Új hozzászólás Aktív témák

• cuccos19

tag

Nagyon kerregett az eredeti ventilátor a T60-amban, ezért rendelt egy haverom az ebay-ről olcsón (850ft postával) egy másikat. Csak ventilátort. Kicseréltem, szép halk most a gép ugyanazon a fordulaton (kb. állandó jelleggel 3400-3500 rpm körül megy a venti).

Két kérdésem volna, az egyik, hogy érdemes-e felújítani a régi ventilátort? A ventilátor lapátsor csak simán lejön az alapról, az új zsírozott, a régi meg tök száraz, és szerintem "grafitporos", ami talán a lapátsoron lévő kör alakú mágnesről jöhetett le. Érdemes ezt lezsírozni (mármint a tengelyt) és eltenni, és ha igen, akkor milyen zsírral? Sima gépzsírral nem esnék neki alapból.

A másik, hogy kicsit megsérült az az alumínium fólia, ami az egyik hűtőborda sorhoz rögzíti a ventilátor alumínium lemezét. Ez cserélhető-e ilyennel, hogy "adhesive aluminum foil"? Továbbá talán nem ártana kicserélni rajta az öntapadós szivacs csíkokat sem, ez szerintem a por elleni szigetelést növeli és a talán a rezgést, rázkódást csökkenti valamilyen szinten (de ez utóbbira csak tippelek).

A hűtőnek maga a vörösréz része jó, kár volna kidobni, ezért gondoltam, hogy megér egy kis barkácsolást - persze csak ésszel és óvatosan (főleg a kis vörösréz tartó füleknél, ami a ventilátor alaplemezét fogják).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés