Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Andie

őstag

válasz Finrod #59 üzenetére

Igaz, az a szorzó hiányzott, köszi!

Nos, a nyugdij témához csak azt szoktam mondani, hol lesz már ez a nyugdij rendszer, mikor én nyögdijas leszek, és hol leszek én? Ha egyáltalán megérem. Erre ma egyre kevesebb esély van.
    Ergo, ha most havont félre tudnék rakni 300 rugót nyugdijra (és azt télleg félreraknám, mert állitom, amit a fizetésemből levonnak nyugdijbiztositásra, annak egy tört részét fogom csak élvezni halálomig), akkor bakker olyan nyugdijas korom lesz, mint Billgécc bácsinak.
    Tehát had gondoskodjak már én magamról nyugdijas koromra. De sajna ezt sem lehet, egy minimális nyug.hozzájárulást kötelezö fizetni.

Ugyanúgy, mint TB-t. Nemtom ti hogy vagytok vele, én nem voltam SZTK-ban évek óta. Legutoljára tán anyámék vittek a fogmészároshoz, jól rá is basztam, azok a fogaim mind odavannak. Amióta én keresek, fizetek az ellátásért, magándokinak. Fizetek a nögyógyásznak a bnöm után, és fizetek mindenkinek, aki csak rámnéz. MErt tudom,h ogy ezért nem kell 3 órát sorba állnom, és nem kell megaláztatásokat elviselnem, és ráadásul kapok is valamit eredményül. Igaz, hogy 50 rongy egy éves full átvizsgálás, de az egész 1 délelőtt, és akkor a felsö lukamtól az alsóig mindent megnéztek, már elnézést a nyers modorért.

Ma, most, a béremből kb 100e ft-nyit visz el az állam TB cimen, és ezért SEMMIT nem veszek igénybe. Évek óta.
    Hanem pluszban még magándokira költöm.
    Na szeretném ezt a 100at félrerakni. Csakhogy nemlehet...

Új hozzászólás Aktív témák