Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fecow

aktív tag

Nem igazán ismerem ezt a diákolimpiát, vagyis hogy, hogy bonyolítják le a dolgot. De, ha abból indulok ki, hogy az évről évre megrendezendő versenyek közül a díjazottak mindig csak a jelentkezők, indulók közül kerülnek ki, akkor már jobban érthető miért is kaptak díjat. Sarkított példa, ha egyik évben az indulók közül az a legjobb, aki a elektromágneses tekerccsel hajtott ventilátort mutatja be, akkor azt kell díjazniuk.

Valószínűleg az indulók közül ők bizonyultak az egyik legjobbnak így őket jutalmazták. (Ez a kisbolygót neveznek el róluk nem tudom miért olyan nagy dolog, pár éve volt divat, hogy boldog boldogtalan néhány tízezer forintért elnevezhetett magáról egy kisbolygót. Esetleg ezek valami nagyobb látható objektumok lesznek?) Azt, hogy különdíjat miért érdemeltek nem tudom, viszont azt azért ne felejtsük el, hogy ez egy diákolimpia, itt nem feltétlenül kell világmegváltó ötlettel előállni, más nemzetközi diákversenyeket is ritkán nyernek meg Wolf-díjas, Nobel-díjas, egyéb díjas megoldásokkal. Valószínűsítem, hogy azt is díjazták, hogy ezt megcsinálták önerőből, kis pénzből és nem csak értekeztek róla. Ilyen szabadon választott témájú versenynél aztán még a bírálóbizottság szubjektív döntése is jócskán bele számít.

Egyébként itt vannak a [díjazottak], eléggé szór a mezőny témákat tekintve, és pusztán a címüket nézve nehéz megállapítani, hogy melyik pontosan mit és azt milyen részletességgel tartalmazza, van itt jobb is rosszabb is, de az biztos, hogy rengeteg díjazott van. A szabadalmaztatási ötletüket tekintve valószínűleg kicsit elszaladt velük a ló a díjazás miatt, de nincs ezzel semmi baj lelkesedni szabad max nem kapják meg.

Mindenesetre gratulálok nekik, ez jól fog jönni felvételinél egyetemekre, önéletrajzba, ha másra nem is :)

Új hozzászólás Aktív témák