- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- Rák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- -szabi-: Könyvtár megosztás windows 10 és KODI között SMB használatával
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Lalikiraly #48 üzenetére
"Az étolaj és / vagy 2T olaj a Mercibe viszont erősen indokolt, persze ez érvényes más dízelekre is."
NEM!
Egy mai modern dízelmotoros autóba egy csepp étolaj vagy kétütemű motorolaj sem kerülhet.
Ezen motorokba nagyon magas nyomáson fecskendezik be az üzemanyagot. A robbanási ütemben többször is kisebb mennyiséget. A befecskendező rendszert az üzemanyag keni. Az étolaj viszont nem viseli el az ütés jellegű nyomásnövekedést. Ezért a keverék kenőhatása megszűnne. A gázolajban lévő növényolajat kezelik. Általában hidrogénezéssel keményítik. Ezzel javítják a tulajdonságait. Még így is csak 7% mennyiségben adható az üzemanyaghoz.
"Az erősen indokolt" érvelést ha valaki komolyan veszi és betölti az étolajat, fizeted a javítás költségét?A te gépsárkányod működne tiszta étolajjal is. Nyilván jogszerűtlen lenne, mert nem fizetnéd meg az üzemanyag adótartalmát. De éveken át járhatnál vele motorkárosodás nélkül.
A te esetedben az üzemanyag olajosítása növeli a viszkozitást. A kopottabb helyeken ez olajfilmet alakít ki, ami csökkenti a további kopást és csökkenti az üzemanyag veszteséget. Például a henger és dugattyú között.
A gázolaj mindig hígít a felkent kenőolajon, csak így kevésbé.
Egy frissen vásárolt új autó esetében a linkelt Totalcar tesztet nem élné túl a motor befecskendező rendszere.
https://totalcar.hu/magazin/technika/2015/01/20/fogyasztasmeres_premium_vs._normal_gazolaj_vs._etolaj/Más.
Korábban írtátok. A magas oktánszámú benzin csökkenti a motor kopogását.
Jobban belegondolva teljesen logikus. Mivel nincs nagyobb kompresszió, az üzemanyag - levegő keverék gyulladási pontja növekszik. Ezért nem tud begyulladni a dugattyún kirakodott forró koromtól. Nincs nem kívánt előgyújtás, nincs kopogás. -
pepucs
tag
válasz
Lalikiraly #48 üzenetére
Információ hiánya, hiteles forrás hiánya és a kókány szerelőknek köszönhetően az arány valóban nem valami nagy
Ennek én csak örülök, legalább nem szálltak még rá és megéri.
-
pepucs
tag
válasz
Lalikiraly #43 üzenetére
A fél liter étolaj a mercibe nem, de az lpg az kókányolás. Értem
-
válasz
Lalikiraly #43 üzenetére
Mert nem találkoztál normális rendszerrel, és éveken keresztül szar szerelők hefteltek össze mindent..
Az országban viszont van 5-10 jónevű LPG szerviz, ahol felprogramozott, normális rendszert kapsz, viszont egy csomó helyen a programozás kimaradt..
Összehányták, ment szegénykeverékesen, és ebből adódtak problémák.
Te erre a halmazra reflektálsz, tapasztalat hiányában.
-
pepucs
tag
válasz
Lalikiraly #41 üzenetére
Ez egy tipikusan olyan közhiedelem ami a kókány beszerelés és programozás miatt terjedt el még 2010 előtt és azóta is a szerelők kedvenc mantrája.
Seat Toledo 2002 1.6 16v, 455 000 KM van a kocsiban2008 óta LPG-s (Zavoli). 389 000-nél eltört az egyik szelepemelő himba ezért hengerfej felújítást és gyűrűzést kapott. Azóta is köszöni szépen jó.
LPG-re visszavezethető hibám SOHA nem volt. LPG rendszerrel is csak kötelező szűrő csere, egy bontott vezérlő mert a diagra nem csatlakozott 14 év után és 2 üzemanyagcső elöregedése. Nem véletlenül ennyire elterjedt az olaszoknál.Szakszerűen beszerelt és programozott LPG-vel nincs semmi gond, cserébe továbbra is 300ft alatt van litere.
Ezzel a logikával az új társasházakba költözés is nettó hülyeség ma már, mert csak a szívás van a melósok hanyagsága miatt a kispórolt szigeteléstől kezdve a 3 év után széthulló burkolásokon át az esetleges szomszédok miatti problémákig.
Az ára mindig is olcsóbb volt a benzin/dízelnél. Még ha rosszul van programozva és 10% többlefogyasztás is van vele, még úgy is olcsóbb.
Természetesen a VW csoportot érintő hibákkal ennyi km alatt összefutottam én is. Zárak, ablakemelők, trafók, egr, lambda stb. Egyik se köthető a gázüzemhez.
-
válasz
Lalikiraly #43 üzenetére
Nem hit kérdése.
-
válasz
Lalikiraly #41 üzenetére
300 FT a különbség.
300 ezerből topkategóriás lengyel rendszert programoznak fel, semmi gond nincs vele.
Az szív az LPG-vel, akinek 10-15 évvel ezelőtt belehányt szar rendszere van.
Jelenleg sokkal hamarabb megtérül, mint évekkel ezelőtt.És barmolás nélkül beépíthető cuccok vannak. Érdemes inkább utánanézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Halihó!Beálltam a kúthoz, leakasztottam a pisztolyt, és miközben folyt a prémium nafta a tankba, azon gondolkodtam,...
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fűnyíró topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Politika
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nők, nőügyek (18+)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest