- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kalandor: SYNTHONY - Darude Sandstorm (Live from Melbourne)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
LordDragon
csendes tag
Huhh, azért ez elég kemény általánosítás. Azzal valahol egyetérek, hogy nem feltétlenül szerencsés, amikor kedves egybenyakú barátaink a 12 literes V32-es 14 tonnás fekete valamelyiknémetmárka egyik példányával mennek el a 3m-re levő szoliba. De például akik viszik a sarki közértbe a 100%-os multinyálat, hogy a "baromiegészségesenélek" Gézák is elégedetten öblíthessék le vele a 200%-os hegyilevegőn érlelt kecskesajtot, azokra nem lehetne azt mondani hogy "kicsesznek velünk", és még sorolhatnák az ellenpéldát, a fickó, aki kivitte a netet a házadhoz, megy menni megszerelni, ingázók, mentők-rendőrök-tűzoltók (igen, nekik is mind kell a betonút), hamár levegőszennyezés, az áram sem a földből nő ki, stbstbstb...
No offense senki felé, csak végleteket is szerettem volna mutatni. -
törölt tag
válasz
#39306496 #23 üzenetére
Ha fizikus vagy, akkor ismerned kéne a lendületmegmaradás törvényét. Ami alapján tlejesen midnegy, hogy két azonos tömegű objektum ütközik, azonos abszolút nagyságú sebességgel, vagy egy végtelen tömegű nulla sebességű, meg egy véges tömegű, véges sebességű. A mozgó járműben ugyanaz lesz az eredmény. És mozgó járműnek ütközni annyival lehet csak roszabb, hogy annál nagyobb eséllyel fordulhat ki a jármű az ütközés vonalából. Egy betonfal általában elég nagy kiterjedésű ahhoz, hogy ne lehessen ilyen probléma, de egy másik autónál mág számít a dolog. Akár a váltók elhelyezése is elég tud lenni.
-
CsodaPOK
senior tag
Lehet, hogy ezt fejtettem ki, nem tudom, hülye vagyok a fizikához, utálom is, 2-essel csúsztam át rajta.
Viszont szerintem elég szemléletes volt a példa ahhoz hogy megértse a kolléga. Ha nem így gondolod, akkor írj valami példát Te, az én hozzászólásomat meg törölje valamelyik Mod. -
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
#39306496 #21 üzenetére
Amikor a betonfalnak mész, akkor az egy helyben van, nem jön feléd, Te mész neki.
Ha egy másik autóval ütközöl, akkor "Te is neki mész és ő is neked jön". Te neki mész 50-el, ő is neked jön 50-el. Betonfalnál Te neki mész 50-el, ő neked jön 0-val.Próbáld ki, hogy belefejelsz valakinek az öklébe. Először úgy, hogy az ő keze egy helyben legyen, majd úgy hogy ő is üt, miközben Te belefejelsz. Persze csak módjával
-
törölt tag
válasz
Sir Riccio #22 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ, átgondoltam mégegyszer, a lényeg az, hogy egyikünkkel se történjen meg ilyen, és akkor nem kell ilyenről vitatkoznunk, ne kerüljünk olyan helyzetbe, hogy választani kelljen: a szembejövő autónak, vagy a betonfalnak mennyünk neki (
) !
-
Sir Riccio
addikt
válasz
#39306496 #21 üzenetére
Figyelj egyszerű....ha áll 50-el mész neki az autónak...ha te mész 50-el meg ő is jön 50-el akkor nem csak azok az erők játszanak amik akkor lépnének fel ha te mozognál és ő állna...hanem azok is amik akkor játszanának ha te állnál és ő mozogna feléd.
Ezért biztonságosabb az autópálya. Ha te mész 130-al és az előttedlévő ráfékez és mondjuk akkor érsz hozzá amikor ő 100-al megy akkor az olyan mintha álló autónak 30-al mennél neki, mivel ő 100-al halad az ütközés pillanatában te meg 130-al így a sebességek különbsége lesz a relatív sebesség míg egymással szemben haladó tárgyaknál az összege.
Remélem érthető volt...ha nem akkor srry...vizsgaidőszak végére mindig teljesen bekattanok.
üdv -
törölt tag
válasz
Sir Riccio #15 üzenetére
Ok, ha te tényleg így nyomod a fizikát, akkor neked hiszek. Viszont még mindig nem értem, hogy ha megyek 50-nel, neki a betonfalnak (mimásnak?!
), vagy megyek szintén 50-nel és neki a szembejövő autónak, aminek ugyanolyan a súlya és ugyanakkora sebességgel halad mint én, akkor mi a számottevő különbség, miért fogom szarabbnak érezni a másik kocsival való találkát, mint a betonfalat, hiszen mindkét esetben ugyanúgy, ugyanarról a sebességről lassulok le. Kérlek ne képlettel, gyakorlati példával válaszolj.
-
moma
őstag
szeritnem egyrészt tévedsz. bár én nem ismerek statisztikákat erről, hogy melyikünk tartozik a kisebbséghez(de még egyszer ha a többség kínozza a kisebbséget, attól még az nem lesz kevésbé rossz. ráadásúl magukat is kínozzák csak fel sem fogják.) te ismersz adatokat? másrészt meg halálosan mindegy a dolog. tőlem akár úgy is definiálhatjuk az autós kifejezést, hogy az aki autóval jár. tök mindegy hányan vannak. ezen túl engem nagyon nem izgat, hogy gyűjti e őket a garázsban ha nem használja. bár, akkor nem értem minek áldoz fel x órát az életéből, egy ilyen valami árának a beszerzésére, mikor csinálhatna mást is.
-
dabadab
titán
válasz
Sir Riccio #15 üzenetére
"A relatív sebesség egymással szemben közlekedő járműveknél összeadódik. Teljesen véletlenül fizika szakos egyetemista vagyok."
Hat akkor meg a relativisztikus hatasok hol maradnak?
Ahhoz viszont tenyleg nem kell fizikusi diploma, hogy kiszamold, hogy ha ket, pontszerunek tekintett test (mindketto tomege m, a sebessegvektorok ellentetesek, abszolut ertekuk v) osszeutkozik, akkor az egyes testekre pontosan akkora ero hat, mint ami arra a testre hat, ami egy v(2)=0, m(2)=(vegtelen) testtel utkozik.
(Huhh, de regen volt, hogy fizika feladatokat olvastam)
-
dabadab
titán
-
moma
őstag
hogy sokan vannak(ha jól értem vagytok) annál rosszabb. ennyivel is nagyobb a zaj, több az aszfalt, nagyobb a kosz, több a egészségkárosítás. nem látom, hogy attól, hogy sokan ártotok ilyen módon az miért lesz jobb. aki csinálja annak szépen az orrára kell koppintani nap mint nap, hogy ugye tudod, hogy igen kicseszel velünk, igen a mi életünket teszed rosszabbá. és igen te is.
Mcray: attól, hogy használod az indexet vagy sem, nem lesz számottevőleg más az alap probléma. -
Sir Riccio
addikt
A relatív sebesség egymással szemben közlekedő járműveknél összeadódik. Teljesen véletlenül fizika szakos egyetemista vagyok.Az már mondjuk más kérdés, hogy mi az ami egy 18-20tonnás kamiont megfog...de a relatív sebesség attólmég összeadódik.
-
törölt tag
nem értem ezeket a topikokat, fasz közlekedők mindig is lesznek, de nem érdemes velük foglalkozni.
én leszarom a többi közlekedőt, ha jó napom van akkor beengedek mindenkit, ha szar napom van akkor bunkó vagyok. nem érdekel.
egyesül a bringásokra vigyázok mindig, mert amikor bringázom akkor érzem hogy milyen törékeny az ember az autók között.
de még egyszer mondom, szerintem a legviccesebb az idegeskedő ember. tiszta nevetséges ahogy egymással ordibálnak meg dudálnak.
ha valaki fasz, akkor fasz, attól nem lesz kisebb gyökér ha rádudálok. -
Tök mindegy, ha már összeér 2 gépjármű akkor ott valaki fizet... Ebben az esetben a kispóknak persze 0 a túlélsi esélye, de kamionnal szemben az Audi se sokat ér.
Viszont azért Pécsett (Pesthez képest) azért még lehet közlekedni. A parkolás más kérdés, itt is mindenki mindenhova áll... De valahogy nem mindenkit vágnak meg...
Én pl. 2 helyre megyek autóval :
-Melóba
-Tescoba
Amúgy is abelváros közepén lakok de ha valahova menni kell és nem muszáj hozzá az autó akkor gyalog vagy busz. -
cadgers
aktív tag
válasz
DeltaPower #2 üzenetére
Nem 100 lesz!
Sokan azt hiszik hogy az egymáshoz viszonyított sebességük a két járműsebességének összege!De arra senki nem gondol hogy van a lendületmegmaradás törvénye!
Ha egy kispolski és egy kamion találkoznak szembe egymással, gondoljatok bele.... -
Mcray
senior tag
Bocsáss meg hogy hetente egyszer MEREM használni a kocsimat hogy a Nagyimat meglátogassam. Én nem parkolok a járdára, nem állok be a zebra közepére. BKV-val közlekedek és ha SIETEK, akkor BRINGÁRA pattanok.
Ha meg épp vezetek, akkor sem felejtem el hogy a hét 6 napján és is csak gyalogbéka vagyok és normálisan közlekedek.
Pont TŐLED nem fogadok el Flamet, gyalogos kolléga. És ha rendesen elolvasnád az írást akkor látnád hogy egy NORMÁLIS autós írta, nem egy tahó paraszt, aki majd egyszer téged is a zebrán fog elütni...
Bírom hogy pont azzal kell így beszélni aki valamennyire a ti oldalatokat képviseli. Mintha ezzel azt mondanád, hogy ne nyavajogjatok, ti is vezessetek paraszt módon.
Gratulálok
-
moma
őstag
autósok ne nyavajokjanak... miattatok ilyen élhetetlen budapest. köszönjük.
-
Mcray
senior tag
válasz
Sir Riccio #3 üzenetére
Az írás nagyon jó! El sem hiszed hányan vagyunk, akik 100%-ig ugyanezt érezzük mint te.
Én is nap mint nap járok így, ha kocsiban merészkedek, pedig állítólag jól vezetek. Mégsem megyek mindig annyival amennyivel LEHET, pl 110-zel amikor 4 utas és teli csomagtartóval utazunk, mert a fékút több mint (!!!) KÉTSZERESE a normál fékútnak arról nem is beszélve, hogy a kocsi oldalra is KIHÚZ.EZT HOL OKTATJA A KRESZ?
HA OKTATNÁ, KIT ÉRDEKELNE?
HA MEGÁLLOK A ZEBRÁNÁL ELENGEDNI, A MELLETTEM LEVŐ MIÉRT AKARJA A GYALOGOST ELÜTNI?és nekem is annyi kérdésem lenne még...
-
Sir Riccio
addikt
válasz
DeltaPower #2 üzenetére
Helyes meglátás, ha egymással szemben megyünk akkor relatív sebességnél összeadódnak a sebességek. A betonfal enyhe túlzás, azt hivatott ábrázolni, hogy olyan mintha egy álló autónak csapódnék 100-al.
-
törölt tag
Egy valamit nem értek: ha Te 50-nel mész és a szembejövő is 50-nel jön, akkor hogy a rákba jutunk el a 100-hoz? Olyan, mintha 50-nel mennél falnak! Nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Mint a cím is mutatja kis hazánk közlekedéskúltúrájáról szeretnék ejteni néhány szót és...
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nyáron startol a Nintendo Switch 2
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Kegyelmet kaptak Trumptól a BitMEX társalapítói
- FOTÓS beárazás
- Ha szimulátoroznánk, és van pénz lóvéra, akkor akad ilyen is a piacon
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Dell Precision 7540 I7-9875h - 16Gb - 256 GB NVMe NVIDIA Quadro RTX 3000 Szép állapotban eladó
- The Legend of Zelda Tears of The Kingdom Collector's Edition Nintendo Switch gyűjtői kiadás játék
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i7-4GEN I 8GB I 512SSD I NVIDIA I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Livboj vezetéknélküli mobiltöltő eladó
- Samsung Galaxy A41 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest