Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Egon

nagyúr

válasz Khaal #112 üzenetére

Nekem ilyen van (illetve ennek a sima rádiós, nem kékfogú verziója). Kb. 5 éves, 35K volt akkor az ára (nagyker ár + féláfával vettem 28-ért). Anno csak a linken szereplő verzió, no meg a diNovo volt ennél drágább, mégis volt HUN kiosztású...
    Gyakorlatilag az Internet Navigator SE wireless verziója, plusz egy MX700-as egér.
    Ennél jobb nincsen, azóta sem.

• Egon

nagyúr

válasz Falconmaster #102 üzenetére

A bill. kiosztás témáján kár lenne most vitatkozni (már csak azért is mert ha jobban megnézed, a fenti cikkben a billenttyűzetek (ugye top termék a logitechnél) normális magyar kiosztással és magyar feliratokkal rendelkeznek szóval van ilyen is, olyan is (lehet régebben nem volt még, most már egyre prominensebb a magyar, mint európai piac)

Nézd, egyrészt a felsőkategóriás (high-end) Logitech keyboard-ok (G15, Illuminated stb.) nincsenek honosítva (ez az összes felsőkategóriás bill-re igaz); ami honosítva van (max. felső-középkategória), annak meg elcseszett a kiosztása (Home, End stb.). Másrészt régebben pont hogy volt normális honosítás: a kb. 5 éve több mint 30K-ba kerülő Cordless Desktop MX kombómból volt honosított...

De teljesen megértem az érveidet, igazából senki nem mondta hogy tömjénezni kellene a logitechet - vannak más cégek is akik hasonlóképp korrektül járnak el (talán még ennél is korrektebbül... ), de sajnos nem ez az általános és megszokott. Pedig lehetne...

Ezt aláírom, tökéletesen igaz. Khaal is jól összefoglalta a lényeget.

• Egon

nagyúr

válasz proof88 #96 üzenetére

A cégnél egy hagyományos elrendezésű (nagy Enter stb.), viszonylag halk és korrekt HP billentyűzetem van. Otthonra is hasonló kiosztás kell, hogy ne kavarodjak össze (nyilván nem fogok 2 bill-t venni, hogy mindenhol egyforma legyen). Másrészt 20K-ért (vagy még többért) elvárom, hogy kapjak egy olyan bill-t amit nem kell szokni... Végülis az alap keyboardok árának tízszereséről beszélünk...

• Egon

nagyúr

válasz Falconmaster #92 üzenetére

A high-end billentyűzetek magyarországi felvevőpiaca olyan szűk, hogy szimplán nem éri meg azért a pártíz (esetleg párszáz) darabért külön gyártatni magyar feliratosakat. Ilyen egyszerű a dolog. Ciki, de ez van.

Azért ezt nem jelenteném ki ilyen határozottan. Kb. egy évvel ezelőtt. két bp-i MediaMarkt-ban is elfogyott az Illuminated Keyboard (nem hiszem hogy három darabot tartanának készleten), írták a fórumon. Inkább a magyaros birkaszellem (igénytelenség?) az oka: sajna a fizetőképes kereslet 95%-a megveszi így is, akkor minek erőlködjenek? Ha ignorálnánk a billentyűzeteiket, szvsz több esély lenne a honosításra (vagy legalább ha minden potenciális vásárló megtette volna azt amit én: írt volna a Logi hazai képviseletére (ami mellesleg igen jól el van dugva a neten, mármint a konkrét e-mail cím...).
    Jah, és mégvalami: a Genius hazai képviseletének valamely kompetens tagja nyitott itt egy topicot, ahol a mindenféle problémával kapcsolatban lehet írni, kérdezni (magyarul...), amire válaszolnak is, segítőkészen. A Logitech mért nem tud ilyet?!? Annyira azért ne essünk hasra előttük... (Ettől függetlenül, nem tartom jó minőségűnek a Genius termékeit, ergo nem is vásárlom őket).

• Egon

nagyúr

Öcsém Logitech egere is bedöglött (MX510-es volt, ha jól rémlik), ráadásul megszűnt a kisker ahol vette. Felhívta a forgalmazót, és letárgyalta velük a dolgot. Le kellett vágni az USB-csatit az egér végéről (fotózni nem kellett, ezt valszeg azóta vezették be, biztos többen visszaéltek a lehetőséggel), és azt kellett elküldeni valahova. Postafordultával kapott egy MX518-at.
    Ezzel együtt, legközelebb valszeg nem veszek Logi terméket. Az Internet Navigator SE-vel elértek a csúcspontra, azóta csak rosszabb dizájnú billentyűzeteik vannak (leszámítva az Illumination Keyboard-ot). Pl. ott a cikkben szereplő csúcskombó: elmebeteg del-home-end stb. elrendezéssel. Az igazi csúcsbillentyűiken nem forgatták el ezeket a funkcióbillentyűket... Ráadásul nem képesek honosítani sem (márpedig ha veszek 20K-ért egy bill-t, elvárom hogy ne kelljen próbálkoznom az ékezetes karakterek megjelenítése érdekében, matricázni meg nyilván nem fogom). Az egerek formatervje szubjektíve szintén nem jön be: MX500/510/518/700/900/G5/G7 stb. volt a legjobb, MX1000, 1100 és a Revo nem kényelmes nekem. Mivel Wireless egeret szeretnék, így nem tudok mit venni (használom az MX700-at amíg meg nem hal).

Új hozzászólás Aktív témák