- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
Számomra az a gond, hogy a 13" nekem kevés. Nyilván nem tartalomfogyira, mert arra az iPad is megfelel, hanem minden másra sajnos a 13" kevés, elég szar a szemem már. Ha efelett nézelődünk, akkor meg már nagyon nem 400k-ról beszélünk és a passzív hűtés is valószínűleg kikerül a palettáról, azaz mindjárt árnyaltabb a kép.
. 1 milla ilyenre nekem akkor is sok, ha megtehetném, hogy megvegyem. -
szaszimi
tag
rettenetesen orulnek egy 15-os peldanynak. a kijelzo felbontasa is maradhatna, kaphatna kicsit nagyobb aksit, hogy meg tovabb birja, egy kis proci upgrade. most is szeretem az M1 airemet, de abban a pillanatban valtanek, amint kijonne
-
Felesbandi
senior tag
De ha egyszer igaza van... Tobb 400ezer folotti ThinkPad es Dell fordult meg a kezeimben korabbi munkahelyeken, egyik se hozta azt, amit egy hasonlo aru MBA. Rosszabb a kijelzojuk, rosszab a touchpad, a billentyuzet a legendakkal ellentetben semmivel se jobb, OS legjobb esetben is erosen vitathato, rosszabb akku ido, aktiv hutes, de meg igy is melegszik, cserebe nem is feltetlen erosebbek.
Ami atlag felhasznalonak kell egy laptopban, azt jelenleg a MBA hozza a legjobban. A konkurencia meg azonos arert se hozza a szintjet. De ismerek olyat is, aki munkara vett egy alap MBA-t, o is teljesen meg van vele elegedve.
Egyebkent meg viccesnek tartom, hogy laptopra, amit az emberek altalaban joval tovabb tartanak meg, mint egy okostelot 400k mar sok, de telora pl. 250-300 (vagy tobb) meg siman repul ketevente sokaknal.
-
Felesbandi
senior tag
-
1dude
senior tag
-
gliskard
senior tag
"Piaci rész betömésével meg még többet kereshetnének"
Nem is értem miért nem tanítják a magyar nyelvet a nagy egyetemeken?!? Ha tudnának a termék stratégia tervezők, mérnökök és az egész C level magyarul és ide járnának a PH! fórumba, akkor megtudnák miért hülyék és hogyan lehetnének sokkal jobbak és gazdagabbak... 🙄 🙄 🙄 -
Noukoum
veterán
-
cucka
addikt
-
Noukoum
veterán
-
1dude
senior tag
-
törölt tag
Megint az akkuval fogom cseszegetni őket. De nagyobb kijelző mellett több az üres hely, van hova húzni az üzemidőt. Az Apple elindult ezen, a számára rögös úton mert a 2022es SE 1800 helyett 2000mAh

-
cucka
addikt
A legtöbb pénzt ebben az iparban az Apple keresi, az ő profitrátájuk messze a legmagasabb.
Ők úgy döntöttek, hogy nem fognak minden piaci rést betömködni. Jelenleg laptop vonalon van lényegében 3 fő termékük, ezzel lefedik a felhasználók többségének az igényeit.
Ha te 300 ezerért akarsz laptopot venni, ami bővíthető és windows is fut rajta, akkor neked az Apple nem gyárt gépet.
A Porsche sem gyárt olcsó, kis fogyasztású családi autót. -
gliskard
senior tag
"Fél millió forint egy notiért túlzó."
Azért ez nem ennyire egyszerű, mivel elég nagy a szórás abban, hogy kinek milyen elvárásai vannak egy notival szemben és milyen célra használja (plusz az Apple árai nem a magyar piacra vannak kalibrálva, az USA-ban nem rossz az ár és a többi brand gyártóhoz hasonlóan elég kedvező részletfizetési lehetőségeket kínálnak).
Plusz az Apple esetében az OS fejlesztés és a HW R+D egy komoly tétel amit szétterít a végtermékek között. Akinek nem kell Apple/OSX annak van más alternatíva, akinek pedig ez annak fizetnie kell.Ahogyan a gyártóknak a profit miatt, ugy a vevőknek is kompromisszumokat kell kötniük.
Ezek közül te melyiket választod?
-
Noukoum
veterán
-
1dude
senior tag
-
Noukoum
veterán
Igen, népszerű az almafanatikusok körében az hogy amit az alma nyújt az kell és a többi terméknek is azt kell tudnia.
A jobbot meg ne te döntsd már el.
1dude: nem, tök jó a passzív hűtés. (Kellett is az alma filozófiához hiszen mindig hulladék volt az aktív hűtésük.)
Ami nem passzív hűtésű az nem értelmes? Ajaj.
Mások csinálnak olyat amin fut a legtöbb szoftver, vannak rajta portok, beállítható rajta minden és nem a gyártó dönti el hogy mi merre hány méter, meg persze adnak 300 dolcsiért is gépet nem csak háromszor ennyiért, szokott lenni bővíthetőség is nem csak méregdrágán. És akkor speciális igényeket fel sem vetem. Teljesen jó az air, az alma ökoszisztémában főleg. De egyáltalán nem valami jolly joker, itthon többségnek nem megfelelő. -
1dude
senior tag
Más is csinálhatna egy passziv hűtésű notit.
Pl. jöhetne egy oled Asus flip 14" (90hz kijelzővel), Ryzen 7 6800U procival (passziv hűtéshez igazitva), 2x16GB DDR5 memóriával (lehet forrasztott is), 1TB tárral (és 1 bővitő slottal). Lesz ilyen? Nem lesz, értelmes dolgot nem fognak csinálni.
-
moleculez
veterán
Almafan?! Nincs ilyen vagy jobb hasonló áron, szóval akkor almafan vagyok. Pedig nagyon szeretik mindig összevetni mindennel az Apple cuccokat csak ilyenkor megy a kivételezés.
Az eladásokat tekintve az Apple nagyon is felmérte az igényeket, az M1 Air nagyot ment és megy. (Pedig ez még csak az éles beta tesztje volt az Apple Siliconnak. )
-
tovgab
aktív tag
-
Cs1csó
titán
-
joey04
titán
-
Noukoum
veterán
-
moleculez
veterán
-
Cs1csó
titán
"viszonylag pénztárcabarát"
A "pénztárcabarát" és az "Apple" szó szerintem nem szabad egy szövegben alkalmazni
-
hallador
addikt
Szerintem is. Én is így vagyok vele, mindennapos használatra nagyon eltalálták. Nagyon remélem, hogy az apple folytatja ezt a hagyományt, hogy passzív lesz a hűtése az AIR-nek, nekem van egy tippem, hogy az AIR M1 nagyon jól sikerült és ilyen többet nem lesz, nem követi el az Apple még egyszer ezt a "Hibát"
A nagyobb verzióra meg sok embernek nagy igénye lenne, nagyszerű gép lehetne tehetősebb idősebb korosztálynak akiknek a szeme már nincs a toppon.
Nekem is nagyon megfelel a mindennapos használatra. Szuper masina.
-
Gicz
addikt
Azonnal rendelném. De mivel igény van rá, és a 16-os prótól venne el keresletet, valsz nem lesz a kínálatban.
-
creatin
csendes tag
Bizony nekem is egy 13 colos M1-es van, nagyon elég a mindennapos használatra. Ráadásul teljesen néma, hiszen nincs benne semmi mozgó cucc. És könnyű De azért egy 15 colos bizony jó lenne: főleg a sorozatoknál térülne meg.
-
sagit
veterán
Mar agyaltam hogy valahogy kiköhögök egy 16 colost pro-t, de akkor köszönöm a reményt a spórolásra, várok.
Én amúgy is jobban szeretem az air elejét, nem vágja a csuklómat. Jo lenne ha 1,5 kg köré lőnék a súlyát.
-
joey04
titán
már azt hittem megint a törpe tér vissza. így ok.
-
moleculez
veterán
Ezt én is bírnám... Az alap M1/2 akármi SoC bőven sok nekem, a 13" viszont haaaat határeset. Épphogy elég.
Bár azon gondolkodom hogy a MBA-t iMacel valtanám. Hordozni pedig itt az iPad Airem, kap egy billt. -
Luck Dragon
támogató
“” 2023-ban piacra kerülhet egy 15 hüvelykes verzió is. “”
Első nap rendelném is.
-
ultrasound
tag
Végre egy jó kezdeményezés, tartalomfogyasztásra bőven jó ez a kategória egy átlag felhasználónak, remélhetőleg a tömege mellett az ára sem fog túlságosan elszaladni!
-
Noukoum
veterán
Igény lenne rá, sokaknak elég lenne az air de a kijelző méretét kicsinek érzik. Kérdés hogy mekkora.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- NBA és kosárlabda topic
- iOS alkalmazások
- Diablo IV
- Apple MacBook
- Milyen monitort vegyek?
- Yettel topik
- ASUS ROG Ally
- Samsung Galaxy A37 – régi ismerős új formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- További aktív témák...
- 4 FAJTA (Május) DELL Latitude Laptop Tartós-Golyóálló-AKÁR SULIBA 7320 7430 7440 5320 5420 5430
- NEW! Bontatlan Lenovo Thinkpad T14 G6 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% Ultra 7 255U 16/512 FHD+ Magyar!
- Bontatlan Zacsis Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Laptop 14" -50% Ultra 7 155U 16/512 FHD+ Magyar!
- Asus TUF Gaming A15 (FA506IU) Ryzen 7 4800H / 16GB / 512GB / GTX 1660 Ti / 144Hz Felújítva!
- ThinkPad E14 Gen6 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Apple iPhone 16 128GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- eShark Karuta Gaming Egérpad - XL eladó 90cmx40cm
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. 1 milla ilyenre nekem akkor is sok, ha megtehetném, hogy megvegyem.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Most megvárom hogy soroljál akármilyen passzív hűtésű laptopot, ami hozza a M1 MBA teljesítményét.