Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
-
maajsz
senior tag
válasz Dark Archon #302 üzenetére
Olvass egy kicsit utána. Ez nem egy valós de még nem is elektronikus valuta. Át tudod váltani fiatba, megvan a menete/költségei, a cikk témája nem ez, másik topikban el tudják mondani.
-
K@riK@
csendes tag
Szia ,
Legyél szíves mondj, egyetlen olyan befektetést , aminek 6-7 hónap alatt 100% a megtérülése.
Nem beszélve arról ,hogy ma 175k az a kártyám amit akkor 106k vettem!
106k a mai napon el tudom adni![ Szerkesztve ]
" áldja meg az ur azokat ,kik e kártyát kitalálták, megcsinálták, és azokat is akik árengedménnyel árusítják!"
-
Enter65
senior tag
Ahaammm. Nem értem! Foci mecsre sem járok mert a sok görögtűz és társai nagyon környezet szennyezöek! Meg mire oda eljutok a sok euro6-os motorral szerelt jármüvekkel... De ezek mind nem a cikkhez tartoznak még mindig! Valamint az sem, hogy lufi vagy sem az egész, és még lehetne sorolni....
Inkább azt kérdezd hogy mekkora a hőhatás ha a kártyákat stabil 15C-os helységben tárolnám, és mekkora ventiláció kell a hőelvezetéshez! Ennek több értelme lenne.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
Enter65
senior tag
Nem csak ATM része van a dolognak, hanem utalás is. Nyugodtan utalhatod, és onnantól kezdve, már szintén azt csinálsz vele amit szeretnél.
-
maajsz
senior tag
Azért jegyezzük meg ez még ma sem ilyen befektetés. A megtérülés ideje a rizikófaktorral szokott arányban mozogni és utóbbi jelen esetben még mindig jelentős. Te sem tudhattad, hogy a kártyád értéke ilyen irányban fog változni, ahogy azok sem akik 1-2 éve intenzíven tolják. Még a legtapasztaltabbak sem merik kijelenteni, hogy biztosan hogy áll a dolog egy év múlva, de még 6 hónap múlva sem.
(#309) shteer Szerintem (jól) működő vállalkozásokat ne kezdjük el hasonlítgatni a kritpózáshoz egyenlőre pl egy autókereskedőnek azt mondod tegye az 5 millát a bányába és ne gépet hozzon helyette szerinted mit fog válaszolni?
[ Szerkesztve ]
-
maajsz
senior tag
Én is csinálok vállalkozást, elég kicsi de azért kvázi stabil. Az autókereskedős csak egy példa volt, de lehetsz festő/asztalos/szerelő stb vállalkozóként ami egy biztos jövedelem. Az hogy hallasz cégeket bedőlni természetes, sokszor sajnos szándékosan csődölnek mert már olyan szinten kihúzták a lóvét belőle.
Persze ha arról van szó, hogy teljesen ismeretlen területen indítasz új vállalkozást az jóval rizikósabb, de aki benne van egy szakmába pl és úgy lesz maszek már jó eséllyel fektet be, nagyságrenddel biztosabb mint a bánya. Nem beszélve arról, hogy ő valós GDP-t is hoz, ami kriptó jelenleg nem produkál egyenlőre csak emészt illetve majd a jövő dönti el milyen szinten volt/lesz hasznos. -
Enter65
senior tag
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy a válalkozásnak, fő-mellék állasnak mi köze a cikkhez?? Olyan témárol folyik a beszélgetés ami nem is ide tartozik?!
Komolyan nem értem! Biztos bennem van a hiba...
-
noPublicFG
senior tag
válasz Dr. Romano #244 üzenetére
(#245) TommyGun
(#246) schawoLOL
Viccet félretéve, egy nagyon klassz dolog, hogy mások megkárosítása nélkül lehet a semmittevéssel pénzt keresni. Csak annyira kevés amit kereshet vele az ember, hogy már deficites...
plus ça change, plus c'est la même chose
-
htc07
addikt
Összefoglalom. Aki bányászik:
-kib@sz a gamerekkel direkt
-magas áramfogyasztásával környezetromboló magatartást tanúsít
-mindezt feleslegesen, mert a crypto nem ér semmit
-úgy is be fog dőlni az egész, mert nincs értelme,
-egy soha meg nem térülő befektetésbe öl rengeteg pénzt
-a semmit számolják a kártyák ahelyett, hogy egy gamer pc-ben számolnák, merre cseppen az izzadság a főhős homlokáról
-csökkenti az aranytartalékotkimaradt valami?
ja amúgyis, a bitcoin egy lufi.
Menjen mindenki dolgozzon két állásban mert ebből nem lehet pénzt keresni.
[ Szerkesztve ]
-
Chrakatoa
tag
Részben megoldható, Budapesten és Mosonmagyaróváron van bitcoin ATM ami kifizetést is kezel. De ennél jóval egyszerűbb ha kiutalod magadnak. Ezt jó pár wallet oldalon meg tudod tenni.
-
maajsz
senior tag
Sorry akkor én tévesztettem kicsit fonalat, úgy jött le mintha az lenne a "tanács". hogy ne vállalkozz hanem bányássz. Másodállásban valóban nehéz olyat találni ami ilyen szinten automatizálható még ha rizikós is.
(#314) Enter65
Igen kicsit off lett a dolog, kell egy kriptó pro/contra cikk és ott mehet az anyázás -
szazbolha
addikt
válasz #24845312 #286 üzenetére
Nem kell molex csatlakozó az alaplapra, mert a riserek/vga-k nem a Pcie slotról kapják az áramot.
"(#289) Scorp2011" A bányászlapokon jellemzően 1 db x16-os csati van, a többi x1-es. azokban nem tudsz közvetlen VGA-t rakni, ráadásul túl közel is lennének.
[ Szerkesztve ]
-
Enter65
senior tag
Én is összefoglalom egy picit:
- Ezt a gyártókkal és a beszállítójukkal beszéld meg, nem a bányászokon mennek el a VGA-k!
- Szegény NSA, NASA, stb akik hatalmasabb energiákat élnek fel, de mindegy
- Ez gondolom saját vélemény, nem kommentálom
- Akkor el ne felejts drukkolni! Bár az árak nem ezt mutatják....
- Ha számolni tudnál, nem írtál volna ilyet ide...
- Ahhoz képest, hogy a semmit számolják, elég jól fizet, és a nagy semmi is lassabban drágább lesz mint az aranynak grammja!Jah, hogy mennyi az aranytartaléka a világnak ami Fortnox-ban van, senki nem tudja mivel senkit nem engednek be, még a saját állami felügyelő szerveit sem, mert annyira titkos! Lehet, hogy már egy gramm sincs azon a helyen!
És lehet, hogy 3 helyen is dolgozok, de nem keresek annyit a 2 másod állással, mint amit a RIG-em kitermel havi szinten, inkább azt a családommal tölteném el, már ha megengeded!
De mivel ez nem része szintén a cikknek, innentől kezdve abszolute OFF az egész!
Jah, meg feljebb már szinte az összes egyéb más érveket is kiírták magukból!
[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
Sacc/kb egy átlagos bányász bevételének 1/3-át viszi el az áram díja (37 Ft/Kwh) Magyrországon. Aki ügyes, jó VGA-i vannak, tartalékol, forgatja a coint, annak nyilván kevesebb. Akinek régi nagy fogyasztású kártyái vannak, vagy 1 gépben csak 1-2 vga van, annak nagyobb hányadot visz el.
Én úgy gondolom 50%-nál érdemes lekapcsolni a gépeket. Persze akkor is termel még profitott, de egyre több vele a macera. A 6 évvel ezelötti "válságnál", szinte az utolsó pillanatig jártak a gépek. Volt egy pillanat, ahonnan már semmilyen VGA-val nem érte meg BTC-t bányászni,
Most nem lesz ilyen pillanat, mert a rendszer fenntartói, naponta szülnek új coinokat. Mindig lesz amit érdemes bányászni, és mivel nálunk átlagos az áram díja, nem nálunk állnak le a bányagépek elsőként. -
maajsz
senior tag
Az a folyamat, hogy minden nap létre jön egy coin, kizárólag azzal a céllal, hogy az alapítók és társai a hamar beszállók és kitalálnak vmi marketing BS-t hogy mások ráharapjanak és feltornásszák az árfolyamot, háát van benne valami
(#324) Enter65
Tegyük hozzá a NASA meg NSA (elvileg..) tesz valamit a bolygó/biztonság érdekében. Az utóbbi mondjuk kérdéses hogy indoltan emészt e annyi erőforrást, a NASA kutatás-fejlesztés részlege bőven tesz le az asztalra.
Egyébként meg simán számolhatja a semmit, ha az emberek egy nagy csoportja ebben egyetért és belefektet -
szazbolha
addikt
Ez a legdurvább kérdés (vegyitve az adókerüléssel)
Maradjunk annyiban, hogy a bányászok többsége tartalékol, nem váltja azonnal forintra azt amit kibányászott. Tehát nem csak a gép ára a befektetés, hanem a havi villanyszámla is.
Én a kisebbséghez tartozom, mert "azonnal" forintra váltom. Erre jó okom van. Megvannak a technikák, de szerintem macerás forintra váltani a coint.
Az ATM-et nagyon kevesen használják, még én sem próbáltam ki. Mindig akad módja hogy havonta 1-2 alkalommal ürítsem a BTC pénztárcámat. Akár durva jutalékkal is. Ennek legegyszerűbb módja az amikor PayPal-ra utalták a pénzt és azt bankszámlára mozgattam.Egyébként azok közé tartozom, akik az adóbevallásukban feltüntetik a bányászatból származó bevételt, de nem ítélem el azokat akik ezt nem teszik meg,.
-
Plasticbomb
addikt
1 hete csak boinc fut a kártyákon nálam, szal én fizetek, azért, hogy másoknak számol a gép... Ugyan szép dolog, de hogy valójában mit számol a gép, na az egy baromi jó kérdés, persze project leirás az van, pl egy higly accurate 3D map of the milkyway, vagy search after extraterrestrial life sings, vagy prim számok keresése (na ez a legnagyobb kérdés a fejemben, hogy miért is?, mire jó? ), de hogy ténylegesen mi afene fut, azt én nem tudom/látom. Jól néz ki, hogy gyűlik a feladatokért kapott "credit", csak az pont egyenlő a semmivel, nem tudsz vele kezdeni semmit.
Mig coinok esetében egyrészt van belőle nekem is hasznom, és a mai világban ez többet jelent....
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
addikt
válasz szazbolha #327 üzenetére
Értem, köszi az infót.
Egyébként úgy tudom - bár nem néztem rég az újabb szabályokat - hogy heti 36 óra bejelentett munkaviszonyod, ha meg van, az azon felüli mellékesből származó bevétel után nem kell adózni. Így az adóbevallásban a feltüntetése csak jelképes.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
htc07
addikt
válasz Dark Archon #331 üzenetére
hogy ne kellene bármilyen jövedelem után adózni? itthon?
-
Bugarov
aktív tag
Ilyen szabály sose volt.
A társas vállalkozói jogviszony utáni adókat / járulékokat nem kell megfizetni ha van a társas vállalkozónak máshol (=nem annál a cégnél, amelyben társas vállalkozó) legalább 36 órás munkaviszonya. Talán ezt kevered ide.
[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
Ezen nem vitatkoznék. Mindenki értékelje úgy a jogszabályokat ahogy neki jól esik. De abban biztos vagyok hogy lesz egyszer egy pont, amikor a bányászokat előveszi a NAV és 3 hónapig lehet majd csámcsogni ezen a bizniszen is, meghogy adózás nélkül "gazdagodnak". Ez a téma majd jól elfedi az aktuális milliárdos csalásokat egyebeket.
-
freeapro
senior tag
Csak egy kérdés: ha a ROI a legnagyobb probléma, akkor miért zsír új cuccokból rakjátok össze, miért nem használt vegyes 1060/1070-el?
-
bigmafa
tag
Programozó vagyok, ugyan úgy eszek iszom, még WC-re is eljárok, fogmosáskor a vizet is elzárom és nem szemetelek, ledes világítást használok. Máris többet tettem a környezetért az emberek legalább felénél
Psszt - az emberek több mint a felének még vize sincs. Nemhogy fogkeféje...
-
Apucy01
őstag
És mi van azokkal akik egyáltalán nem akarnak bányászni csak normális bolti áron VGA t venni NVIDIA/AMD tök mindegy . amióta csákányoszik a fél ország adómentesen a pc nek és azoknak akik épiteni szeretnének sajna annyi.. De egyszer minden lüfi kidurran...
[ Szerkesztve ]
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
Apucy01
őstag
Nem Barátom nem ért véget sőt nem is BP lakom még csak a közelében sem...
Csupán csak annyi hogy hiába olcsóbb kint a kari ha van már pedig hidd el nekem hogy HA VAN!!! mert nem egy ismerőssel is kerestettem, és nincs vagy még nincs a válasz. Ezen felül kinti boltoktól is jött vissza üzenet hogy sorry de a rendelését nem tudjuk megoldani. Ezen felül még ott van az is hogy ha kint veszed nem mindenki szív szivesen a kinti garival. csupán csak ennyiCsak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
Apucy01
őstag
válasz Dr. Romano #346 üzenetére
Not only the many but maybe the sooner it ends
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest