Hirdetés
-
LOGOUT.hu
LG G3 összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyurike
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy van olyan aki használta már mindkét változatot?
Nagyon tetszik a típus és érdekelne, hogy mindennapi használat során nagy különbség van a 2 vs. 3 Gb RAM között?
Értem, hogy a 2 Gb-os gyakrabban lövi ki a háttéralkalmazásokat (esetleg a Launchert), de ha mondjuk nincs a háttérben semmi, akkor kb. 2-3 alkalmazás futásáig van látható különbség?
Vagy olyanra gondolok, hogy a 3Gb-os mondjuk hamarabb tölti be a kameraalkalmazást azonos körülmények között?Szívem szerint 3Gb-osat vennék, de itt Debrecenben jobban bízok a T-Mobile-ban, mint a Firstphone-ban...
-
Gyurike
tag
Sziasztok!
Tegnap este 19:30-kor én is beléptem az LG G3 tulajok táborába. (Telekom, 2/16GB, fekete modell)
Most folyik a "belakás", de eddig nagyon pozitív az élmény.HTC One X-ről váltottam, kb. egy hónappal ezelőttig szentül hittem, hogy a Sense-rendszernél nincs jobb. Nyilván fél nap után nem mondom még 100%-ra hogy ez jobb, de mindenképp jó vetélytársa.
Igyekszem kipróbálni minden funkciót a 3napos csere idejéig, eddig minden jónak tűnik, a korábban felvetett FM-rádió minőség is teljesen rendben van.
Első élesítés után egyből frissített is a Telekom féle v10c-re. A v10b-vel még talán minimális röcögést tapasztaltam, de c-vel már abszolút nem. Minden Telekom-sallangot eltávolítottam, amit root nélkül lehet.
Abban esetleg tudtok segíteni, hogy jóárasan (akár valaki által nem használt) WCD-100 asztali töltőt honnan tudok szerezni?
Esetleg QuickCircle tok is érdekel, de az asztali töltő jobban érdekelne, annak idején a One X-et is így használtam, már vagy egy éve nem dugtam telefonba USB töltőt...
Aki tud segíteni, az jelentkezzen.
-
Gyurike
tag
válasz dave182 #4824 üzenetére
Hát, szerintem annyira nem jogos, amit szabochris írt.
@szabochris: amit vázoltál, kicsit extrém eset. Igazad van, ilyen esetben valószínüleg az állvány kb. 1%-ot töltene. De 5 perc alatt a normál töltő se verné fel neked 30%-ra az akksit. Egyébként ilyenkor is van megoldás: amikor bejön a hívás, beszélgetés közben kihúzod a töltő kábelét és átdugod a telefonba... 10 másodperc, ugyanaz a hatás...
-
Gyurike
tag
Igazad van, egy nap használat után már egyértelműen érződik. Ebből kifolyólag sokszor nehezen találok bizonyos funkciókat, mert a HTC alapján keresem.
@(#4800) mckangi: Köszönöm a jókívánságot. Első napom végéig még nem volt jelmentes időszakom... Igaz nincs is maxon az LTE, kábé 3/5 csík... (Debrecen)
-
Gyurike
tag
Olyan kérdésem lenne, hogy root vagy egyéb moddolás nélkül ki lehet valahol kapcsolni a feltöltött akksi értesítő hangjelzést?
Kicsit kellemetlen, amikor lefekvéskor töltőre teszem és pont amikor elszenderednék, jön egy értesítő hang a tele akkuról, mintha sms-t kapnék... -
Gyurike
tag
Nekem ez a kijelző-leválás már kezd lerágott csont lenni...
Igen, ismerjük már mind a problémát, és már azt is tudjuk, hogy az LG garanciában javítja.Bár ha nem mondjátok, akkor szerintem én észre sem veszem... Nálam is van minimális elválás (1 hetes a telefon), de szerintem vastagabb a telefonon levő fólia, mint az elválás mértéke.
A javítás két hétig tart, ezért én egyelőre biztos nem adnám szervízbe a telefont, egyszerűen ez még messze van az ingerküszöbömtől. Legfeljebb ha súlyosbodik a helyzet (teszem azt fél év után porszem megy alá vagy ilyesmi), akkor viszem szervízbe.
Nem szeretném két hétig (vagy a Telemaxot ismerve akár egy hónapig is) nélkülözni a készüléket...Jelenleg én jobban várom, hogy a Real Racing 3-at optimalizálják G3-ra is... Letöltöttem az apk-t, feltettem, de eléggé szaggatós (gondolom az optimalizálatlanság miatt). Asphalt 8, Modern Combat 4, NFS: Most Wanted gond nélkül megy.
Valamint 4K (vagy minimum 2K) filmeket is szeretnék már, mert pl. a Transformers 4 előzetese 2K-ban veszett jól néz ki, főleg a robbanásos jelenetek.
-
Gyurike
tag
Ezt én is így tudom, hogy a leadás/vagy bejelentés(!) időtartamától a javítás befejezéséig eltelt időtartammal (ami nem egyenlő az átvétel időpontjával) hosszabbodik a garancia. Például ha a garancia utolsó napján adod le hibával, akkor másnap nem rinyálhat a szervíz, hogy már lejárt.
Továbbá ha főalkaltrészt cserélnek, akkor az kap 12 hónap garanciát. (ez akkor releváns, ha az "alap" garancia már ennél kevesebb)
Ezen kívül ha a készüléknek van nem garanciális hibája de egy másik, garanciába vonatkozó hibával adod le, (amennyiben a két hiba nincs ok-okozati összefüggésben) akkor a garanciális hibát kötelesek orvosolni, emellett pedig opcionálisan adhatnak árajánlatot a nem garos hiba javítására.
T-Mobile-os készülékeknél még írja a jótállási jegy, hogy az 1 év teljeskörű jótállás mellé ad 1 év korlátozott jótállást is ad.
Ez nem tudom, hogy az ő részükről mit jelent, de laptopos körökben azt jelenti, hogy a második évtől az akkumulátor és a töltő nem garanciás, csak maga a készülék.
Ezért érdemes az első év vége előtt tüzetesen átnézni, hogy az akkumulátor teljesítménye nem csökkent-e radikális mértékben, illetve a töltő se produkál rendellenességet (szokásosnál nagyobb zizegés, melegedés, ilyesmi). Ha igen, akkor ezt még az 1 év előtt érdemes jelezni.A fentiekkel kapcsolatban a tévedés jogát fenntartom.
[ Szerkesztve ]
-
Gyurike
tag
Mindenképpen ajánlom hogy amint lehet, szerezz be egy tokot és egy fóliát a készülékre. Ha mást nem, akkor valami párszázas változatot átmenetileg.
Nálam a beüzemelés 0. lépése volt a fólia.Tokkal kapcsolatban nekem is nagyon tetszik a QuickCircle tok, de két "aggodalmam" miatt nem ruháztam be ilyenre:
- egyrészt - ahogy azt már írták is - a kivágott résznél gyorsabban koszolódik-kopik a kijelző (jobb esetben fólia), ami miatt kinyitva ez a kopottabb körrész látszani is fog
- másrészt a kamera optikája sem lesz védett, így az is könnyen megkarcolódhat.Én most egy sima Pierre Cardin belebújtatós-kihúzós tokot használok. Viszont ezt se ajánlom, mer 10 nap használat után már 2 centi varrás feljött az oldaláról, elég hülyén néz ki... Előnye, hogy szinte bárhol lehet kapni, általában 3-4k körül...
Amit tudok ajánlani és korábbi telefonjaimnál is bejött, az a Bugatti Slimfit tok:
[link]Ez nyilván fizikai védettséget nem ad a telefonnak, de jó minőségű, könnyen ki- és behelyezhető a készülék és nem lesz lényegesen vastagabb. Sőt, kifejezetten vékonynak mondható.
Melegedés nálam is van. Ha használom valami combosabb dologra, akkor érzem a hátsó gombok környékén, hogy melegszik. Van akinek kevésbé, én azért nem mondanám az enyémet elhanyagolhatónak.
Ettől függetlenül nálam ez még a kezelhető szinten belül van. Sosem indult még újra.
A te újraindulásaid viszont már jelentenek valamit, mindenképp érdemes lenne egy full ROM-újratelepítést megpróbálni. Kezdetben akár azzal a rommal, amit a gyártó ajánl a Te IMEI-dhez. Én a Telekomos v10c-vel tökéletesen meg vagyok elégedve. Ha a tiéd is Telekomos, mindenképp próbáld ki.[ Szerkesztve ]
-
Gyurike
tag
Hát figyelj. Nálam így van:
Beállítások -> Internetmegosztás és Hálózatok -> Mobilhálózatok -> Hálózat típusItt az alábbi menüpontok választhatók:
- GSM/WCDMA/LTE Automatikus
- GSM/WCDMA Automatikus
- Csak GSMEnnyit tudok hozzáfűzni, megválaszolva a kérdésed, hogy van ilyen funkció.
-
Gyurike
tag
Szia!
Mint fentebb írták, az LG Quadbeat 2 fantázianevű headset van hozzá gyárilag.
Ha headsetekkel hasonlítjuk össze, akkor valóban nem rossz, viszont én ennél vájtfülűbb vagyok és inkább fülhallgatót használok (Xears TD100 II). Fülhallgatókkal már nem igazán érdemes összevetni. Kár, hogy a régi SonyEricsson féle jack-aljzatos HPM-70 féle megoldások kihaltak...Mielőtt belevágtam az LG-be, én megmondom őszintén, hogy a Samsung háza táján keresgéltem, és az S4-S5 vonal volt egész addig a pillanatig a befutó, míg a Telekom boltjában ki nem próbáltam a G3-at.
Elég nagy fanja vagyok az újításoknak, és nagyon érdekelt a QHD kijelző. Ezen kívül az FM rádió megléte is nagy pozitívum volt a Samsung megoldások ellen. Végül tetszett, hogy ennek az infrája tanítható is, ha olyan készüléked van, ami nem szerepel a (pl. a Wayteq set-top-box), akkor létre tudsz hozni egyedi távirányítót, és a virtuális gomboknál az infra felé be kell nyomkodni az eredeti távirányítót. Nagyon tetszik.
Végül gyakorlatilag minden párbetűs feature (NFC, Qi) benne van alapból...Ami visszafogott, az a Samsung Gear órák, azt is nagyon szeretném kipróbálni és az ugye Samsung-only...
DE, már úgy tűnik, hogy a Gear 1-et elég szépen felpimpelték, és null-ROM-al már bármilyen készülékkel használható... Bár erről még nincs konkrét infóm, óra hiányában."Röviden" ennyi az én storym, ami a G3-hoz vezetett.
-
Gyurike
tag
Érdekes ez az akadás téma, mindenki ezen lovagol.
Elsősorban leszögezném, hogy NEM akad. Teljesen smooth a felhasználói élmény. Nyilván, ha úgy használja az ember, hogy sok program fut a háttérben, akkor előfordulhat néha egy-egy kis röcögés, de ugyanígy csinál a HTC, a Samsung, meg akármelyik másik is ilyen esetben.
Akksival meg vagyok elégedve, nem vagyok power user (sőt, nekem minden alkalmazásom elfér (egyelőre) két oldalon), de folyamatos mobilnettel, bekapcsolt wifi-vel az általános üzemidő 2 nap úgy, hogy a második nap este még 15-20%-al rakom töltőre. Ennyi idő alatt kb. 2.5 - 3 óra kijelzőidő gyűlik össze átlagos hívásmennyiséggel és minimális játékkal, zenehallgatással. De tudom, ez azért van, mert ritkább az össz használati mennyiség... Még facebook kliens sincs a telefonon (ami önmagában is meglepő, ezt mindig "gyárilag" hozzávágják az emberhez, de itt nem)...
Jut eszembe, a Real Racing 3 nem támogatott... Le lehet netről tölteni az apk-t és megy is, de azért látszik ,hogy nem optimalizált. Be-beszaggat, pedig Modern Combat 4, Asphalt 8, de még a RR3 fejlesztőinek másik játéka, a Need For Speed Most Wanted is támogatott és vajsimán fut...
[ Szerkesztve ]
-
Gyurike
tag
De megy, csak a Google Playről nem fogod tudni letölteni.
Van olyan weboldal (http://apps.evozi.com/apk-downloader/), ahová ha bemásolod az alkalmazás Google Play weboldalát(https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ea.games.r3_row&hl=hu), akkor letölti az apk-t. Ezt telepíted a telefonra, és menni fog.
Viszont érződni fog, hogy kicsit szaggatós, mintha nem használná ki a 4 magot.
Ha igazán szereted, akkor így is jól elfogsz rajta játszani, én is elvagyok vele így is.
-
Gyurike
tag
-
Gyurike
tag
válasz DJ. Ru$y #6219 üzenetére
Szia!
Én a munkahelyemen egy Yarvik YAC310-es állványon tartom.
Ez elvileg egy 7'-os tablettartó állvány, de 2-3 mm híján pont faltól falig ér a telefonnak széltében.
Nagyon minőségi, műanyag állvány bőséges gumirozással.Nagy előnye, hogy debreceni Tescoban kb. 540Ft volt (3100-ról leértékelve), annyit bőven megér.
-
Gyurike
tag
válasz zoleeno1 #6307 üzenetére
Szia!
Romok tekintetében nem lehet egyértelmű állást foglalni, mivel mindannyian mások vagyunk és mások az egyéni preferenciáink. Mindegyik ROM tartalmaz valamilyen változtatást valamilyen téren (elvégre ezért is adták ki). Szerintem ezek a különbségek elenyészőek, de a tulajdonosnak meg van a lehetősége, hogy kipróbálja őket és a végén eldönti, melyik áll közelebb a szívéhez.
Sajnos nincs (még) olyan ROM, ami "mindenek felett áll".
Magam részéről én már a HTC Touch Diamond telefonom óta próbálgattam ROM-okat, de végül arra az álláspontra jutottam, hogy az én izlésemnek inkább a gyári állapot tetszik legjobban. Nekem is a teljesen gyári T-mobile-os C-ROM van rajta (amint mondták, ez a gyári ROM-ok h-j között van valahol), és abszolút nem igénylem, hogy kipróbáljam a többit.
Főleg azért is, mert ezek mind valami 3rd party letöltő oldalról származnak, aminek az eredetét nehéz követni... Ez pedig számomra biztonsági kockázatot jelent, egy olyan világban, ahol hűtőszekrényekből álló botnet küld spam-eket (ez nem vicc)...A T-s alkalmazások közül piszka nélkül az alap Telekom alkalmazást és a Telekom Nekem -et nem tudtam eltávolítani, az előbbi nem baj, mert nyomon tudom követni a számlám és a havi internet-keretemet.
Ugyanilyen a 2Gb vs. 3Gb RAM-mal szerelt variáns kérdése. Abban azt hiszem egyetértünk, hogy nyilván érdemesebb a 3Gb-os változatot megvenni, mert több háttérben futó alkalmazást "bír el", és az alap háttértára is nagyobb. Viszont aki nem futtat annyi alkalmazást háttérben (mint mondjuk én is), annak elegendő a 2Gb-os változat is. Amíg el nem éri a 2Gb-os határt, úgysem lesz különbség.
Azt meg naná, hogy úgy kommunikálja az LG, hogy 2Gb-ra optimalizál, ha nem így tenne, akkor kinyírná a 2Gb-os vonalat...Ezeket az egyéni elvárásokat kell először tisztázni, és azok alapján letenni a voksot a megfelelő készülék mellett. Kár, hogy hivatalosan nem kapható a 3Gb-os változat (vagy akár a S805-ös), mert így jól tudnának egymással versenyezni, és az erőforrásigényesebb felhasználóknak nem kellene az erősebb variánst szürkeimportból beszerezni...
-
Gyurike
tag
válasz fmfizikus #6410 üzenetére
Szia!
Örülök, hogy hosszas Sony használat után az LG mellett teszed le a voksod.
Viszont a debreceni Firstphone-t légyszi fenntartásokkal kezeld. Én tavaly év végén vettem tőle az előző készülékemet egy HTC One X személyében. Nem is volt gondom hála Istennek a készülékkel, de anno pl. az eladó esküdött mindenre ami szent, hogy EU régiós, aztán otthon bekapcsolva csak maláj és angol nyelvet tudott... Másnap visszavittem a boltba, egy másik (szintén fura tekintetű) srác vette kezelésbe, miután előttem egy bigének 1 órán keresztül mutogatta az iPhone-t... Gondolom látta, hogy a telefonnal a kezemben enyhén szúrós tekintettel tutira nem mégegyet akarok venni...
Vázoltam a problémámat, és mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne közölte, hogy ez van, de segít rámókolni a magyar nyelvet. Ezt adb shell-el és Morelocale2-vel meg is oldotta. Ekkor megkérdeztem, hogy okés, de szeretném előlről kezdeni a belakást, így ha nyomok egy hard-resetet, akkor megmarad-e ez a beállítás? Természetesen erre ő kezdett esküdözni, hogy persze-persze jó lesz. Otthon naná nem így volt, és nekem kellett utánajárni a dolognak, hogy hogyan kell ezt megcsinálni, pedig nem szeretek telórendszerben pitiszkálni.Az LG G3 esetében akartam nézni náluk egy QC tokot (utángyártottat), csak észrevettem, hogy a toknak nincs kivágása az értesítési LED-nél. Mondtam, hogy jó, akkor nem kérem. Kb. 20 percbe telt, mire leszenvedte a tokot a telefonról és közben felszedte és meggyűrte a fóliát is. Ezt természetesen saját költségre voltam kénytelen máshol pótolni, mert nekik nem volt. Ez egyébként már egy harmadik ember volt.
Mostanában valami női eladójuk is van (és bár nem akarok előítéletesnek tűnni), de nem hiszem, hogy a Mobilarena stábjából szalajtották volna...
Ezerszer inkább a T-t választanám, ha 2Gb-os T-s készüléket keresel. A Firstphone nem gyári garanciát ad rá (bár felemás az adatlap, 1év LG garanciát írnak a neve mellett, de a specifikációknál nem tették ki a Gyártói garanciával plecsnit), és a régió is lehet kétséges (ma lehet magyart fogtál, de lehet mire megrendeled már egy román régiósat kapsz.)
-
Gyurike
tag
válasz DJ. Ru$y #6463 üzenetére
Szia!
Nem reagáltam rögtön, szűk 50 hozzászólás telt el, mire reagáltam, így ebben nem értek veled egyet.
Az hogy magyar, az LG G3 esetében tulajdonképpen nem kérdés, mivel mindegyik az.
Van magyar garjegy mellette... Már megbocsáss, de hova sz..., ha mondjuk egy saját garjegyet tölt ki az üzlet?
A hozzászólásom 2/3-adában a saját tapasztalatomról beszéltem, kb. 2 mondatban említettem meg gyakorlatilag, hogy figyeljen oda a gyári gar meglétére.
De nekem mindegy, ha a hozzászólásom ennyire zavarta a szemed, akkor elnézést kérek miatta...
-
Gyurike
tag
válasz fecske95 #7284 üzenetére
Szia!
Pont tegnap próbáltam ki, engem nem győzött meg. Ugyanolyan körülmények között a gyári és ezzel a programmal lőtt képek teljesen ugyanolyanok.
A Sport mód miatt érdekelt volna, mert lézeres 0.2 sec fókusz ide vagy oda, ha pl. séta közben oldalra fordítva az elhaladó bokrokat nem tudta lefényképezni. Konkrétan. Ha mozgó dolgot akarok fényképezni, akkor azt egyszerűen képtelen megörökíteni. De még elsütni sem. Otthon kipróbáltam, hogy elkezdtem a kamera előtt lobogtatni a kezem (integetésszerűen), és rányomtam a fényképezésre. Másfél percig "integettem", a fotófény ment, fókusz nem volt, nem is lőtt képet. Másfél perc után, amikor már elzsibbadt a kezem és elvettem a kamera elől, akkor talált fókuszpontot (a falat) és lőtt képet.
Nem értem mi lehet, de szoftveresen valami még nagyon-nagyon nem stimmel a kameránál.. (V10c T-mobil).Más:
Gondolom nektek is feltűnt, hogy Youtube alkalmazásban nincs kiválasztható 1440p részletesség opció. Nyilván olyan videóknál értem, ahol eddig volt... (pl a kedvencem a Transformers 4 trailer, nagyon szép 2k-ban) Most ott csak 1080p a legnagyobb választható opció. XDA-n is ismert a probléma, valakinek chace törléssel megoldódott (nekem nem), illetve írták, hogy a 4.9 verziójú Youtube még biztosan tudja. De ilyet képtelenség találni. Másvalaki azt írta, hogy Beállítások/Alkalmazásokban töröljük a Youtube frissítéseket. Na ekkor is dobtam egy hátast, hogy az addig 5.1 verziójú Youtube a frissítések törlése után (ki is írta, hogy a Youtube visszaállt a gyárilag telepített verzióra) 5.5 verziójú lett.
Nekem eddig még nem sikerült ezt sem megoldani[ Szerkesztve ]
-
Gyurike
tag
Szia!
Igen, tanítható az infra port. Bár én azt nem nevezném IrDA-nak, azt inkább a hőskori adatátvitelre használt infrára használják.
Létre tudsz hozni egyedi távirányítót tetszőleges gomb elrendezéssel (adja magát a lehetőség, hogy mondjuk két eszköz fontosabb funkcióit berakod 1 távirányítóba), majd utána egyesével kéri, hogy az adott gomb eredetijét nyomd meg az érzékelőtől max. 10 centire. Ha nem sikerül beolvasnia, akkor meg kell ismételni.
Az általad felhozott példák pedig szerintem nem infra távirányítók, legalábbis a kocsiriasztó-garázskapunyitóból még nem láttam ilyet. Ezek többnyire hangfrekvenciás (ráadásul kocsiriasztóknál speciális ugrókódos titkosított jelű) távirányítók, míg a G3 ugyebár infravörös fénnyel dolgozik.
Másik, hogy egy gyári távirányító hatótávjával nem veszi fel a versenyt a G3, érezhetően nem hord olyan messzire.Más gyártó? Őszintén szólva fogalmam sincs, biztos gyártói kapcsolatok... Ugyanígy nem vagyok képben más telefonok infrájával kapcsolatban. (ennyit tudok én is, hogy a samsungok nem taníthatóak)
Szerk:
@Khelben: Bocsi, nem láttam, hogy te is válaszoltál[ Szerkesztve ]
-
Gyurike
tag
válasz -FreaK- #9679 üzenetére
Szia!
Nekem is volt "ok nélküli" villogás, e-mail miatt.
Annyi volt, hogy megnyitás után visszamentem Home-ablakba, Standby, villogott továbbra is.
Nem volt semmi aktuális értesítésem.
Végül kilőttem a háttérből a Gmailt (is), és megszűnt a jelzés.Próbáld ki, ha megint előjön!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- TCL LCD és LED TV-k
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Vodafone mobilszolgáltatások
- PlayStation 5 Pro teszt
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Befagy az egész gép
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest