- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: AdGuard Family Plan: Lifetime Subscription akár 9 eszközre!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- RIOS Gépház: Terheléses támadás alatt a PROHARDVER! lapcsalád
- kraftxld: Untappd lista
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
omszpeter #41 üzenetére
Ezt találtam egy helyen:
# Külső USB tárhely csatlakoztatása
Mint már írtam fentebb, ez a rész óriási csalódás volt. A gyakran elhangzó “csak rádugod és működik” egyeltalán nem igaz.
Ott kezdődik, hogy kell egy OTG kábel. Ez nem nagy kaland, 1-2 dolláros tétel pl a dx.com vagy ebay-en, de itthon is lehet már venni 990 Ft-tól pl. edigital.hu-nál.
Mint minden kiegészítő esetében, itt is elég nagy a szórás minőség terén úgyhogy nem biztos, hogy amit megvettél, azzal működni is fog a kapcsolat, kicsit kísérletezni kell.
Google Nexus 7 (2013) tapasztalatok 1 google nexus 7 otg kabel usb tablet root nexus 7 android
Mivel az itthoni beszerzés a legegyszerűbb ezért hivatkoznék arra, amit az edigital.hu-nál írt az egyik látogató:
Ami tetszik: működik Nexus 7-tel
Ami nem tetszik: -
Helló! Az imént frissítettem a Nexus 7-emet 4.3-ra és jelentem, hogy tökéletesen működik a kábel. A tabletem root-olva van. A következőket próbáltam eddig: egér (egy Dell egér, amit irodai laptophoz adnak, meg egy Fujitsu-Siemens, szintén irodai), illetve amihez eredetileg vettem, egy Genius SP U150x kis hangszóró, ami USB-n keresztül kapja az áramot. Így most táp nélkül tudok kicsit jobb hangzással zenét hallgatni róla.Itt is elhangzik: root-lt a tablet.
Amit még találtam a neten a témában az az, hogy ajánlották tesztelni kell a kábelt, jó lesz-e. Ennek egyik egyszerű módja hogy ha egy USB-s egeret vagy billetnyűzetet rádugsz a tablet-re, azzal lehet irányítani a gépet.
Nekem az ithon lévő OTG kábellel pl. egy Microsoft Wired Desktop 600 simán működik. Ugyanezzel a kábellel más androidos telefonon simán működik az adaátvitel külsős eszközről, úgyhogy marad az hogy biza ez root-olást fog igényelni. :S
Google Nexus 7 (2013) tapasztalatok 1 nexus media importer usb tablet root nexus 7 android
Ja amit még kihagytam, hogy a Google Play Store-ból megnéztem több programot is a témában, pl. Nexus Media Importer-t és az OTG Disk Explorer Lite-t. Az előbbihez azt írják hogy root-olás nélkül is menni fog az adatátvitel. A tesztem szerint viszont nem fog menni.
Tehát valszeg rootolni kell. De ahogy a cikk is írja létezik két program playen amit érdemes lehet kipróbálni. Egyik kollégámnak is van egy Nexus 7 az új majd kipróbálom hátha.
-
-
válasz
#79335424 #37 üzenetére
hadd kötözködjek még egy kicsit
egy 16/32 gb-os micro sd egyébként sem olcsó ha az ember gyorsat szeretne - de ha még gyors is a kártya - az adapter akadályt görget a határtalan sebesség elé. tehát megint csak ár-érték arányban ez sem olyan kifizetődő megoldás. mélyen a zsebedbe kell nyúlnod mert a class 10 is csak 10 MB/s körül mozog legalább is a tűrhető árúk biztosan nem tudnak többet..
-
válasz
#79335424 #35 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy egyedüli hanem, hogy a legegyszerűbb sokszor.
Megállni mekiben vagy a kúton na erre a lehetőségre nem bíznám az életem. Viszont én a te érveidet el tudom fogadni, te meg azt sulykolod, hogy semmi értelme, sőt egyenesen kártékony ilyet magunknál hordani. Hangsúlyosabb nálad az elfogultság mint a logikus érvek.
-
válasz
#79335424 #33 üzenetére
Nem annyira bonyolult. Igen is van olyan munkahelyi környezet ahol csak pc-k vannak wifi nélkül vagy ha van is wifi az illetőnek nincs hozzá jogosultsága. A micro USB nem egy mobilis dolog abból a szempontból, hogy ha berakjuk a telóba nem nagyon szoktuk kiszedegetni, vagy te igen?
Mostmár elég sokan az akku alá rakják a micro usb foglalatot, te olyankor mindig kiszeded az akksit? Hát ha neked ennyi időd van, meg még a mellényzsebedből kártyaolvasót is van kedved előhúzogatni hát hajrá, szerintem viszont nem létezik _egyszerűbb_ megoldás, mint egyszerűen rádugni egy pent a telóra majd a gépre. Sok adatot szállítok, van hogy kártyaolvasót használok, van, hogy külső vinyót, van, hogy hálózaton küldöm el, de rühellem mert gyakran nehézkes és időigényes. Utálok ezekkel szenvedni, és türelmetlen is vagyok - ezt meg csak előkapja az ember és kész. Nem tartom reálisnak az adatkábel meg a kártyaolvasó hurcibálását nálam csak pendrive szokott lenni. Minél kevesebb eszközzel meg tudsz oldani valamit annál jobb - és ehhez nem kell semmilyen hálózati eszköz, semmilyen olvasó, vagy internetkapcsolat (nem kell semmit konfigurálni sem). Egy mezei USB aljzat MINDEN számítástechnikai környezetben megtalálható. Ha nem látod a praktikumát az a te életviteledből adódik, az enyémben van helye egy ilyen cuccnak. :
-
-
válasz
#79335424 #29 üzenetére
Te hotspotról beszélsz de ahhoz kell wifi. Egyértelmű, hogy több wifis eszközt össze lehet kötni ilyen módon, netet is meg lehet osztani, de mi a helyzet az asztali PC-vel amin nincs wifi? Én arról beszéltem, hogy ha van otthon egy PC és hálózati kábellel vagy rákötve a modemre és nincs router akkor hogyan kommunikál az a telefonnal?
-
-
Ez nem egeszen igy van az otg kepes csati mashogy van kotve. Jellemzoen a 4es 5os pin ossze van forrasztva. Nem mezei a pen
(bocsi az ekezetek miatt)
Duliee: irtam is h nem de ennek a kernel az oka.
Somatom: ha van mobilneted akkor nem de az adatforgalmat general. Termeszetesen szamtalan modja van a fajlatvitelnek ez csak az egyik - az egyik legegyszerubb. Ha jobb lenne ara akkor szerintem ez nem lenne kerdes.
-
-
-
mindent a helyén kell kezelni ezt a cikkben is kihangsúlyoztam - azaz ha valaki kisebb méretű adatokat tárol, és fontos, hogy könnyen mozgathassa azokat annak ez a kütyü pont tökéletes kapacitásban és sebességben is. teszem azt ha nyaraláskor fényképezek egy nap 400-at akkor pillanatok alatt átmásolom a pendrive és mehet tovább a kattintgatás. a kábel már macerásabb egy fokkal viszont ha nem elsődleges prioritás ez a funkció akkor ok a kábel de ha valaki arra van kihegyezve, hogy kommunikál a telefonjával ilyen formán akkor ez a cucc is oké. nem azt mondom, hogy ár-érték arányban a legjobb ami létezik, de érdekesnek találtam ezért mutattam be. A windowsért meg bocsi őszintén szólva teljesen megfeledkeztem róla...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Dual pendrive - USB és microUSB csatlakozóval szerelve: ár-érték arányban jó választás.
- XBOX Series S/X/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
- XBOX One/S/X/360 Series S/X konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
- PlayStation 4/Slim/Pro konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül!!
- PlayStation 4 kontroller analóg cseréje HALL érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!!
- PlayStation 5 kontroller analóg cseréje HALL érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest