Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz ubyegon2 #289 üzenetére

Azért írtam, hogy velem is előfordul, hogy benézem, vagy kapkodok, de próbálom minimumra szorítani. Azt is megértem, hogy a telepítés unalmas, száraz folyamat, senki nem csinálja szívesen, túl akar lenni rajta minél gyorsabban. Nyilván azért sem tragédia, mert a nyelvet, billentyűzetet később is át lehet nyomi a telepítés után, de én akkor is figyelmesen csinálnám végig a telepítést még üres virtuális gépnél is.

Azzal nem értek egyet, hogy ez a hozzáértéssel vagy a telepített rendszer ismeretével lenne összefüggésben. Sokkal inkább hozzáállás és beidegződés kérdése.

Szerintem a debianos GRUB telepítése után Archban a kernelpánik azért van, mert elcseszi az initramfs-linux.img paraméterezését. Frissítsd a grubot Arch alatt újra, nézd meg milyen paramétereket ad meg a GRUB-ban az initramfs-hez, utána frissíted Debian alatt, és kézzel utánaszerkesztes a paramétereket. De azt is írtam már 1000-szer, hogy azt a tetű GRUB-ot el kéne felejteni, 2018 van, már hosszú évek óta minden gép UEFI-s, támogatva az EFI bootot, és a modern OS-ek mindegyike is szintén támogatja, a GPT partíciós táblával együtt. Az EFI systemd bootot kell használni. Írtad, hogy nem akarod minden háttértárad MBR-ről GPT-re átállítani, nem is kell, csak a rendszermeghajtón, amiről a rendszereket indítod, az adattárolókon maradhat az MBR.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés