Hirdetés

2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Jhonny06


Jhonny06
veterán

up

(#2) Mister_X


Mister_X
nagyúr

Én még hagyományos borotvákat használok, szerencsére nem kényes a bőröm. A váltáson én is elgondolkoztam, mert hosszabb távon spórolni is lehet vele - havi 5000 körül van nekem a borotválkozás, ha használnám a drága Fusion borotvám, amibe a fej 5000Ft környékén van (elég hamar elhasználódott), akkor megnégyszerezném a havi költségeket.

A legjobban apám egypengés fodrászborotvája tetszett, tudjátok, amivel filmekben vágják el mások torkát :DDD

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#3) Egon válasza Jhonny06 (#1) üzenetére


Egon
nagyúr

[link]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#4) csoki46 válasza Mister_X (#2) üzenetére


csoki46
aktív tag

Borotvakésnek hívják és nagyon jó dolog én a mai napig azzal (vagy a cserélhető betétes shavettel) borotválkozom. Nyílván ennek is vannak költségei, több mint gondolnád, de jó érzés megadni a módját, a kapkodó világban kicsit lelassulni :) Tudom még ajánlani a hagyományos DE borotvát, az viszonylag alacsony bekerülési költség mellett is élvezetet nyújt :)

(#5) Kolondrum válasza Mister_X (#2) üzenetére

-

[ Szerkesztve ]

(#6) Wlac


Wlac
Ármester

Karácsony óta használok egy Braun 380 S4-et, és teljesen meg vagyok elégedve vele. Mondjuk olyan munkahelyem van, ahol minden nap kell borotválkoznom, szóval nem tudom, hogy a 4-5 napos borostát hogy viszi, de mindennapi borotválkozásra tökéletes.

MisterX: nekem is van borbélykésem, és valóban elég gyilkos cucc. Még csak pár hete kaptam meg egy nyugdíjba vonult fodrászismerősömtől, szóval nem vagyok a mestere, de valóban szépen vág. Meg kell tanulni kezelni, de amúgy gyorsan lehet vele dolgozni.

“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur

(#7) Egon


Egon
nagyúr

Ha már itt tárgyaljuk ki: szerintem körkéseset érdemes venni. Legalábbis nekem volt rezgőkéses (Braun) is, és szvsz a körkéses (Philips) kevésbé irritálja a bőrt (mondjuk nekem a nyakamnál elég érzékeny a bőr, ott ki tud pattogzani, bármivel borotválkozom is).
Hagyományosból nekem bejött a Fusion Power. 8-as pakkban már 8K körül fogható a betét a netről rendelve, az kb. kitart egy évig.
Egy héten 3-4 alkalommal szoktam borotválkozni, átlagos szőrzetem van.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#8) Kolondrum válasza Egon (#7) üzenetére

Én ajándékba kaptam egy hiper hu de jó phillipset. Mondjuk úgy, hogy 4-5 alkalom után az arcomat ha már a szél fújta fájt viszketett és minden egyben, vörös volt, tele volt gyulladt szőrszálakkal. Pedig mennyire gyors dolog volt. Régen naponta, manapság már csak 3-4-5 naponta, mert még a 2 pengés csodával is olyan érzékeny ha rövidebbre veszem, hogy ahhhh. Maga a dolog is nyűg és nagyon nem szeretem.
Pedig az a kütyűt nagyon karbantartottam, kentem a forgó késeket csak az arcom nem bírta.

(#9) Alexx7


Alexx7
csendes tag

Philips Oneblade Pro

(#10) dugynok válasza Jhonny06 (#1) üzenetére


dugynok
senior tag

Nekem is érzékeny a csupaszra borotváláskor a bőröm. 1-2 nap alatt jönnek a gyulladt tüszők. Vagyis jöttek, mert jópár éve egy Remington hajvágót használok borotválkozásra. Pont egy minimal szőrt hagy - olyan macsósat - , így nincs gyulladás.
5000 pénz, célnak tökéletes :)

(#11) Hieronymus


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog (1)

Milyen elektromos borotvát jellegű kérdésre viszonylag egyszerű a válasz.

Ha nagyon erős a szőrzet, akkor szinte mindegy, mert egyik sem lesz jó.
Ha nem túl erős a szőrzet, akkor szinte mindegy melyik, mert mindegyik jó lesz.

A témanyitó írásban látható borotva egy elődjét, hosszú évek óta használom. Nekem jó.
Egyetlen szabályt tartok be. Tusolás után nem használom, mert akkor irritálja a bőröm.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#12) Tomi_Sci válasza Mister_X (#2) üzenetére


Tomi_Sci
őstag

5000/hó? :Y
Használj még hagyományosabbat :D Biztonsági borotvába pár forint egy jó kés ha nagyobb mennyiséget veszel, és sokkal tovább bírja mint az eldobható. Egy borotvapamacs kb. 700 Ft, Nivea borotvakrém 600 Ft. Utóbbi elég egy évig ha mindennap használod. Nem vettem csilivili hipster borotvát, hanem az otthon talált műanyag nyeles Gilettet használom (mondjuk egy vintage Gilette Super Speedet elfogadnék :B )
Szerintem 1000 Ft/év alatt vagyok, és mióta nem használok sokkéses biliacél borotvát flakonos habbal, nem pattog ki a bőrőm.

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

(#13) Mister_X válasza Tomi_Sci (#12) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Gélt használok, 1200/flakon és kb. másfél hónapig elég. Továbbá Blue 3 borotvákat, egy hónapban elmegy 10-12db. Egy borotvát három-négy alkalommal használok, utána kellemetlen.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#14) JasL


JasL
senior tag

Én 10 éve használok elektromosat Philipstől és mindig csúcskategóriásat.

Most is van Philishave, és nem gyalul csontsíkra, de csak száliránnyal szemben erősen húzott kézzel érezni, hogy nem penge, mindenki nagyon meg van elégedve vele, nagyon sima amúgy és még sosem vérzett. Az előző kb 5 év után volt lecserélve, egyszerűen meguntam, működött még az is, 3 év után volt benne egy fejcsere. Most kb 3 éve van egy RQ2150 még mindig az első fejszettel, és kiválóan működik. Semmi zselét vagy habot nem használok. Legjobb reggel, mikor kikelek az ágyból az esti szappanos fürdés jól megtisztítja a zsíros bőrt, reggelre megszárad a szőr, és nagyon szépen bemennek a rostélyba a késekhez a szőrszálak. Vizes arcot lehetetlen levágni vele, felpuhul a szőr, ráadásul a víz miatt hozzátapadnak a bőrhöz, főleg a nyaki részeken, és nem mennek be a rostélyba. Pont ezért se zselét, se habot, semmit nem használok, szárazon a tuti arcmosás után lényegében, mikor kiszárad az egész.

2-3 évente érdemes pengét venni. Valamint minden vágás után langyos (nem forró! kiveszi az élét!) vízzel elöblíteni a csap alatt erős sugarú vízzel teljesen tisztára mosni ajánlott! Utána nyitott állapotban szoktam szárítani, majd becsukom és elrakom.

Hagyományos pengére egyáltalán semmi szükség nincsen. Ez az új generáció kétszer olyan lassan vág, mint a régi, mert annyira óvatoskodni akarnak a bőrrel, hogy a 3D fejet nem lehet izomból rányomni, mint a régit. Leginkább a körkörös mozdulat vált be, minden irányból betámadni a szanaszét álló szőrszálakat.

Ez az RQ2150 egyébként dizájnra is megnyerő, a pajeszvágó minikést is szoktam használni néha, nagyon tuti.

(#15) JasL


JasL
senior tag

Én ezt venném a tapasztalataim alapján:

[link]

Ennek egy mozdulattal levehető a feje, és a gépháztól külön mosható a körkés.

Sokkal olcsóbban jössz ki vele, mint hab+hagyományos pengékkel. Minőségileg kb 95%-át hozza, ami bőven jó!

[ Szerkesztve ]

(#16) petipetya


petipetya
nagyúr

Kb. 2 éve álltam át elektromosra, egy Philips Shaver 3000 személyében. Akkor volt 20 ezer, szerintem ennél lejjebb nem szabad menni.

Az arcszőrzetem nem erős, így elegendő lenne heti kétszeri alkalom is. Ám csak akkor viszi rendesen a szőrt, ha naponta/kétnaponta használom. Ha viszont egy hét után borotválkozom meg, akkor a nyakamnál szoktam érezni, így ott vékonyan bekenem Nivea krémmel. Ha viszont a korábban írtaknak megfelelően kétnaponta használom a borotvát, akkor nincs irritáció.

Állítólag vízzel is tisztítható a borotva bizonyos területe, ám egy cimborám tanácsára sosem eresztenék vizet a pengékre. Alaposan ki szoktam fújni az erkélyen, és használom a kis kefét is hozzá.

Lassan 2 éves lesz, így már utána kellene néznem, hogy kell ápolni stb.

A körkéses Philips vs. Braun témához nem tudok hozzászólni, mivel Braunt sohasem használtam. De a formájából adódóan lehet, hogy azzal könnyebb a hajlatokban leszedni a szőrt.

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

(#17) potyautas


potyautas
csendes tag
LOGOUT blog

"Semmi extra funkció nem kell," Mint szakállas ember kérdem (tehát komolyan, mert tényleg kíváncsi vagyok rá) Milyen extrát tudhat egy borotva a borotváláson túl?

(#18) Wlac válasza potyautas (#17) üzenetére


Wlac
Ármester

Például kipattintható pajeszvágó, öntisztító tartó, LCD kijelző, de a Braun S7-esekben van olyan funkció, hogy a szakáll sűrűségéhez igazítja a borotva teljesítményét.

“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur

(#19) d@vee


d@vee
őstag

Hát, én még hadilábon állok ezekkel az elektromos eszközökkel. Kipróbálnám, de ha nem jön be, akkor egy elég nagy összeget pocsékolnék el.
Jelenleg egy hagyományos, Gillette Mach3 Turbo, 3 pengés borotvát használok. Lassan másfél éve vettem, 4-5 ezer körül, gyárilag adtak két fejet, eddig az a kettő elég volt, most érett be a fejvétel. Abszolút elégedett vagyok vele, megérte az árát. Igaz nem minden nap, hanem 2-3 naponta borotválkozok, de megesett párszor, hogy egy hét után estem neki.
Drága jó apámnak még az a katonasági, 1 borotvapengés volt, ami két oldal vágott. A nyelén csavarni kellett és akkor kinyílt a teteje, úgy lehetett cserélni benne a pengét. Hatalmas egy eszköz volt. De az bő 20 évet kiszolgált, pár éve kapott egy újat, pont olyat, amit én megneveztem felül, mindössze a turbo nélküli változatot. Hozzáteszem az a katonasági csoda még mindig működik!
Illetve van az a régi, borbélymesteres 1 pengés nyakelnyisszantó is, amit fentebb említettek páran. Nővérem fodrászkészlete részeként még napi használatban van.

Ja

(#20) zolikaDB


zolikaDB
veterán

Felso kategorias Braun, minimum 5-os szeria. Alsos Philipsrol valtottam, ennel jobb gepem sosem lesz! Kifejezetten alkalmas az eros szakallra.

(#21) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Philips 5812, körkéses van. Nem vág,de legalább jól kidörzsöli a bőrt. Maradok a mach3 turbónál, 1 penge elég kb 2 hónapig ha 2 naponta vágom.
A legjobb a hagyományos 1 penges volt, annál simábbra semmi nem vágta eddig. Egy baja van, hogy veszélyes, nem lehet vele sietni.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#22) jookomak válasza Hieronymus (#11) üzenetére


jookomak
őstag

Ott a pont.
Én is kipróbáltam valami Philips csodát, de tovább tartott, mint pengével, és közel sem volt olyan jó a végeredmény. Asszem ennek az elődje volt. Aztán inkább én is nekiálltam szakállt növeszteni. Ezt kb kéthetente letolom egy bármilyen hajnyíró 3-4. fokozatán, aztán le van tudva.

(#23) Nagya21


Nagya21
addikt

Aggyisten!
Naszóva hogyasszongya, Phillipsz felsőkategóriát nyüvök már bő 7 éve (HQ8894-rq1250), és tavasszal beesett egy Braun pulsonic használtan.
Tapasztalat: Phillips halk, jól nyír, tartós kés, de nem lesz pengesima az ember arca, visszafelé húzva érezni egy kis borostát.
Braun pulsonic: reggel lépcsőház ébresztő 5.00-kor mindenkinek(kb 5.-től a 10.ig), kurvajól nyír, pengesima, hogy a szita mennyire tartós azt nemtom, mert használtan vettem 7k-ért (plusz akku 5k), tisztítóállomás nagyon jó hozzá, a folyadékkal lehet spórolni ha csak heti egyszer használod, pajeszvágó kitámasztás egy gyatra mérnöki munka, törött, csere 7k a komplett egység.
A Phillipsznél KELL a borotvaszesz, csíp is.
Braun Pulsonic: nincs égés, nem kell arcszesz, ha használsz is nem csíp.
Üdv Nagya

[ Szerkesztve ]

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#24) zolikaDB válasza Nagya21 (#23) üzenetére


zolikaDB
veterán

Ott cseszik el az emberek, h megveszik az 5-8k-s elektromost, utana agyonfikazzak a technologiat.
En is felve vagtam bele a Braunba, akkor vettem, amikor volt visszavasarlasi akcio. Nem kellett visszavinni. A tisztitoallomasos takaritas fertotleniti, olyan utana, mint az uj, illatos, tiszta.

(#25) mustang08 válasza Mister_X (#13) üzenetére


mustang08
aktív tag
LOGOUT blog

Neked mi nő az arcodon? Mert szőr biztos nem. :D Én eldobható fejes Blue3-at használok szintúgy, de nekem egy penge elég kb. 3 hónapig. Pedig miden hétköznap használom, és viszonylag gyorsan nő a szőr az arcomon.

(#26) mickemoto válasza zolikaDB (#24) üzenetére


mickemoto
őstag

Én is visszavásárlásos akció keretében vettem 5-ös braunt, de én visszaküldtem és vissza is vették.Nem azért mert nem volt jó, hanem mert a régi Braunom is közel olyan jó ( Flex Integral ), így nem akartam megtartani.Egyébként van ennek külön fórum, ott ajánlottak jó rezgőkésest töredékáron mint a Braun 5-7 széria.

(#27) Mister_X válasza mustang08 (#25) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Elég erős és dús szakállam lenne, engem is zavarna, lányokat is szúrja, munkahelyen is borotválkozva kell menni. :N

Zárójelesen meg még annyit, hogy nem csak a szakállamat kell borotválnom :N

[ Szerkesztve ]

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#28) yerico


yerico
senior tag

Philips kések kb. 1 évig bírják, csere 15-20K, 3 Philips és 1 Braun után elegem lett. Kínából rendeltem egy borotvát 14 dollárért (GearBest), amihez ennyi a 3 darab körkés cseréje is. Azóta nem érdekelnek a borotvák márkái, ez a kínai csoda van.

Szoktam időnként rendes borotvát is használni, a Gilette Fusion ProGlide, vagy mi a fene a neve, messze a legjobb, messze a legszebben borotvál.

[ Szerkesztve ]

(#29) Jhonny06 válasza yerico (#28) üzenetére


Jhonny06
veterán

Én is gondolkoztam rajta, hogy kipróbálom, de nagyon vegyes dolgokat írnak róla (valakinek nagyon jó, valakinek nagyon szar, nincs olyan, hogy közepes). A bőrödet nem irritálja?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.