Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz KKrisz751 #4552 üzenetére

Ezt én ismerem, de két különböző dologról beszélünk. Azon kívül ez így nem igazán teljes és pontos leírás.

Pl. egy nagyob fontos tényező kimaradt. Mégpedig az, hogy ahol nem egy cellából áll egy akkumulátor, ott időnként érdemes végigmenni egy teljes töltési perióduson, hogy a cellák közötti feszültségek kiegyenlítődjenek. Hibás diagnosztika elkerülése miatt.

Ezt amit belinkeltél, már párszor én is leírtam itt. :)

Nem az a lényeg, hogy csepegtet -e a töltés vagy nem, abban az esetben, ha egész éjszakára töltőn van. Abban az a lényeg, hogy a szabályzó lekapcsolja az akksi ellátását, amikor eléri a 100% -ra írt értéket. Amikor viszont újra leesik 99% -ra, akkor újra elkezdi tölteni, 100% -ig. Ezt mindaddig ismétli, amíg töltőn van. Főleg úgy nem valami jó dolog, ha olyan igénybevételnek van kitéve, aminél akár 20% -ot zabálhat egy éjszaka alatt. Ez az, amiért nem jó az akksinak a rendszeres éjszakai töltögetés.

Amiért meg ezt fontos megemlíteni az az, hogy az emberek többségge még mindig azt hiszi, hogy 2011 van és 2.X droid fut a telefonokon, a mostani hardverek töredékével. Amikor jópár napot elment a telefon úgy, hogy be volt kapcsolva a net, és annyit bökdöste a telefonját, amennyit akarta. Ezt manapság már el kell felejteni. Ennek pedig a legegyszerűbb módja az, hogy szembesítik magukat azzal a ténnyel, hogy a telefon önmagától nem lesz okos.

Az ide betévedők többsége meg nem mókol (sőt, csak az emberek töredéke), és nincs szüksége arra, hogy időzített folyamatokat végezzen a készüléke. Nincs is ezekkel a dolgokkal tisztában. Így csak annyit lát, hogy sz...r. Ez meg így pont nem igaz.

Mivel betegségnél sem a tünetet kezeljük, hanem azt, ami okozza, így talán laikusoknak arra lenne érdemes rádöbbenie, hogy mi okozhatja ezt a problémát.

Pontosabban egyébként túltöltés, túlmelegedés, túlnyomás és alulmerülés elleni védelemmel vannak ellátva. Tehát azok az ellenérzések, hogy jaj nem szabad nullára meríteni az akksit, az felesleges. Úgy általában.

Új hozzászólás Aktív témák