Új hozzászólás Aktív témák
-
frescho
addikt
Én nem egészen így tudom. Az MS hamarabb volt, mint az Apple és jobban ment nekik a bolt, mint a Jobs-Wozniak párosnak. A sok tekintetben rosszabb sem teljesen igaz, leglábbis ha az Apple II-höz nézzük az első PC-ket, akkor nem voltak radikális lemaradásban és folyamatosan haladtak előre.
Bill Gates cége nem csak az Apple-nek fejlesztett. Az első három igazán sikeres mikroszámítógéphez ők szállították a BASIC-et, amit már korábban piacra dobtak. A GUI fejlesztését később kezték el az Almánál, de akkora Bill már látta azt a Xerox-nál. Ugyanúgy ahogy a Commodore-tól is egy másik csapat. Nem dugdosták a Palo Altoiak, mert egyszerűen nem látták, hogy mi van a kezük között. Jobs nem mérnök volt már ekkoriban, hanem egy vezető. De ha mérnöknek is mondanánk annak gyengének bizonyult.
hcl: Nem került volna piacra. A gépek nem voltak elég erősek hozzá. Kellettek a 16 bitesek, hogy elvigyék értelmes sebességgel. Talán a 80-as évek elején kerülhetett volna az otthonokba, irodákba. Hmmm. Akkor került be az Almánál, Commodore-nél.
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
-
"BG cége (Micro-soft) akkoriban az Apple-nek fejlesztett szoftvereket, itt hallott az egész GUI dologról."
Meg hardvert, ugyanis ha Bill nem fejleszti bele az eszközt, akkor az Apple gépet nem lehetett volna használni irodai feladatokra.
Amúgy pont kb. 3 hete volt a tv-ben onnan tudom.
-
Syl
nagyúr
Nem lehet ellopni az olyan ötletet, amit a kitalálója önként és dalolva (meg persze némi részvényért cserébe) bemutat előbb Stevenek, majd később Billnek. Ötlet és termék amit a Xerox egyébként sem használt semmire, évekig dugdosta a pincében. Mert hogy "mi nem adunk ki olyan terméket, amihez egér tartozik"... Nagy zsenik és látnokok voltak a Xerox fő részvényesei...
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
Új hozzászólás Aktív témák
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!
- 3D Nyomtatás, 3D tervezést - PETG, PLA, TPU, ABS, PC,