2020. augusztus 5., szerda

Gyorskeresés

Váltás Pengéről elektromosra

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nagyjából másfél hete váltottam át elektromos borotvára és az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat osztanám meg veletek. Habár számtalan infót lehet találni a témában a mobilaréna lapcsaládon belül és kívül, ám mivel minden ember más, nem lehet általánosítani.

Nem is értem miért vártam vele eddig, hiszen imádom a kütyüket és az elektromos berendezéseket (maradva a felhasználói szintnél). A borotválkozás mint olyan, lassacskán kezdett az agyamra menni: reggelente eléggé nehezemre esett bevizezni a pofámat, rákenni a habot és végül áttolni rajta a pengét - még ha ezt nem is műveltem minden nap. Ezért pár éve már az esti zuhanyzás alatt végeztem el ezt a rituálét. Aztán egyszer csak kattantam és megvettem az első elektromos borotvámat.

Persze ez nem ilyen egyszerűen történt. Első lépésként rendeltem egy hagyományos egypengés borotvát a hozzávaló pengékkel az Ebayről. Ennek oka az volt, hogy tudat alatt valami másra vágytam az eddigi borotválkozás kapcsán. A termék már úton volt, amikor is megvilágosodtam és rájöttem, hogy nekem elektromos cucc kell. Ezért elkezdtem kifaggatni az ismerőseimet és két jelölt került szóba: Braun vagy körkéses Philips. Mivel a mobilarénán van ilyen jellegű topic, ott feltettem a kérdéseimet, illetve rákerestem az éppen eszembe jutó kulcsszavakra és termék típusokra a jobb felső sarokban lévő keresőben (pl. bajusz, pajesz, arcvonal, körkéses, braun, philips stb.). Egy egész napot töltöttem ezzel, míg végül megtaláltam azt a típust amelyet ár-érték arányban a megfelelőnek találtam: Philips PT727/16.

Philips PT727/16

A borotválkozás nagyon könnyű vele. Első körben arra gondoltam, hogy valahogy meg kellene hagyni az eddig megszokott bajusz és állcsúcs szakállka kombót, de erről hamar letettem. Letoltam vele a szőrt ahol csak értem (mármint az arcomon). A borotva remekül követi az arcél vonalát és pikk-pakk lekapja amit csak kell. Azt hozzáteszem, hogy nem sűrű az arcszőrzetem és így kb. 2-3 naponta elég borotválkoznom - ennek apropóján ez hétköznap két alkalmat jelent, a hétvégén pedig nem foglalkozom a dologgal. Ezért is esett a választásom a körkéses Philipsre, mivel az egyik cimborám hasonló arcszőrzet paraméterekkel rendelkezik és évek óta elégedetten használja a saját modelljét. Én már 4-5 alkalommal használtam a sajátomat és semmi pénzért sem állnék vissza a hagyományos módszerre. Ennyire gyorsan és egyszerűen még nem borotválkoztam meg.

Persze nem árt tudni, hogy később majd pengéket is kell benne cserélni - ám ettől még nagyon messze vagyok. Sosem számoltam össze a hagyományos többpengés borotva és a hab árát, de szerintem az elektromos hosszútávon mindenképpen behozza az árát. A reggeli borotválkozás egyszerűsége megfizethetetlen, minden másra pedig ott a MasterCard. Természetesen a terméket beregisztráltam a Philips oldalán, amely révén újabb 1 év gyártói garanciát kaptam rá. Összességében nagyon elégedett vagyok vele.

Remélem, hogy az írásom haszontalan volt a számotokra. :)

Hozzászólások

(#1) petipetya


petipetya
(nagyúr)

Nyílj ki.

"nincs rá lezsóidő"

(#2) Freeware válasza petipetya (#1) üzenetére


Freeware
(csendes tag)

Mázlista... én sose tudom elektromossal lenyírni a nyakamról, mindig otthagyja. Van hasonló Philipsem, meg volt Braun vonalban nyíró is. (nem tudom mi pontos neve)

(#3) Klaus Duran


Klaus Duran
(senior tag)
LOGOUT blog

Én hajvágóval toltam egy darabig, mivel nekem eléggé sűrű és durva, plusz lusta is vagyok, így rosszabb esetben 2 hétig is marad az arcszőrzet. Kezdetektől Gillette borotvát használtam, nem volt semmi kifogásom vele. Egyszer vettem egy 200ft/2DB eldobhatót mert nem volt más, akkor megfogadtam hogy soha többet.
Most Wilkinsont használok nagy megelégedettséggel.

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. / M7 :) -> Lumia 950 :( -> HTC 10 :) -> Huawei Mate 20 Pro :l / https://youtu.be/75Mw8r5gW8E

(#4) Simi87 válasza petipetya (#1) üzenetére


Simi87
(senior tag)

ugyan ilyenem van, nekem nem jött be. Maradtam a Mach 3-nál. Nagyon ritkán használom. Nem nő gyorsan az arcszőröm, de elég erős, és ha csak minden másnap használom, már akkor olyan érzés, mintha letépné az arcomat.

(#5) Met


Met
(veterán)

Pá éve rám is rám jött, hogy egyszerűbb és olcsóbb a villanyos, vettem is egy Braun nem körkéseset.
Egy darabig használtam is de visszatértem a pengéshez.
Este szoktam én is, 2-3 naponta, annyit ki lehet bírni:)

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#6) MMIX


MMIX
(addikt)

Csere kőrkés 12 ezer Ft. (nagy átlagnak, szerintem többet bírnak 2 évnél).
10 ezer alatt is van új Philips borotva 3 késes. Akkumulátoros üzemmód nekem nem kell. (persze másnak kellhet)

Tisztításkor ha szétszeded, a szita és kés párokat ne keverd ősze!
Bár gondolom a használati utasítást biztos olvastad, de azért megemlítettem. :)

. Automatikus feszültségválasztás: 100-240 V, nem kell, csak világjáróknak.

. Jelzések a kijelzőn: Feltöltött akkumulátor, Alacsony akkumulátorfeszültség, Töltés, Gyorstöltés, Körkések cseréje <-- ezeket a saját bőrödön is érzed. Ha elkopik a szita, vagy a kés, ha merül az aksi, akkor az elég kellemetlen. :) A többit meg látod.

Automatikus feszültségválasztás: 100-240 V
Ez is csak drágítja, ha nem utazó borotvának lesz.

Mindegy, csak a cikkbeli drágább borotván elmélkedtem (16500 Ft. ), mint 10+ éve vellany beretvás. :) (volt Philipsem, igaz csak egy soros, két körkéses) A csere kés többe került volna hozzá, mint egy új borotva.

[ Szerkesztve ]

(#7) petipetya válasza MMIX (#6) üzenetére


petipetya
(nagyúr)

:R

"nincs rá lezsóidő"

(#8) Speeedfire


Speeedfire
(nagyúr)

Én tavasz óta nyúzok egy braun cruzer face 6-ost, nekem bevált. 2-3 naponta kell használni és nincs vele gond. :)

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com || http://tothszabi.info

(#9) alkatraz3000


alkatraz3000
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem is van egy Philips beépített szakállvagoval. Sajnos nekem a korkesek semmit nem visznek le, ezert a szakallvagoval letolom. Esetleg valamilyen ötlet, hogyan tudom a keseket "megjavítani"?

"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"

(#10) petipetya válasza alkatraz3000 (#9) üzenetére


petipetya
(nagyúr)

Miért is kellene megjavítani a késeket? Korábban jók voltak és levitték amit kellett?

"nincs rá lezsóidő"

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.