- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
JimiKing
csendes tag
Hali!
Én hozzáírtam /32GB és újraindítás után olyan lett, mintha nem lenne videókártya driver.
Igaz 1791 ram van csak a gépben,de lapozófálj 2GB meg a videkártyáé 1GB
Valaki segítsen. -
Mészi Zoli
tag
Helló, tudna valaki segíteni?
Én még mindig ragaszkodnék a 32 bites XP-hez.
Indokaim:
A Win 7-esben tartok tőle nem menne a Pinnacle DC10+ analóg videódigitalizló kártyám, nincs drájver heteshez, mert a gyártó cég (Pinnacle) is tönkrement, egy 2002-es PCI-os digitalizálókártyának már nem csinálnak drájvert.Menni fog 2 x 1 Gbyte operatív rammal és 1 Gbyte -os videókártyával probléma nélkül az új gépem?
Zoli
-
r.laci38
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy ha egy 32 bites programot gond nélkül sikerül telepíteni, viszont futtatni már nem, mert jelzi, hogy kompatibilitási probléma van, akkor hogyan lehetséges mégiscsak elindítani a progit?
Win 7 Prof. 64 bit op. rendszerA Tulajdonságok/Kompatibilitás lehetőségnél hiába állítom át pl. XP SP2-re, rendszergazdai módban való futtatásra, akkor is dobja a hibaüzenetet!
Előre is köszönöm!
-
yellowcab
csendes tag
és ugye minél nagyobb a videókártyád annál kisebb lesz az elosztott érték
-
yellowcab
csendes tag
tisztában vagyok vele csak felkeltette az érdeklődésem a téma... és ez a 3GB kapcsoló...érdekes adott hogy lát az XP 4096MB ot tegyükfel van egy 256MB os vkari (amivel manapság nemmegy sokra az ember ugyebár)az 3840MB ami elosztva kétfelé a rendeszernek és felhasználónak az 1920MB...ebből ki tud adni vagy hogy 3GB-ot?
nekem ugysikerült adnia hogy a játék elkezd szaggatni aztán mintha egy képsort látnék aztán lefagy és végül kékhalál...
-
yellowcab
csendes tag
egyébként jut eszembe ugye 32bites x lát 4GB ot mellé nekem 1G vram az márcsak 3G ugyebár és azt osztja ketté kernel mode és user mode-ra azaz 1.5 GB jut ideoda az mire elég??teszemazt a GTA 4 felhasznál 1.2GB-ot ugyhogy tálcán van....
-
yellowcab
csendes tag
Na hát több mint 2 napos olvasgatás után se tudom mi lenne a megoldás..teljesen belebonyolodtam.Adott esetemben 2X2gb ram és 1gb vram. a fentebb leirtakhoz hűen ő is csak 3GB-ot lát.A redszertulajdonságokban ir nekem olyat hogy fizikai cim kiterjesztése (ez a PAE ha joltudom)és az everest is kiirja hogy támogatva és aktiv de a boot.ini ben nincs semmilyen kapcsoló.Tehát ha jolértem most attol függetlenül hogy nem látja tudja használni ha kell??az alaplap 16GB ig kezel a proci e8500 támogat PAT,PSE-36,PAE,X86-64,DEP,stb..
-
szab.tam
nagyúr
elsőként érdemes lenne elolvasni a topic témaindító írását....
-
narneo
újonc
hali gali nekm az próbléma lenne h van 2x 2gb ddr2 ram gépben de csak 3.37 gb lehet a windows xp (x86) altt mit tudok csinal h teljes 4gb memóriat kihasznaljam
asus P5GC-ms/si alaplap
intel pentium (R) 4 cpu 2.80gHz ,2.8Ghz proci (775 socket) 2010évi kiadas
2x2gb kingstone ddr2 800Mhz ram van
msi n8400gs 1gb ddr3 videokartyapar tippet varok narneo@postafiok.hu vagy ide köce
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Viktor77 #207 üzenetére
hm. tényleg ilyesmit ír LtSquigs az oldal közep tájékán. ha nem túl régi a lap, akkor van ilyen funkció. este meg is nézem.
habár gyanús, hogy a játékgépemen alapból be lesz ez kapcsolva, mert 1.5 gb vram mellett asszem látdzik vsgy 3 vagy 3.25 fizikai. de megnézem pontosan. a hexa-s lista-ban is megnézem, csak nem volt még cérnám az "f"-ekből kivonni a "d"-ket...
a htpc-n viszont csak 2.75 látszik. nem túl régi lap, XFX730i 9300. kb 2-3(?) éves konstrukció... de ott van egy gt210 512mb-os vga, + igp, asszem alaplapi ramfoglalással(?), stb...
nagyon hasznosnak tűnő infó volt, igazán köszönöm!
(majd megírom, mire jutottam belőle....)
-
szab.tam
nagyúr
ollie
hi!
több helyen is próbálam feltenni a kérést, de má rnagyon idegesítenek a válaszok, mert azzal jönnek, hgoymiért nem ezt, miért nem azt csinálom, de senki sem arra válaszol, amit kérdezek. mint amikor a passzív hűtésű gépet építettem, és jöttek az idióták, hogy miért nem vízhűtést építek inkább...
tehát.
adott a 32 xp.
2*2 gb ram. ebbő most 3 látszik ugye.
gtx480, 1.5 gb vram.
vannak játékaim, amik jobban futnak mint a win7emen. tehát NEM akarok tőle megválni.
ezt nem értik meg a válaszadók, remélem te igen....viszont. szeretnék vagy nvida surround-ot, vagy eyefinity 3 kijelzős módot. valószínű előbbit.
tételezzük fel, hgy 2*gtx460 sli, 2*2gb vram verzió.
ugye ez a ficsőr csak win7 kompatibilis, és ott a rammal minden ok.nade!
amikor a 64 win7 helyett majd bedokkolom a kedvenc, régi 32xp-met, mi fog történni?
mert a cikked még az 512mb-os vga korában íródott.
melyik memóriából, mit, mennyit, hol fogok látni?
a cikkedből valami olyat értek, hogy az xp megcímez a vram-ból egy keveset.de akkor a vram valójában vram-nak felhasznált részének ehhez a max, xp által megcímzett 4 gb-jához semmi köze? vagy igen?
mert ha igen, akkor vannak aproblémák, mert ugye akkro össz 4 giga fizikai és össz 4 giga vram van a gépben.
és ha beszámít a vram, akkor a megcímzésnél minek van prioritása? a vram-nak? és ha sli van? a jáék szempontjából ugye nem duplázódik. de mi a helyzet az xp szempontjából?
mert ha megcímezne a vramnak 1-1 gigát, és az xp-nek maradna 2 giga, azzal röhögve ellennék. de ha az arány torzul bármerre, az már gáz...tehát igazábóla fő kérdés ez:
32 xp
4 gb ram
2*gtx460 sli, 2*2gb vram
mi fog történni? -
Andrissimo
csendes tag
Hali!
Én 32 bites win7-et használok 4gb memoriaval.A win7 mennyit tud kezelni?A vga drivere, hd4850 ugy irja ki a memoria tipusát hogy Memória mérete 1919 MB,Memória típusa HyperMemory mikozben a kari 512 megas.Hol lehet beallitani hogy ne szedjen le a Rambol?Az xp-n is ezt csinálta... -
AirBooms
addikt
Csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy a "3GB" switch (kapcsoló) az XP Home boot.ini fájljába beírva is tökéletesen működik - vagy az én Home verzióm nem tudja a helyes viselkedést!
Egyébként a logout-os cikkben a Microsoft linkje szerinti leírásban is az szerepel, hogy minden XP verziónál működik ez a trükk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- World of Tanks - MMO
- Gaming notebook topik
- Call of Duty: Black Ops 7
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Linux kezdőknek
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Kingston FURY 64GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast Black
- PlayStation Portal 2026.12.03-ig gyári garanciával eladó!
- ASRock B560 Steel Legend + i5 11500 + ID-Cooling + 16 Gb Corsair Vengeance RGB Beszámitok!
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3109
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3210, 96% Akkumulátor
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hó jótállással
- HP 15S FHD LED Matt i5-1135G7 4.2Ghz 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest