon a szája, ha majd közlik vele, hogy bocsi Gézuka már nem dolgozol itt jövőhéttől.
Akkor tényleg lehet jó, ha mondjuk egy csokit veszel csak, de gyakorlatban sokszor van olyan, hogy az önkiszolgáló előtt is sor áll, ha meg sok cuccal vagy főleg nem vonalkódos termékekkel, akkor a sima kassza még néha gyorsabb is.
Viszont ezzel a csipogtatós módszerrel ez a probléma is megszűnik, a kérdés csak az, hogy vállaljuk-e a következményeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung Galaxy A25 5G / 8/256 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest