Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
Kandúrmacska érthető, hogy útban van, vagy inkább a szaga. Elkapni problémás, ivartalanítani drága. Mondjuk azért illő volna a sérelmező szomszédnak szólnia a macskatartónak, mielőtt még önbíráskodna...
Egyébként teszemazt épp megmérgezett patkány is okokzhatja egy macska lassú halálát, ha az éppen sok patkánymérget evett meg, és frissen.
-
-
Bocsi, mármint a szomszédoknak vagy hogy érted?
A szomszédok nemes egyszerűséggel "semmit nem tudunk erről"-el intézték el. Mivel 3-4 macskát (nem egyszerre) is megmérgeztek, hát abbahagyták a macskatartást. Most már csak mamám él, egy kutyája van, ennek megkímélték az életét, mert nem ugatós fajta. Korábban két tacskójukat is kicsinálták. Hiába a kertes ház, ha a szomszéd közel van meg olyan, amilyen.RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz
-
válasz Crystalheart #36 üzenetére
Most már nincs is neki, mert mindet megmérgezték folyamatosan.
RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz
-
Volt értelme elolvasnom ezt a kis írást, meg a kommenteket, mert így már tudom miért maradtak meg mindig mamáméknél a macsekok, az összes nőstény volt.
Egyébként nekem addig nincs velük bajom, amíg el nem kezdenek erőszakoskodni, hogy márpedig most én simogasam meg, meg játszak vele, amikor nincs hozzá kedvem. Egy ismerősöm macskája már szinte legendásan el van kényeztetve. Mici a neve és akkor sem szólnak rá, ha darabokra szaggatja a ruhákat vagy ha már másodszor mászott fel a karácsonyfára a kis mocsok és döntötte fel. Jókat röhögtem rajta, de nekem nem kellene az tuti. Bezzeg ha én dönteném fel véletlenül tuti le lennék b*szva.RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz
-
Vicoo
senior tag
Hmm olvasva a kommenteket kedvem lett cicázni Ma a sötétben felrugtam szegényt mert pont az út közepén aludt:S Aztán megbocsájtott.
-
7
addikt
Nekem is van egy fogadóbrigádom, bár nem hozzánk tartoznak. Az időm egy jelentős részét Szombathelyen töltöm, viszont amikor hazajövök Pestre, akkor rendszeresen tapasztalom, hogy ha a házunk viszonylag szűk körzetében tartózkodom, az egyik sarokszomszéd cirmosa szinte mindig felbukkan, és rohan hozzám, ha észrevesz vagy meghall. Ugyanennek a szomszédnak pár hónapja megint van kutyusa, aki nem is olyan régóta lett akkorka, hogy már a kertben tartják. Na ő a másik. Amikor észlel, kibújik a vackából vagy felugrik a földről, és rohan oda a kerítéshez.
Már külön-külön is elolvadok tőlük, de amikor együtt versengenek azért, hogy melyikkel törődjek jobban a kerítésnél, és lökdösik odébb a másikat, illetve a másikkal foglalkozó kezemet, az valami halálosan aranyos és imádnivaló.
Nem tudom, mivel érdemeltem ki, de igazán szívmelengető ez a mutatvány minden egyes alkalommal, amikor hazajövök.
-
Sanyix
őstag
a fekete valahogy alapból tudta hogy a területére nem kéne odapiszkolni, így alapból ki akart menni, bár azért néha kellett ösztönzés, a szürkének alapból kellett.
Mi az orrbelenyomós, métereset repülős kivágós taktikát használjuk. Ha valahova ajándékot nyom, odavinni, bele vagy közel nyomni az orrát, amit egyébként útál, talán egy kis pofon (csak ilyen jelzésértékű), majd rögtön ajtóhoz, majd hó-rukk egy nagy kivágás mint "macskát szarni". Ja ez csak akkor hatásos, ha még friss alkotás, tehát a legjobb ha éppen rajtakapod, amikor éppen befejezi egy felemelt hangú "micsinász!! sicc!!" is jó.
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
Inv1sus
addikt
A nevelés és gondoskodás kérdése az egész. ÉN mindig futva mentem a buszhoz, mert képesek lettek volna olyan messzire kikísérni. Pedig látszott rajtuk, hogy már azt se tudják hol vannak, de azé követtek.
Azt megkérdezhetem, hogy szoktattátok rá a macskákat, hogy kint akarják elvégezni a dolgukat, meg hogy jelezzenek az ajtónál?
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
Sanyix
őstag
A kandúrok bizony elmennek dugni, és akkor napokig is el lehetnek (kutya is, csak az nem tud átmászni mindenen, könnyebb bent tartani, viszont nyüszít meg minden baja van tőle), van amelyiket elütik, van amelyiket lelövi egy környékbeli tetűláda (nekünk 2 macskánk járt így, mind2 haslövés, mind2 hazafele próbálkozott jönni mikor összeesett).
Azóta 2 nőstény macskánk van, mert így alakult (kóbor fekete kiscica volt az első, a második meg az első ezüstös árnyalatú kiscicája lett később) aztán mind2 sterilizálva lett, bár a nőstények kevésbé járnak el, de elég volt a haló macskákból.
Hűségesek, nagyon szeretnek, a fekete főleg engem, a szürke minden családtagra rátelepszik ha tud. Fekete néha idegesítő, mert annyira bújik, hogy hihetetlen Odébbcsúszok a távirányítóért az ágyon, ő is jön, hogy mindig hozzám simuljon. Ha hívom őket, jönnek pedig a kertünkön kívül az összes körülöttünk lévő szomszédnál járkálnak. Hanyattdobják magukat, hemperegnek a szőnyegen nekünk, ami az feltétlen bizalom jele. Nekem meg hozzák a zsákmányt(igen, megkeresnek odateszik elém, és néznek rám, hogy akkor azt most nekem hozták) is amit elkapnak (egér, madár), ami azt jelenti hogy nem mutizni akarják, hanem megosztani, mert olyan közeli társnak tekintenek.
Nagyon tudnak szeretni.Mind2 szobatiszta, a fekete tekintettel van az emberre ha ki akar menni. Pl ha éjszaka akar kimenni, akkor nem kezd el vonyítani meg ugrálni, szépen megvárja amíg valaki ébredezik, odemegy hozzá a szemébe néz, majd megindul az ajtó felé, közben hátra tekintgetve, ilyen gyeremár pózokban, és odavezet az ajtóhoz
A szürke az egyszerűen elkezd óbégatni az ajtónál, az megy neki, mint reggel ugyanez kívülről, mancsával integetéssel, és üvegcsapkodással, ha valakit meglát az üvegajtón keresztül, hogy ébren vanHa jövök haza, nyáron rohan felém a kapuhoz a fekete, és elnyávogja a nap eseményeit (elég dumás mind2), egymással is olyan jól elnyávognak meg kurrognak, télen mind2 az ablakban várnak. És egyébként rendet is tartanak, elkapják az egereket, a fekete meg kiüldöz minden más macskát a kertünkből, kandúrt is.
Ezeket nehéz elérni macskáknál, nem úgy megy mint a kutyáknál hogy adsz nekik kaját azt te vagy az isten. De a macskák is ugyanúgy tudnak szeretni, és ők nem irigyek, ha szeretnek soha sem bántanak direkt (kutya bizony tudja bántani a gazdáját, féltékenységből).
[ Szerkesztve ]
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
TakkerX
aktív tag
hát biztosan van hűséges macska, nekem nem volt macskekkal ilyen tapasztalatom.
kutyával igen. ahova mentél ő is oda ment, el nem hagyta volna az embert egy pillanatra sem.nem emberként kezelem, de hát izé, nálam a kuyta családtag
-
Solten
őstag
Ez nem igaz, nekem egy fehér macskám van, mindig mikor jöttem haza melóból elém jött, "köszönteni", nap nagy részét velem töltötte. Ilyen lojális dögöt még nem láttam Érdekes módon igazán soha nem hagyta el a ház kb. 100 méteres körzetét, foggal-körömmel védte a vadászterületét másik macskáktól. Ennek a ház környezetében élő madárállomány látta kárát. Persze nem lenne macska: szeretgetni csak akkor lehetett amikor épp olyan kedve volt... Kutyákat mondjuk én is jobban preferálom, szuper jószágok. Macska egy önálló, makacs élőlény. Így kell szeretni.
Saor Alba
-
BloodRay
veterán
Miénk is épp 5 kiló most. Kis dagadék.
Én speciel jobban is szeretem a macskákat.
Igaz önzőek, de én akkor is kevésbé csípem a "szolgalelkű" kutyákat.
Persze azért előbb utóbb lesz kutya is a háznál.
Egyébként speciel mi macskánk soha nem menne világgá, túlontúl gyáva ahhoz.
Imádja a család társaságát, de mindenki mástól frászt tud kapni(remeg mint a kocsonya ).
Volt, hogy egyedül vigyáztam a lakásra és két napra átjöttek haverok lanpartyzni kicsit, na addig Macit az ágy alatt kellett etetni, mert a világ minden kincséért ki nem jött volna onnan."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
]Phobos[
senior tag
Nem azért, de attól függetlenül, hogy a macskák tényleg önzők és "önállóak", nem mindegy, hogy befogadsz, vagy felnevelsz egyet. Ja, hogy elcsatangol? Miért, a gyerek nem? Amúgy kutyát is láttam már lelécelni.
Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!
-
Inv1sus
addikt
Sztem a kutyatartás eleve állatkínzás, mint ahogy a papagájok, aranyhörcsögök stb tartása is. Egy tanyán más, ott nekünk is volt kutyánk. Aztán beköltöztünk egy városi kertesházba. Rossz volt nézni szegény öreg kutyát.
-
Crystalheart
őstag
Na, hát nem szabad az állatokat emberekként kezelni. A kutya olyan, a macska másmilyen. Én sem alkotok sztereotípiákat a hirtelen megvadult kutyák láttán.
Nekünk egyébként van egy öreg (lassan 17 éves) cirmosunk, aki hiperkedves. Ilyenkor, hideg télen a WC-ben lakik, alig lehet mellette elvégezni a dolgunk, annyira "döfköd" folyton Meg van egy bicolor nemtommilyenfajta gyönyörű macskánk, valószínűleg valami fajtiszta. Meg vannak sziámijaink is, csak ők az állandó benti lakosok, mert nincsenek ivartalanítva. Kutyatenyésztés mellett...
[ Szerkesztve ]
-
Xmodule
őstag
Nem hülyeségeket írtunk, csak a valóságot. Nem kellene elfogultnak lenned a macskákkal szemben. Köztudott, hogy egy érdek állat.(Nekünk is volt macskánk) Részemről ennyi Have a nice day!
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
gpatrik
tag
Szia!
Nos a macskák ilyenek, de ha gondolod van 4 kismacskánk így télire, elég jól bírják, eddzettek, kinttartottak, csak a mostani 2 hidegebb éjszakára kerültek le a pincébe."A világ tele van készséges emberekkel. Az egyik fele kész dolgozni, a másik fele kész hagyni őket dolgozni."
-
-
ijjájom
tag
Hát igen, azt szokták mondani, hogy a fiú macskák lelépnek, mert "bakzanak". Nem valami szép szó, de így mondják. Különben a kutya és macska között az a különbség, hogy a kutya a gazdájához ragaszkodik, a macska meg a házhoz.
A felhő mögött, mely ránk veti árnyékát, ott a csillag, mely ránk veti fényét. Victor Hugo
-
ijjájom
tag
Hát már nem valószínű, mivel ez kb. 10 éve volt Arról nem is beszélve, hogy azóta már négyszer költöztünk.
Erről eszembe jut egy vicc is: - A szüleim kiskoromba nagyon sokat költöztek. De én mindig megtaláltam őket! - Üdv.A felhő mögött, mely ránk veti árnyékát, ott a csillag, mely ránk veti fényét. Victor Hugo
-
Inv1sus
addikt
Már nem azért, de csak a hím macskák tűnnek el, a nőstények nem. Na vajon miért?
Nekem már többször volt nőstény macskám, az utolsó 3-4 éves volt és kis kölykei voltak, amikor egy teljesen más helyre költöztünk. Ilyenkor az a megoldás, hogy be kell zárni, valami kisebb helyre, ahonnan nem tud meglépni (nálunk az ól volt a megfelelő eszköz erre). 1 nap múlva meg már kilehet résnyire nyitni az ajtót. Ekkora már kialakult benne a biztonság érzése az adott helyen stb (De ugyanezt kell csinálni macskakölyköknél is, de ott 2-3 napig. Ha így csináljuk, nem csatangol el, csak az ól körül futkározik). Na szóval a lényeg, hogy még ez a felnőtt nősténymacskánk se hagyott itt bennünket. De aztán lett egy hímmacskánk. Na az amint felnőtt, már el is tűnt. Pár hét múlva visszajött a vöröske olyan állapotban, mintha szénben fetrengett volna, borzasan. Megmosdattuk, megetettük, aztán örökre eltűnt. Hát na, a hímek az életüket adják azé, hogy reszeljenek.
Szal aki nem akarja, hogy elcsatangoljon a macskája, az nőstényt szerezzen be. Azok kedvesebbek is.
A kutyások meg ne irkáljanak hülyeségeket a macskákról, amikor nem is ismerik őket. Foglalkozzanak a kutyájukkal[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
erről egy régi de jó vicc jutott eszembe:
Egy kutya gondolkodik:
- Itt lakom ezzel az emberrel, aki etet, meleg szállást biztosít, simogat és szeret engem. Ezek szerint ő az Isten?
Egy macska gondolataiból:
- Itt lakom ezzel az emberrel. Etet engem, simogat, takarít, szállást biztosít. Ezek szerint én vagyok az Isten.Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
ABE
őstag
Van egy sziámi macskánk, még kölyökként került hozzánk. Hihetetlen egy fazon, imádja az emberek társaságát. Pl. csak úgy kezd el enni, ha valakit előtte odahív a táljához, hogy nézze és bíztassa. Amikor csak lehet, keres magának valakit, aki mellett aludhat, s szokott velünk "beszélgetni" is. Oké, ott van benne a macskákra jellemző önfejűség is, de amúgy nagyon békés, türelmes cica. Lényeg a lényeg: szerintem nem lehet általánosítani, hogy a macskák általában milyenek. Volt előtte két másik macsekunk is, azok önfejűek voltak, és kevésbé emberbarátok. Na de a mostani!
-
Xmodule
őstag
"Azóta sem láttuk többet, felénk se nézett többé a kis háládatlan "dög"."
Igen.. ilyenek a macskák. Nem is szeretem ám őket. Kutyákat viszont imádom, ők legalább ragaszkodóak és hálásak. Van is erre egy nagyon jó vicc(ami mellesleg valós is).
Kutya meg a macska beszélgetnek. Megszólal a kutya: - Olyan rendes gazdám van, kapok mindig enni, inni, sétáltat, játszik velem, megsimogat, szeretget...lehet Ő az Isten? Megszólal a macska: - Nekem is rendes gazdám van én is kapok enni, inni, szeretget, játszik velem, pihe puha helyem van ahol aludhatok... lehet Én vagyok az Isten?
Lehet a vicc nem így van szoról szóra, de én így emlékszem rá.Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Vicoo
senior tag
Ismerős. Nekünk karácsony előtt tűnt el a macskánk, már azt hittük valami törtétn vele, erre 5 nap után előkerült teljesen épen. Lehet hogy még visszajön a tiétek is,nyugi!
Takker: Az a jó szerintem ha minél nagyobb,nekem most 5 kiló
[ Szerkesztve ]
-
TakkerX
aktív tag
hát a macskák bizony ilyenek. semmire nem tartom őket, semmi hűség nincs bennük. viszont, ha egy kóbor,kivert kutyát fogadtál volna be és így tartod, mint Bercit, akkor az a világ végére is utánad menne... szvsz.
én kutyás vagyokpersze tudom a kiscica milyen aranyos meg minden, nekemis lenne macskám, ha olyan maradna, mint picinek és nem nőne meg.
[ Szerkesztve ]
-
Wyll
őstag
Én nagyon szeretem az állatokat, a macskákat is, de ettől függetlenül továbbra is fenntartom azt a véleményem, hogy a macska az egy igen alattomos és önző jószág. Persze szép is, és jó simogatni, de biztos nem védi meg a házat pl, és simán lelép, ha úgy tartja kedve.
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Hyundai, Kia topik
- Yettel topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Szólánc.
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Processzor foglalat javítás, foglalat csere
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm LTE E-sim képes Zöld színben
- Louqe ghost s1 mkiii / SFF (SFX) gépház + 2 L tophat
- Eladó kíváló Gamer PC - I5 9600KF 3.7Ghz, GTX1660 SUPER OC 6GB, 32GB DDR4 RAM, 1TB M.2 SSD, 1TB HDD
- AMD Ryzen 5 7600X - 6 mag/12 szál - Új, bontatlan- Eladó! 75.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest