Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonElvis
aktív tag
válasz adlersson #17 üzenetére
Itt:
A dohányzó szobákat csak az érkezési oldalon zárták be Pudongon, régebben a fingerprint vizsgálat előtti rászen voltak ezek a helységek. Most az indulási oldalon van egy dohányzó, ha jól emlékszem a 207-es kapunál, meg valahol fönt az emeleten. Habár magam is dohányzom, támogatom ezt az intézkedést, mert durva állapotok voltak néha, kb. mint Moszkávban Seremetyevón régebben. Ott ma már sehol nem lehet bahózni, betiltották, döglódik is az ír kocsma :-)
Ami nem számít, az nem érdekel
-
DonElvis
aktív tag
Jó kis írás, teljesen őszinte, így kell úti beszámolót írni. Eddíg csak a kínai kultúrától betérdelős, kultúrsokkos táncolósárkányos beszámolókat olvastam, amelyeknek az égvilágon semmi köze nincs a valódi Kínához, szóval gratula.
2008-2011 között voltam Kínában, leginkább Jinghua provinciában, de jártam Hangzhouban is. Az első élmény az volt, hogy a taxi tarifája annál olcsóbb volt, minnél tovább kelett gyalogolni a reptértől. Az aszfaltra voltak felfestve az összegek, 100-80-60-40 RMB. Aki spórolni akar az gyalogoljon elven.
A dohányzás akkor még megengedett volt Pudongon is. Kis dohányzó szobák voltak az érkezők számára fenntartva, hogy a sok órás repülő út után a népek rá tuddjanak gyújtani. Ugyanígy a vonatokon is voltak kis dohányzó kabinok. Idén megint csak ki kellett mennem, és láttam, hogy Pudongon már nincsennek meg a dohányzó szobák, és a vonatokon is megszüntették. Valószínűleg ezt nem tudták még megszokni a helyiek.
Ez a szemetelés, igénytelenség, turházás viszont tényleg megmaradt. Ez úgy látom a kultúra része. Ahogyan a tolakodás, lökdösődés, másik embert semmibe vevés is, ezek örökre megmaradnak.
A képeken látható bambusz tálkában látható, tésztába burkolt darált husis falatkák a kedvenceim, Dzsojdz-nak hívják Jinghua-ban, de ahány provincia annyi neve van.
Ami nem számít, az nem érdekel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Bittorrent topik
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Microsoft Office és Office 365 topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest