Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Piftuka

veterán

válasz aginor #8 üzenetére

A kisebb ház valóban jelenthet előnyt a "légcsatornás" megoldáshoz. Bár itt is igaz, hogy a ventilátor gyorsaságánál fontosabb annak légszállítási képessége.

Egy jól átgondolt ventivel, alacsony fordulaton is meg lehet valósítani a jó szellőztetést. (A fenti házamban nekem ilyen volt.)

Az már egyéni ízlés dolga inkább, hogy alulnyomásos, túlnyomásos, vagy lineáris megoldás legyen a szellőzés.

A mostani maxi ATX házamban (Phanteks Enthoo Pro TG) nem kellett a teljes "légcsatornás" megoldást megvalósítanom.

A ház alul és felül nyitott; én annyit tettem, hogy hátul és elől - a megszokásnak megfelelően - minden rést leragasztottam. Tehát a levegőt a gyári két venti (első-hátsó) csak szemből hátra felé tudja mozgatni.

És mivel a gép alkatrészei kicsik, a légáram így is tökéletes. Ez remekül látható az egészen kiváló hőmérsékleti eredményeken.

Az egyetlen ok, ami miatt az amúgy kiválóan teljesítő gyári hűtőt le szeretném cserélni, az annak hangereje.

Ez a Zalman valóban jónak tűnt, de ennyit nem akarok költeni a célra. Ráadásul azóta utánaolvastam, és látom, hogy léteznek hasonló méretű és kialakítású hűtők, amelyek 200 RPM-ről induló ventit kaptak, és max fordulaton sem hangosabbak ~20 dB-nél.

A célom egy ilyen. Jó nagy borda és rajta extrém lassú, de jó légmozgató képességű venti. ;)

Új hozzászólás Aktív témák