- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolfman
veterán
Háthogyismondjam!
Épp ma jutottam hozzá a Planet Earth 84Gb-os Blu-Ray változatához. Belenéztem a 'Sarkkörtől sarkkörig' részbe és egyszerűen nem találok szavakat!!! Eddig is akartam venni egy HDTV-t, de ezek után hajtani fogok hogy minél hamarabb legyen meg az az "átkozott", mert ez egyszerűen CSODÁLATOS!Nem akarok érzelgős lenni, de majdnem elsírtam magam mikor az erdőt belülről vették.
Gyönyörű színek, szép éles kép, élethű hangok. Egyszerűen KIHAGYHATATLAN! -
Balli
őstag
Meg szeretnem rendelni a blu-ray változatát a Planet Earthnek, de két verziót találtam az angol amazonon:
Az egyik: [link]
A másik: [link]
Mi a kettő között a különbség? Ami erdekes hogy az olcsobb valtozat 550percesre, mig a drágább 420-ra irják. Mind a kettő Regio2-es ami nekünk jó...
Most hogy van ez mi a különbség
-
janosski
csendes tag
Lenne még egy kérdésem hozzátok: a full HD felbontás ugyebár 1920x1080 pixel. Egy 22"-os wide LCD monitor viszont csak 1680x1050, a 24"-os tesója meg már 1920x1200. Most akkor melyiken tudok torzításmentesen megnézni egy full HD filmet? Mindenképp 24"-osat kell vennem?
-
janosski
csendes tag
Jó kis vita megy itt. Helyes, így tanul az ember

-
Tibiajax
nagyúr
Jaj Viszlát, miért vagy pesszimista? Miért ne mennének évekig még a lejátszok. Nálunk volt egy pio laserdisk-játszó, amikor én ide kerültem, még javában dúrta, és még a mai napig megy, igaz, ráférne egy szakszerü kis tisztitás. Mindenesetre, maga a lemez oltári feelinges, olyan, bakelit-érzés vagy mi..
Na persze, olyanokat nem mondanék rá, mint amit egy bakelitre lehetne, hogy mennyivel életszerübb és analog a hangja, de tény, anno egy kollegám mesélte, amikor még viszonylag uj volt a cumo, vhonnan szerváltak egy thx-demo lemezt l.disken, és azota is, neki, azon volt a legdurvább surround hang, amit hallott és azota is keresei azt az érzést.
Jah, és pro logic volt.. -
-
Tibiajax
nagyúr
Érdekes. Kb, erre a válaszra számítottam.
Amin igazábol elfantáziálgattam, persze, krvára nem lehet előre tudni ilyeneket, nyilván, milyen lesz majd a közeljövő, de.... A hddvd meghalt, a bluray pedig terjedni fog, vajon mekkora kuriózumnak fog számítani az, h elmondhatja valaki majd, nekem hddvd-n van meg.. Embertípustól lesz nyilván függő, de akkor is, idővel igazi inyencségnek, ereklyének fognak számítani, van egy ilyen megérzésem. És azok ált. be is szoktak jönni.
bocs Viszlát, h kicsit elkalandoztam.. -
PPeter
addikt
Képminőségben abszolút nincs különbség. Egyik-másik epizódnál néhol a HD DVD, néhol a BD képe tűnt egy-egy röpke pillanatra jobbnak, de ez is csak Full HD-s kijelzőn tűnt fel, egy "sima" HD Ready TV-n szerintem élő ember nem mondaná meg, hogy melyik-melyik megy éppen, és utólag már én sem vagyok benne biztos, hogy ugyanúgy meglátnám azokat a vélt vagy valós, jelentéktelen tömörítési problémákat. Full HD-s kijelzőn sem sokan találnák el, hogy esetleg két epizód között kicserélték-e a lemezt/lejátszót másik formátumra. A BD-kiadvány 4 lemeze kicsit kényelmesebben kezelhető, mint a HD DVD változat 5 lemeze, de ez nem jelentős különbség. Amúgy minden tekintetben ugyanúgy működik a két változat.
-
Viszlát
addikt
Hjajj, ez a tipikus fórumbetegség... Nem önmagában neveztem gyatrának a DVD-kiadást, hanem az eredetihez képest, viszonyítva. Innentől fogva az egész gondolatmeneted teljesen felesleges. És mint írtam, ha a magyar nyelv feltétel, abban az esetben elfogadom a DVD változat melletti döntést.
Na mindegy.
Mellesleg, ha ez a DVD kiadás mondjuk 5-6ezerbe kerülne, egész más lenne a leányzó fekvése. De erről majd 1-2 év múlva lehet csak beszélni.
-
PPeter
addikt
Pedig nyugodtan elmehetünk ebbe az irányba, akkor sem lesz több értelme annak, hogy a DVD-kiadást gyatrának nevezed. Csak azért mert HD-re forgatták a filmet? Akkor ezek szerint semmilyen más filmet sem érdemes már DVD-n vagy SD-felbontásban nézni, és nem éri meg megvenni? Ugyanis a kereskedelmi forgalomban kapható kiadványok képi anyagának 99%-a eleve nagyfelbontásban készül (és kap utómunkát), csak a DVD-kiadás meg a standard TV-műsorszórás kedvéért konvertálják SD-re. Egy DVD-Video kiadvány akkor gyatra, ha nem használja ki a saját lehetőségeit. Ennél a kiadványnál erről szó sincs. És hiába közel tízezer forint az ára, szerintem még mindig piacképesebb és normálisabb választás ez Magyarországon, mint a másfélszer ennyibe kerülő, de magyar vonatkozástól mentes HD DVD vagy Blu-ray változat.
-
Viszlát
addikt
Elmehetünk ebbe az irányba, de akkor muszáj vagyok megjegyezni, hogy azok a háztartások, ahol nincs pénz egy 22"-os monitorra, amit akár már 50-60ezerért is megkapsz, vagy egy 1-200ezer forintos hd ready, fullhd tévére, nem fognak kiadni 10ezret egy ilyen pakkért. Szerintem.
Mellesleg a 720p-s x264 változatból készült egy jól megcsinált változat is

-
PPeter
addikt
Nézd, a BD és a HD DVD változaton nincs magyar narráció, ami sokaknak számít. A háztartások jelentős részében nincs HDTV készülék, nem hogy BD vagy HD DVD-lejátszó. A DVD-s változat pedig egyáltalán nem gyatra - nyilván az SD nem összemérhető a HD-vel, de egy korrektül masterelt, szép DVD-Video kiadvány egy olcsó upscale-képes DVD-Video játékossal még egy HD-Ready vagy FullHD-s TV-készüléken is nagyon jól néz ki - jobban, mint az agyontömörített magyarországi digitális TV-adások vagy analóg műsorok. Tehát semmiképpen nem pénzkidobás.
-
PPeter
addikt
-
PPeter
addikt
Magyar szinkronos HD-változatra akkor van/lesz remény, ha a gyártó stúdió/kiadó (BBC) úgy ítéli meg, hogy el lehet adni annyit belőle, hogy megérje legyártani. Ha lesz valami külön kelet-európai vátozat a környező országok szinkronjaival, akkor van rá esély, hogy azon lesz magyar felirat vagy hang is. Hogy külön egy hazai forgalmazó megvegye a magyarországi forgalmazás jogát és legyártasson egy lokális, magyar változatot, az még nagyon messze van, legyen szó bármilyen HD-s kiadványról, filmről. Nincs rá igény.
-
janosski
csendes tag
Előrendelhető a magyar szinkronos 7 DVD-s változat, márc. 25-re van beigérve a szállítás (xpress.hu). A magyar HD-s változatra mennyit kell vajon várni? Hogy működik ez általában?
-
Renwick
őstag
Jelentem megjött végre a pakk (a Magyar Posta hozta a formáját, a helyettesítő kézbesítőt bizonyára zavarba hozta a vámnak szóló sok angol rizsa a felmatricázott csomagon, ezért ijedtében visszavitte az elosztóba, de szerencsére végül mégis eljutott hozzám). Szavakkal nem lehet leírni ezt a látványt, mindenesetre aki nekem ezek után azt mondja, hogy nincs a HD-nek értelme, azt ünnepélyesen kiröhögöm...

üdv
R.
-
Renwick
őstag
Na, ma megrendeltem a Blu-ray kiadást.
Pár trailer megtekintése után eldöntöttem, hogy megéri azt a cirka 15 000 HUF-ot...üdv
R.
-
ecch
csendes tag
Igaz "csak" az 1280x720-as van meg x264 kodekkel, de egy 1024-es laptoppal és egy 1280-nal használt 17-es CRT-re mit akarjak még ennél is nagyobbat
Így is egy tökéletes fotó a screenshotja 
-
ecch
csendes tag
Attenborough a megszokott magyar hangját kapta meg a planet earth sorozatban is, ez a narráció átment a hddvd változatra is. Brutálul néz ki számítógépen a nagyfelbontású film

-
Brett apó
tag
Egyik torrentoldalról le is lehet szedni hd-dvd-sen. Mindössze 24 giga

-
törölt tag
lattam a sorozatot, elvileg minden resz 1 dvd
ezexerint egy resz jo masfel 2 oras?
magyar felirattal fellelheto valahol?
eddig 11 reszt lattam, van/lesz tobb is? -
Csapi007
veterán
Hello
Szép lehet.
Lehet majd le....
[Szerkesztve] -
törölt tag
bocsi ha nem pont ehhez kapcsolodik, de az ocean titkai c sorozat is nagyon szep es szorakoztato

-
cousin333
addikt
Azt hiszem, hogy ennek az egyik részében van az, amikor mutatnak pár repülő madarat közelről, majd lassan kizoomolnak, amíg az egész képet be nem tölti a sok százezer(!) madár. Na, az kemény.. Igaz, nem láttam belőle sokat

Nálam természetfilmeknél, ha a szórakoztatóságot is belevesszük, akkor a Sivatagi show az etalon
[link]
Nem jönnek be a képek
[Szerkesztve] -
Kantorpe
tag
Ezek olyan helyek ahova emberi kez, meg nem tette be a labat. -
Grizzly79
csendes tag
Letöltöttem egy 5 perces részt az egyik epizódból. Megnéztem és leesett az álam.
100%, hogy megveszem, ha megjelenik itthon nagy felbontásban valami jó narrátorral. Végvári Tamás-ra szavazok!
[Szerkesztve] -
sh4d0w
félisten
...és a teremtett világ tanulmányozás által is hitre lehet jutni...
Láttam a Fresh Water c. részből egy részletet és ismét meggyőződtem a Teremtő erejéről és létezéséről. Mindenféleképpen érdemes felkutatni a film lelőhelyeit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Autós topik
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Automata kávégépek
- Assetto Corsa Rally
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S4 FSP 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- GIGA AKCIÓ!!! MacBook Air M4 24GB 512GB Garancia! SILVER
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Redmi Note 10 5G 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, másrészt valóban érdekes technikai unikum lesz majd, akárcsak a Star Wars lézerlemezeim itt mögöttem, a szekrény tetején.
Egészségedre.