2024. április 14., vasárnap

Gyorskeresés

Milyen elektromos borotvát?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Most jött el az a pillanat, amikor meguntam az ócska Braun elektromos borotvámat, hagyományos módon pedig utálok borotválkozni, így született meg a döntés, hogy be kéne ruházni egy komolyabb modellre. A tágabb családban van két Philips is, amik anno a termékskála csúcsát karcolták és brutális darabok, szóval a márka eldöntött dolog és körkéses verzió. Nyilván 80-100k körüli összeget nem szánnék rá, inkább 30k körül nézelődök. Semmi extra funkció nem kell, viszont amit tud, azt tökéletesen tudja. Száraz borotválkozás úgy, hogy utána meg se érezzem, hogy bármit csináltam, esetleg ha lehet állítani, hogy egy nagyon kis szőrzetet meghagyjon (jobban is áll és kevésbé irritálja a bőrt), azért hálás lennék.

Használ valaki ebben az árkategóriában Philips-et? Tehát az S5000-es széria közepe/alja. Esetleg belefér az S7000 alja, ha tényleg minőséget kapok a pénzemért és legalább 4-5 évig jól teszi a dolgát. Köszi!

Hozzászólások

(#1) Jhonny06


Jhonny06
veterán

up

(#2) Mister_X


Mister_X
nagyúr

Én még hagyományos borotvákat használok, szerencsére nem kényes a bőröm. A váltáson én is elgondolkoztam, mert hosszabb távon spórolni is lehet vele - havi 5000 körül van nekem a borotválkozás, ha használnám a drága Fusion borotvám, amibe a fej 5000Ft környékén van (elég hamar elhasználódott), akkor megnégyszerezném a havi költségeket.

A legjobban apám egypengés fodrászborotvája tetszett, tudjátok, amivel filmekben vágják el mások torkát :DDD

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#3) Egon válasza Jhonny06 (#1) üzenetére


Egon
nagyúr

[link]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#4) csoki46 válasza Mister_X (#2) üzenetére


csoki46
aktív tag

Borotvakésnek hívják és nagyon jó dolog én a mai napig azzal (vagy a cserélhető betétes shavettel) borotválkozom. Nyílván ennek is vannak költségei, több mint gondolnád, de jó érzés megadni a módját, a kapkodó világban kicsit lelassulni :) Tudom még ajánlani a hagyományos DE borotvát, az viszonylag alacsony bekerülési költség mellett is élvezetet nyújt :)

(#5) Kolondrum válasza Mister_X (#2) üzenetére


Kolondrum
félisten

-

[ Szerkesztve ]

(#6) Wlac


Wlac
Ármester

Karácsony óta használok egy Braun 380 S4-et, és teljesen meg vagyok elégedve vele. Mondjuk olyan munkahelyem van, ahol minden nap kell borotválkoznom, szóval nem tudom, hogy a 4-5 napos borostát hogy viszi, de mindennapi borotválkozásra tökéletes.

MisterX: nekem is van borbélykésem, és valóban elég gyilkos cucc. Még csak pár hete kaptam meg egy nyugdíjba vonult fodrászismerősömtől, szóval nem vagyok a mestere, de valóban szépen vág. Meg kell tanulni kezelni, de amúgy gyorsan lehet vele dolgozni.

“The wha-"

(#7) Egon


Egon
nagyúr

Ha már itt tárgyaljuk ki: szerintem körkéseset érdemes venni. Legalábbis nekem volt rezgőkéses (Braun) is, és szvsz a körkéses (Philips) kevésbé irritálja a bőrt (mondjuk nekem a nyakamnál elég érzékeny a bőr, ott ki tud pattogzani, bármivel borotválkozom is).
Hagyományosból nekem bejött a Fusion Power. 8-as pakkban már 8K körül fogható a betét a netről rendelve, az kb. kitart egy évig.
Egy héten 3-4 alkalommal szoktam borotválkozni, átlagos szőrzetem van.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#8) Kolondrum válasza Egon (#7) üzenetére


Kolondrum
félisten

Én ajándékba kaptam egy hiper hu de jó phillipset. Mondjuk úgy, hogy 4-5 alkalom után az arcomat ha már a szél fújta fájt viszketett és minden egyben, vörös volt, tele volt gyulladt szőrszálakkal. Pedig mennyire gyors dolog volt. Régen naponta, manapság már csak 3-4-5 naponta, mert még a 2 pengés csodával is olyan érzékeny ha rövidebbre veszem, hogy ahhhh. Maga a dolog is nyűg és nagyon nem szeretem.
Pedig az a kütyűt nagyon karbantartottam, kentem a forgó késeket csak az arcom nem bírta.

(#9) Alexx7


Alexx7
csendes tag

Philips Oneblade Pro

(#10) dugynok válasza Jhonny06 (#1) üzenetére


dugynok
senior tag

Nekem is érzékeny a csupaszra borotváláskor a bőröm. 1-2 nap alatt jönnek a gyulladt tüszők. Vagyis jöttek, mert jópár éve egy Remington hajvágót használok borotválkozásra. Pont egy minimal szőrt hagy - olyan macsósat - , így nincs gyulladás.
5000 pénz, célnak tökéletes :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.