Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kikikirly

senior tag

válasz Navaren #14 üzenetére

Rogue One végig fent tartja a feszültséget, simán egy lapon említhető a régiekkel.És a vége,az valami zseniális lett. :)

Rajzfilmesedétől kezdve, minden általad leírtál maximálisan egyetértek. :R

• kikikirly

senior tag

válasz mephi666 #4 üzenetére

Újak közül Han solot nem láttam ,többit igen. Nekem fő problémám a 12-es karikával van.Imádom a jó akció filmeket, és az összes valamire való akció film 16-os karikás, nem ok nélkül.Nekem a Star Wars is egy jövőbe
    játszódó akció film.És az akció/csata jelenetek nagyon gyengék egy John Wick, Ryan közlegény megmentése stb filmekkel összevetve.Egyik hogy jóval kevésbé részletesen(erőszakosan) mutatják ha valakit eltalálnak,meghal stb. másik a jelenetek félépítése. Látszik hogy nem akkor váltanak kamera szöget amikor kellene,hanem amikor muszály.Na most a 12-es karika miatt szinte non-stop ez van, hisz ha tovább mutatnák az adott jelenetet, kifutnának a korhatár besorolás kritériumai alól.Az akció jelenetek 90% összecsapott, zavaros hatást kelt. Ebben a formában nem több kalandfilmnél, csak hogy itt szemben álló frakciók háborúznak egymással, megint olyan mintha Ryane közlegény megmentését akarnál valami elbaccott módszerrel kalandfilmé varázsolni.Egyszerűen nem össze egyeztethető a kettő, itt mégis ezt művelik immáron 4. alkalommal.

Nem érzem magam erőszakos állatnak attól hogy akció jelenettől elvárom hogy látványos legyen.Másrészt szerintem a dráami faktort, a cselekményeknek plusz súlyt adnak ezek a részek,de ha igy mesterségesen vissza vannak fogva igenis elvesznek a mondanivalóból. Alien,Tarantino stb filmeket képzelje el valaki 12-as karikára vissza butítva, mintha nem is ugyanazt a filmet néznénk.
    Port.hu-n olvastam erről egy cikket, ki van fejtve a magas korhatár besorolás hátránya, röviden jelentős bevétel kiesést okoz a néző közönség ily módon való beszűkitése.

Kizártnak tartom hogy a rendezők önként jelentkeztek hogy beszűkültség eszköz tárukat, szinte biztosan a Disney megkötése.Sajnos ismét átestünk a ló túloldalára, profit hajhászat a végeredmény rovására megy.És ezért igenis dühös vagyok, ilyen franchise-ból tizenkettő egy tucat típusú filmeket csinálni...

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák