- Asszociációs játék. :)
- Hóban vigad a ló
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Megoldások IBS/IBD-re
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikkolo^^
addikt
Magyarban a légszállítás az air flow megfelelője.
-
Aprósólyom
addikt
Nem muszáj elolvasni. Elég, ha van ez a szám és használod, mikor kell.
Boccs! Remélem nincs harag. Tulajdonképpen csak értekeztünk. Azért nem hiszem, hogy fikáztam a topicot, egyszerűen csak kifejeztem, hogy rosszul esik az embernek ha értéktelennek tartják a saját cuccát. Mert nekem is van egy 3600+ procim és filózom, hogy azt adjam el, vagy a Sempront-t, mert az egyik felesleges, de a közös gépbe a Sempron is elég lenne. Valszeg fáj, hogy csak ennyit kapnék érte.
[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
Skodry
aktív tag
válasz Aprósólyom #27 üzenetére
Gondoltam leoffolom a fórumodat,hamár bepiszkítasz a hirdetésembe,de nem volt türelmem elolvasni
"Ha ez a nap nem a barátod volt, akkor valószínűleg a tanárod volt!"
-
Aprósólyom
addikt
válasz Sk8erPeter #26 üzenetére
Szerintem táp esetén meg kell próbálni a kifújt levegő hőmérsékletéhez viszonyítani, hogy beletehetsz-e kevesebb levegőt szállító ventit. Szerintem egyébként a 28CFM elég lehet. De ezt talán csak tapasztalatból lehetne jól kitalálni, mivel a gyári csak be van szerelve, valszeg semmit nem lehet róla megtudni. Ez egyébként szerintem elég halk lehet [link] Én ilyet vettem nemrég, csak 9centisben.
Jevons paradox
-
Sk8erPeter
nagyúr
Köszönjük a cikket, Maestrohun! Tanulhattunk belőle.
Egyáltalán milyen légszállítási érték az, ami már az elfogadható kategóriába tartozik? Pl. egy tápegység hűtéséhez a 28 CFM elegendő egy 8 cm-es ventit befogadó táp esetén, vagy ennek használatával búcsúzhatok az elektronikától? (pl. megsül) (Erről a ventiről lenne szó. A 19 dB-es zajszint-érték tetszett benne.)
Tudom, már páran megjárták a tápventi cseréjét, ezért igen körültekintően próbálok ventit választani, olyat szeretnék, ami többet ér, mint a sz*rnak egy pofon.Sk8erPeter
-
Aprósólyom
addikt
Csak összejött
Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
---------------
--------------------
---------------
---------------
---------------
[Szerkesztve]Jevons paradox
-
Emosz
tag
Hasznos cikk köszönöm Bár mivel nekem a zaj volt a legfontosabb mikor ventit vettem,csak és kizárólag a hangnyomás értékét vettem figyelembe...
-
Aprósólyom
addikt
Mint írtam a kezemben tartva már érezhető volt valami rezonancia. Tehát, magában a ventillátorban keletkezik. Ha jól emlékszem az igazi teljesítményüket pár ezer óra után érik el.
Egyébként: Ennek az 1-2mm-es szilikonos izének nem hiszek. Ha érdekel elmondom miért, de tuti nem éri meg a pénzét.
[Szerkesztve]Jevons paradox
-
Gyuri27
félisten
válasz Aprósólyom #20 üzenetére
Persze 19dB az nem kevés.
A rezgés ellen pedig [link] használjunk rezgés elnyelőt.Amd - Radeon - Ryzen
-
Aprósólyom
addikt
Én a nagyobbra cseréltem le(802). 12V-on szerintem nem is annyira halk. Van benne valami magas, és egyszerre valami mélyeb rezonancia alapból. Még rám sem erősítettem sehova, csak fogtam a kezemben és már mindezt akkor. Viszont alacsonyabb fordulaton, már igencsak vérszegény lenne a levegőkavarás. Na de elméletben pár ezer óra után kopnak össze kicsit az alaktrészek, remélem csendesebb lesz. Ha nem...
Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
Nem tudtam, hogyan kell felső indexet beírni, azért gondoltam, hogy akkor angol kifejezést használok, de bizti valami jó nő elterelte a figyelmem miközben írtam. Köszi a hoozzászólást mégegyszer, mert így kitudtam tőlled másolni cm³-t abból meg csináltm m³-t
Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
-
golyani
őstag
a ccm az nem a köbcentiméter jelölése?
''A köbcentiméter (cm³) egyenlő egy 1 centiméter oldalhosszúságú kocka térfogatával. Ez a hivatalos SI származtatott egység.
* Rövidíthetik még cc-nek és ccm-nek, melyek nem SI-egységek, de az angolban nagyon elterjedtek. A cc-t gyakran használják a gépkocsik és motorkerékpárok hengerűrtartalmának megadására.
''
Wiki szerint igen. -
Gyuri27
félisten
válasz Aprósólyom #14 üzenetére
Nekem is van egy én az e-ben vettem. Jó kis venti ez. A nagy testvére 802b az 28-50 ccm/h-s csak az ott kezdődik 11-19dB/A ahol ennek a vége 9-11.
Jó a cikk, jó a venti.
(a nagyobbat még megveszem )Amd - Radeon - Ryzen
-
Aprósólyom
addikt
válasz DeltaPower #13 üzenetére
Nem kenyerem a rizsa. És köszi!
A sone-ra visszatérve. Szerintem jobb lenne a szubjektív mérés. Nincs pontos infóm, hogy a gyártók, milyen frekvenciatartományban mérnek, de szerintem hatásos lenne az emberi hallástartományt/érzékenységet figyelembe venni, amit azt hiszem ''dB B típusú'' mérésnek neveznek. Ezért lenne, jó mégtöbb olyan prohardveres teszt, mint az a hatalmas ventillátor teszt. [link]Jevons paradox
-
DeltaPower
addikt
válasz bolondember #12 üzenetére
köszi, már régóta érdekelt hogy mi az a sone, csak lusta voltam rákeresni
a szerzőnek pedig grat, rövidsége ellenére nagyon hasznos írás!
[Szerkesztve]"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
bolondember
MODERÁTOR
[link]
mondjuk, nem olvastam most ár újra, de ha jól tévedek, ez a sone-dolog azért aránylag szubjektív, tehát szvsz ezért is nehezebb az átváltás...
svájciak meg maradjanak meg a csokinál és az óránál, a hangosságra/zajszintre nem kéne nem bevált mértékegységet használni!Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...
-
twollah
nagyúr
válasz (Kolombusz) #10 üzenetére
Link rola?
-
(Kolombusz)
veterán
válasz bolondember #7 üzenetére
Elég necces átváltani, nézd meg a wikipedias leirást.
-
Aprósólyom
addikt
válasz venember83 #5 üzenetére
Örülök, hogy pratikusnak vélitek. Én is rájöttem, hogy ez már nem maradhat anyiban, kell egy fix szám amivel gyorsan átszámolom a két értéket. Majd megpróbálok valamit keresni a sone-ról.
Jevons paradox
-
twollah
nagyúr
válasz venember83 #5 üzenetére
Igen az AC megoldasa szinten megteveszto.
Arra is jo lenne vmi atvaltokeplet. -
törölt tag
Köszi a cikket!
Tényleg zavaró tud lenni a jellés variálás...
De így nem fognak átverni senkit aki olvassa! -
twollah
nagyúr
Sajnos az a baj, hogy nincs egyezmenyes jeloles a ventilatoroknal a legszallitas mertekere.
Az egyik gyarto CFMben adja meg a masik kobmeter/oraban.
Az ember meg naivan gondolja, hogy milyen allat halk hutot vett es kesobb eri a csalodas, hogy szinte szart sem er. -
Erre sajnos még annyit sem lehet mondani, hogy átvertek a boltban, mert valszeg az eladónak fogalma sincs az egészről, csak számokat lát.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Warships
- PlayStation 4
- Banggood
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen videókártyát?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest