- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
nap
addikt
Szivesen kiprobalnam, milyen nehez az az egy kilo. Persze, cipelhetnek egy vekni kenyeret is, de az nem ugyanaz az erzes...

-
PapaMaci
őstag
A gép csodálatos.
12.1'' az hatalmas. Én most 8-9''-on nyomom 1280*600-as felbontásban, és elférek rajta. (Itthon 21'' 1600*1200)
A tiz ora egy kicsit hihetetlenül hangzik nekem is, mivel egy Transmetám van, és csak akkor megy el 2-3 orát ha közben kipapcsol a kijelzö, de miért ne.
Mobility Radeon 8MB, mindent elvisz, az elözö gépemben ua 4MB-al szintén jo volt.
Amugy 1kg-nál nehezebb gép nekem sem kellene. -
djyangce
tag
Valóban
))))))))
Az eclipse az egy Java fejlesztő rendszer (ami maga is Java-ban van, amúgy az IBM áll mögötte). Nagyon pöpec kis cucc, tud CVS-t meg mindenéle nagyon kényelmes kiegészítője van.
Van hozzá olyan kiegészítő, ami az Omondo névre hallgat és ha valaki érti az UML-r, akkor rajzolgatva megcsinálhatja az objektumorientált programja vázát, amit már csak az algoritmusokkal kell feltöltenie. (mondjuk ennek a nagyobb tudású változata 2000Euró gépenként, de még az is megéri, mert naaaagyon jó).
Bővebben lásd a honlapjukat Bővebben: link
Ja, persze ez mind ingyé. -
Surranó
aktív tag
-
djyangce
tag
Valahogy így. Körül kell nézni Bővebben: link és nyomban kiderül, hogy a helyzet nem rossz, de nem tökéletes.
Mivel márciusban gyakorlatilag véglegesen leszoktam redmondOS-ről (ennek a valaminek az OS minősítését is sokan megkérdőjelezik), muszájból is leginkább vmware alatt fut, ha kell, ezért nekem elengedhetetlen.
Amúgy nálam is a php+postgres(mysql)+apache+eclipse együttes kellene rajta menjen. -
Integra
titán
szintén gyühet hosszútávú tesztre

-
Surranó
aktív tag
-
shev7
veterán
-
Surranó
aktív tag
-
WN31RD
addikt
A Linux tényleg szinte mindenen fut, de nem mindegy, hogy a gépben található egyes hardvereket (videó, hang, hálózat, WLAN, modem, stb.) vagy egyéb feature-öket (pl. ACPI, energiagazdálkodás, stb.) mennyire jól támogatja. Gondolom, erre akart rákérdeni djyangce. Abban igazad van, hogy feltehetően jól használható rajta a Linux, de ebben nem lehetünk biztosak, amíg ki nem próbálta valaki.
''Az integrált vgaról [...]''
Igen, pontosan. -
pampika
őstag
WOW!Nekem ilyen kell

Sztem igenis szép a piros verzió.Persze a szürkét se dobnám vissza,ha hozzámvágnák
Csak az ára lesz sztem kissé húzós...
-
Surranó
aktív tag
-
DoubleD
aktív tag
Le
a
kalappal. -
burgatshow
veterán
Egyébként nekem is simán elég lenne akár 3 óra üzemidő és az integrált vid. karival mert gyakorlatilag állandóan 220 mellett vagyok, ha pedig nem akkor nem.
Én neteznék (wi-fin), php+mysql+apache+eclipse combó, és winamp. Köbö erre lenne szükségem 1 ilyen notebookról,
De szép álom mikor szombat reggel wi-fin ágyból netezek!
-
burgatshow
veterán
-
djyangce
tag
Hi all!
Az akkuidőről annyit, hogy ha egy Dell Inspiron 500m DVD-je helyére raksz egy második akkut, akkor az meglehetősen sokáig fut (nem emlékszem a honlapjukon megadott értékre, de közelítette a 10 órát) pedig az sima 1,5GHz-es PentiumM volt.
Amúgy szerintem is le lehet szállni az integrált VGA-ról. Aki ilyet vesz, annak azért kell, mert mondjuk egy hosszab vonat vagy repülőúton esetleg tárgyaláson stb. akar dolgozni. Nem tartom valószínűnek, hogy a munka ebben az esetben a 3DMax-szal kapcsolatos lenne.
Nekem rettentően elég lenne mindenre. Amúgy se játszom a gépen, minden paramétere bőségesen elég a munkára.
Ha fut rajta Linux akkor egy dolgot nem mondtam még:
KELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELL -
Surranó
aktív tag
-
shev7
veterán
-
Surranó
aktív tag
-
Adrian Mole
senior tag
-
Adrian Mole
senior tag
-
WN31RD
addikt
-
karib
addikt
Aki hűledezni akar, nézze meg itt a Vaio X505 alaplapját, kb. akkora, mint két hitelkártya... Bővebben: link

-
karib
addikt
Nem rossz, kicsit koppintottak a Sony Vaio X505-ről (lásd bekapcsgomb a sarokban stb.). A billentyűzete kicsit nyomott, de amúgy nem sok kivetnivalót látok benne. Az ULV Dothan kb. 5 W-ot kajál, amivel azért tisztességes akkuidő érhető el - bár kis gépben az akku is pici.
Alakulnak ezek a noteszek, én azt mondom. -
Lars
őstag
Kérdés jogos, én is kiváncsi vagyok az okfejtésre.
Abban a masinában, ami kikapcsolva is eszi az aksit, álltalában a fesz-szab. van meghalva. (Legalábbis úgy tudom)
Amúgy el tudnám képzelni az életem egy ilyen kis cuccal. Még az sem zavarna ha piros lenne
Viszont ezüst szinben pl az Asus is jól mutat. (Szerintem) -
Legolas
senior tag
Mondhattok akármit, ez a cucc, akkor is gyönyörű és igen hasznos jószág. Színválaszték meg később úgyis lesz belőle. Ebben a cuccban az a durva, hogy nemcsak egy noti, ami 10 órát megy mondjuk repülőn, vonaton az erdő közepén, a sivatagban
stb. hanem még csak nem is olyan gyenge. Az 1.1-es Pentium M azért egy átlagos athlon xp-vel simán felveszi a versenyt és gyakorlatilag nem fogyaszt áramot 
Szóval a lényeg, hogy bárki aki ezt fikázza, azért szívesen látna egyet otthon!
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
-
shev7
veterán
-
Surranó
aktív tag
-
WN31RD
addikt
-
dabadab
titán
Egy masik site-on viszont a sokkal hihetobb 3,5 orat adjak meg, illetve hetet vmi nagy aksival. Ez a ketto egyutt vegulis kiadja a tiz orat

Bővebben: link -
WN31RD
addikt
-
Surranó
aktív tag
816 gramm. Bővebben: link
De lehet, h a külső cdvel együtt megvan az 1 kiló is. Egyébként ilyenkor a külső drive az szériatartozéknak számít, vagy külön fizetni kell érte?
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
-
dabadab
titán
''Ezekben az ultrakompakt notikban mindig van gyenge pont. Itt speciel a 12 collos kijelző. Nekem már a 17 collos asztali monitor is szűknek tűnik soxor...''
Azert a ketto mas kategoria. Itt az asztalon egy 19''-es CRT (1280x960) meg egy 15''-os laptop (1400x1050) van - es a laptop kijelzojet valasztanam, ha valasztanom kellene.
A piros meg nekem bejon, en szivesen elfogadnam. -
WN31RD
addikt
-
dabadab
titán
-
WN31RD
addikt
-
marcee
addikt
-
emvy
félisten
-
shev7
veterán
-
simonzé
addikt
Ezekben az ultrakompakt notikban mindig van gyenge pont. Itt speciel a 12 collos kijelző. Nekem már a 17 collos asztali monitor is szűknek tűnik soxor...
Ráadásul itt még jobban össze kell nyomni a billentyűzetet, mint a 15 collos notiknál, ami erősen a használhatóság rovására megy...
Ez a piros szín meg... Jó hogy a Mclarenes fekete-ezüst már elcsépelt, de könyörgöm a Ferrari pirosa nem az???
Szerintem ez egy amolyan ''villantós'' gép pénzes cégvezető-nőknek.
MOD:
Ja, a 10 óra pedig igenis hihetetlen. A Via procis gépek sem tudták, a Transmetásak sem. Akkor majd pont az Intelnek fog sikerülni. Ugyammá királylány...
Esetleg akkor, ha egy kamion akksijára drótozzák rá, így viszont már lazán átlendül a két kilós határon...
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
Ezt sosem tudtam megérteni néhány Ph!-s emberkében, hogy mért kell valamit fikázni, mert nem tetszik. Lehet, hogy neked X800pro kell a laptopodba, meg Prescott magos 4,5 GHz-es proci. És nem zavar az 5 kilós súly. Lelked rajta, de én inkább minél kisebb, minél könnyebb notit szeretnék. És nem akarok játszani rajta, máshoz meg nem igazán kell IEG-nél jobb kártya. Legalább is nekem. Légyszíves engedd már meg a gyártóknak, hogy olyan notit is gyártsanak ami az én igényeimnek is megfelel. Köszi.
Szerk. Ha 2,2 kg, akkor kétszer olyan NEHÉZ mint ez.
peace.
[Szerkesztve] -
Joe Black
csendes tag
-
Adrian Mole
senior tag
Mire kell a VGA egy ilyen notiban? Megjeleníteni a Windózt, esetleg valami videót. Ehhez bőven elég az integrált Intel extrém grafika
(bár az IBM vagy HP féle Ati megoldások szimpatikusabbak, de azok többet is esznek).
10 órát én is hiszem, ha látom, ugyanakkor ebben a gépben gyakorlatilag a proci és a tft a legnagyobb fogyasztó, még a hdd is valami könnyített verzió. Elvileg belefér. -
Club
őstag
Ez valahogy nevetséges.
Ok, hogy 4-5 kilós notik nehezek.
De ebben ha jól sejtem lesz egy Integrált Vga, ami ugye mára már eléggé gáz.
Főleg ha az ember kiad 500k-t egy notiért.
Annyiért vegyen egy Sony Vaio-t, ami van vagy 2,2Kg, aztán erre sem mondhatja senki hogy nehéz, és ebben még erő, meg normális VGA is lesz.
A 10 Óra üzemidő meg kamu.
Nem hiszem el.
Ennyi. -
Perjel
tag
Ezüst-feketében azért jól nézhet ki. Én egyébként kiadnék érte 500 ezret is akár, ha nem tudnám, hogy gyorsan veszít az értékéből egy ilyen cucc, árban és teljesítményben is semmivé lesz néhány év múlva. Főleg az utóbbi a baj, ha tudnám, hogy 5 évig jó lesz bármire, meggondolnám. Ja és persze sajnos nálunk jóval drágább lesz... (bár egy ilyenért talán megérni kimenni Bécsbe)
-
reaperr
csendes tag
szerintem is sokan vinnének a suliba magukkal egy ilyen ''picúrt'' csak lenne normálisabb szine
[Szerkesztve] -
Perjel
tag
-
SupaCow
aktív tag
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
Külföldön olyan 500000 HUF-nak megfelelő ára van.
-
G@ben
addikt
Lehet, én itt láttam egy nagyon rövid leírást:
Bővebben: link -
WN31RD
addikt
Kár, hogy a függőleges felbontása ennek is csak 768. Az ember ugye általában szöveggel foglalkozik, és ilyesmihez ritkán jön jól a nagyobb vízszintes felbontás, míg a minél nagyobb függőleges felbontás hasznos lenne.
De persze mostanában mindenki házimozizik, sőt már útközben is csak mozizik, úgyhogy kell a szélesvászon, mert ez a divat... -
emvy
félisten
-
marcee
addikt
Ennek valami kegyetlen ára kell, hogy legyen. A kijelző speckói nagyon ott vannak. Sajnos kisebb mérteben még sok az 1024x768-as.
-
G@ben
addikt
Ha jól olvastam a Samsung honlapján, akkor nem 1, hanem 1,8 kg. Bár az se sok.
-
Notes
senior tag
PH!-s notebook teszt mikor lesz?
-
twollah
nagyúr
-
WN31RD
addikt
A képen látható változat undorítóan néz ki szerintem is.
Viszont ilyen teljesítményű procival 1 kg-ban 10 óra üzemidő rendkívül jól hangzik... kérdés, hogy igaz-e.
A passzív hűtés nem feltétlenül előny. Sokkal jobb lenne, ha lenne benne venti, ami normális körülmények között soha nem kapcsol be, de ha netán mégis szükség van rá, akkor ahelyett, hogy egyik pillanatról a másikra lekapcsolja a gépet a hővédelem, inkább elindulna a venti.
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
<nyálcsorgatós smiley>. így, ennyi!
-
Adrian Mole
senior tag
Olvasom a cikket, csorog a nyálam, minden stimmel, ahogy azt szeretem egy (jövendő) notiban, már látom is életem első notebookját magam előtt, aztán az a vég, csak azt tudnám feledni. Piros és ezüst... Könyörgöm...

-
M@trixfan
addikt
-
twollah
nagyúr
A vastagsagra vonatkoz 18-23,8 mm ertek, hogy jott ossze?
Paras idoben megszivja magat mint egy szivacs, es megvastagszik?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Futás, futópályák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Tőzsde és gazdaság
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- LEGO klub
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- ThinkPad E14 Gen6 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5440 14" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Eladó Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 i7-1185G7 / 16GB / 250GB SSD gyári töltő - szép állapot
- P16 Gen2 16" QHD+ IPS i9-13950HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- MacBook Pro 13" M2 / 16GB / 256GB 144 ciklus, kifogástalan
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CMW16GX4M2Z3200C16
- Eladó Dell Latitude 5340 i5-1345U 16 GB DDR5
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz UDIMM PC RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

))))))))

.

(bár az IBM vagy HP féle Ati megoldások szimpatikusabbak, de azok többet is esznek).