- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laci_a_Paci
tag
lol, hát igen jól rávilágítottála lényegre!
-
madarasz92
őstag
Nagyon jó kis cikk!
Kősszi hogy olvashattam! -
nandon
tag
Ismét egy, - számomra - érdekes cikk, telis-tele adatokkal! Köszönet érte!
-
-
_Oscar
tag
[OFF]Kicsit elbeszéltek egymás mellett...
Hybrid SLI = GeForce Boost + Hybrid Power
Egy kis olvasnivaló
[/OFF]
Amúgy frankó a cikk. Jó részletesre sikerült. Kár, hogy nem erőltették a dolgot tovább. Amikor kijött a technológia, teljesen el voltam tőle ájulva. Azt hittem ez lesz a jövő.
Tavaly ilyenkor még gondolkodtam egy 9600GT vásárlásán, valamilyen Hybrid Power-es megoldással együtt. Nálam azon bukott meg a dolog, hogy Intel cucc alá nem volt megoldva a történet.
(Mondjuk még mindig várok valami hasonlóra. Idle-be minek zabáljon a gépem 120W-ot
)
-
hétalvó
addikt
Probald ki egy 9800GT-vel es egybol lesz ertelme a hybridSLI-nek. Es nezz hozza egy fogyasztast is. letolto/jatek gepbe idealis megoldas.
-
válasz
antikomcsi #10 üzenetére
Nem ertek egyet. Kerlek cafolj meg:
SLI = Az Nvidia megoldasa, hogy ket vagy tobb kartya egyutt dolgozzon, igy novelve a teljesitmenyt
Hybrid power = Kis 3D terhelesnel az alaplapra integralt GPU (IGP) mukodik, de nagy terhelesnel belep a nagy teljesitmenyu kartya. Igy csokken a fogyasztas alapjaraton kis 3D teljesitmenyvesztesert cserebe. A ket GPU nem dolgozik egyutt!
Az Nvidia otlete nagyon jo volt, kar, hogy nem viszik tovabb. Az okok kozott talan az a legfontosabb, hogy a komplett chipset uzletaguk elindult a lejton.
-
Nem beszélek két különböző dologrol, mert ezt asz egészet vedd nyugodtan egy kalap alá.
Mint mondtam használtam, használom az integrált vga kimenetet, diszkrét vga-val, tehát a hybrid sli-ről beszélek. Arra akartam rávilágítani, hogy a technika előnye nem ebben van, hanem abban, hogyha nem kell a vga, le lehet kapcsolni. Egy 8400GS-el az egésznek persze semmi értelme nincs.
Egyébként benchmarkokban 5-8% a teljesítmény veszteség, ami hálisten játékokban nem érződik. Legalábbis az én méréseim alapján ezek jöttek ki, mind 9800GX2-vel, mind GTX280-al.
(#9) Olajbogyesz
Jól meg van csinálva a hybrid power rész, nincs vele gond. Amiért abbamaradt a további fejlesztés, az nem az nvidia, hanem az MS hibája.
-
Olajbogyesz
tag
Nagyon jó írás!
Sokáig gondolkodtam hybrid SLI lap vásárlásán, de Intel proc alá nem teljes a támogatás. De a Hybrid Power sztem több figyelmet érdemelt volna az nVidiától.
-
válasz
antikomcsi #6 üzenetére
antikomcsi: Ket kulonbozo dologrol beszeltek. A hybrid SLI, amikor egy alap kartya (8400GS) es az IGP egyutt dolgozik. Ha egy 9800GTX-et hasznalsz es lekapcsolod mikor nincs ra szukseg, ahogy te is tetted, hybrid power-nek hivjak. Ennek a masodiknak tobb ertelme van, de kivancsi lennek, hogy mekkora teljesitmenyvesztessel jar.
geza12: abszolut nem ment, vagy inkabb lassitott. A masodik esetben a felemas teljesitmenzelosztas lehet a ludas, mint az OC eseteben.
-
Nem olyan rossz dolog ez, bár első sorban nem a teljesítmény növelés a cél.
Inkább a sprolás. Bár ezt az előnyét csak valami nagyobb vassal lehet előcsalogatni. Én használtam hybrid sli-t 9800GX2-vel, és energiatakarékos módban, 100W-al kevesebbet evett a gép, nameg a vga ventije is leállt. Tehát a lényeg, ha kell akkor erő, és jó étvágy, ha netezik az ember, akkor csönd, és nincs fogyasztás.
-
aram01
nagyúr
gratulálok tanulságos írás
-
geza12
aktív tag
A cikk és a teszt nagyon frankó
, csak az a baj hogy ez a hybrid SLI technológia nálam anno az istennek nem működött ABIT AN78HD alaplapban.
Egy integrált geforce 8200as volt a lapon ami alapjába véve elég erős volt , pozitív csalódás volt ez a chip számomra.
Ezután megvettem 1 gigabyte 8500gt-t amivel mennie kellet volna mint a kisangyal, de nem igazán ment sehogy se.
Mindent megcsináltam már ilyen driver olyan driver , bios frissítés, így kötöm úgy kötöm de sehogy se ment (Vista-ba).
Ezért eladtam az egész kócerájt darabokba és megvettem a jelenlegi konfigom Hybrid Crossfire támogatással ami működött szó nélkül 3450es ati-val, de nem használom mert haveré volt a 3450 csak kíváncsiságból próbáltam ki. Jelenleg 1 2600xt-t nyúztok.
Kár hogy nem működött így utólag biztos azt is nagyon faszán meglehetett volna tuningolni, ahogy itt le is írtad. -
Koszi a dicseretet, de meg van mit fejlodni.
A napokban szereztem egy teljesitmenymerot is, sajnos a 8400GS-el mar nem tudtam lemerni a gepet, sot azota uj alaplap kerult a hazba. De azert csinaltam a jelenlegi konfigrol es a Sempron - 8100 duorol egy-egy merest.
-
atike
nagyúr
Csatlakozom! Nagyon találó szó a profi, mivel tényleg az a cikk! Részletes elemzés! Én is többet vártam a teljesítmény terén.
-
bacsis
Közösségépítő
Nagyon profi lett a teszt s szerintem jobban átlátható is mint a korábbi köszönjük
Én továbbra is kicsit csalódottan tekintek a hybrid SLI-re töbet vártam tőle...
Úgy látszik ez csak ilyen reklámfogása let az Nvidiának
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Kíváncsi voltam, hogy mire képes a hybrid SLI erősebb CPU-val
- Acer Predator Helios 18 eladó! + hűtő
- Dji mini 3 pro
- Playstation 5 Slim 2026 szeptemberig Alza garanciás, dobozos
- MagyarLED ThinkPad T15 - 15.6"ips MATT i7 / 32GB / 512 NVME SSD, THUNDERBOLT, Wi-Fi6 +SZLA +GARANCIA
- GyáriMagyar LENOVO THINKPAD T580 - 15.6"ips matt, i7 ! 32/512 SSD, Thunderbolt3 ujl.olv +SZÁMLA +GAR
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 24GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest