- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
oraihunter
aktív tag
-
Orcsi
aktív tag
-
művészke
csendes tag
-
Donvit078
tag
nagy tételben olcsón megveszik gyárból a hardvert, összedobják és hatalmas összeszerelési haszonnal eladják
gratulálok jó üzlet 
-
mutyi
senior tag
A linkeket nem teljesen értem, ugyanis belinkelted ugyanazt kétszer,ami szerinted eltér egymástól.
Nem akarok okoskodni, nincs különbség az XPS 27 és XPS one 27 között. Egy és ugyanaz.
Van 2710 és 2720, előbbi a 3 generációs Intel procival szerelt, utóbbi az új Haswell procival.Lehet nem majmok ütik a billentyűzetet a Dellnél, de ne mondja már nekem senki,hogy a néhány ezer Ft-os tételű billentyűzetnél, ahol a nyelv szitázása néhány száz ft lehet max, nem hajlandó egy ekkora cég foglalkozni a dologgal.
Már csak azért sem értem,mert nem csak az XPS 27-hez adnak angol billentyűzetet, de tudtommal a kisebbik testvérhez is.
Nem egy 100 ezer ft-os tételről beszélünk. Nem mindegy hogy x dollár nyereség van rajta,esetleg x-2 dollár?
Megjegyzem ismét,hogy a Logitech gyártja a billentyűztet és az egeret is hozzá.
Persze lehet venni másik egér/bill párost, ami magyar, de nyilván design-ban ez passzolna hozzá.
Ezt a billentyűzetet/egeret nyugodtan kínálhatnák bármelyik Dell laptophoz vagy asztali géphez és akkor már mindjárt beszélhetünk forgalomról is.
Még mielőtt bárki azt hinné, én kifejezetten szeretem a Dell termékeket és az Apple termékeket is úgyszintén.
Nem nekem lenne az XPS 27 sem,hanem ügyfélnek, így egy 600 ezres géphez próbálok alternatívát találni. -
Tikakukac
titán
Elég sokat vagyok boltban is, hidd el, nem ömlenek az emberek sírva befelé, hogy úbazzeg ha lenne magyar billzet vinném az AW-kat, de mivel nincs, így Mac-et veszek.
Az, hogy ki van tévedve merre, az meg engem nem érint. Frontvonalból tudom adni az infókat, azok pedig nem azt igazolják, hogy megérné akár 1 centet is beleönteni akárcsak pár szitázott billentyűbe, Ha nem értesz egyet, nem baj, de ettől még nem fog változni semmi. A Dellnél sem majmok ütik az ablakot.
-
TheCif
tag
-
hallador
addikt
Figyelj, akkor nagyon sok cég el volt tévedve az elmúlt két évtizedben.
Ha hivatalosan bejön ez a gép Magyarországra nem bírom elképzelni, hogy ne legyen magyar billencs. Szerintem. Persze nem vagyok jós, így ezt kijelenteni bátor, ha pedig hivatalosan nincs, akkor pedig nem értem a dolgot.Hozzáteszem:
Ez hivatalosan nincs is.
Ami van:
Itt viszont nem írják milyen nyelvű a billentyűzet, de kétlen hogy ne magyar lenne
Ha van egy Delles Nagykeres kollága, akkor talán tud róla mondani valamit.
-
FefeeX
veterán
Azt hiszem nem sikerült a lényeget elkapni. Nem az Apple-t akarom sztárolni, hanem a piac működését bemutatni. Attól nem fogok 100 lóerős autót vásárolni, hogy akkor, ha vásárolok, majd egyszer talán csinálnak a kedvemért 200 lóerőset is. A kereslet meglenne, a kínálat nincs. És el vagytok kicsit tévedve szerintem azzal kapcsolatosan, hogy a kínálatnak, vagy a keresletnek kellene lépni ebben a helyzetben (főleg, hogy csak a kínálat az, ami befolyásolható közvetlenül)
TheCif: éppen ez a hibás hozzáállás, szerintem. Pont az ár/mit nyújt cserébe miatt. Amiről ti beszéltek, az egy gyártófüggő piac, szerencsére van más gyártó, aki bevállalja, és beszedi a hasznot.
hallador: ne beszéljünk az elmúlt kétszáz, vagy inkább ezer évről? Csak mert már az öt évvel ezelőttöt is hiba lenne a mához hasonlítani...
-
TheCif
tag
A Dell (és több más gyártó is) akkor lokalizál gépeket ha az adott ország márkaképviselete tudja vállalni elad x száz darabot. Sajnos nevetségesen kicsi (jelentéktelen) piac vagyunk.
-
hallador
addikt
Ezzel a kijelentéssel picit óvatosan, nem az Apple volt az aki angol nyelvű operációs rendszerrel, angol billenytűzettel árult gépeket, Magyarországon is (Nem 1 - 3 hónapig, amíg ideér ez az XPS, hanem kb egy évtizeden keresztül?). Az hogy most már van magyar egy dolog.
Én is megkérdezhetném miért van csak egy év garancia az iMac-ra, és miért kerül komplett olcsóbb notebook árába a jótállásbővítés, mert ezt a Dell-nél benne van az árban.
Azt meg végképp nem tudom elképzelni, ha hivatalosan bevezetik, akkor ne legyen magyar nyelvű billentyűzet. Mivel van hozzá hivatalos magyar Windows is hozzá, lesz billentyűzet is. A Dell UK oldala szerint.
Amúgy az iMac egy nagyon jó gép, ezzel nem is vitatkozom.
(#82) kalap12
Ha a Dell Magyarország rendel ilyen gépeket, mert van igény rá, akkor lesz magyar billentyűzet, És ha bevezetik Magyarországon is, akkor nem tudom elképzelni, hogy a Dell ne adjon magyar billentyűzetet. A szürke import az más tészta.
(#81) GeorgeV
Szerintem is így van, a Dell Lati E6xxx, meg a Precisin, nagyon jó gépek, szeretem ezeket a Delleket én is. Én is használtam kb 2 évig egy M2400-at, életem egyik legjobb gépe volt.
-
Tenken
őstag
-
kalap12
tag
-
GeorgeV
aktív tag
Jó kis gépek a DELL-ek.
Nekünk az irodában a szervertől kezdve az asztali gépeken keresztül a notebook-okig minden gépünk DELL.
Én személy szerint egy DELL Precision notebookot használok, az előző gépem is ilyen volt, ha kijön a Windows 8.1, a következő is ilyen lesz. -
Tikakukac
titán
Én meg csomó olyan apróságot tudok amit meg Apple sz@r keresztbe, szóval csak csínján.
Szerintem meg nem kérdés mennyi ember vesz magyarhonban AW-t vagy venne. Vagyis nem venne, hanem ki is tudná fizetni. Erre egy picit rálátok és hidd el, már a gondolata is bukós annak, hogy lokalizálják ide a gépet.
Az Apple előnye meg iMacben egyértelmű, ezen sincs vita. Egyszerű ez. -
FefeeX
veterán
Ennyi pénzért illene magyar billentyűzetet adni pl, meg egy csomó hasonló apróság. Ami mind az alma előnye a Dellel szemben. Lehet következményképpen beszélni róla, hogy azért nincs mert ennyit adnak el, de kérdem én, véletlen-e az hogy csak ennyit adnak el, mikor máshol ennyi pénzért már körbenyalják a vásárló seggét, itt meg azt mondják, hogy ez van, vedd meg ezt.
Szóval kérdés, hogy ez ok vagy okozat, és hogy melyik helyen lehetne változtatni ezen...
-
mutyi
senior tag
Sajnálom, hogy ez a trend, bár nekem is nagyon tetszene egy 27-es Imac,de én az XPS-el is meg lennék elégedve.Szerintem egy jó alternatíva, ha valaki Windows-os rendszert szeretne magának.
Néztem hozzá valami billentyűzet alternatívát,mivel a dell bill-je is Logitech, de színben nem nagyon találtam olyat,ami annyira harmonizálni,mint a hozzá adott angol.
Megjegyzem az a vicc, szerintem külföldön is hasonló a helyzet arányait tekintve, azaz ebben a kategóriában az Apple cuccát veszik többnyire. -
Tikakukac
titán
Éppen azért van iMacből magyar billes (többek között), mert van rá kereslet és nem 2-3 darab megy el.
Sznobságból vagy sem, az fogy minden más meg nem. Igaz, az Eltén és egyéb sulikban is ha vesznek ilyesmit ott is Alma logós dolgok vannak, ezt kell szeretni.Ha 200k előnye lenne se változna semmi. Csóre magyarnak az is marha sok, akinek meg van pénze megveheti a drágább Mac-et is. Amit részben meg is értek. Ennyi a titok.
-
mutyi
senior tag
Nincs rálátásom az eladásokra, de nehezen tudom elképzelni, hogy pl. 27-es Imac-ből 2-3 darabot adnának el éves szinten az országban.
Vagy aki ennyi pénzt költ az már csak a sznobsága révén is Apple cuccot vesz?
Szerintem a Dell-re is lenne igény, de pl. kellene egy erősebb marketing jelenlét és visszatérve az xps 27-re,amit itthon csak a multi-touch kijelzős verzióban kínálják, amitől megint csak emelkedik az ára.
500 alá bekúszna az ára,akkor már lenne egy 100-as előnye a konkurenciával szemben. -
Tikakukac
titán
Azért, amiért nincs AW gép sem magyar billzettel. Évi 2-3 gépért amit sikerül itthon eladni, azt is külföldieknek, miért gyártanának másik billzetet?
Kiállítani is full felesleges. Bemegy a user, megnézi, csorog a nyála és elviszi a 100k-s akármit. Ez van. Nyilván úgy teljes a paletta, de ilyen alapon legyen kint az összes Precision is meg Latitude. -
mutyi
senior tag
Ha lehetséges, legyen már benne a kérdések között az is, hogy miért nem kínálnak XPS 27 gépet magyar billentyűzettel csak angol kiosztással?
Ez az egy termék,ami gyakorlatilag a konkurenciája az Imac-nek, de bosszantó, hogy angol billel árulják.
Egyáltalán van ilyen gép kiállítva a mintaboltban,mert ha nincs,az szerintem megint nagy hiba. -
rudi
nagyúr
Srácok, mielőtt ennyire komoly és időigényes vitába belementek, tisztázzátok az alapfogalmakat! Rengeteg fölöls gépelést spóroltok meg vele

-
hallador
addikt
Azt hiszem, nem tudsz elvonatkoztatni dolgoktól, és továbbra is a verébre ágyuval a téma.
Pontosan így van, mindenesetre akkor a Hobby szó megfelel ugye arra amit felvetettél (CAD szinten)? Szerintem igen, tehát nem nem túloztam értem amit elmondtál, csak te nem nagyon érted, hogy van olyan munkahely is ahol nem csak iroda van, mag steril környezet, csak azért írtam le.
Mivel ingatlanszakmában dolgozom, és nálunk irodában folyik a munka, nincs benzingőz, fáradtolaj fröccsenés, nem vágnak hátba senkit pallóval, sőt. Na mindegy, szóval nyugat, talán el tudod képzelni. Normális körülmények, iroda. AutoCAD, ArchiCAD. (vagy talán hobbisták lennének?
)Tehát nem dolgoznak iparban, és nem dolgoznak ilyen körülmények között, ok, nem is kell, viszont még mindig nem nagyon érted ugye, hogy nem mindenhova elég egy olyan gép amin ti dolgoztok? Neked hátrány, ha van egy olyan rendszer ami ki tud szolgálni egy adott réteget teljesítményben? Valószínűleg igen! De ha kihasználja valaki, akkor miért is ne lehetne Workstation Notebook-t venni? Ha nem kell akkor persze valóban felesleges...
És most nem is a MacBookról lesz szó, hanem a túlzásaidról, ugyanis totál felesleges ilyen helyre 300ezernél drágább, mindentálló notebookokat venni, mivel nem a hadsereg, nem robbantási terület stb. Vehetsz rá ugyan akár 10 milliós gépet is, de felesleges. Sőt, totál marhaság.
Teljesen igazad van, totális túlzás, csak éppen nem csak téged vesznek figyelembe mikor egy ilyen gépet megterveznek, mert akkor nagyon nagy bajban lennének, a valódi tervezők. Tehát hobby CAD-re jó.
10 milliós gép? Valóban felesleges. Na ez viszont túlzás volt valóban, viszont ha ilyen notebook-ot tudsz akkor szólj nekem is, Aranyozott McBook Pro Retina nem ér
Amúgy Te dolgoztál olyan cégnél ahol valóban ki van tenyésztve a megfelelő infra struktúra a tervezésre irodára, üzemben, vezetőségi szinten, hálózatban, mentésben, storage-ben, nagyvállalatnál stb? (Komolyan érdekel)Szóval kicsit kevered a szezont a fazonnal, nem minden CAD-ező dolgozik gyárban a munkasor mellett (sőt, szerintem elég kis része), azt elismerem, hogy van olyan hely, ahová ez kell, de ahogy előadod a "csakezazigaz" dolgodat, kicsit vicces.
Nem! Én nem azt mondtam, hogy minden CAD-ező ilyen helyen dolgozik, és nem mondtam hogy csak az lehet igaz, amit én írtam, de hogy a MacBook Pro rohadtul nem alkalmas professzionális CAD-re az is biztos, amire ugyen azt írtan hogy csak viccből írtad, de a tények makacs dolgok én nem láttam professzionális cégeknél MacBook-ot, de ha te igen, akkor az nem baj. Halkan jegyzem meg, hogy nem állítottam olyat, hogy csak nekem lehet igazam, ezt Te mondtad....
Én azt mondtam, hogy van ahova kell ilyen gép, és leírtam mit lehet elvárni tőle... Valamint azt is, hogy van ahova felesleges....Emellett csak halkan jegyzem meg, hogy mikor még wowoztam évekkel ezelőtt, és volt, hogy egy huzamban 23 órát, nem volt ám workstationöm, mégis tökéletesen ment
De ezek a marketingmarhaságok egyes helyeken úgy látszik, megteszik a hatásukat 
Halkan jegyezném meg, de nagyon halkan, hogy megnézzük mi lesz akkor, ha 3 - 4 éven keresztül napi 16 - 24 órán keresztül, napi 2 - 3 óra stand by-al megy egy gép, akkor meddig bírná egy consumer termék (16 - 32 GB rammal RAID1-es SSD-vel tisztességes processzor használattal)? Kiindultál magadból? Nem baj, csak kicsit nem kellene. Marketing marhaság, a support, a konfigurálhatóság, és a garancia, ami működik is? (Van ahol marketin bullshit az virágzik) Neked nem volt Workstationod, és évente kb 240 - 250 napon keresztül napi akár 23 órát wowoztál folyamatosan? Komolyan (Erre a T2-ből ismert T1000-es modell képes, egy ember ritkábban), mert pl nálunk megy olyan HP EliteBook W ami ennyit megy. Ez is marketink bullshit nem? Aha...
Hangos, meg zúg, de megy. Ezt tudja egy Precision, Celsius is.Kicsit olyan minden rovar bogár irányba mentél el szerintem...
Kicsit olyan mintha kiindultál volna egy általános felhasználási szokásból, csak éppen jó lenne megérteni, hogy nem - nem mindenhol irodában, és nem mindenhol elég egy Mac. Valamint nem kell mindenhova Workstation sem, mert van ahova felesleges. Oda elég egy alacsonyabb osztályú üzleti gép is.
-
FefeeX
veterán
Azt hiszem, nem tudsz elvonatkoztatni dolgoktól, és továbbra is a verébre ágyuval a téma.
Mivel ingatlanszakmában dolgozom, és nálunk irodában folyik a munka, nincs benzingőz, fáradtolaj fröccsenés, nem vágnak hátba senkit pallóval, sőt. Na mindegy, szóval nyugat, talán el tudod képzelni. Normális körülmények, iroda. AutoCAD, ArchiCAD. (vagy talán hobbisták lennének?
) És most nem is a MacBookról lesz szó, hanem a túlzásaidról, ugyanis totál felesleges ilyen helyre 300ezernél drágább, mindentálló notebookokat venni, mivel nem a hadsereg, nem robbantási terület stb. Vehetsz rá ugyan akár 10 milliós gépet is, de felesleges. Sőt, totál marhaság.
Szóval kicsit kevered a szezont a fazonnal, nem minden CAD-ező dolgozik gyárban a munkasor mellett (sőt, szerintem elég kis része), azt elismerem, hogy van olyan hely, ahová ez kell, de ahogy előadod a "csakezazigaz" dolgodat, kicsit vicces.Emellett csak halkan jegyzem meg, hogy mikor még wowoztam évekkel ezelőtt, és volt, hogy egy huzamban 23 órát, nem volt ám workstationöm, mégis tökéletesen ment
De ezek a marketingmarhaságok egyes helyeken úgy látszik, megteszik a hatásukat 
Kicsit olyan minden rovar bogár irányba mentél el szerintem...
-
hallador
addikt
-
hallador
addikt
Ez egy elég érdekes összehasonlítás volt. Kicsit olyan, hogy a Ferrari nem alkalmas autózásra, mert nincs 24 colos kereke, meg nincs rajta vonóhorog, felező, meg nagy csomagtartó.
Nem egészen.
Ha hobbiból CAD-ezel, akkor valóban teljesen mindegy. Kicsit sántít az összehasinlításod. Miért? Mert a Mac-et nem készítették fel egy professzionális munkahelyre. A Mac userek ezt elbagatelizálják, ennek az a következménye, hogy ahol valódi termelés van ott nincs mac. Startup cégeknek jó (ott használják is), egy Mercedesnek nem.
Nem volt arról szó hogy a CAD-re teljesen megfelelő a hardvere, csak arról, hogy nem ütés- és porálló... Most komolyan? Egy irodában CADező embernek tényleg ez a legfontosabb...Nem vitatom, hogy van alkalmasabb gép a feladatra, viszont amit leírtál az egyenesen nem igaz.
CAD-ra alkalmasabb, mint egy Latitude E6530 - A Dell portfóliójában ez a Precision.
Nem, nem az a legfontosabb, hanem az, hogy workstation gépek a napi 24 óra munkát is vígan viselik. Komoly terheléssel is. Miközben nem kell x db kábelen Thunderbolt-on keresztül ilyen barkács megoldásokkal, hanem egy dokkolón keresztül 3 - 4 monitort is meg lehet hajtani. Na ezt nem tudja a mac.
Még egy dolgot nem tud a Mac, a workstation gépre nem kell vigyázni. Szabványok (ISV)
Te ebből (A legtöbb user ezzel így van) annyit látsz, hogy jajj az irodában ül oda minden jó, na igen, de belegondoltál, hogy mi van akkor, ha egy gyárban, ahol az olajpára, vagy éppen a gyártási ipari szmog van, ott is nagyon sokszor terveznek ezekkel a notebookokkal?, esetleg egy építkezési területen, egy konténer irodába? Ezeket ilyenre is felkészítik. Neked, meg az Átlag startup cégegnek ez nem kell, ott valóban elterjedt a Mac.
Belegondoltál abba, hogy mi van akkor, ha olyan körülmények között kell használni a gépet, hogy akár leeshet egy székről, lecsúszik iden onnan, ráesik az ilyen olyan szerszám.
Ezek a gépek nem azért felelnek meg a legalapvetőbb katonai szabvényoknak, ez nem olyan mint a Mac-nél a design, szép ettől nagyon jó is lesz (Na ez viszont valóban nem igaz) hanem azért mert az ilyen dolgokat is el kell viselniük.
Abba belegondoltál, hogyha valami tönkre megy a MAc-ben mennyi idő alatt javítják meg? Na Dell-t, HP-t másnap. És helyszínen. akár 5 évig is.
Abba belegondoltál, hogy a Workstation notebookok konfigurálhatóak? (2-3-4 féle VGA, 8 - 10 féle processzor, sokszor 4 ram foglalat, 2 merevlemez, amely száma upgrade bay-el). A Mac mennyire konfigurálható, az sajnos a legtöbb helyen kevés, hogy ez így jó. (Strtup-ra kiválló)Hobbira jó bármi, de ha egy gépen napi sok órán keresztül dolgozol, akkor bizony, nem mindegy min. És milyen hatékonyan. Na ezért lesz ilyen munkára egy Mac csak hobby gép. Ettől függetlenül a Mac Pro nagyon jó gép, ha konzumer gép kellene lehet hogy én is azt venném. (A Mac-nél fontosak azok a dolgok, ami a Workstation notebooknál nem, Halk, beleillik a családi ház idilljébe, künnyű, menő, jó minőségű stb.)
Ha munkára használom, és tényleg termelek, akkor igaz, Te láttál már komoly tervezőcégnél KIfejezetten CAD-ra szánt Apple notebook-ot? Én nem.Viszont nekem ehhez nem kellett gondolkozni, mit ajánljak, mivel a korábbi gépnél minden tekintetben jobb és erősebb (és amúgy is csak poénként írtam be, mivel nem hiszem, hogy egy 200 ezres gép után a kolléga egy közel milliósra akarna váltani)
Poénnak, meg hobby-nak OK, a valóság picit más.
-
FefeeX
veterán
Ez egy elég érdekes összehasonlítás volt. Kicsit olyan, hogy a Ferrari nem alkalmas autózásra, mert nincs 24 colos kereke, meg nincs rajta vonóhorog, felező, meg nagy csomagtartó.
Nem volt arról szó hogy a CAD-re teljesen megfelelő a hardvere, csak arról, hogy nem ütés- és porálló... Most komolyan? Egy irodában CADező embernek tényleg ez a legfontosabb...Nem vitatom, hogy van alkalmasabb gép a feladatra, viszont amit leírtál az egyenesen nem igaz. Viszont nekem ehhez nem kellett gondolkozni, mit ajánljak, mivel a korábbi gépnél minden tekintetben jobb és erősebb (és amúgy is csak poénként írtam be, mivel nem hiszem, hogy egy 200 ezres gép után a kolléga egy közel milliósra akarna váltani)
-
randomway
csendes tag
-
tom956ster
aktív tag
-
Bsony
tag
Azért kirakhattak volna egy M6700-as precisiont.

-
davie17
csendes tag
Hajnali 1 óra 14 van, de amikor elolvastam, hogy ki vannak rakva az Alienware-ek felugrottam, hogy azonnal induljak, aztán rájöttem, hogy eme tevékenységemet kénytelen leszek másnapra halasztani

-
Iratus bug
tag
Én nem hiszem, hogy a volt Westend üzlettől ez az új Allee üzlet forgalmasabb lenne. Nem kérdeztétek, hogy ha azt bezárták akkor ezt miért nyitották?
Amúgy az, hogy működik, hogy 10%-al drágább a készülék, ha Dell márkaüzletben vásárolod? Ez már vagy 5-10 éve így van! -
hallador
addikt
Még kimaradt bocs:
Ezekre várni kell még egy picit, de sorra jelennek meg a thin&light workstationok (Dell Precision M3800, HP zBook), nagy felbontással. De komoly árral is. Még nem kaphatóak, vagy nagyon nehezen beszerezhetőek.
-
franc0
őstag
Mitől gyenge pont?
Egy cégvezetőnek GMA950 is elég, csak legyen akkuidő. -
hallador
addikt
Dell Precision M3800 Workstation
(#56) tom956ster:
A Dell, Enterprise Businessben ritkán téved.
(#57) FefeeX
A MacBook Pro nem alkalmas CAD-ra, miért?
Mert a klasszikus WorkStation gépek nem művészkedésre (Fotózásra nagyon fasza a MacBook Pro, de semmi másra nem alkalmas, ami nagyvállalati.)
A Dell Precision, HP EliteBook W, zBook, Fujitsu Celsius, LenovoThinkPad W, picit szabványnak megfelelő hardverrel rendelkeznek, amit a CAD gyártók certifikálnak. A MacBook Pro Retina a Consumer notebookok csúcsa nem vitás (A DELL XPS mellett), csak éppen azt a büdüs életbe nem fogja kibírni amit egy ilyen ipari workstation.
Ne is menjünk tovább, mint a katonai szabványok, a porvédelem, a nagyvállalati integráció, az 5 éves EnterPrise NBD warranty opció, valamint a nagyvállalati kellék/kiegészítő kínálat.
Nagyon jó a MacBook Pro, de nem erre a célra. -
Tikakukac
titán
Jogos, kifelejtettem, hogy valaki 2 centi és 15 deka miatt is kiadhat 400k magasságát egy kemény konfigra
Nálam a könnyű így ebben az esetben olyan 2.5kg táppal együtt. Az úgy már 3/4 kiló az úgy elég 
Ha nem kell komplett durva render akkor elég oda egy egyéb geforce karis gép is, senki sem jött még visítozva, hogy kevés volna, mert nem fire meg quadro meg nvs vagy akármi hangzatos dolog.
Ez van. Ezért jobb, hogy nekem nincs ilyesmi boltom, mert rohadt sok interjú kéne mire lenne rendes ember a feladatra.
Ha lenne 120k-s Latitude akkor már rohannék is
Sajna nincs, de szép világ volna Pistik üzleti gépekkel amiket olcsóért kaptak. -
gerii
addikt
14"-es HP Elitebook-ot
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
8470W tökéletes a kategóriában.A számlaszámom: 12345678
A mostani Dell-eket nem ismerem, de szerintem az XPS-ekben van fullos felszereltségű, ami bőven elég normál CAD-re. Nyilván nem fog komplett jármű modellt lekezelni, (és nem 14"-on tervez az ember) de egy egységet simán lekezel egy egyszerűbb kártya is, nem kell ahhoz Quadro.Viszont ahogy olvastam semmit nem tudott a témáról (CAD gépek), ami ha az én üzletem lenne elfogadhatatlan volna, mivel egy frissen nyílt üzlet vonzza az embereket, és szerintem nem engedheti meg magának egy komoly tulajdonos hogy ilyen elnemadókat alkalmazzon. Milyen benyomással mennek onnan el az emberek? Olyannal hogy egy újabb csilivili üzlet, de közük nincs hozzá. Lehet hogy Pistikére rásózzák a 120K-s Latitude-et, de abból nem él meg senki (csak az eladó).
-
FefeeX
veterán
Retina MacBook Pro 15"

könnyebb mint a jelenlegi (2.0kg vs 2.5 kg), vékonyabb is, erősebb is, de sokszorosa az ára. Minden esetre azt nem várhatod el, hogy az összes gépüket fejből vágja, mi van benne és mit tud. Megnézni meg meg tudja, ahogy Te is, ha már van valami, ami alapján el akarsz indulni. Ha izmosabb kell, Alienware, csak az se könnyebb, se kisebb nem lesz. Apropó CADhez minek a kisebb gép? Azzal kisebb monitor is jár ám, ami pont nem a megfelelő irány szerintem
-
tom956ster
aktív tag
Épp tegnap volt, hogy egy vatta új 7420-as gépet izzítottunk be az egyik cégvezetőnek.
Core i7, 8 GB ram, 120 GB SSD, és integrált videó (ez volt a gyenge pont),
Ez volt az első Dell gépem, de engem egy az egyben meggyőzött. az SSD upgrade ezt hozta, hogy a win7 11 másodperc alatt használható hidegindításból.
Nekem ez több mint meggyőző!
Köszi Dell, egy ilyen hardver nekem is kell!!! -
Tikakukac
titán
-
Graphics
Jómunkásember
-
Orcsi
aktív tag
-
Orcsi
aktív tag
-
gerii
addikt
"Elég pár hónap múlva betanulnia"

Persze, a kezdő kamionosnak is ezt mondja a főnöke a jogsira...
Érdekes üzleti modelljük lehet (és itt nem csak erre a konkrét boltra gondolok) ha pár hónapnyi érdeklődőt (pl CAD-es gép vásárlót) nem tudnak kiszolgálni. Komolyan, itt hogy szopják be magukat interjún a jelentkezők? - őőő, igen én szép/trendi vagyok és tudok beszélni, de fogalmam sincs a munkakörről, vegyen fel!??? -
Tikakukac
titán
Nem tudom mit javasoltak, én erre az esetre gondolkodást szoktam javasolni.
CAD, nagy teljesítményű munkaállomás, könnyű, kis méret.
Ez így egyben az életben nem lesz, nem csoda, hogy nem tudtak rá mondani semmit, konkrétan én sem tudok. De ha átjössz a milyen notis topikba akkor megnézzük milyen álmot kergetünk.
toyone: Van egy limit, amit illik tartani. Tehát ha olyan síkok vagyunk egy témához mint az Alföld, akkor nem megyünk eladóskodni, mert hasba fognak akasztani nonstop. Totál mindegy kinek az anyja, apja, állatja nője vagy pasija az, amúgy is egyenjogúság van, mindig ezt kell lobogtatni, szóval coki.
Ha tök hülye vagyok valamihez és mégis felvesznek annak sok oka lehet. Vagy mert csókos, vagy mert apróért dolgozik stb. ezt már mindenkire rábízom. Zokszó nélkül szoktam lehülyézni a hozzá nem értő eladókat-"hozzáértőket", ha nekem nonstop up-to-date kell lennem és güriznem a pénzért, akkor a pápa is dolgozhat ott ahol én venni akarok valamit, azt is lemarházom majd, ha a funkciója nem több, mint egy felolvasótábla. Szvsz ofc. -
adalbert1
veterán
Megnéztem a notebook.hu-n árult két E6430-as konfigot, mindkettőt láttam máshol 30-40k-val olcsóbban. Illetve a legtöbb E6X30-ból elég szegényesnek tűnik a választék. Persze ezek a modellek most fognak kifutni, kíváncsi vagyok, hogy E6x40-ből mekkora választék lesz milyen áron. De ha a márkabolt is hasonló árral/készlettel dolgozik, akkor nem hiszem, hogy egyhamar vásárlójuk leszek (legalábbis ha máshol is megkapom 3 év NBD garanciával a terméket, ugyanolyan kiépítésben, akkor valahogy nem látom a kellő hozzáadott értéket, ami miatt ott kellene vásárolnom).
-
matterhorn
csendes tag
Sajnos ez a bolt elég nagy csalódás volt számomra.

Szerettem volna javaslatot kérni egy nagy teljesítményű, CAD-es munkára alkalmas, de a jelenlegi Latitude 6530-nál kisebb méretű és könnyebb gépre. Sajnos az eladó nem volt túl felkészült, így végül tanács és vásárlás nélkül távoztam.
-
Graphics
Jómunkásember
"Gyakran nem is a nyereség a cél, hanem sokkal inkább a márka megismertetése minél szélesebb vásárlói réteggel."

Ehh.....
-
törölt tag
Kicsit elvagytok ti varázsolva. Az eladó az eladó. Nem szakember. A szakemberek nem eladók. Az eladó max azt tanulja meg ami a kísérőkártyán van és csók. Többre nem kell mert
1. Az igényes vásárló előtte úgyis tájékozódik.
2. Cégeknél a rendszergazda csak tudja mit vesz vagy mire bólint.
3. Aki meg csak úgy bemegy vásárolni annak tulajdonképpen mind1 is mit vesz.
4. Egy jó szakember nem fog aprópénzért eladóként kufárkodni.Ez van. De nincs ez másképp a piacon se mikor zöldséget veszel. Egyszer kérdezz rá mennyi fehérje van az almában. Gyanítom a kufa nagyokat fog pislogni.
-
tixem
addikt
-
törölt tag
-
törölt tag
Ahogy írtad is, be kell tanítani. Most nyílt a bolt, ennyi beleférhet, de ha hónapokkal később sem tud majd érdemben válaszolni a hasonló kérdésekre, az már baj.
Amúgy az olyanokra, hogy mikor érkezik X termék, simán mondhatta volna, hogy erről még nincs információja, de igyekszik megérdeklődni, itt a névjegy, holnap bátran telefonáljon. Ehhez nem kellett volna szakértelem. (Csak esetleg rutin, de azt majd megszerzi.)
-
toyone
őstag
Azért mert Nő és esetleg nem tudott választ adni monitoros kérdésben, attól még nem egyenesen arányos hogy azért veszik fel amiért te gondolod. Mert ha mondjuk a te nőd/testvéred/anyád dolgozna ilyen helyen és bármilyen jól van kiképezve, lesz olyan amire nem tud majd választ adni. És akkor mehet a mocskolódás ugye?
Válogasd meg a szavaid!(#3) deja vu
Majd amikkor elkezdesz dolgozni 10-11 órában, örömmel fogod venni a most hozzád hasonló "önmagukat szórakoztató" tagokat.
-
Gusztáv
addikt
-
rudi
nagyúr
-
deja vu
addikt
Ja, csak bementem okoskodni(franc0), hogy lealázzam a spinét(Peter13), de közben lecsekkoltam a didkókat is. Majd belejön a hölgy, mint én a műkörömépítésbe.
A viccet félretéve simán lenyomhatja bármelyik itteni kockát karácsonyra.
Nem akartam bántani, de szinte minden boltban annyiban kimerül a "szaktudás", hogy az jobb mert több megapixelt tud meg hasonló. 
-
rudi
nagyúr
-
Orcsi
aktív tag
Rudi, azt lehet tudni hogy fogják itt helyben is forgalmazni az új tableteket?! Mert jó lenne élőben is megnézni mielőtt az ember megvenné, illetve azt nem mondták, hogy mennyire követik az új termékeket ... venue pro-k mikor lesznek itthon ... kint lassan már lehet venni ... de ebből mikor lesz itthon is termék ?!
-
rudi
nagyúr
-
longwild
aktív tag
Nem teljesen értenék egyet...
Volt szerencsém egy barátom kedvéért betérni egy USA-beli Apple boltba, ahol nagyon csinos kis hölgyek vártak, fülig érő mosollyal... Gondoltam én is a kanapén szerezték a melót eshetőségre, de nem!
Bármit kérdeztünk, mindenre flottul válaszoltak, bár igaz, ott többnyire szoftveres kérdések voltak...
Lehet, hogy a Dellnél a hölgyek a fentiek előfutárai. Még csak a csinosság megy :p
-
ONEFREE
aktív tag
-
Tikakukac
titán
-
rudi
nagyúr
-
franc0
őstag
-
FefeeX
veterán
-
ONEFREE
aktív tag
-
Braddock
támogató
-
rudi
nagyúr
Vá, ezt majd olvasgatom, amikor E-450-et meg E1/E2 procikat és A-1250-et tesztelek
Nekem ezek a megoldások fájdalamasan lassúnak, tötymörgőnek tűnnek még úgy is, hogy fél évvel ezelőttig 2 GHz-es C2D volt a munkára használt desktop gépem, a notebookom meg máig 1,83 GHz-es C2D. Már a nagyobb képek közti lapozgatás, 3-4 böngésző ablak között váltásnál is nagyon megtorpanósnak tűnnek nekem ezek a kis APU-k és az Atomok is. Persze, nem a proci lassú, csak az OS túl nagy rá 
-
FefeeX
veterán
Valóban, ha ki akarjuk tágítani a feltételezést, az összes eszközteszt is fizetett hirdetés.
Szerintem ez egy teljesen korrekt leírás. Engem érdekelt, elolvastam. Akit nem érdekel nem olvassa el. Aki megírta, az meg él valamiből, nyilván nem ingyen csinálja, mert ő sem ingyen kapja a gázt, villanyt, áramot, meg a kaját sem. Azt meg hogy ki, honnan, hogyan teremti elő a pénzt, ne firtassuk, senkinek semmi köze hozzá. Szerintem
-
Peter13
senior tag
Én ebben nem vagyok olyan nagyon biztos, de tegyük fel hogy úgy van....és akkor mi van?
Nem azt írták, hogy "Dell az Isten" vagy "vegyél Dellt merazalegjobb" vagy "dell az mind fölöt, Dell az egyetlen", "urald az 'akármit' Dell 'akármivel', stb.
Olvashattunk egy beszámolót. Nincs teszt, nincs ajánlás, csak elmondták hogy van, eddig nem volt, mi van benne, milyen csatolt szolgáltatások érhetők el általa, mik a tervek/kilátások. Ennyi, és szerintem ez jó (legalábbis én informatívnak találtam), hirdetés vagy sem... -
FefeeX
veterán
Szinte semmivel nem gyengébb a Brazos E-450-es asszonygépe, mint a MacBook Air 11" C2D 1.4. Böngészés közben a 2 giga rammal egyik sem egy atom állat, de mindkettő tökéletesen használható általános feladatokra...
Ezt csak ahhoz, hogy azért az E350 nem mai csirke, lehet itt almát hasonlítani körtével, minden esetre árat szokás árral hasonlítani, mert ha neked 100 forintod van, nem kapod meg a 200 forintos kiflit érte csak azért, mert ugyanannyi liszt van benne mint a 95 forintosban...
Emellett a TDP nem valós fogyasztás és minden gyártó máshogy számolja.
Lehet itt sztárolni a brutál drágán mért Inteleket, csak nem érdemes. Nagyon rég gondolkozom asztali proci cserén, no nem azért, mert a C2D E8200 nem lenne elég bármire, hanem mert ott a kisördög, a pénzkölthetnék, meg még pár teljesen szubjektív tényező. Nincs objektív ok arra, hogy gépet cseréljek. Aki nem kódol 24/7ben egyébként annak totál felesleges a százhúszmagos intel Core i999, egy középkategóriást inkább megdob egy SSD-vel aztán röhög az ePenis sebességhuszárokon...
Az a kategória, amit az Intel procik 90%-a képvisel a feleslegesen magas teljesítményű processzorok. Lehet, hogy egyszer lesz majd olyan rendszer, ami a játékokon meg a renderelésen kívül is kihasználja majd, de az nem hinném, hogy mostanában lenne... Aztán visszatérhetünk az almát körtével esetéhez. Megint csak az ár a legfontosabb tényező, és nem a TDP, de nem akarom századszorra is leírni, a kognitív disszonanciával rendelkezők úgysem fogják ezt megérteni, mert nem akarják (összedőlne a belső világuk).
Mindezt úgy mondom, hogy én is rengeteg felesleges dolgot összevásárolok, a különbség az, hogy én legalább nem próbálom bebizonyítani, hogy nem az.
-
szal
csendes tag
Kedves Olvasó. A DELL fizetett hirdetését olvashatták.
-
Gabesz84
őstag
Szerintem nagyon nem értesz ehhez.
Ultrabook soha a büdös életben nem lesz AMD-vel, mivel az az intel saját márkája vagy márkaneve / kreálmánya.E350 ellenfele tudtommal az Atom volt, azt meg simán hozza. Az i5 4200u egy 2013-as proci, ezt ugye te is érzed hogy nagyon nem fair egy 2011-es cucchoz hasonlítani? Azt leszámítva hogy még csak nem is ugyanaz a kategória.
Idei A szériás APU-hoz hasonlíthatnád, lehet hogy annál is jobb az az intel, de az érvelésed így akkor is sántít. -
Tikakukac
titán
Úgy néz ki a buli, hogy az AMD legdurcibb mobil procijait úgy egy közepesen erős Intel reggelire elfogyasztja. Az APU meg jól hangzik, csak kérdés mire nem elég egy 4500MHD is egy átlag embernek, plusz a Haswell olyan integrált egységeket ad, amivel ki lehet fingatni a legtöbb alsó-középkategóriás rendes dedikált kártyát.
Na ezért nincs AMD. Pedig van otthon Brazos alapú gépünk, szóval messze nem vagyok fanboy. De ami igaz az igaz.
-
|DavidWoody|
tag
Kicsit felre ertettel , az atom a vilag legnagyobb hibaja szerintem is. Szerintem ott inditsuk el a dolgot hogy laptop procinal a kategoriakat tdp szerint kezdjuk el csoportositani. Ebben az esetben a brazos mondjuk e2k parja az intel i5 4200u v i7 4500 . Kell barmilyen osszehasonlitas vagy eleg ha megegyezunk annyiban , hogy az intel ugyan akkora fogyasztas mellett mondjuk 10szer akkor pontot hoz cpu benchmarkban? Van brazosom , e350 + 4 giga ddr3 1866 , jutubon nem szivesen rakom 480p nel feljebb. Emellett van egy laptopom , egy vaio pro 13 (i5 4200u ) tehat en ugy beszelek errol a 2 rendszerrol ,hogy mindkettot hasznalom napi szinten. Maradjunk annyiban hogy haggyuk a brazost , nagyon haggyuk

Szerk : nyilvan a benchmark azert nem minden , de ahol a brazos 500 pontot kap az i7 meg 4300 at ott azert nyilvan hasznalat kozben is erzekelheto az a 3800 pont
-
törölt tag
Éppen a múltkor beszéltük cimbivel, hogy hiába a fejlett APU, játszani úgysem fognak rajta, a többire meg egy inteles is elég.* Ehhez jön, hogy az Intel sokkal nagyobb név.
*Vannak kivételek, de általánosságban ez az észrevétel.
-
FefeeX
veterán
És mi a helyzet az AMD APU-val? Annyival jobb lenne az Atom, mint pl a Brazos?

Persze ez inkább volt szarkasztikus mint komoly kérdés, csak mert félinformációkat, fél piacot, megszokásokat akarsz általánosítani.Mobil megoldásokban pont hogy elég lenne a legtöbb gépbe egy AMD APU, olcsón, ehelyett a sok idióta eladó (már bocsánat) rábeszéli az egyszeri vásárlót hogy:
- vegyen Atomot mert az intel a legkirályabb (ezeket büntetőtáborba küldeném minimum, mert aztán jön a kolléga, hogy reteklassú, szar a gép és hogy nem lehet rajta semmit csinálni)
- vegyen Celeront (ez a ritkább, legéletképesebb alternatíva)
- vegyen i3-mat/i5-öt mert az sokkal jobb, és szüksége van rá (dupla áron kb, persze, az anyját is eladná, ha jó pénzt fizetnének érte)Apple termékben kizárt, hogy bármikor is AMD processzort fogsz látni, még akkor se, ha az AMD olcsóbban gyárt majd 20%-kal jobbat. Mivel az Apple-nek egyedi megállapodása van az Intellel, sok processzort már akár fél évvel a debüt előtt is nagy mennyiségben kap az új gépeihez. Arról nem is beszélve, hány sutyiszerződése van az Intelnek kizárólagosságra... Na ezért nem nagyon látsz Retina APU-t, nem azért mert rosszabb lenne, mint az Intel. Ezt hívják úgy, hogy piaci fölénnyel való visszaélés...
-
Gicz
addikt
pontosan. egyszerűen AMD procival azonos teljesímény mellé, plusz 25-30% fogyasztás társul, ami azért notebookban nem mind1, sem a hűtést, sem az üzemidőt nézve.
-
törölt tag
Nézd, nem röhögte ki, nem szégyenítette meg, de a tapasztalatait leírta ide, nagyon helyesen. Oké, a személyes megjegyzések nem kellettek volna, de ettől még közérdekű információ, hogy az eladó hölgy érti-e a dolgát, vagy inkább csak dekorációnak tekintendő.
Idővel azért remélhetőleg betanítják majd, nem agysebészet a dolog.
-
|DavidWoody|
tag
Rettento egyszeru a valasz , azert nem szerelik amdvel mert az intel mindenben jobb. Jobb teljesitmenyben , magasan jobb fogyasztasban , alapvetoen sokkal fejlttebb es nem mellesleg sok program inkabb intel barat. Felre ne ertse senki , nem vagyok fanatikus inteles , csak van ami jo meg van ami nem. Ultrabook sincs amdvel ,az se veletlen , mobile workstation sincs amdvel az se veletlen , komoly asztali munkaallomast sem epit senki csak intelre , ez se veletlen. Az amd egyszeruen mindenben le van maradva az intelhez kepest , akar valos hazsnalatot nezel akar benchmarkot , mindig az intel lesz a jobb. Eleg megnezni azt , hogy asztalon a csucs amd parja a kozepkategorias intel. Nincs ertelme amdvel szerelni egy notebookot , mert csak hatranyai vannak. Egyetlen felirhato elony az integralt grafikus mag lehetNE , de erdekes modon egy retina mbpt a maga 2560*1440 es felbontasaval vagy az uj samu series 9et a 3200*1800 as felbontasaval is inkabb epitenek egy hd 4400 ( a mbpt meg csak sima hd4k ra) mint apura , mert hiaba a jo grafika , ha a processzor egy celeron tudasat hozza. Na ezert nincs sok notebook amdvel ( sok kategorian belul pedig egyaltalan nem , mobile ws , buisness ,gamer stbstb)
-
Peter13
senior tag
-
FefeeX
veterán
Nálunk a MacBook Airemen kívül minden lapos AMD-s (3 másik van). De olyan ez, mint a Plazmatévé, aminek a gyártásából most úgy néz ki, kiszáll a Panasonic (az egyetlen, számomra minőséget képviselő gyártó), hiába az egyik legjobb minőség a cucc amit gyárt, ha a birkának a szamszung ledtévé kell - meg esetünkben a túlárazott intel proci, mert a sok hülye boltosnak sincs fogalma sem róla, ezért elintézik annyival, hogy az AMD az szar. (nem egyszer találkoztam ilyennel)
A gyártás meg sajnos akkor éri meg, ha a birka is azt veszi, mert komoly mennyiségi eladást kellene produkálni...
"Sajnos ez a mennyiség kevés ahhoz, hogy magyar lokalizációt (billentyűzetkiosztást) kapjanak ezek a remekbe szabott modellek."
Ez pedig a látásmódom szerint akkor kicsit oda-vissza játék, és ezzel a hozzáállással nem is fog nagyobb piacot hódítani magának. -
Shodan
őstag
-
Peter13
senior tag
-
rudi
nagyúr
Ahogy a cikkben is szerepel, a bolt a notebook.hu-val együttműködésben nyílt, annak a honlapján nézelődj árakkal és konfigurációkkal kapcsolatban. AMD-s Dell notebook meg egyelőre nincsen, minden bizonnyal azért, amiért a többi márka és a legtöbb eladó is ódzkodik tőlük: a vásárlók döntő többsége nem igazán tud róluk, nem keresik őket, ezért nehéz eladni őket. Tudom, ördögi kör, meg a műértő közönségnek azért lenne rá idénye, de tényleg ez van, az AMD-s notebookok rárohadnak a kereskedőkre.
-
Sicilian
addikt
-
vivanto
tag
Előbbire nem tudom a választ (jó lenne ha itt is lenne legózható notebook, de ez rendszerint csak usa dolog), utóbbira meg válasz a Dell hivatalos weblapja az ott látható termékkínálattal. De röviden, nem, én legalábbis nem láttam egy AMD-s laptopot sem tőlük.
-
Whysperer
addikt
Klasz akkor ott is marad a válasz! 8)
-
stargazerhu
aktív tag
Szerintem a kérdésekre a választ ott tudod megkapni!

-
Whysperer
addikt
Két legjobb kérdés! Jó lenne tudni 8)
-
Translator
tag
Két kérdés:
- van a boltnak honlapja (esetleg összelegózható konfigokkal)?
- tesznek ezekbe a laptopokba AMD procit is? (Ha nem, miért?) -
deja vu
addikt
Jártam bent, a bolt jól néz ki. Egy eladó hölgy volt bent, akinek halvány lila fingja sincsen semmilyen termékről, meg akartam nézni a u2413-at, u2713H-t, de nem volt bent kiállítva. Aztán megkérdeztem, hogy a komolyabb monitorok ki lesznek állítva, és itt elkezdett hadoválni, hogy a felbontás és méret alapján választanak az emberek monitorokat, olyan mintha anyámat hallgattam volna, aki szintén technikai analfabéta. Kérdeztem, hogy az u2413-ból mikor jön ki az új revizió, mert abban javítanak dolgokat, erre megnézte az árát, amivel én is tisztában vagyok. Lerítt róla, hogy lövése sincs semmiről, maximum a papíron lévő speckókat föl tudja olvasni. A magam szórakoztatására még kérdeztem pár dolgot, de néha nehéz volt megállni hogy ne röhögjem ki. Ez azért szomorú, mert már jártam több olyan technikai boltban, ahol hozzáértő eladók vannak. Engem most csak monitor érdekelt, de megkérdeztem van-e quadro-s laptop, hogy maximálisan ki lehessen használni a moncsi színterét, erre benyög, hogy a dual graphics meg tököm tudja sokkal jobb, de oldalakon lehetne sorolni a hülyeségeket.
-
predakon
őstag
remélem volt annyi eszük hogy a bolt nyitást akciókkal is megtámogatták
-
Gusztáv
addikt
Na igen, kevés helyen lehet ennyi Dell-t megtapogatni (ez főleg az XPS-re igaz). Remélem nemsokára kapnak az új Inspiron 7000 sorozatból is, azt szívesen megnézném.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Sorozatok
- További aktív témák...
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G5 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E780 - i7-640M I 8GB I 160GB I Nvidia I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i7-640LM I 4GB I 160GB I DVDRW I 12,1" WXGA I Cam I Garancia!
- Bomba Ár! HP 14-ck0xxx - i5-7GEN I 4GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CMW16GX4M2Z3200C16
- Apple iPad Air 2 (A1566) 64GB Wi-Fi Asztroszürke
- Dell Latitude 7410 Core i5-10310u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo X280 12" - i7 8550U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! 1TB NVMe SSD, 1 év gar 2230
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Nálam a könnyű így ebben az esetben olyan 2.5kg táppal együtt. Az úgy már 3/4 kiló az úgy elég 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

pedig tudom mit akarok venni és miért de akkor is
Mekkora igazad van...A hozzáértő srác az nem jó,de helyette kap a vásárló egy adag fölösleges blablablát és két domborodó vásárló csalogatót amit jó esetben a hölgy be is mutat csak vásárolj ....