- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #375 üzenetére
Az EFI boot csak akkor szívás, ha túlbonyolítod, pont olyanokkal, mint a GRUB boottal való összeláncolása. Amúgy meg csak egy kicsi FAT32-es partíció kell hozzá, rátenni az EFI fájlokat, meg az initramfs kernelimage-t, meg egy loader.conf-ot hegeszteni hozzá, ami kemény 5 sor/OS. Nem kell GRUB-ot update-elni, meg vergődni, hogy egyik rendszer bootol, másik nem, meg kernelpanic. Úgy bootolni fog a Win, meg az összes Linux is, még az a szívás sincs, hogy először a Windowst kell feltenned, ha használsz multibootban olyat.
Azt meg értem, hogy hajtogatod, hogy EFI boot neked akkor sem kell. Ezt felfogtam elsőre is, csak ajánlottam figyelmedbe, hogy gondolkodj el rajta, hogy ezen EFI ellenességed mögött milyen racionális okok vannak, nem fontolnád meg mégis, hogy kipróbáld. A tévhitekkel ellentétben nem a felhasználók szivatására találták ki, hanem jól használva tényleg leegyszerűsíti a dolgokat, nélkülözhetővé teszi boot manager telpítését és konfigurálását. Csak egyszer kell megtanulni használni, nem csak Archhoz jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bemutatta a Huawei a Band 10 okoskarkötőt
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Formula-1
- Kompakt vízhűtés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- AMD Ryzen 5 5600G processzor - garanciával
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest