- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scooter74
őstag
Nekem is kibír egy napot simán egy töltéssel, sőt stock rom hellscore, vagy Slukkica kernele Xposed+Gravitybox párossal még az egy napot simán megfejelem majd 4 óra kijelzőidővel.
Ezt az üzemidőt a 4.4.2-s slimrom-al tudtam elsőnek elérni.
De az Android L-re kíváncsi leszek, hogy mit produkál nap végére. -
aizen92
addikt
Valami rohadtul nem jó nálam se.
3-4 óra kijelzők helyett 2 órákat kapok. Mahdi/purity saját kernelük HellScoreral is ugyanez.....
Kétlem hogy az akksi így romlott volna egyik hétről a másikra...
Ugyanúgy töltöm fél éve, és ugyanazokat az app-okat használom.... nem tudom mi történt. -
atike
nagyúr
Én gyári 4.4.4-en vagyok, root-al és ennyi. Semmi extra. Használom a telefont, wifi, 3G... Netezés (doksik, céges adatok, dropbox, kameraképek)... A képernyő időm annyi mint a beszélgetés időm.... Azaz kb 2 óra... Minden nap. De ha reggel fel van töltve, akkor a nap végére 15-25% körül maradok....
Mi a vicc?
-
Lmh
őstag
Azért emberek, nem atomgáz, hogy eljutottunk odáig - sőt gyakorlatilag visszajutottunk oda - hogy külső akkumulátort kell a telefonunk mellé cipelnünk, hogy kibírjon a telefon egy munkanapot (legalábbis a Nexus4)??!
Ez a válltáskás telefonok szintje lassan. Vicc. -
Scooter74
őstag
Tudom ajánlani neked XDA-ról HellsDoki romját, saját kernelével!
Nagyon jól bánik az akkuval, ahogy írják páran!
Képeket is csatolnak!
itt a link hozzá: -
Ja, amúgy érdekes ez az akkuhasználat. 4.2-vel pl. egész éjszaka max 1-2%-ot merült a telefon repülő üzemmódban. Most hiába teszem abba, óránként kb 1%-ot eszik 4.4.4 alatt.
-
Sanya
nagyúr
én amikor ilyet látok általában megunom 3-4 nap után és újrahúzom a rendszert egy másik rommal. Nagyon idegesítő tud lenni, amikor van egy munkaeszközöd, amin hívnak, emaileket fogadsz, megnézed, üzenetek jönnek, és délre majdnem lemerült. Rádugod töltőre, vagy QI -re rápakolod, és nap végére a folyamatos telefonálással, stb fel tudod tölteni 40%-ra! majd egész éjjel töltőn, és kezdődik a nap újra.
-
fokukac
nagyúr
ezt írtam én is, hogy ugyanúgy használom nap, mint nap, és teljesen kiszámíthatatlan módon csinálja, hol úgy érek haza, hogy 50%-on van, és van hozzá 2 óra kijelzőidő, hol meg úgy, hogy fele se volt, mégis lemerült.
nem tudom, tegnap mi baja volt, mert amúgy nem tűnt soknak egyik progi fogyasztása sem, egyenként.
-
Pompi
nagyúr
válasz
fokukac #49674 üzenetére
Én annyira nem panaszkodom. Ritkán vagyok olyan helyzetben, hogy ne tudjam valahol tölteni a telefont, arra pedig próbálok power bankkal felkészülni. Ami elgondolkodtató néha, hogy közel hasonló körülmények között, miért merül jobban, miért kergülnek meg néha szolgáltatások és kattannak be. Múlt héten produkált ilyet is, amit csak néztem (Andoid OS 43%, Google Play Services 24%, K9 levelező 23%, Telefon tétlen 2% mivaaan?!):
Aztán következőleg meg ilyet:
Legalább lenne valami konstans dolog, amivel azért lehet számolni valamennyire.
De mondom, alapvetően nálam nem drámai a helyzet, elvagyok vele jól. Ha az L ezen majd javít, akkor már csak emiatt örvendetes lesz az upgrade. -
-
dnelb
veterán
válasz
Integra #49677 üzenetére
titanium backup 2 perc alatt visszarak mindent, még a wifi jelszavakat is. Naptár, telefonszámok meg jönnek google felhőből. 5 perc az egész belakás. egyébként már én se mókolom, tök felesleges nekem a nexus. 5 hónapja ugyanaz a rom+kernel van rajta, mert nincs jobb..
-
Integra
titán
válasz
Scooter74 #49676 üzenetére
de van mellette másik telefonod vagy ez az egy és napi szinten használod mókolás mellett? mert nekem csak az n4 van, gnexet is eladtam már rég, és a munkám mellett nem tudok mókolni folyamatosan és sok adatom van rajta, amit mindig visszaállítani.....
ha lenne még egy nexus5-öm, akkor kérném a második sim kártyát is az előfizetésemhez és akkor tudnék játszani, mert mindig lenne egy stabil telóm. -
Scooter74
őstag
válasz
fokukac #49674 üzenetére
Nem muszáj feltenni a 4.4.4-t ha neked a 4.4.2-s is teljesen jól működik. Minden további gond nélkül hagyhatod azt is ameddig akarod!
Én úgy vagyok vele ha már nexus akkor az új dolgokat próbáljuk ki rajt. És ezt is teszem, mert tényleg én minden újdonságot kipróbálok rajt. -
Scooter74
őstag
válasz
Integra #49668 üzenetére
Cseréltem kernelt és így a 3G + wifi reggel 6 óta van akksin van bent 20 perc telefonálás 56 perc kijelzőidő és 75%-n van az akksi.
A tartózkodási hely az valami miatt csak nagyon pontos módban van hiába állítom energia takarékosra akkor is visszaáll nagyon pontos módra.
A cpu frekit úgy kalibráltam, hogy min cpu 192MHz a max cpu-t visszavettem 1512MHz-ről 1026MHz-re.Személyes véleményem 1 napi használat után:
Stabilnak nagyon stabil egy rom annak ellenére, hogy preview verzió. Amúgy lehet látni rajt, hogy a Google mennyi munkát fektet bele, mennyire átszab bent mindent.
Amúgy a galéria app teljesen el tűnt a rombol és csak a fotók alkalmazás maradt bent. Ennek a hátránya, hogy mindent azonnal ment a felhőbe.
Szerintem ez egy nagyon jó rom lesz, főleg ha majd készül belőle egy jó kis főzelék. -
fokukac
nagyúr
igazából, ha azt tudná, amit a 4.4.2-vel (két nap, 3-4 óra kijelzőidő, semmi melegedés), akkor boldog lennék.
Nem értem, ezt miért kellett elcseszni...
persze, még mindig nem csináltam meg a gyári visszaállítást, mert le kéne menteni mindent a telóról, de most már tényleg meg fogom, lehet, hogy ez a 2-3 ota egymás után meghülyítette most már.@Integra: tegnap nem is böngésztem, szinte,
és közben kétszer is újraindítottam, és ugyanúgy merült tovább. Éreztem a zsebemben, hogy melegedik... -
fokukac
nagyúr
nekem nem ennyire durva.
De az, hogy elmentem este 7-kor kocsmázni, úgy, hogy mondjuk 45%-on volt, effektve egyszer-kétszer néztem meg az e-mail-jeimet, meg, hogy hány fok van, és hogy jön-e már a hidegfront, és mire hazaértem éjjel egykor, már le is merül...
hihetetlen.
Most amúgy jónak tűnik, ma eddig átlagosan merül. -
dsr
senior tag
válasz
DuDieHUN #49663 üzenetére
Felraksz egy franco kernel-t és letöltöd a hozzá való Franco kernel updater-t, vagy a TricksterMod-ot. Mind a kettővel tudod állítani a kijelző színeit.
-
DuDieHUN
aktív tag
gyari rommal, meg lehet valahogy oldani hogy ne legyen fako a kijelzo?
-
flexxx2
őstag
válasz
geckowize #49655 üzenetére
Én 4" -ról váltottam.
A fizikai gomb hiányát 2 nap alatt megszoktam.
A HD kijelző élessége miatt nem fog zavarni kicsit rosszabb fekete.
SGS2nél nem sokkal nagyobb.
16GBost vegyél, van 12 giga alapból szabadon.
Nagyon jól néz ki a hajlított üveg, sokkal nagyobb prémium érzete van mint az sgs2nek (öcsémnek van olyan). -
NTonee
veterán
válasz
geckowize #49655 üzenetére
a téged zavaró dolgok között mókolással javítható pár dolog. Tudom, épp ezt unod.
,,S-AMOLED után az IPS LCD feketéje fakó lesz" - kernel cseréjével javíthatsz rajta
,,4.3" helyett 4.65" - 3,7-es Desire S-t cseréltem le. Durva váltás volt, de ezt a méretet még éppen tudom egy kézzel használni.
,,kényelmetlen lesz zsebben" - szerintem nem az, persze érezhetően nagyobb
,,Zavarni fog a fizikai home gomb hiánya" - Gyorsan hozzászoksz, hidd el
,,nem működik az USB OTG" - kernel csere és y otg-vel (külső táp kell) megy. Nem túl kényelmes, de végülis működik.ha a méreten túl tudsz lépni, de normális otg kell, akkor Nexus5-öt vegyél.
-
geckowize
őstag
Hello!
Erősen gondolkozom egy ilyen telefon vásárlásán, jelenleg SGS2-m van, de olyannyira idegesítő, hogy még touchwiz nélküli lecsupaszított AOSP romon is képes szarakodni, hogy már meguntam a mókolást vele...
Most jutottam el odáig, hogy elolvasom az itt található téma összefoglalót és egy fél világ tört össze bennem, most, hogy olvasom, nem működik az USB OTG... Pedig pont így akartam kiküszöbölni az sdkártya bővíthetőség hiányát, hogy 64GB-os pendriveommal nézek róla filmet, stb...
Aki már régebb óta használja leírná milyen telóról váltott és mik voltak a pozitívumok, negatívumok?
Én ezektől tartok S2 után:
- S-AMOLED után az IPS LCD feketéje fakó lesz
- Egy kézzel nem tudom normálisan kezelni, mert 4.3" helyett 4.65" a kijelző átlója
- Maga a telefon is sokkal nagyobb lesz, kényelmetlen lesz zsebben
- Zavarni fog a fizikai home gomb hiányaElőnyök:
+ Minden más -
flexxx2
őstag
válasz
A_ScHuLcZ #49623 üzenetére
A neutron tényleg torzítás nélkül is erősít a hangon, jobbnak látszik mint a poweramp, és már van folder/mappa is benne. De itt a fórumon mellette ajánlották a jetaudiot, na az is elég jó, free, és egyenlőre ezt használom. Az equalizere 10 sávos, és nem halkul el a hang ha állítom, gondolom nem a gyárit használja.
-
válasz
szentkuti11 #49650 üzenetére
Hát nem is fog ma ugrani, mert a ciklus utolsó napja a 8-a. Majd holnap...
-
petipetya
nagyúr
válasz
szentkuti11 #49650 üzenetére
Szerintem a július 8 azt jelenti mint a pesti bérlet esetén: ma éjfélkor ér véget ez a ciklus.
-
szentkuti11
addikt
Pont így sikerült nekem is, de most meg nem akar hónapot ugrani, pedig ma ugye 8.-adika van.
-
petipetya
nagyúr
válasz
szentkuti11 #49648 üzenetére
- Adathasználat / mobiladatok be
- Adathasználat / mobil adatkorlát beállítása be
- Lődd ki az utoljára használt alkalmazások listájából az adathasználatot
- Nyisd meg újra
- Adatforgalmi ciklus / ciklus módosításaBiztosan van más mód is erre, de nekem nagy hirtelen így sikerült ezt átállítani.
-
szentkuti11
addikt
A gyári, beépített adatforgalomfigyelőt használom a Nexuson körülbelül mindig, van is már pár ciklus rajta, most azonban megváltozott a ciklus kezdeti-és végnapja. Hogyan tudom most megváltoztatni ezt?
-
Mzombi
aktív tag
nem költök plusz 50k-t kb azért, hogy annyival jobb legyen a zenehallgatás az utcán, ez ennyire egyszerű szerintem. mindenkinek más a fontos, én mást veszek ennyi pénzből
inkább amit lehet, megpróbálok kihozni ebből a telefonból és a fülesből...
Ez egyébként olyan, hogy gondolom azért használod fényképezésre is a telefonodat, de van, aki meg csak pl. egy EOS-al hajlandó képet csinálni, telefonnal nem...
Na de ne offoljuk szét a topicot -
Lmh
őstag
Legfrissebb történet: Tegnap este 1 körül feküdtem le és húztam le a töltőről a telefont, mert teljesen feltöltődött. Most keltem 3/4 7-kor, a telefon kikapcsolt, mert csutkára lemerült. Nekem is Frissítés óta csinálja szerintem, bár némi késésssel. Eddig azt hittem a battery doctor és társai progik okozhatják, letöröltem minden ilyet pont a napokban, de ezek szerint nem segített.
-
fokukac
nagyúr
a múltkor panaszkodtam, hogy gyorsan merül a cucc. aztán elmúlt.De a legidegesítőbb az, hogy random csinálja újra és újra...
ma pl. 1 óra 22 perc (!) kijelzőidővel 2%-ig sikerült merülnie. Többször is újrandítottam, de ugyanúgy merült tovább... :-(
És a legfurább az, hogy a chartból ki sem derül igazán, hogy mi merítette... -
C.Brigante
veterán
no, ha valaki akkor én háklis vagyok a nyomorék custom romokra. Pár napja írtam, h jó pár rom kipróbálása után egy rom megfogott ami nincs tele idegesítő hibákkal és tele van kényelmes fícsörökkel. Aksiidő szempontjából nálam picivel jobban teljesített a gyári romnál, átlagos hétköznapokon 2g/wifi kombóval elment 2 napot (48h) 3.5-4 órás kijelzővel ami főként opera és különböző szosöl sitokkal csinálta. akit érdekel a már korábban linkelt romról van szó és természetesen annak is mutatom akit nem érdekel.
-
C.Brigante
veterán
válasz
C.Brigante #49639 üzenetére
Valaszolva magamnak jah, belepaszirozta a mester a pocket mode-ot.
-
C.Brigante
veterán
Lehetseges olyan opcio a romban (custom) hogy lezart kepernyot felebreszti a kez mozgas? Proximity-vel lehetseges de van ilyen N4 nel?
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Telefonom legújabb hóbortja, hogy nullára eldobja a hálozatot és ott tanyázik percekig. Mindig be kell újra írnom a pin kódot, hogy be tudjak lépni. Lassan több a hálozat nélküli idő mint a hálozattal rendelkező. Ez minek a hibája lehet és mivel tudnám orvosolni?
Második kérdésem, hogy kezd elegem lenni ebből a telefonból. Elülső üveg jobb-alján fut 1-2 szét repedés, épphogy beleér a kijelző szélébe , a hátulján kerszetbe és hosszában is végigfut repedés. Szóval első-hátsó üvegcsere is kinézne neki. De én nem költenék rá, inkább eladnám. Ilyen romhalmazként mennyit érne szerintetek?
Előre is köszi a választ!
-
niof
veterán
válasz
flexxx2 #49627 üzenetére
Lehet, hogy megköpködnek érte, de én a teló mellé viszem az iPod Classic-ot, az mellé pedig egy az iPod vonalkimenetéről hajtott, saját építésű C-Moy-t. A füles meg egy Sennheiser CX400 Precision II.
Nálam valahol itt kezdődik a mozgás közbeni minőségi zenehallgatás.De nem vagyunk egyformák természetesen...
-
Scooter74
őstag
A G+-n is néztem de nem találtam linket ahonnét le lehetne tölteni!
Amúgy biztos, hogy jó hozzá? Valaki azzal használja?Parancsolj a jó link:
Pure_Kernel_r34_AOSP -
-
niof
veterán
válasz
A_ScHuLcZ #49623 üzenetére
Én továbbra is azt állítom, hogy a telefon (egyik sem) nem való zenehallgatásra. Talán kivételt a Wolfson DAC-al szereltek jelentenek, de ezeket a mai készülékeket még zenehallgatással is meríteni, egyenlő a gyilkossággal.
De persze kinek a pap, kinek a papné, kinek a lánya...
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
flexxx2 #49619 üzenetére
Megéri a kernelcsere, nagyon sokat dob a hang dinamikáján, részletességén, hangerején. Persze ne felejts majd el némi hangerősítést állítani a Kernel Managerben a Sound fül alatt. Valahogy úgy, mint annak idején régi SGS-emnél a Voodoo kernel, az is csodákat művelt a hangchippel.
Neutron pedig egy nagyon kellemes meglepetés volt, előtte én is powerampra esküdtem, de mint kiderült, labdába sem rúg emellett, az torzított kernelcsere után nagy hangerőn, ez pedig nem, sőt, hangból is többet hallani, nem csapja le a magas/alacsony tartományokat a torzítás elkerülése végett. A kezelőfelületével még nem barátkoztam meg annyira, abból jobb a poweramp, de hangzásban ég és föld, try it yourself!
5 napig megy az ingyenes verzió, utána meg kell venni. Nekem egy kolléga ajánlotta ezt a kombót nemrégiben itt a fórumon, mikor már ott tartottam, hogy inkább veszek egy normális mp3 lejátszót az N4 mellé, még egyszer köszönöm neki!
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
flexxx2 #49606 üzenetére
Minőségi fülessel, telefonon Hells Core kernellel valamint kernel manager appal még sok is! App-ban tudod emelni a hangerőt/dinamikát torzítás nélkül, ha fent van a kernel.
Ha megfűszerezed Neutron lejátszóval, durva lesz a végeredmény, én megvásárolt 3 éve használt powerampról váltottam. -
niof
veterán
Azt tudja valaki, hogy Viber-nél van e lehetőség arra, ha telefonálunk vele, ugyanúgy kapcsolja le a kijelzőt, mint rendes hívásoknál? Jelenleg csak sötét képernyő van háttérvilágítással...
-
w333
félisten
-
pkaresz
őstag
Köszönöm szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max