- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- ricshard444: Iphone 17 Pro Max - Kedves téglám
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
Ivy bridge-nél érdemes használni?
azt vettem észre hogy terhelés alatt is le le ugrik az órajel folyamatosan ha a speedstep be van kapcsolva. -
törölt tag
Érdekes dolog a micro-lag kérdés:
Volt egy "alulfeszelt" és egy "húzott" Ivy processzor mindkettőnél LinX-el kísérleteztem ki hogy "mi a jó" : CPU fesz., RAM fesz., késleltetés, PCH feszültség...
Bekapcsolva hagytam a CPU energiagazdálkodását és a Speedsepp-et is, jó pár W-ot jelent főleg a húzott CPU mellett.
Mindkét esetben CPU limites beállításokkal, magas FPS-el toltam a játékokat. A LinX-re optimalizált beállításokkal nincsenek micro-lagok játék közben. És ez biztos, mert arra nagyon allergiás vagyok.
Mindkét processzornál alap beállításokkal nem volt olyan egyenletes és magas a GFlops mint ahogy én beállítottam a feszültségeket/késleltetéseket, illetve érezhetően hullámzott a kép fordulásnál(Vsync OFF). -
Régen küzdöttem ez ellen és folyton maxon járt a cpu. Most meg örülök ha sokat elmegy akikról. Igaz kevertem most a kettőt, mert asztali folyton pörög még a noti 180 fokosba van és törekszem a kis fogyira ha nem használom aktívan. Változik az ember. 10 percet nem lennék képes játszani, kivétel pár game amivel küzdök, hogy fusson win7/10 környezetben.
-
joysefke
veterán
Dehogy nincs eltérés: Én a Crysis 2-t akkoriban csak úgy tudtam Ivy Bridge i5-tel érdemben játszani, ha minden energiatakarékossági vackot, különös tekintettel az Intel EIST-re és C6 state-re kikapcsoltam. Ellenkező esetben az átvezető videókban a hang masszívan laggolt.
Ez persze viszonylag egyedi eset, de nem tartom kizártnak, hogy legyen még pár játék, ami háklis az energiatakarékosságra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fejhallgatós találkozó
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Le Mans Ultimate
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium 100% Akku
- Lenovo ThinkPad T440 (Furbify-tól vásárolt, felújított laptop)
- Apple MacBook Pro 14 ,2024, M4 Pro, 24GB RAM, 512GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3351
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3242
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3334, 94% Akkumulátor
- Bontatlan Lenovo T14S WUXGA Touch Ryzen5 Pro 7540U 16GB 256GB Radeon 740M Win11 Pro 3év Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest