Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Jéghorgászat
- Digitális Állampolgárság Program
- Tökéletes töketlenség
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
Autó nélküli éves rezsim 1 főre 60 négyzetméterre (ház, nincs gáz, de van légkondi hűtésre és fűtésre,valamint fával is fűtök néha): kb 460 ezer Ft. Ebben benne van a biztosítás, fa, villany, net, mobilfeltöltések, szemétszállítás és a víz, valamint a légkondi éves tisztítása, karbantartása és a kéményseprő díja. Kicsit sokallom, de nézzük a jó oldalát, soha nem kell fázni, a lakáshoz képest egy álom, hogy bármikor be tudok fűteni, nem kell a távhővel veszekedni, hogy megint hideg van sok pénzért és nem zavarjuk egymást a többi lakóval sem a vékony falak miatt, mert a szomszéd házak messze vannak. Tv adást nem fizetek elő semmit, mert nem nézek, netflixet is lemondtam amikor drágítottak tavaly, mindent letöltök ami érdekel és később nézem vagy moziban ami épp nagyon olyan. Nem is szeretem amikor háttérzajnak van használva egy tv, meg a sok reklámot sem.
2 benzines autó van, az egyik a napi melóba járós (4km), kis 1.3-as 70 lovas 20 éves Ford Fiesta, arra évente talán a benzinen kívül ráköltök 100 ezer Ft-ot (olajcsere, szűrők, műszaki, kötelező, adó), a másik 5 éves Hyundai i30N 270 pacis amit inkább messzebbre használok, 250 ezer Ft körüli az átlag ráköltés (olajcsere, szűrők, műszaki, kötelező, adó, 3 évente új szett gumi, drágább a fék és a vezérlés is). Benzinre meg kb. 1.1 millió Ft körül költök, Ford kb. 5-7000km-t megy (átlagosan 7.5 liter /100km), Hyundai 10-12 ezer km-t (csakis 100-as benzinnel átlagosan 11.5liter/100km). Fűnyíró évente kb. 15-20 liter benzint kér
[ Szerkesztve ]
RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz
-
-
-
Az autó, ha már behoztuk témának, nagyságrendekkel több mint bármi más. Úgy szoktam mondani, hogy a rezsiért gombokat fizetünk. Na de a 2 autó, benzinnel, karbantartással, casco, kötelező sokkal több. Ennek költségeit egy app őrzi és statisztikázza akár napi szintre mi mennyi. Külön a benzin, külön a költségvetési vonalat. Csak az egyik cascoja annyi mint az évi rezsi mindenre.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
törölt tag
-
Graphics
Jómunkásember
-
Én ezt megoldottam egy erős Intel NUC-al és játékra a GFN előfizetéssel. Azóta nem csak a fogyasztásom lett kevesebb, de a zaj is szinte nulla lett a szobában, az extra hőtermelésről meg ne is beszéljünk amikor nyáron az amúgy is 31 fokos szobába jött ki a gépből a VGA 70 fokja is.
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
4-en. Oké egyenlő 4 részre van osztva a rezsi a kaját kivéve, de ha kiszámolod ez akkor is rengeteg.
Oké az áram kevesebb lesz jövőre mert már nincsen nagy PC, a mostani áram átalány még a múlt év nagy PC túlfogyasztásának a következménye. (megemelt átalány)
Mióta nincs csúcs gépem azóta ~52kW-al kevesebbet használok havonta.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
-
válasz MasterDeeJay #70 üzenetére
"Na meg folyamatos párásítás kell 20%-ra lemegy ha nem csinálok vele semmit"
Nálam pont ellenkezőleg, 70% fölé is lazán megy ha nem kapcsolom be időnként a páraelszívót a szobámban.
Az átlag olyan 55% körül szokott lenni. (most jelenleg 53%)S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Megyeszékhely, 68nm (+2nm erkély), 80-as évek beli panel, szigeteletlen, télen ablakok nyitva mert meg lehet dögleni olyan meleg van (csövek innen mennek, radiátor sosem volt nyitva)
jómagam, asszony, 3 gyerek, 2 kutya, egy macska, jópár galamb az erkélyen meg van pár kaszáspók.Távfűtés + melegvíz (asszem 6x25+6x6eft) 186eft
Közös ktls. 168eft (lift, szemét, villágítás, saját tároló)
víz 84eft (most így nem emlékszem mennyi köbm)
villany 96eft (170-180kw megy egy hó)
gáz konyhában (nem vagyok benne biztos de kéthavonta 4eft?) 24eft
net+kábeltv+ két sim, digi olcsó 10eft /hó 120eft
van biztosítás is de fene se tudja mennyi.
kb 700eft autó nélkülAutó többet visz, asszem 40eft a biztosítás, és havonta 60k-t benzinezek el plusz az egyebek szerintem 700-800eft csak a kocsi plusz az időszakos költségek (gumik, műszaki, löttyök stb)
Persze ez Toyota, nem sok mindent kell rajta javítani. kopp koppKaját ki se merem számolni az viszi a legtöbbet.
Lenne mit faragni valamit az áramon. pl TV megy folyamatosan, éjszaka meg van vagy 6-7 ledes fény elszórva, tápokat sem húzom ki és a gépem is zabál (500w játékok alatt monitorral), gyakran égve marad ez és az, sok eszközt nem kapcsolok ki. Bár a villany pont ilyen 7-8eft körül van per hó, talán ésszerűen olyan 6eft-ra kijöhetne. Klíma nincs, az megnyomná felfelé valamivel.
Vízen nem tudunk spórolni, 90%-ban gyors zuhanyzás van, mosni meg kell, szrni is.
Gáz fix díjas csak a konyhai égőkhöz
Net meg a legolcsóbb digis. (bár lehet van olcsóbb csomag)
Közös költsg. is fix.
Fűtés télen 24-25fokra levihető folyamatos szellőztetéssel mert amúgy karcolná a 30 fokot. Ez az épület sajátossága. Fentről zúdúl le a hő és persze fentre is száll vissza, így pont a 10.-en lakom középen az a legmelegebb pontja az egész tömbnek. Na meg folyamatos párásítás kell 20%-ra lemegy ha nem csinálok vele semmit.[ Szerkesztve ]
-
Azt még elfelejtettem írni, hogy a gáz úgy ennyi, hogy a lakott szobákban ~20 a konyhában meg ~18 fok van.
Szép kis élet mi? A saját házamban fel kell "vastagon" öltöznöm, hogy ne fázzak mert különben a mocskos ro.adt kormány kizsigerel.
A fürdőszoba is fűtetlen ott elektromos konvektor van bekapcsolva ha valaki fürdik.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Konkrétan nem számoltak ki mennyi az éves de itt van pár érdekesség: (szigeteletlen emeletes kádár kocka)
Átalány fizetés van nálunk mindenre!Gázszámla szépen össze-vissza ahogy azt kell.
Múlt évben átlag 77k volt a gázszámla havonta aztán elszámolásnál visszakaptunk a képen látott 218k-t majd utána be kellett fizetnünk 100k-t.
Utána tehát most fizetünk átlag havi 43k-t a gázra.
Az áram az havi 15k és a víz is ekörül van asszem.Kocsi törlesztő kötelező kaszkóval havi 75k. (még 3 évig)
[ Szerkesztve ]
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
prolad
addikt
Bp Ix ker újépítésű kb 30 nm egyedül 250 körül lehet. Sok klímázással, home office miatti többletfogyasztással, gigabites nettel.
Mobil előfizetés nélkül, ott most a telefon törlesztő miatt úgyse lenne releváns. -
hentes555
senior tag
Debrecen 45 nm-es szigeteletlen társasház, rosszul szigetelő, régi fa ablakokkal
Gáz: 130k
Áram: 60k
Víz: 40k
Közös költség: 100k
Digi net-tv-1 mobil előfizetés: 132k460k/év
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
Egon
nagyúr
Én ki se merem számolni, de egész biztos, hogy minden sz*rral együtt vastagon átlag 100K felett van havonta, hiteltörlesztő és a kocsik nélkül is.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Nem gondoltam volna, hogy ennyi adatot kapok tőletek. Vannak érdekes dolgok itt-ott. Talán a víz az amin néhol meglepődök.
-
elfelejtette
veterán
35 m2-es zártkerti kis ház 5 cm szigeteléssel, műanyag ablakokkal.
Ketten vagyunk az asszonnyal.
Villany: 20 ezer. Ebben benne van a fűtés is (klíma).
Víz 2 havonta 3600. Ez havi 6 m3.
2 flottás mobil előfizetés összesen 7 ezer.
Korlátlan Vodás mobilnet 7 ezer.
4 gázpalack a főzésre 30 ezer.
Ez eddig 460 ezer.
Plusz a biztosítás."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
törölt tag
-
-
Hintalow
senior tag
Káposztásmegyer 1, 67nm-es panellakás, ketten lakunk benne.
villany: 6.000 Ft/hó x12: 72.000 Ft
távhő: 6 és 13 ezer között ingadozik, legyen átlagolva 10.000Ft x12: 120.000 Ft
szemétdíj: 3000 Ft /kéthavonta x6: 18.000 Ft
víz: 10.000 Ft /kéthavonta x6: 60.000 Ft
net: 6.000 Ft/hó x12: 72.000 Ft
mobil (2 előfizetés) 6.000 Ft/hó x12: 72.000 Ft
közös költség: 15.000 Ft/hó x12: 180.000 Ftösszesen mindennel együtt egy évre 594.000 Ft ha jól számolom
Durva, hogy ha nem csak a fiammal élnék, hanem mondjuk a párom is ideköltözne, akkor ugyanannyi maradna kb a költség, csak nem egy hanem két fizetésből menne
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Moleman
addikt
Nem beteg, irigylésre méltó. Egy időben én is gondolkodtam, hogy néha jobb lenne SQL-ben megoldani néhány dolgot, de végülis már kiforrta magát az Excel táblám.
A szigetelés és a modern építőanyagok valóban rengeteget jelentenek, eddig azt hittem, hogy mi aránylag kevés gázt fogyasztunk, de elnézve #37 anjani182 válaszát, mindig van jobb, jelen esetben négyszer jobb.
-
Excel? Nekem a fejlesztői Oracle DB-mben vannak a bankszámlakivonatok áttöltve (nagyjából nincs nálunk már kp. mozgás úgyhogy baromi kényelmes a banki CSV-t betolni a DB-be, lehet rögtön riportolni Tudom beteg).
Az autó idén: -116.730,583Ft/hó, hozzá kell tenni hogy autócsere volt és az első év amúgy is mindig drágább (pl. új téligumi szett felnivel, de ugye kapásból ott van hogy régi autó eladási ára mínusz az új vételára leosztva, plusz az újra kellett már Casco is stb.). Mondjuk csak a tankolás havi >50k.
Egyébként az autó értékének elmaradt hozamát (a legkirályabb, majdnem 20%-os állampapírból vettem ki a pénzt) nem számolom, mint ahogy sokan nem számolják, pedig bőven hatszámjegyű éves bukó az is, szóval ismét csak kimondhatom hogy baromira nem éri meg autót tartani, dehát a kényelem sokmindent felülír (azért 3 gyerekkel már szerintem validálható a kényelmi szempont).
Vissza a témára még annyit tennék hozzá hogy nálunk szigetelt a panelház, és marhára megérte megcsináltatni, bár ez 5 évig havi +14.000 forintot jelentett a rezsihez (ház közös LTP-je).
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Moleman
addikt
A tételes Excel tábla mindig segít:
2013 Mazda CX-5 12.457 Ft/hó
2016 Suzuki Swift 12.628 Ft/hóEbben az elmúlt 2 év minden költsége benne van, műszaki, olajcsere, biztosítás, casco, adó, akksicsere (ezért lett több a Swift).
Plusz átlagosan 9.000 Ft benzin havonta a boltba járás és a rekreációs utazás.
(Az alkalmanként munkahelyre történő bejárás és a kényszerű családlátogatások költsége nálam más kategóriákba esik, azok még plusz havi 15 ezer forintnyi benzin/matrica/parkolási díj, ha az elmúlt 2 évet leosztom.)
-
Gáz + villany + víz + főtáv + csatorna + közösköltség + szemét + tv + net, 2 felnőtt 3 gyerek, 68m2 panel Bp.: 569 606 Ft 2023-ra. Korrekt szvsz. Mondjuk legyen is az ha már öten nyomorgunk
+20k körül az éves lakásbiztosítás, bank ingyen van, tömegközlekedés ingyen van.Hasonló összeadást megnéznék autótulajdonosok részéről, szoktak kerek szemek lenni amikor kiderül, hogy mennyibe kerül havonta a költségmentes verda
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
őstag
Zugló, 100m2 társasházi lakás, felszíni kocsibeálló, 6m2 tároló
Közös költség havonta (benne víz + fűtés) - átlagban 55 ezer
Net+TV havonta 8 ezer
Villany havonta átlagban 14 ezerÉves szinten ez: cca. 930 ezer HUF!
Telefon céges, kocsi céges, szerencsére az 0 forint....
[ Szerkesztve ]
R7-5800X3D / 32GB / RTX3070 / POCO_F3 (8/256) / i12 64GB - Just realize it!
-
bacus
őstag
Fogalmam sincs, de úgy érzem addig vagyok boldog amíg ezt nem számolom ki , mert k. sok.
3 autó + 1 motor, csak ennek az éves díja (szervizktg-el, autópálya matricával, stb) meghaladja az 1 misit évente.
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
ktr_lala
csendes tag
Akkor ezt most kár volt kiszámolni.
130 m2 családi ház vidéken. 4-en lakunk. Nem gondoltam, hogy ilyen magas összeg lesz.[ Szerkesztve ]
-
Zolaash
senior tag
74 m2, szigeteletlen társasház, két felnőtt és egy kislány
Havonta:
Távhő+melegvíz tippre átlag olyan 25k
Közös költség 20k, ebben benne a hidegvíz, lépcsőház takarítás biztosítás, ilyesmi
Áram 8k
Lakásrészlet 60kEz kábé a lakhatás, és ehhez jön válaszható extraként:
Internet, telefonok 17k
Streaming ~6k
Bizosítás 2k
Kocsik minden szarral 50k
Nyugdíjpénztár, babakötvény számla 14kEz összesen 113+89= 202k havonta.
Rezsi éves szinten 1.356m, a plusz pedig 1.068mRip and tear
-
Bazsesz
őstag
Kazincbarcika, 1 fő, 48 nm, társasházi tégla, 2. emelet.
Áram: 400e
Víz: 36e
Közös költség: 60e
Szemét: 20e.
Kommunális adó asszem: 15e.Ez 531e forint évente. Emellé jön (amik szerintem irrelevánsak, mert mindenhol más, más összegel):
Internet: 84e
Biztosítás: 50e
Távfelügyelet: 40e (ennyi lenne, ha nem szerződött viszonteladó partner lennék)
Mobil 30e+ (változó, attól függően hogy kell-e pl pályamatricát vennem. De ebben nincs benne telefon törlesztő).Ez pluszba 204e+ forint.
Összesen 735e+ forint. Ez havonta egy picivel több, mint 50e+.
Ehhez hozzá kell tenni, hogy minden elektromos nálam. 2 klímával fdűtök, októbertől állandóan 25 fokon mennek, nyáron hűtésre nem félek használni, szintén 25 fokon. Villanybojler idővezérelt, hétköznap reggel 7-re, dálután 5-re csinál melegvizet, hétvégén nonstop. Fürdőben plusz egy törölközőszárítós radiátor, ami nagyjából együtt üzemelt a bojlerrel.
Igen, mehetnének a klímák 20 fokon is H tarifával, mobil előfizu is van olcsóbb, riasztó távfelügyeletet is lehetne telefonos átjelzésre kiváltani (van is, csak értelme nincs sok). Biztosítás is biztos van olcsóbban, csak nem mindegy, hogy fizet-e, vagy sem (olyan magas elvárások vannak cserébe, hogy hihetetlen). Bojlert is vezérelhetném szigorúbban, mert lehet langyos vízben is zuhanyozni. Net helyett oszthatnám itthon magamnak a korlátlan mobilnetem, pláne hogy egyedül élek.
Tehát lehet irogatni, hogy mennyi a reszi, hány négyzetméteren, de hozzá kellene tenni azt is, hogy milyen feltételekkel
''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein
-
SutPet
aktív tag
55nm pesti panel, 2-en vagyunk.
net 7e
kk 33e(ebben benne a fűtés sajnos nem egyedi mérőórás pedig jó lenne mert nem fűtünk semmit se, saját kazánja van a társasháznak)
áram havi 6k körül mozog
gázáltalány(főzéshez használt) 3 havonta 4200,
víz-csatorna díj változó, havi szinten 5e körül mozog.
sose számoltam össze de így ~660e éves szintenGod must love stupid people, he made so many of them.
-
Graphics
Jómunkásember
Lövésem sincs, az asszony intézi
Amúgy persze van elképzelésem, mert közös kártyáról megy.
- Gáz: 17 ezer körül általány havi ,de eddig mindig túlfizetésünk volt.
- Villany 10 körül, minden takarékos cucc, ledes lámpák, illetve szárítógépet csak ősztől-tavaszig nyúzzuk
- Meg csekély víz, de az nagyon karcsú
- Net 6700 Ft havonta, streaming nincs, lemondtuk, mert nem néztük már egyáltalán.Éves szinten az első évben volt irdatlan magas a gáz nálunk, mert a kazán nem jól működött, utána szigeteltünk, födémet is.
Szerintem úgy ~500 ezer körül mozog az éves. ( ha még hozzáveszem a netet.. ) , de lehet túlzó számot írtam. Van még rajta egy 65 ezres lakásbiztosítás. ( 120nm családi kádár-kocka, kertváros)
Én nyáron már átálltam a kinti fürdésre, KPE csőben tárolok melegvizet, és esténként kint lepancsolok, mert amúgy is a kertben ténykedek.
A gáz árát legalább ekkor megspórolom.
Vannak még egyéb praktikák is, de igazából mi nagyon takarékosan élünk alapvetően, és így évről-évre mindig sikerül faragni lefelé azért. ( mégha az árakon nem is, de az elhasznált mennyiségen igen.)
[ Szerkesztve ]
-
Anyámnál ilyen van, és van a vezetékben annyi melegvíz, hogy utána rögtön jöjjön meleg. Aztán pár másodpercre kiesik, utána megint jó. Szóval minimális kényelem csökkenés miatt percekig folyatni a melegvizet feleslegesen nálam a nonszensz kategória.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
-
Víz témához:
Kertes ház, 2 fő, 9-11 m3 között. Évszaktól függetlenül. Úgy, hogy nyáron locsolom a zöldségeket és néha a füvet.
Faragni ebből úgy lehet 9-re, ha nem órákig zuhanyzik valaki és elzárja még zajlik a szappanozás.
Napi 400-500 liter gáz megy el meglegvíre és főzésre.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
120nm haz
Futes, aram, szemet, viz/csatorna egyutt kb 550-600k egy evben. Viz 16-17 m3 egy honapban.
Net, telefon, streaming meg 200k kb.
Biztositas meg egy 80k a hazra.
Jovore biztosan olcsobb lesz[ Szerkesztve ]
-
Digital
addikt
Szeged, lakótelep, 47 négyzetméteres lakás
360.000Ft/év
Net-tv 10000/hó
Fűtés átlagban 13500/hó
Gáz 3500/negyedév
Villany 5500/hó"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
anjani182
őstag
Vidék, 100m2 2 szintes új építésű (7 éves) + még bónuszban 2 éve extrásan felújított sorház. 3fő.
2db klíma, gázcirko, 40m2 elektromos padlófűtés + fürdőben vizes, szárítógép, 2 TV, 1 PC, 2 laptop, 1 XBOX, 3 telefon. Nem spórolunk semmin.
Éves díjak:
- 1000-es Net/ Családi HD tv/ 3db voda telefon előfizetések - 216.000 Ft
- Gáz- melegvízzel (ha van) - 50.000 Ft igen, ennyi! Sőt még ennyi sem, csak felkerekítettem...356m3 volt tavaly!
- Villany - 111.194 Ft
- Víz - 75.000 Ft
- Fűtési rendszerek éve karbantartási díja - 40.000 FtÖsszesen: 492.194 Ft
[ Szerkesztve ]
Forever and ever, let's make this last forever.
-
buherton
őstag
Szerintem ne bánkódj a vízfogyasztás miatt, ha fenntartható forrásból jön. Mi a Dunából kapjuk, emiatt nem igazán izgat. De pl. odahaza a Viharsarokban a lőkösházi sóderkúpról vagy honnan jön a víz, és az pl. nem fenntartható. Már egy jó ideje a víz egy része a románoktól jön, mert elkezdtek düledezni a házak.
A mosogatógép is tud legalább olyan szépen mosogatni, mintha kézzel csinálnád. Fontos, hogy jó legyen a gép, de szerintem még fontosabb a tabletta.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
Moleman
addikt
100 m2 sorház, 10+ éve szigetelve, műanyag ablakok, gázcirkó (22 fokra fűtve), 2 fővel összesen 481.035 Ft.
A vízfogyasztásunk az eddigi felháborodáshoz képest is jóval több, havonta átlag 14 m3, a rekord 17 m3 volt. De azt ne felejtsük el, hogy teljesen más felhasználás, ha mindenki egész évben otthon van home office-ban, és nem a munkahelyén húzza le a WC-t, nem az étteremben mosogatják el a tányérját, nem a konditeremben zuhanyzik le. Mosogatógép lenne, de nem mosogat szépen, úgyhogy maradt a kézi megoldás.
Az áramfogyasztást is valószínűleg megdobja, hogy 2 hűtőszekrény mellett folyamatosan be van kapcsolva 2 asztali gép és 3 laptop, de aránylag takarékosak, klíma nincs, így 208 kWh a havi átlag.
+ 500-as internet, biztosítás, szemétszállítás, ezeket beleszámoltam. A mobilt nem számoltam bele, de az szinte elhanyagolható, fejenként 1.125 Ft havonta. -
-
3 emelet * 30 nm-es kisház (kb. 90 nm, ebből 60-at fűtök, 15 cm fal, 20 cm tetőszigetelés)
- víz: 25.000 Ft
- villany: évi kb. 125.000 FtMás nincs (fűtés fa, ami ingyen van + klíma)
Biztosítás: évi 55.000 Ft
Telekadó: évi 86.000 Ft[ Szerkesztve ]
.
-
Köszönöm a válaszokat! Azt szültem le, hogy semmivel sem rosszabb számokkal dolgozik a mi házunk mint a többi.
Kalandor! Mondjuk ez igaz, de aki panelos az más vonalon van.
-
joey04
titán
60-as panel, ketten, klasszik rezsi valamivel 480 alatt évente.
Ha a mobilokat is belvesszük, akkor 20k havonta még kettőnknek. Nem tudom miből mennyit fogyasztunk, nem kell figyelni, meg nem én intézem.
Korábban öreg, semmilyen szempontból nem modernizált 44-es téglában volt 2 főre kb pont ennyi, csak ott a fűtésnél én nagyon szigorú voltam, hogy beleférjünk, ott én intéztem a dolgokat. Itt nincs ilyenre lehetőség, de nem is kell, túl meleg is van.
-
buherton
őstag
2 felnőtt, 2 gyerek. 69 m2 távhős panel.
Kkt: 198k k/év (elsőre soknak tűnhet, de ebben van a lift, biztosítás, szemét, karbantartások, rendszeres felújítások, és pl. az is, hogy a kerületi előkert szépségversenyen mindig dobogósak vagyunk, stb.)
Hő: 162 k/év
Villany: 96 k/év
Víz: 120 k/év
Gáz: 16 k/évtely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
albiosz
őstag
Net/tv/telefont én nem venném bele, mert mindenkinek más az igénye.
-
dugo_
veterán
752k, 2 fő, 64nm lakás
Lebontva:
-net: 72k
-streaming: 64k
-telefonok: 74+110k
-fűtés: 2k hőmennyiség (nem igazán fűtünk) + 12k alapdíj (ami egyben a HMV része is)
-víz: 72k (10m3/hó) + 31k vízmelegítés
-villany: 90k (átlag 210kWh/hó, 180kWh téli, 300kWh nyári fogyasztás)
-közös költség: 225k -
Szvsz a biztosítás és a telekadó is beletartozik a rezsibe
.
-
thesound
addikt
válasz szabonagyur #24 üzenetére
42-es panel, távhő, 2 felnőtt, 1 gyerek, éves szinten:
~210 távhő
~117 közös ksg.
~75 villany
~141 víz, szemétszáll.
~30 utcai parkolás
~60 netVannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
félisten
-
válasz szabonagyur #22 üzenetére
Wow, csak 8k a közös költség?
-
félisten
2 fő, 80nm lakás, kb 400.000-420.000 ebben van kb 8e/hó Ft közös költség, TV-t nem nézünk klasszikus formában és csak céges telefon van így annak sincs költsége, klíma megy kb május közepétől szeptember végéig legalább, fűtés 22,5 fokon.
Ha belerakunk plusz dolgokat akkor biztosítás kb 40.000/év, garázs is még vagy 400.000/év, klíma tisztítás is valamennyi most nincs meg hirtelen. Van még mellé szinte az összes létező streaming is 7-8e/hó talán.
Eléggé sok mindent be lehetne rakni még
-
dabadab
titán
válasz Krugszvele #4 üzenetére
Amíg kádunk volt, addig elég volt sokszor 7 is, de a zuhanyzó egy iszonyat pazarló valami.
Nem a zuhany pazarló, a kádatok kicsi
DRM is theft
-
"a zuhanyzó egy iszonyat pazarló valami"
Nem valami, hanem valaki
Nálunk egyértelműen kevesebb a vízfogyasztás, ha senki sem pancsol a kádban. És persze órák hosszat sem folytatja magára a zuhanyt...
-
Társasházi lakás, 75 négyzetméter, 4 felnőtt: 440 ezer.
-
őstag
válasz Krugszvele #13 üzenetére
Úgy, hogy pl a lakásbiztosítás nem szerepelt a listán, tehát nem is vettem bele, a víz fogyasztásunk nincs 6 köbméter havonta, szemétszállítás nem volt a listán. Mobilokból céges van. A többi összeg kb annyi amit írtál.
Ja, és ugye tavaly enyhe tél volt, azt a gázt számoltam. -
joghurt
addikt
Az otthoni vízfogyasztás legnagyobb tétele a vízöblítéses wc - a legtöbb helyen ivóvízzel. A minimum a két adagos tartály, de a legjobb a start-stop. (Ezúton is küldenék valami nemkedveset azoknak a közismert szanitergyártóknak, akik csakazértsem forgalmaznak ilyet.)
A tej élet, erő, egészség.
-
razorka777
veterán
Budapest, belvárosi önkormányzati lakás társasházban(58 nm3), ketten a párommal.
320.000 forintSamsung Galaxy A52s 5G&A72
-
bitpork
nagyúr
A mobil is telefonnak számít? Ha igen akkor Szeged 42nm gáz cirkó - de minden más villany éves szinten 1'084'000Ft
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Krugszvele
senior tag
Ez nekem hihetetlen.
Vegyük sorra:
1 alap kábeles internet: 5000 Ft
1+1 mobiltelefon feltöltés havonta 3+3 = 6000 Ft
áram, átlagofgyasztás: 9000 Ft
Gáz, átlagfogyasztás: 12 000 Ft (minden hónapban, elosztva az éves átlagot)
szemétszállás: 1000 Ft
víz + szennyvíz 6 köbméterre: 5000 Ft
házbiztosítás: 2000 Ft
Ez összesen havonta 480 000 Ft
Hogy jön ki akkor a 450 ezer? -
őstag
Vidéki 100 nm-es kertes 80-as években épült, nem különösebben szigetelt házikó. 2.5-en lakjuk, ami annyit takar, hogy 2 felnőtt, és egy 4 hónapos gyerek.
450.000-körül van minden amit írtál, fűtés gáz, melegvíz villannyal. Tűzhely gáz. Nem spórolunk különösebben, de nem is tartom pazarlónak az életvitelünket, 20-21 fokra fűtünk, viszont néha megtöltöm a kádat forró vízzel és elzsibbadok benne. Amit látok egyértelműen, hogy kéne a házat szigetelni, és valahogy kevesebb vizet használni. ( ez amúgy meglepő módon a kézi mosogatás szerintem, egy gép sokat spórolna, már keresem a helyét )
-
-igu-
addikt
én nem merem összeírni se
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
papa019
senior tag
600e Ft 150nm-es kétszintes házban (2 felnőtt, 2 pici gyerek). A fűtés télen cirkó + radiátorok, az átmeneti időszakban klímák. Jövőre remélem kevesebb lesz, augusztusban került fel napelem, illetve novemberben szigetelés.
-
joghurt
addikt
Akkor ott bizony wellnesst játszik valaki nálatok, és a zuhanyt nem rendeltetésszerűen használja, hanem folyatja magára órákig - aminél valóban jobb, ha csak egy kádat tölt meg. De normális esetben egy zuhanyozás megoldható egy harmad-negyed kádnyi vízből is.
Tehát nem a zuhanyozás az iszonyat pazarló, hanem az illetékes családtag(ok).
Szerk.: Ja, és magára a kérdésre. Nálunk bár a legkisebb távközlési csomagok vannak, még így is többe kerülnek, mint amennyit áramra vagy gázra fizetünk.
[ Szerkesztve ]
A tej élet, erő, egészség.
-
Bp, 40 nm, gangos lyuk, ketten lakják. Az elmúlt 12 hónap 250 000, közös költséggel 410 000.
-
Sleeper987
csendes tag
Budapesti 2000-ben épült sorház 90m2, kis kerttel 4 fő.
éves össz. 240e.
Napelem van2,5kwh ezért nincs áram költség. -
Bird
addikt
Mert kertrész is van + mosogatógép, szárítógép.... Elekzdtunk spórolni, tavaly előtt még a duplája volt. Persze nem a fürdéssel. 🤣
[ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
Bird
addikt
Pécsett, bruttó 100 m2-es, belső két szintes FSZ+TT kialakítású 3 lakásos társasházban (alapjai 1890-ben épült villaként kezdték, hőszigetelt ablakok+ nyílászárók) éves rezsi közös-költséggel együtt 622.000 Ft. Gáz cirkóról megy a fűtés jó minőségű Wolf kazánnal, a melegvíz előállítása okos bojlerrel (sicc) történik. Gigabites net, és 5 m3 víz fogyasztással. Klíma is van, amit nyáron használunk bőséggel. Az áram a leghúzósabb tétel 19.000 Ft. Mindez két felnőtt és egy gyermek családmodellben.
[ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Farming Simulator 25
- Spórolós topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- FEJHALLGATÓ / FÜLHALLGATÓ / DAC beárazás
- További aktív témák...
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
- Dell Latitude E5530 laptop (15,6FHD/i5-G3/8GB/500HDD/MagyarVilágítós)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest