Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAMválság és annak lehetséges hatásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
LadyLorien
tag
válasz
h.adam.92
üzenetére
Szénrúd szerintem a nagyobb mérethez jó. A/4-es vagy A/3-ashoz én inkább szénceruzákat ajánlok...

Egyébként lesz ez jobb is, ha sokat gyakorolsz. Ha szükséged van segítségre, kérdésed lenne, írj nyugodtan privátot. Rengeteg dolgot küldtem már. Remélem, hogy hasznos lesz!
lapa: A fő probléma, ami miatt becsillan és szürke az egész, hogy kompletten mindent 2B-s ceruzával csinált. Egy puhább ceruzával (vagy többféle keménységű grafit váltogatásával) sokkal szebb sötét részeket/átmeneteket lehet csinálni.
-
lapa
veterán
nem biztos, hogy lejött a nedves zsepis poén. én segíteni nem tudok, mert nem értek hozzá. de azt el tudom mondani, hogy az eredetin koromfekete a cicifix, erős középszürke a bőr, csaknem fehér a póló. mindenhol nagyon éles, határozott vonal választja el őket. az arc is középszürke, nem papírszínű. az arc a kép jobb oldalán egészen sötétszürke.
szóval mondom, én bátrabban feketéznék egy másolaton. de az is jó tanulmány lehet, hogy új papíron szabadkézzel meghúzod az alapvető kontúrokat a tónusváltásoknál, és utána nekiesel. a szén azért lenne jó, mert a grafit így vagy úgy, de telítetten is fényesszürke lesz (lásd cicifix). mondom nekem marha rég volt, de akkoriban voltak olyan cerkák, mint a klasszik töltőcerkák (aminek olyan az alsó vége, mint a tokmány pofái - ilyesmi), csak jó vastag szén töltet megy bele (ilyesmi). azzall akkor nem kened össze a kezed és azzal a rajzot.
nem erre kerestem, de lásd mire gondolok. ha veszel sima széndudakat ugyanúgy jó kezdésnek.
de érted, te most pont beleválasztottál egy erőteljesen kontrasztos témába. ez a konkrét kép ceruzarajzhoz tán nem annyira jó emiatt. de én tényleg amatőr vagyok, szóval fogadd fenntartással.
-
lapa
veterán
basszus nem tudom elolvasni a forrást, mert félremegy a szemem. ez azért jobb, mint a rajzod. valami keményebb szénnel nem akaródzna? egy ilyen képet sokkal teltebbre tudnál csinálni... én nem vagyok egy hűde rajzos, de zsengeifjúkoromból úgy rémlik.
lehet lemásolnám projektorral vagy valahogy, kihúznám erősebben a kontúrokat aztán nekiesnék szénnel meg zsepivel egy második verziónak. csak arra figyelj, hogy nedves zsepivel nehogy nekiállj a szenet kenegetni.
bocs, nem okoskodni akarok, nem tudom mi volt a terv. ha szándékosan cerkarajz volt a cél, akkor nem szóltam.
nem tudom, lehet kicsit több fényben látszana az, amit én most nem látok.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Arc Raiders
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Villanyszerelés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- 8000 mAh-s aksi a Kínában most bemutatott Honor 500-akban
- Közvetve bedarálja az AI a Switch 2 tárhelyét
- További aktív témák...
- 2db x Green Cell UPS 2000VA 1200W teljesítményálló tartalék tápegység 2000VA 1200W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3684, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest