- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemethbalazs
tag
Köszönöm szépen. Ha minden igaz lassan elkészül az SL300-ról a következő, remélem legalább ennyien olvassák majd. Amúgy nekem is minden álmom egy T-szériás 2 magos ThinkPad...Majd a következő körben talán olyanom lesz..T400...
. De egyenlőre ezzel is maximálisan meg vagyok elégedve.
ThinkPad. Egy név. Egy legenda.
-
tuners
csendes tag
válasz
nemethbalazs #66 üzenetére
Hát bizony akinek egyszer volt thinkpadje az nehezen vált más márkára.
Én is T40-el kezdtem, most egy T60-at gyötrök és fejlesztgetek
De legalább írtál egy jó cikket. -
lasa
tag
Szia
13,3" TFT nem kicsi ?
Amúgy érthető hogy megváltál a dv2000 -től, persze lehet sokáig szolgált volna téged.
-
nemethbalazs
tag
Megmondom őszintén, az utóbbi időben elég rosszakat hallok róluk, sorra mennek tönkre, vagy alaplap, vagy az Nvidia GPU miatt. Az enyém hibátlan állapotú volt, de megijedtem, és bizony eladtam én is. Becseréltem, ráfizetéssel, egy hardverben gyengébb Thinkpad SL300-ra. És nem bántam meg. közel 5 órás üzemidő, halkabb működés.
Megjegyzem, hogy az eladott pavilionom, azóta is tökéletesen működik...gondolom nem mind rossz, vagy csak néhány hibás széria volt, vagy...csak idő kérdése... -
lasa
tag
Azt kell irjam , végre decemberben tuladtam a dv2000 en. Tul sok baj volt vele, rox döntés volt megvenni, és a dv6000 széria is gázos , rengeteg roxat olvasni róla. Most dv5-1140eh nyúzok 2év garival
-
V8David
tag
Üdv Mindenkinek!
Látom, hogy a topikban az utolsó bejegyzés elég régen volt, de remélem valaki elolvassa.
Van egy Pavilion dv2225nr notim. Bedöglött, bontott alaplapot keresek. Esetleg valaki nem tudna felkutatni nekem egyet? (Turion X2-t fogad) -
lasa
tag
válasz
nemethbalazs #62 üzenetére
Igen elég hamar ment. Matt kijelzö hamarabb ment volna,de ez ugye fényes.Remélem más gond nem lessz a notival
-
lasa
tag
Végre elkészült a noti . Kijelzö csere volt, ez igen , pavilion filing
-
lasa
tag
Na majd nálam kiderül a gari hogyléte, szept.-töl van a pavilionokra, kérdés a dv2000 szériához mit szólnak majd, nekem is renew a lapi van. Állitólag Hollandiában van a renew gyüjtö és onnan teritik a világba.
-
nemethbalazs
tag
válasz
Dalai Láma #58 üzenetére
Én is azt olvastam, hogy jelentősen javult a pavilionok garanciája, kérdés hogy igaz-e... valamint hogy ebbe vajon beletartoznak a renew-ként vásárolt termékek is...
-
Dalai Láma
őstag
Nem tudom, ha garanciálisan javítják, akkor nem, egyébként meg nagyon. Az alaplap az egész gép árának a legnagyobb hányadát teszi ki. Garancia nélkül szerelési kltséggel együtt elég húzós lehet. De pontosan nem tudom megmondani én sem.
Azt olvastam, talán itt, hogy már Magyarországon is el tudják látni a pavillion gépek szervizelését. Ez igaz? 1 éve még nem akarták átvenni a pavilion gépem, mert hogy itthon ilyenekkel nem foglalkoznak.
-
lasa
tag
válasz
Dalai Láma #55 üzenetére
Kösz. Drága dolog az alaplapi hiba amugy ?
-
Dalai Láma
őstag
Az, hogy bekapcsolom, és sípoló hangokat hallok, ami arról tájékoztat, hogy nem találja a videovezérlőt. Ez volt a második alkalommal fellépő hiba. Ezt csak azért nevezem alaplapi hibának, mert integrált videovezérlő van rajta. De gyanúm szerint a rossz tervezés hatására megsülhetett.
Az első alkalommal pedig úgy jelentkezett ,hogy nem lehetett bekapcsolni a gépet. Vagyis a ledek kigyulladtak, a biosba be is tudtam lépni, csak épp nem jutott tovább. Néha csökkentett módban még sikerült elérni a windózt, de később egyáltalán nem. NEm volt nagy öröm. És mivel egy laptopon kb minden az alaplapra van integrálva,egyszerűen alaplapi hibának nevezem. Mert a kiszedhető részekkel nem volt semmi baj.
-
lasa
tag
válasz
Dalai Láma #52 üzenetére
Alaplaphiba hogy jelentkezik mi történik akkor ?
-
lasa
tag
válasz
nemethbalazs #50 üzenetére
Mind1 már elvittem a bótba ök meg küldik a Hp service be. Valahogy majd lex.
-
Dalai Láma
őstag
Lehet, hogy csak én jártam rosszul, meg még egy régebbi DV-m van, de annak 2x is meghalt az alaplapja. Egy ismerősömnek is a DV 6000-e elszállt. Azóta nem bízom ezekben a HP-kben. Ráadásul azok eszméletlenül melegdetek alul. Nagyon durván. Emellett nagyon szépek, és végre nem az a gagyi kinézet. De aki megússza meghibásodás nélkül, annak jó befektetés.
-
lasa
tag
válasz
nemethbalazs #50 üzenetére
Külsöröl jó, de a Hp logot nem látni csaka az Xp t hogy betölt.
-
lasa
tag
válasz
nemethbalazs #48 üzenetére
Igen. Mindenek az előzménye az volt hogy mikor állitottam a felbontást utána a kijelző ojan érdekes mátrixos lett , szétfojos aztán vixajött a kép, 1 kicsit.... utána vége lett.
-
lasa
tag
válasz
nemethbalazs #46 üzenetére
Mikor bekapcsolom csak világit halványan a TFT , semmi nem lácik rajta, Xp lehet hallani hogy feláll. Hp logo sincs és bios sincs. Érdekes :/
-
lasa
tag
válasz
nemethbalazs #44 üzenetére
Csak már lexedtem a videokari drájverét és igy a külső monitoron sem látok semit
-
lasa
tag
válasz
nemethbalazs #42 üzenetére
Azt még nem igazán. Amit probáltam , Hp. oldalon is van, aksi ki majd a power gomb hoxan nyomni, ez 1 reset funkció, sajna nem segitett.
-
R a y
senior tag
válasz
nemethbalazs #36 üzenetére
Az jó lenne nekem is
-
nemethbalazs
tag
Nekem még nem volt gondom a kamerával, de az is lehet hogy telepítéskor én a hotfixet is felraktam még az első használatba vétel előtt...
Nekem ellenben egy olyan gondom van vele, hogy a vista nem írja ki a hátralévő akkus üzemidőt órában, csak százalékban. Programmal megtudtam oldani, csupán fura ez a dolog, és nem találtam rá megoldást még. Valakinek ötlete van?
-
R a y
senior tag
Beépített webcammal volt már gond?
Mert ha friss a rendszer akkor pl msn fel sem ismeri, kell hozzá egy fix
Sokat szenvedtem vele anno
-
hunmyke
aktív tag
"S-video, VGA, HDMI, Exp. port, LAN, Firewire, Kártyaolvasó" képaláírás szerintem nem jó.
S-video, VGA, Exp. port, LAN, HDMI, Firewire, Kártyaolvasó - Így lenne szerintem a helyes.
Amúgy fogtam egy hasonló kinézetű Hp laptopot a kezemben, az 17"-os volt és AMD-s, viszont a kűlső belső dizájn nagyon hasonlít erre. -
ttower
aktív tag
válasz
nemethbalazs #29 üzenetére
ubuntu 8.04
-
Tim82
félisten
válasz
nemethbalazs #23 üzenetére
Most, hogy van már Pavilion-okra is garanciavállalás Mo.-n, már ez sem rossz.
Egy jó 4:3 képernyős, 14.1" T61-nek én is tudnék örülni.
-
Tim82
félisten
Hmmm. Éles váltás a T40 után.
Ezek szerint a vele történt "baleset" miatt nem válaszoltál anno?
-
R a y
senior tag
Hát hosszú történet, ugyanis ez egy subpixel hiba, folyamatosan ég egy piros subpixel. Hát mikor érzékeltem, hogy gáz van akkor visszavittem a westendbe és közöltem velük h gázos a helyzet, de ők mondták hogy ez csak subpixel hiba és erre nincs gari stb. Végül is sikerült rávenni őket hogy cseréljék ki, a notit otthagytam, és mondták h pár nap múlva hoznak nekem egy ugyan ilyet. De sajnos nem hoztak
Mivel a noti nagyon megfogott és ilyet akkor alig lehetett találni, és ha lehetett is akkor az jó drága volt, mondtam h inkább akkor adják oda a noti mert kell nekem!
ui: viszont az akku tényleg nem a legjobb
-
marcias
őstag
válasz
nemethbalazs #17 üzenetére
Akkor, azt hiszem várólistára helyezem a kérdést.
Azt meg tudod mondani, hogy a gép bal oldalán lévő Expansion (?) csatlakozó mire jó? Más gépeken még nem láttam. Először azt hittem, a Puma platform külső VGA csatlakozója, de most, hogy Intel-es gépen is van, erre nem sok esélyt látok
-
-
marcias
őstag
válasz
nemethbalazs #15 üzenetére
[link] Erre gondoltál? Ezt én is megtaláltam, csak egyrészt, ez nem Turion Ultra, másrészt nekem 14 collos kéne, mivel az egy fokkal jobban szállítható.
Úgy tudom, a notebookokban vmiféle speciális PCI-E foglalatba illeszkednek a dedikált VGA-k, ezért lehet őket cserélni, de cserekészüléket nem tudom hol veszel. Sztem azt csak a márkaszervízekben találsz. -
nemethbalazs
tag
Valahol már láttam, de 15.4"-es méretben Turion processzorral, és Radeon HD 3450-el 160e Ft környékén, 2 év garanciával. Ez már talán a Puma platform, de lehet hogy még régebbi. Csak remélni tudom, hogy GPU-m nem az anyagfáradós verzió, nemigen szeretném ha gar. lejárta után egyszer csak csíkozna, majd kép sem lenne. Tényleg, nem tudjátok, hogy ezekben a notikban lehet VGA kártyát cserélni?
-
nemethbalazs
tag
De, a thinkpad T40-nek fémből van a kijelző burkolata, valamilyen ötvözet, majd utána nézek ha gondolod hogy pontosan milyen. Tudom hogy az, mert szedtem már szét.
A HP-Compaq 6720s egy belépő üzleti gép, a honlapjukon is business class-ként emlegetik. Hogy mennyire szidják nem tudom, nekem a bő fél év alatt a már említett dolgokon kívül nem volt vele problémám.
Köszi a hozzászólást.
-
marcias
őstag
Jókor jött ez a teszt, mert nekem is NAGYON tetszenek az új Pavilionok. A géped nekem is majdnem tökéletes lenne, de úgy tudom, létezik ez AMD-s alapokon is (Puma). Nekem az jobban kéne. Arról nem tudsz valami infót (esetleg az ismerősödön keresztül?). Lesz-e nálunk kapható? A 14-es kijelző nekem ideális méretű lenne, de a fránya NVidia GPU... ez is az az anyagfáradós verzió lehet?
-
R a y
senior tag
Szia, nekem is ugyan ilyen pavilionom van^^ Már 4 hónapja megvan, nagyon jó, imádom a kicsikét
Csak sajnos van egy pixelhibája, fent a bal sarokban, de szerencsére nem zavaró helyen van
-
lasa
tag
válasz
nemethbalazs #2 üzenetére
Szia. Nekem is hasonló gépem van 1,5 hete van meg, dv2172ea . Mikor 1024x768 ra állitom a felbontást, nem igazán élesek a betük és az ikonok is oválisak. Nálad hogy van ez ? Köszi
-
ttower
aktív tag
jó cikk. nekem egy zd8000-es példány van(itt volt cikk róla). az aksi fura hogy nem bírja. az enyém közel 1 órát pedig a fogyasztása jóval nagyobb. szerencsére nálam az összes hiba kimerül a festék és burlolat kopásában.
-
hkari
őstag
válasz
nemethbalazs #2 üzenetére
Én inkább csak itthon használom,de elég sokat. Asusról kb 2 hónap alatt elkezdett kopni a festék... Jah meg olyan hangos volt fél év után hogy nem bírtam mellette aludni
-
nemethbalazs
tag
Nagyon szépen köszönöm! Ez sem karcos még egyáltalán, mondjuk én próbálok is rá vigyázni. A munkhelyemen nekem is van, inkább volt egy Asus laptopom, de tönkrement negyedszer is, 3x kb 80 000 Ft-ért cseréltek benne alaplapot. Negyedszerre jöttünk rá hogy ezt nem kellene erőltetni.
Még egyszer köszi a grat.-ot
Ez az első írásom...
-
hkari
őstag
Grat nagyon jó írás lett! Amúgy alá tudom támasztani,hogy a Pavilionokat nagyon eltalálták! Nekem már 1 éve megvan a DV9000,és semmi baja! Egyáltalán nem kopik karcolódik. Elötte egy ASUS om volt,de az egy játék ehhez képest. Használd egészséggel!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Yettel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Konteó topic
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- BONTATLAN Devialet Phantom II 95 db Iconic White - 2 év gari!
- BONTATLAN DJI Osmo Pocket 3 - 1 év garanciával ELADÓ!
- BONTATLAN Google Pixel Pro 9 XL 512 GB Obsidian
- BONTATLAN MSI GeForce RTX 5070 Ti INSPIRE 3X OC 16GB GDDR7 (gari: 2028/7)
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve