Új hozzászólás Aktív témák

• blueye

veterán

válasz DrKapocs #1 üzenetére

Köszi, ez igazán rendes "teszt" lett :)

"Párom telefonja egyetlen tracker esetén sem jelezte azt, hogy tracker mozogna együtt vele. Tény, nem is mozgott vele, itthon találkoztak össze, viszont délutántól reggelig, amikoris dolgozni ment. " - próbáld ki hogy egyszer vigye magával!

• DrKapocs

őstag

válasz Viktor S #2 üzenetére

Picit másabb az általa kiadott hang, amikor bluetooth hatótávolságban vagy és hangot játszatsz le vele, hogy könnyebben megtaláld; totál lényegtelen különbség. Másról nem tudok.

A LiTag-nek annyi értelme van, hogy az összes kiegészítő, tok, bármi, ami jó az AirTag-hez, az jó lesz a LiTaghez is. Nekem egy ilyen méretpontos eszköz feltétlenül kellett. Egyébként két kis tartó dobozkát rendeltem, ami jó a LiTag-hez és az OTAG-hoz is. Az OTAG-hoz nem méretpontos, így ott a dobozka belsejében lévő oldalsó kis pöcköket csavarhúzóval kitörtem. A LiTag-hez tökéletes volt.

• Viktor S

csendes tag

válasz DrKapocs #1 üzenetére

Köszi a részletes leírást!
    A méreten kívül van különbség a mitag és a litag között?

• DrKapocs

őstag

Néhány napja érkezett meg a 4 darab MiLi MiTag-em (nagyobb mint egy AirTag), az 1 darab MiLi LiTag-em (ez pont egy AirTag méretű tracker), illetve rendeltem egy kifejezetten olcsó OTAG nevezetű trackert is (nagyjából AirTag méretű, talán kicsit vastagabb). Jó tapasztalataim vannak az összessel, legalábbis eddig.

Beüzemelés:
    A beüzemelésük kifejezetten egyszerű, a MiLi MiTag termékeknek a közepén a felirat környékén kell egyszer megnyomni és hangjelzéssel tudtunkra adják, hogy bekapcsoltak. A LiTagnek – ha jól emlékszem – akkor az oldalán van egy pici gomb, ahogyan az OTAG-nek is. Mindegyik tracker CR2032-es elemmel működik, ami része volt a csomagnak. A MiTag-ek műbőr tartóval érkeztek, egész pofásak. Bekapcsolásuk után kifejezetten közel kell őket tartani a telefonhoz (bluetooth és hálózati kapcsolat legyen bekapcsolva), ami azonnal feldob egy ablakot. Ebben a Google Find my device rendszerhez lehet őket adni. Néhány másodperc múlva ez megtörténik és már látható is a telefonon lévő Keresési központ appban a tracker. Arra lettem az elmúlt néhány napban figyelmes, hogy a telefonjaimon a Keresési központban látom a trackereket (2 telefonom van), viszont a webes felületen egy laptopról nem látom őket. A két telefont igen, de a trackereket nem. Ahogyan utánaolvastam, ez a többi trakernél is így van, szóval hibaként ezt nem rónám fel nekik.

Használat:
    A Google készülékkereső alapbeállítása az, hogy „Hálózattal csak nagy forgalmú területen”, ami nagy hiba a rendszer használhatóságának szempontjából. Sok helyen, sok fórumon leírják, hogy ez baklövés a Google részéről. Sokszor nem aggódik a Google az adatvédelem miatt, most, amikor egy hasznos funkciót kínálna, akkor viszont aggódik. Az Apple nem ilyen szívbajos, ott opt-out a rendszer. Nagy tisztelettel kérnék mindenkit, hogy segítsük egymást és állítsuk át a beállítást a „Hálózattal bármely területen”-re, így sokkal hatékonyabb az eszközök megtalálása.

Az összes tracker jól használható, nem vettem észre különbséget közöttük. Ha kicsit is forgalmasabb helyen vagyok, akkor pingelik őket. Elmegyek egy bolt előtt, egy forgalmasabb útkereszteződésben, de még a garázsban álló járműre is érkeznek pingek. Nem vettem észre különbséget a MiTag, a LiTag és az OTAG között, mindet pingelik. Én a magam részéről nem látok okot arra, hogy 15-20 eFt-os trackert vegyek. Ehelyett inkább vettem többet, így nyomon tudom követni (pontosabban meg tudom találni) a különböző járműveimet. Nálam a cél nem a követés, hanem az, hogy egy esetleges lopás esetén legyen esélyem megtalálni a járműveket. Hogy ez az esély kicsi? Nem tudom, lehet. De egy akkora összeget, amennyibe ezek a trackerek kerültek nem érzek tragikusnak a járművek összértékéhez képest. Nyilván, ha kiviszik egy elhagyatott tanyára őket, akkor nem lesznek meg ilyen trackerrel. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy az Alcatel Movetrack GPS tracker, amibe SIM kártyát is lehet tenni, na az egy zseniális dolog. Beüzemelni valami iszonyat problémás, de ha sikerül, akkor a GPS, cella és WIFI jelek adatai alapján egész pontosan megtalálható vele az eszköz, bárhol. Persze abban akku van, kb. 4 napos üzemidő, stb, stb. Nem térnék el az eredeti témától ennyire. Szóval trackerek… UWB-t egyik sem tud. Cserébe a telefonom sem, ahogyan az Androidos készükékek nagy része nem tud még jelenleg. Így nem láttam indokoltnak az UWB-hez való ragaszkodást. Ha bluetooth hatótávolságon belül van egy tracker, akkor hangot lehet vele lejátszatni, így könnyebb megtalálni. Ez egy csipogó hang, tényleg segíti a megtalálást. Ezek a trackerek viszont arra nem alkalmasak, hogy megnyomva a gombot rajtuk a telefont csörgessék meg. Emellett arra sem alkalmasak, hogy bluetooth hatótávolságon kívülre kerülve a telefonon jelzést adjanak, hogy hátramaradtak.

Párom telefonja egyetlen tracker esetén sem jelezte azt, hogy tracker mozogna együtt vele. Tény, nem is mozgott vele, itthon találkoztak össze, viszont délutántól reggelig, amikoris dolgozni ment. Szóval ez alapján lopott eszköz megtalálásra nem olyan rossz a tracker, a tolvaj telefonja nem fogja azonnal jelezni a trackert a járműben.

Én a MiLi trackerekből olyan verziót vettem, ami csak a Google hálózatát támogatja. Van belőlük Duo verzió is, ami támogatja az Apple hálózatát is a Google mellett. Az viszont tévképzet, hogy a kettő hálózat eszközei egyaránt pingelik a Dou eszközöket. Ha feljelentkezteted a Google hálózatára, akkor az Androidos készükékek fogják csak látni a trackert, az iPhone-ok nem. Ha lejelentkezteted a Google hálózatáról és egy iPhone segítségével felviszed az Apple hálózatára, akkor pedig Androidos készülékek nem fogják pingelni. Abban ne reménykedjen senki, hogy minden rendszerű telefon pingelni fogja a trackert, mert nem fogja.

Nekem hiányzik az a fícsör, ami egyfajta helyelőzményt adna a trackerekhez. De ezt nem tudják a trackerek az AI szerint, a Google nem ad erre lehetőséget. Szóval ez sem igazán a trackerek hibája. Az Alcatel Movetrack tudja - bár az teljesen más tészta - ott nagyon szeretem ezt.

Zárszó:
    Csodát nem vártam az eszközöktől, amit vártam, maradéktalanul megkaptam. Nem csalódtam egyikben sem. Ahogyan olvasgattam, az utóbbi néhány hónapban is sokat fejlődött a Google FMD hálózata. Nyilván ők is látják, hogy valamit tenni kell a jobbá tétele érdekében, például a mobilkészülékek első beállításánál be kell majd állítani a helykeresést, illetve az egyes opciók megnevezése is változni fog.

Én Aliról vettem az eszközöket, mert jó akció volt rájuk, volt egy csomó coinom és a szállítás ingyen volt. Egész pontosan innen vettem őket:
    - LiTag: (link)
    - MiTag: (link)
    - OTAG: (link)

A hivatalos webáruház itt érhető el: (link)

Garanciát egyetlen leírt mondatra sem vállalok, nem vagyok szakértő, csak a saját szubjektív véleményemet és tapasztalataimat tükrözik a leírtak.

Új hozzászólás Aktív témák