- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Amikor reggek nem indul az autó, küzdelem az ólomszulfát ellen
- eBay-es kütyük kis pénzért
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dualcore
őstag
Nekem is van egy 6400 Inspiron nekem sem megy a Media Direkt.Felvettem a kapcsolatot a Dell központtal megadtak egy címet honnan tölthetem le a hozzávaló progit.Csak nemtom életre kelteni.Amúgy a progiért nem kell fizetni ingyenes.De tudnám értékelni ha valakitől megkapnám az eredeti lemez másolatát(megjegyzem ez legális és nem gépfüggő) ugyanis énsem kaptam hozzá telepítőt.Azt mondták nem kötelező mindenkinek adniuk a forgalmazótól függ minden!
-
pentium4
senior tag
srácok van nekem is egy 6400 es gépem, memót szeretnék bőviteni és érdeklődnék hogy max mekkora óraszámot lehet beletenni 800mhz t elviszi 2gigás modullal?
kösziP4
-
vottokar
senior tag
Sziasztok! Egy régi barátom gondolkodik karácsony előtt egy noti vásárlásában. Mivel nemigen ért hozzá, kikérte szerénységem véleményét is. Nekem egy HP-m van (NX7400), és mivel több is van az ismerősi körömben ezért ezt tudtam ajánlani. De nem szabad szűk látókörűnek lenni, és a Dellekről is jókat olvastam, hallottam eddig, ezt a márkát is javasolltam neki.
A listánkon fennakadó noti Egy Inspiron6400-as modell Pentium Dual Core T2080-assal és GMA950-el. [link] a legfelső, mivel a pénz nagy úr.
Csak általános felhasználásra kellene, szinte semmi játék és komoly felhasználás.
Érdeklődnék, hogy a szükséges drivereket hogyan lehetne letölteni ehhez a géphez, mert a Dell oldalán nem derül ki, hogy pontosan mi is kell ehhez a géphez.
Anno az HP fórumban szépen össze volt szedve, hogy melyik drivert és milyen sorrendben kell felrakni, hogy minden tökéletesen üzemeljen az én gépemen, és ez nagyon sokat segített akkor, hogy az install ne legyen egy kínszenvedés.
Ha valaki tudna segíteni, igen megköszönném. -
Molti
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy Dell Inspiron 6400-as notebook-ot, azonban nem kaptam hozzá op rendszert, így feltettem rá egy eredeti windows xp sp2-t. A problémák most kezdődtek: a kapott driver a videokártyához (Ati mobility radeon x1400) nem működik, indulásakor hibaüzi és a dell honlapjáról sem lehet leszedni frissebb verziót ami működne. Azután nem kaptam semmi progit ami tudná kezelni a "Media Direct" gombocskát, így ekkor is hibaüzi.
Aki tud valami megoldást, azt kérem írja le, mert nagyon fontos lenne. Köszi előre is!
-
-
tkazmer
addikt
ha gyárilag telepített rendszerrel vetted, akkor vidd vissza, ha nem működik a media direct. Ha saját rendszert tettél rá, akkor pedig azért nem megy, mert nincs dell media experience szoftvered.
az usb-kről nem tudok sokmindent mondani, nekem elég gyorsakde sose mérem (ált csak usb-s eszközre történő backuphoz használom, az ntbackup meg nem ír adatátviteli sebességet. pendrive ritka, de akkor meg nem a sebességgel foglalkozok, mivela néhány doc file, vagy kép hamar átjön, egérnél meg ugye az egész high speednek alapból semmi értelme nincs)
-
Leveee
tag
Sziasztok, nekem is egy ilyen eszközöm van, a tapasztalataim nagyon jók, nekem semmi gondom nekm volt vele. Nagyon masszív, előtte 2 évig használtam Fujitsu Siemens-t néhány hónap után a kijelzője össze karcolódott, a billentyűzettől. A kijelző rögzítése fellazult és ettől eltőrt a müanyag borítás. Szóval nem volt az igazi, de most erről, nekem nagyon bejött. Egyedül az zavar, hogy PCMCI helyett express csatoló van rajta. Illetve nekem nem megy a media direct, de ez annyira nem zavar.
Egy dolgot nem tudok és nem is hagy nyugodni, hogy az USB 2.0-es csatlakozók, HighSpeed-esek-e vagy nem tudja ezt valaki vagy van valami program amivel tesztelhető?
Üdv,
Levee
-
katagdei
újonc
sziasztok!
igazából azért nézelődök most a neten, mert ellopták a laptopomat!!
Dell Inspiron 6400, valószínűleg Győr környékén fogják felkínálni megvételre. Ha valaki tud róla valamit, lécci jelezze.
köszi -
jani1111
csendes tag
Bocs hogy én írok de hátha valaki tudja a választ én is szivesen veszem.Én azt vettem észre hogy akkor akad egy picit az összes média (még az mp3 is)! hogy ha megy a wifi.Ha kikapcsolom akkor úgy tünik minden ok.Nem tudom mi lehet, még nálam is új a szerkezet és próbálgatom, de ez azért furcsának tűnik.
-
rootmin
tag
Mi ilyen noteszt szeretnénk venni az iskola stúdiójának hangrögzítési célokra (külső Emu hangkártyával) és vetítésre (prezentációk és videók egyaránt). A fenti vidójátszási probléma az összes GMA 950-es gépnél fennál? Vagy csak a 6400-as Delleknél? Nem lehet, hogy csak egyéni a probléma? A post óta született valamilyen megoldás?
-
jani1111
csendes tag
Köszi!
Közben meg is lett a gép,ez az első ilyenem,tetszik de nagyon furcsa hogy semmit nem kaptam hozzá, sem leírást, sem hogy mi van benne, és pont ennyi software-t.Így nem megy a media direkt és letölteni sem lehet sehonnan,ezért az elején lévő gombok nekem csak díszek.
Ezt azért nem gondoltam volna.
-
SCRIPT
tag
Bocsi, de hogy lehet a CIKKET elérni. Sokan írjátok, hogy milyen jó a cikk, de én a fórumból nem tudom hogy kell elérni a cikkeket.
A válaszotokat köszi!
-
tkazmer
addikt
a váz, összerakás valószínűleg ugyanolyan az összes inspiron 6400-asban, a hardverhez kapcsolódó tapasztalatok pedig ugyanazok minden azonos hardverrel rendelkező gép esetében, ergo ha arra vagy kíváncsi, hogy ami gépet kinéztél, annak a hardvere mire elég, akkor annak utánajárhatsz más gyártók hasonló hardverrel ellátott gépeit használók tapasztalatait böngészve is.
-
spacebox
csendes tag
Sziasztok!
Eddig sok hasznos infót sikerült találnom a drágább inspiron 6400-asokról. Nekem viszont ennyi nem lesz rá, így kénytelen leszek a legolcsóbbal beérni, amin van s-video kimenet.
15.4"WXGA (1280x800pixel) TrueLife™ TFT
intel GMA950 - maximum 224MB video
Celeron-M 520 (1.6GHz/1MB/533)
512MB DDR2 • 80GB HDD.
Arra volnék kíváncsi, hogy valaki vette már ilyet?
VJ-zéshez használnám ezért kell az s-video kimenet+FireWire. A videókat külső vinyóról töltöm be Fire Wire-en keresztül (MyBookPro WD250Gb). A bolttal sikerült lebeszélni, hogy kipróbálhatom náluk mielőtt megveszem. Valószínű gondnélkül futni fog rajta ami nekem kell, ha már az eddigi Albacomp-os laptopon futott(1.5 mobil celeron, 256Mb Ram). Bármilyen infó érdekel. -
tkazmer
addikt
Mivel meglehetősen komoly vga van benne, viszont csak egy venti a procinál, eléggé melegszik, 1-2 órás használat után már annyira, hogy én mindig teszek alá egy könyvet, mikor az ölemben használom. A venti akkoris bekapcsol néha, ha csak áll az asztalon a gép, nem csinál semmit, játék közben pedig igen komoly mértékben melegszik, előfordul, hogy majdnemhogy megéget az alja.(természetesen csak a vga környékén, a venti rendesen végzi a dolgát)
-
Rekmak
újonc
Sziasztok Inspiron 6400 tulajdonosok, leendő tulajdonosok!
Laptop vásárlás előtt állok, a kört sikerült leszűkítenem Bell Inspiron 6400 tipusra.
Szeretném megköszönni Témaindítónak és hozzászólónak a remek tapasztalat összegzést, átadást. Miközben olvastlak tikteket, felmerült bennem néhány kétely ami a kevés számú de annál inkább elgondolkodtató ''hibák'' miatt volt. Végülis maradtam elképzelésemnél bízva a minőségbeli vásárlásban.
Lenne egy kérdésem is amire még nem kaptam választ.De először is a..
Választásom:
• 15.4''WXGA (1280x800pixel) TrueLife™ • ATi mob.Radeon X1400 -256MB HyperMemory
• Core2-Duo T7200 (2.0GHz/4MB/667) • 1024MB DDR2 • 160GB HDD • DVD+/-RW DLay.
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth(v2) • Microsoft Windows XP Home Edition HUN
mindez br. 299e
Érdekelne a véleményetek, több oldalon is nézelődtem és ezt találtam ami, ár ill. konfig elképzelésem fedné jelenleg.
Kérdés: - Mennyire jellemző a melegedés a tipusra? (term. ''terhelés'' alatt lévő gépnél)
Köszönöm előre válaszokat, későbbiekben sz.tem még fordulok hozzátok segítségért.
Rek'
[Szerkesztve] -
Silenzio
addikt
Kösz a választ. Amúgy 35-ös típusjelzéssel szerepel, így hivatkoznak rá a különféle site-okon is, de a 2 gép azért nem ugyanaz, mert a 35-ös jelölésűnek 512 mega ramja van, ebben meg 1 giga van. Továbbá 120-as a HDD nem 160-as (utóbbiban nem vagyok biztos hogy 160-as kell-e h legyen). A videokártya stimmel. A gond az, hogy a gépet a honlapon szereplő konfiguráció specifikációi szerint és miatt rendeltük, a valóságban azonban mást, gyengébbet kaptunk, ami a vga-t illeti mindenképp. A számlán nem szerepel a vga típusa, csak a 6400 35-ös típusjelzés.
-
alabaj
csendes tag
Először nézd meg, hogy milyen konfigurációval szerepel a számlán, ha felvan tüntetve. Ha nincs megadva a számlán akkor az eladónak kellett volna tájékozatni, hogy pontosan milyen konfigurációt akarnak neked eladni. A disztribútorok szokták különböző jelölésekkel ellátni a konfigurációit így néha be is lehet azonosítani, hogy melyik disztritől van. Nincsen egységes jelölés a konfigurációra. A Dell-nél azért a 249000Ft ha bruttó még olcsónak számít egy I6400 gépért.
-
Silenzio
addikt
Hello! Egy barátnőmet rábeszéltem egy Dell Inspireon 6400 vásárlására. A honlap szerint a gép, amit kinéztünk 1 Gbyte, 667 Mhz-es rammal szerelt, 160 Gbyte-os merevlemezzel, Ati x1400-as VGA-val. A megrendelést követően szóltak a cégnél, hogy csak 120-as vinyóval tudnak szállítani, ez eddig oké. Nos, mint a gép tesztelése alatt kiderült, a gépben Intel integrált grafikus chip van, noha a honlapjukon szereplő specifikációk szerint a hirdetett 6 féle Inspireon 6400 mindegyikét -elvileg- Ati kártyával árusítják, ami az intel graf.chip teljesítményét elnézve korántsem mindegy. Az adás-vételi szerint a 35-ös típusjelzésű gépet kapta meg, az azonban a különféle honlapok tanulsága szerint csak 512 Mbyte rammal szerelt. Kérdés: mi a szerepe ezeknek a jelzéseknek, illetve mi a teendőnk? A gépért 249000 Ft-ot vizettünk, ennyiért úgy gondolom, megjárt volna az ATI kártya, a félretájékoztatásról már nem is beszélve. Szóval verjük ki a balhét, vagy nem jogos a felháborodásunk? Más: mennyibe kerülhetnek a Dell játékra optimalizált laptopjai?
-
tkazmer
addikt
Én szinte csak BT-n keresztül kommunikálok a telommal, és kiváló. A sebességből ítélve(akár 4xKB/s) szerintem 2-es BT lehete benne. A bt antenna is jó helyen, és jó erősségű lehet, mert egy vasbeton födémen keresztül is működik. Viszont mobilinternettel még sosem próbáltam
-
visit
tag
Helló!
először is: rögtön leszögezem, hogy nagyon nincs kizárva, hogy az én nem sok linuxos múltam az oka, vagyis a szakértelmem hiánya, de:
amik a 6.10-es edgy-n kapásból egyszerűen ment, az feisty alatt nem működik. Lehet, túl sokat vártam a feistytől, és azért csalódtam. Példák: edgy alatt nem ismerte fel a kijelző felbontást, egy segédprogram kellett hozzá, hogy az 1280x800-as felbontás menjen. Azt mondták feisty alatt ez már csípőből menni fog. hát nem, ugyanúgy nem ismeri....
aztán: wifi kártya csak ndiswrapper segítségével ment normálisan edgy alaat, azt mondták feisty alatt ez már csípőböl menni fog. Hát nem....
a PDA-mat edgy alatt nem sikerült felismertetni (Blue Angel), de mondták, feisty alatt nem lesz gond. Hát van.
És akkor ami borzasztóan nem fér a fejembe: edgyt melóhelyen proxy mögül telepítettem, mindent azonnal, egy perc alatt magától beállított, csak a proxy jelszavamat kérte. Feisty a telepítésnél megáll, mondván nem található internet. És kézzel sem lehet neki sehogy a proxyt beállítani. Egyszerűen proxy mögül nem lát ki. Vagyis nncs internetem....
Most hírtelen ennyi jutott az eszembe, de tudom, hogy szívtam mással is még. Edgy viszont, most, hogy sok utánjárással beállítottam, KIRÁLY. Feisty pedig nem tudom beállítani, illetve hiába csinálok mindent ahogy kell, ahogy a szakik segítettek, akkor sem megy. Végszó: Valószínűleg az én hibám, de akkoris...
bocs, ha a többieket untattam. Továbbra is várok olyan embereket, akiknek ezzel a laptoppal megy a feisty, segítsenek....
üdv,
visit -
baluga
újonc
Sziasztok!
Nekem is egy ilyen (Dell inspiron 6400-2) gépen van, szerintem pont az verzió mint dchard-nak. A kijelzővel kapcsolatban egyetérték, valóban lehetett volna javítani a belátási szögön.
Érdekelne van-e tapasztalata valakinek azzal kapcsolatban, hogyan működik a gép mobiltelefonnal összekapcsolva. (adatkábel, bluetooth). Mobilinternethez kellene.
A bluetooth-nak melyik verziója (1.2 v. 2.0) van ebben a kiszerelésben és hol találom meg?
Továbbá tudtok-e ajánlani olyan progit, amelyik számlálni tudja a mobilinternetes adatforgalmat?
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv,
G. -
dchard
veterán
A minőséggel nálam sincs probléma, csak az időszakosan jelentkező - fentebb leírt - ''csíkozódás'' van.
Első körben én is a karira tippeltem, úgy éreztem, hogy talán kevés ramot választ le magának a központi tárból. Így vettem még fél giga ddr2-t, így lett összesen 1 giga DC-ben. A probléma nem szűnt. Felraktam a legfrissebb fejlesztői változatot, amiben állítható, hogy mennyire agresszíven válassza le a VGA a ramot magának. Beállítottam, hogy a memória használata legyen a legmagasabb. A helyzet nem változott.
Azt egyébként nem hiszem, hogy a gma950-nek kicsi a kraftja, mert a technikai leírások alapján kb. annyit tud, mint egy belépő szintű dx 9-es kari, az meg simán viszi a HD lejátszást is. Ezt támasztja alá még, hogy a notin van nagy felbontású komponens kimenet is. Meg amúgy is: ilyenkor nem a VGA számol, hanem a proci, aminek a terheltsége az 50-60%-ot is alig éri el egy 1080p full HD-DVD lejátszása közben.
Az biztos, hogy nem a noti kijelzőjének a hibája, mert a VGA kimeneten más eszközön is megmarad a jelenség.
Dchard -
visit
tag
Üdv!
Maximálisan OK a gép. Én naponta hurcibálom hátizsákban, autóban, gyalogosan. Mondjuk úgy, hogy szinte mindig nálam van. Januárban vettem.
XP, vista és ubuntu edgy van rajta. Gyakorlatilag csak linuxon használom, wint csak video editáláskor indítok.
Feisty nem akar jó lenni, azzal sok gondom van. De valószínűleg az az én tudatlanságom. Egy dolog zavart csak a géppel kapcsolatban: a beépített mikrofon hiánya. De azt kiváltottam egy 2000 forintos kis jack mikrofonnal. Ezt tudom másnak is ajánlani. Az egész akkorka, mint egy jack dugó. Tökéletes. Szinte nem is látszik, amikor bedugom.
Ha valaki használja feistyvel, felvenném vele a kapcsolatot...
üdv,
visit -
tozo86
tag
Üdv!
Először is grat a szerző írójának, jó kis cikk!Én is egy inspiron 6400-al boldogítom magam immáron kb 1 hónapja, csak egy kicsit gyengébb core 2-es procival (T5500) és Intel GMA 950 VGA-val. Olvastam itt az egyik hozzászólásban, hogy GMA 950 nem túl alkalmas DVD-k HD filmek lejátszására. Nos én HD filmekkel még nem próbálkoztam, viszont DVD-knél, xvid filmeknél még semmi problémám nem volt vele. Akku ideje is kielégítő, különösebben nem teszteltem, viszont simán bír több mint 3 órát úgy hogy közben mondjuk filmet nézek (DivX). a dugók kiosztása is nagyon jó, oldalt és hátul vannak. Engem megőrjítene ha elöl lennének mondjuk a jack in,jack out dugók... A hangszórókkal is meg vagyok elégedve, szerintem elég szépen szól még nagy hangerőn is.
Én is TrueLife kijelzővel vettem, viszont aki sűrűn szeretné szabadtéren használni, annak ezt nem ajánlanám. Nagyon tud tükröződni ha rá/mellé/mögé süt a napÉn erősen elgondolkoznék rajta, ha mégegyszer választhatnék, hogy true vagy antiglare. Viszont beltéren nagyon szép;)
-
Gengi
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy két kérdésem a Media Direkt használatához mit kell felrakni mert én még nem jöttem rá. Hallotam olyat hogy külön patriciót kell létrehozni meg csak a spéci Windows : Media Edition-nal lehet használni.
Egyébként nekem még nem core2-es hanem T2400-es szériém van szerintem király a laptop. -
tkazmer
addikt
Szerintem annyiért megéri, én anno brutto 400k-ért vettem. A true life szerintem használható szabadban, gyakran kiülök vele a kertbe. A burkolata olyan könnyen szerintem nem szennyeződik, eddig én még egyszer sem tisztítottam. A billentyűzeten nincs kopás. A touchpad szerintem egész jó, van rajta alsó, és oldalsó görgetősáv is. Egy hibája van, hogy pl amikor kilépek egy játékból, akkor előfordul, hogy egy kis időre nem működik, valszeg az illesztőprogramja nem kap elég erőforrást.(a kilépés nálam Alt+F4-et jelenti). A hangminősége szerintem kiváló, legalábbis a sony hifi-met(2x80W) könnyedén ''kezeli''. A beépített hangszórók olyan 60%-os hangerőn egy osztálytermet simán betöltenek, és nem torzítanak, csak olyan 95%-tól berezonálnak egy kicsit.
-
Quent1n
senior tag
Hali!
Jo lett a kis cikk grat hozzá! Én isl egy ilyen noti beszerzését tervezem(annyi elteressel h a most 269ert kaphato egyel gyengedd C2D procival)Ezert az árért best buy kategoria de azert 1-2 dolog erdekelne.TrueLife számodra szabadban mennyire jo? Én erősen azon vagyok most, h AntiGlare -re lesz cseréltetve a cucc. Én is tervezem hurcolaszni illetve neha szabadban is hasznalnam pl. nyaron kiülni vmi arnyekos helyre azt elpötyörészni rajta. A burkolata mennyire szennyeződik? Értem ezalatt h ujjlenyomatok/kosz ilyesmi mennyire maradnak meg rajta illetve ha igen, akkor lehet e tisztitani rendesen. Billentyüzet hajlamos kopásra? Touchpad milyen minöségü? Van rajta jobb oldalt olyan görgetösáv féleség? Hangminösége a hangkartyanak milyen? Hangszorok képesek tisztan szolni 50-60%os hangerőn még illetve képes az betölteni egy kisebb osztalytermet esetleg? Igy nagyjabol ennyi ha vmi meg eszembe jut majd megkérdem. Válaszáért mindenkinek előre is köszönet!
Chao -
tkazmer
addikt
Hát nem tudom. Ha csak beteszed az autóba, kiveszed, viszed 2 percet, majd egész nap ott az asztalon, aztán hazaviszed, és otthon használod,, szerintem ez még beleférhet,de valószínű, hogy hamarabb elhasználódna, mint mondjuk az enyém. Azért ez nem business class gép, tehát nem kifejezetten a hordozhatóságra törekedtek a fejlesztésénél, inkább egy hordozható multimédia központ.
-
moma
őstag
Ez a média direct tök jó funkció, lehetne valami ilyen az asztali gépeknél is
-
tkazmer
addikt
Nem mondanám, hogy gyakran. Persze, házon, kerten belül gyakori, asztalon meg szinte sosincs használat közben, de amúgy ritka. Főleg, ha elutazunk, akkor viszem magammal, vagy néha viszem a suliba, barátokhoz, stb. Úgy ált. talán 1-2 hetente viszem hosszabb(tehát nem házon belüli) útra.
-
Yc00n
csendes tag
jó kis masina nekem majdnem ez van pepitában csak Asus F2J-nek hívják
-
Blaise
veterán
Nekem is nagyon bejön ez a gép, bár a súlya enyhén soknak tűnik
Hurcolásnál mennyire jelentkezik a relatíve nagy súly ? -
ataman
aktív tag
Teljesen nem megy el, egy minimális szinten látható. Olyan mintha a fényerőszabályozót egy pillanat alatt fel-le tolnád (Fn fel-le). Egyébként ha az LCD két oldalát ellentétes irányban eltolom, akkor megszűnik a villogás. Ezért gondolom, hogy érintkezési hiba lehet.
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
Valószínűleg ennek a gma950 lehet az oka, ugyanis nálam kiváló minőségben játszott le eddig minden filmet(bár nem tudom, HD-t játszottam e már le rajta, de a sima dvd filmeknél nem tapasztaltam semmilyen zavart..)
A kijelzőjét én tudom használni kb 4-es szinten(7 ből) a különböző plázákban is, nekem semmi bajom nincs vele fényerő szempontjából. -
ataman
aktív tag
Nekem sikerült kifognom egy LCD-kontakthibás darabot...
Ami azzal jár, hogy a fényerő folyamatosan elmegy - villog a képernyő.
[Szerkesztve] -
dchard
veterán
Ugyan ez a masinám van, leszámítva az x1400-as vezérlőt, mert ahelyett - játékok híján - megelégedtem egy intel 950es GMA vezérlővel is.
Ami fontos: a masina eléggé hadilábon áll bármilyen videó lejátszásával, legyen az sima, vagy HD felbontású. Ez abban jelentkezik, hogy a bonyolult, esetleg gyors mozgású jeleneteknél képzeljetek el egy képzeletbeli vízszintes vonalat, ami fölött a videó normálisan fut, alatt viszont picit megkésik, majd behozza a lemaradást. Ugyanezt csinálja legfrissebb fejlesztői driverrel is, amiben pedig külön engedélyeztem a magasabb memória használatot. Természetesen nem a kétmagos proci kevés neki. Kontaktoltam intellel is, nem tudják mi lehet a gáz. És ez a VGA kimeneten is jelentkezik.
Viszont van neki digitális koax kimenete és Komponens kimenete.
A hangjával - ahhoz képest - én is elégedett vagyok, a jack kimenete sok notebook-kal ellentétben nem zajos. Kártyaolvasója 1x PCIe sávon kapcsolódik a masinához, tehát elég gyors, amennyire tudom, ha megfelelő méretű és sebességű SD karit rak bele az ember, akkor readyboost meghajtóként is használható, ami nagyon praktikussá teszi.
Kijelzőjével nagyon nem vagyok megelégedve: szinte csak max fényerőn használható ha nem sötét helyen van az ember, azon kívül a betekintési szöge pici, ami lehet előny és hátrány is. Valszeg a TN+Film panel miatt van ez.
Aksijával én meg vagyok elégedve: nálam 4 óránál is többet bírt, persze erre magyarázat az integrált VGA. (gondolom a cikkírónál is gyári 54wattos aksi fityeg).
Wifi karija tényleg nagyon jó, de amit sokan nem tudnak, hogy cserélhető is, csak a miniPCI karikkal szemben itt miniPCIe kari kell, amiből kb. annyi van, mint az expresscard-ból: semmi. VIszont ez a jövő, szóval tartós és gyors lesz, ha végre elterjed.
Amúgy én elégedett vagyok a gép összerakásával. Talán az aksinál csinálhatták volna olyanra a kialakítást mint a Toshibánál.
Egyelőre ennyi, de ha még eszembe jut valami, akkor írok.
Dchard -
tkazmer
addikt
Köszi.
Notebookot valóban nem nagyon érdemes fejlesztgetni, bár a memóriabővítés, esetleg hdd csere még talán normális árban van. Vga-t, cpu-t cserélni nem mindegyikben, nem bármilyenre, és csak rengeteg pénzért lehet, ezért nem nagyon éri meg.
Viszont a fejlesztés lehetőségének az elvesztéséért pótol a notebookokkal járó presztízs, de elsősorban inkább a kényelem. -
Tirexi
addikt
Nem mondom jó kis gép.
De nem kéne mert a fejlesztése nem éri meg és nekem kicsi.
A cikk viszont kira.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Dell Inpsiron 6400 2006 októbere óta használom a gépet, az első magyaroszági Delles core...
- Eladó G.SKILL Ripjaws S5 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32 Kit - Garancia 2028.01.19-ig
- Playstation 5 Slim "Digital"
- Eladó/cserélhető újszerű Macbook Pro 2018, 15 inch, i7, 16/256, 85% akksi, 4 thunderbolt port
- Samsung HW-Q800D 5.1.2 soundbar (Még csak jelentkezni lehet érte!)
- Hama DisplayPort-HDMI adapter, 4K
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest