Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- New Game Blitz - 2024
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yeffy
veterán
nem is állt szándékomban feltételezni, hogy nem értesz hozzá, csak én nekem összességében ajánlották eddig szinte mindannyian, akik itt segítettek.
Samsung-ot vennék legszívesebben, de az sajnos picit drága, valamint 90 Gb-os méretben nem találtam, így elképzelhető, hogy Kingstone lesz.csak elsőre kicsit kötekedősnek tűnt nekem valamiért az a hsz
de köszi hogy írtál
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Killer01
őstag
Szívesen válaszolok: mivel komolyabban foglalkozok ssd-kel is, kb 100 db különféle típus (köszük a sandforce-os vezérlőkkel is) biztos megfordult nálam, van összehasonlítási alapom. Nem leszólni akarom a sandforce-ot, meg persze mindenki azt veszi ami szimpatikus neki, de nekem speciel nagyon nem favoritom.
-
Findzs
addikt
lecserélném a mostani kingstonomat egy ilyen 90 gb -osra
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
djculture
félisten
Hát mondjuk az igaz hogy a balhé óta készült vinyók jó része valahogy sokkal gyengébb.
Most ért ide a felújított vinyók garmada meg a többi. -
staccato
tag
Ez sajnos nem jó hír.Mindenki vár arra hogy az SSD ára lejebb menjen,főleg amióta a vinyók ára az égbe szökött.Lassan kezdenek is csökkeni az árak,de sajnos ez az írási ciklus csőkennésével is jár.Magyarul,olcsóbban kapsz SSD-t,de gyengébbet.Hát ez baromi rosz hír.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
Yeffy
veterán
-
Poetro
csendes tag
Nekem egy Vertex 3 van 1450 óra tiszta használat után még mindig 100%-os.
-
stfx
aktív tag
A videohoz, hogy elloptak az Elude zenejet.
-
TGWH
őstag
válasz RevolutioN2 #28 üzenetére
Nem te vagy a lényeg, hanem a mobil piac. Az az első. Oda meg igenis kell a kis méret, kis fogyasztás páros.
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
csirkés11
tag
Sata 3 600Mb/s korlátja miatt még a vertex4 sem sokkal gyorsabb mint a 3.
Sztem különbség sata2, és sata3 között van, nem sata3 és sata3 között. -
LordX
veterán
MSRP alapján az új cucc kb. 10%-20%-al olcsóbb, ugyanakkora teljesítménnyel, tárhellyel és fogyasztással.
-
RevolutioN2
tag
Az okés, hogy csökken a lapkák mérete, és ezzel egyenes arányosságban csökken a használati idő. De mit nyerünk? Extra sebességet nem igazán, nagyobb tárhelyet olcsóbban nem igazán, kevesebb fogyasztást? Most tényleg megéri megcsappantani a tartósságot +-10 wattal kevesebbért? Esetleg olcsóbban adják? Ez az egész méretcsökkentésen inkább csak ők nyernek, sürübben kelljen SSD-t cserélni. Értem én, hogy valószínüleg 5+ évet simán kibír ezután pedig alap, hogy cserélsz. No de valami hasznot igazán hozhatna ez a vérfrissítés, hisz így senki nem vesz a sajátja helyett másikat, mert semmivel nem jobb, mint akár egy másfél éves Hyperx sorozat tagja.
Halhatatlan vagyok. Egyelőre. Battlelog: TheGeniusHUN
-
LordX
veterán
Bőven eleget.
Sandforce esetében THG mérései alapján tömöríthető esetben a Write Amplification kb. 0,15, tömöríthetetlen esetben kb. 2,9 (számoljunk worst case - 3).
Ha minden egyes nap az SSD teljes területét kiírod rá (tehát a 90 gigásra minden egyes nap 90 giga tömöríthetetlen adat), akkor az átlagosan naponta 3 db írás minden cellába. A 3000 írás így 1000 nap alatt merül ki.
Ha csak napi 1/10-ét írod ki rá (ami szerintem nem-munkakörnyezetben még mindig iszonyat sok), akkor 10000 nap, azaz 27 év.
-
Ic3man
tag
3000 írás??? óha... vajon az mennyi időt jelenthet egy átlag usernek? kíváncsi lennék egy ilyen írásra
Méltassuk már a fórumtársunkat válaszra, még ha az nehezünkre is esik!!! www.devpara.hu
-
djculture
félisten
válasz Neurotoxin #23 üzenetére
Ezekre szerintem már nem igen fognak 3-5 év garikat adni.
A garaidő letelte után lehet másikat venni /persze az még kevesebbet fog bírni/, ez meg megy a kukába. -
csirkés11
tag
válasz XIII Ramses #6 üzenetére
Nem is drága, csak jó helyen kell venni.
-
djculture
félisten
"Az 50 nm-es MLC NAND lapkák még durván 10 000 írási ciklust viseltek el. Ez a szám 34 nm-en a felére, nagyjából 5000 környékére esett, míg 25 nm-en az érték már csak 3000 körüli. A probléma kezelésére szerencsére léteznek megoldások. Ilyen lehet a vezérlő (controller) és a vezérlőszoftver (firmware) továbbfejlesztése, optimalizálása is."
Nyár végén jönnek az tlc chippek azok már csak 1000 körülit fognak amúgy bírni, szerintem utána meg kitalálják az egyszer irható ssd-t is
[ Szerkesztve ]
-
aag
őstag
Aszongya: "a felhasznált memória egyetlen cellája nagyjából 3000 írási ciklust képes elviselni"
Ez azért baromi kevés. Nem írták el ezt az értéket véletlenül néhány helyi-értékkel?
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Szimpatikusak. Nagyon is.
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
aram01
nagyúr
még mindig drága,de már alakul
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
mikej95
aktív tag
Miután RAID2-ben lesz a 2Tb-s HDD-m rögtön befizetek egy SSD-er, egyre olcsóbbak.
Azt viszont nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt, amiről ők úgy tudják, hogy tudjuk.'
-
LordX
veterán
Azt tegyük hozzá, hogy a "standard" HyperX 5K-s chipeket használ, tehát a 3K-s várható élettartama kb. 3/5-e, mint az eddiginek. Mondjuk még az is bőven sok egy standard desktop gépnek.
-
vinibali
őstag
tiszta vicc ez a Sandforce, csak annyi a baj hogy mindenki megkajázza. idáig a Kingston legalább csinált Toshiba meg Jmicron vezérlős SSD-ket, mostmár csak ezek vannak... Samsungot a népnek, mostmár nincs más választás. bár egy régebbi 325/425-ös Kingston szériária még bátran beneveznék
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
ledgeri
nagyúr
már nem tudom, pedig olvastam...: ha x giga, akkor az az x az teljesen, vagy ráhagyással, vagy ráhagyás + TRIM (meg egyebek)-hez szügséges helyel értendő?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
petata
őstag
válasz XIII Ramses #6 üzenetére
Azért annyira nem is vészes [link]
(#7) raper: nekem is feltűnt, de a HxperX-nek "színe" a szürke is (lsd. néhány RAM)
[ Szerkesztve ]
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
raper
senior tag
A kiegészítők is okos gondolkodásról árulkodnak. Lassan nekem is egy nagyobb SSD kell. Piros Kingston helyett szürke?
[ Szerkesztve ]
-
XIII Ramses
aktív tag
még mindíg mennyire drágák, hát sose lesz egy 120 gigás ssd-m...
-
banhammer
veterán
A 90 gigasnak kellemes ara van.
Tesztelni mikor fogja a peha?
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
djculture
félisten
90-es az bőven elég is lenne. Most 60 gigát foglal a rendszerpartícióm minden használt progival együtt + battlefield4free.
-
lsc
nagyúr
Nem is rosszak.
Mod petata : A négybetűs boltban a grafikonjuk szerint volt 36e is, 32 körül a 90-es nem lesz rossz.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest