Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kepler8
csendes tag
Valaki meg tudná nézni, hogy működik-e a magyar HBO GO-val?
-
Jeti46
csendes tag
szevasztok
vettem egy ilyen cuccot,de a legutolsó lépésnél minig azt írja,h nem sikerült csatlakozni a hálózathoz..telefonon se és tv-n se..phasskivan!
amikor kérdezi milyen hálózathoz akarok csatlakozni,akkor nem is hozza fel lehetőségként az itthoni netemet :/
mi lehet a baj? -
FeRkE
őstag
Nexus7 2013-on próbáltam (CM 2 nappal ezelőtti nightly ROM van rajta), működik faszán.

-
tvamos
nagyúr
Nekem is van Chromecastom...
Most az lett, hogy 1 hetre elutaztam, es azota nem latja a szamitogepem a bongeszobol, a tebletemmel viszont jol mukodik. Nem tudjatok mi a megoldas? (Ezt irja: "No Cast devices found".)
/* Latom mondjuk, hogy elegge leallt a forum... */ -
ATM_automata
őstag
Sziasztok,
Megjött a ChromeCast csomagom. Ígértem, hogy szólok. 2db elvihető van, vámolták, úgyhogy 14.500.-Ft-ért tudom odaadni. Privátot írjon, akit érdekel.

-
FeRkE
őstag
-
FeRkE
őstag
válasz
ATM_automata
üzenetére
Igen, arra várunk, hogy a Google engedélyezze.. vagy megnyissa az SDK-t.
-
ATM_automata
őstag
Ezt már láttátok? https://play.google.com/store/apps/details?id=com.koushikdutta.cast
-
motoflug
őstag
Igen, nagyjából már átrágtam magam, de a helyzet az, hogy egyelőre egy kiszemelt telefon sem képes MHL funkcióra( valsz. a TV sem), és annyira nem életbevágó, hogy emiatt ilyen készüléket vegyek, de nagy ritkán jól jönne a TV-n élvezni a képet. A Miracast a TV miatt akkor kilőve.
A Chromecastnál mit jelent az, hogy saját tartalmat is tudsz a tv-n megjeleníteni?
-
Nara19
aktív tag
válasz
motoflug
üzenetére
MHL: "Mobile High-Definition Link: Lehetővé teszi, hogy egy MHL adapter segítségével csatlakoztassuk kompatibilis okostelefonunkat, és onnan játsszuk le kedvenc filmjeinket akár Full HD felbontásban, és sokcsatornás térhangzással."
Google kereső: 3500 Ft-tól kapható, de kábeles megoldás.
Miracast: " A ... Miracast technológia WiFi alapokon nyugszik és lényege abban rejlik, hogy segít a különböző vezeték nélküli eszközök közötti egyszerű, gyors és biztonságos tartalommegosztásban." (Wifi direct)
A Miracast talán 2012-es szabvány, a tv-nek és a telefonnak is támogatnia kell.
A Chromcast több és kevesebb is ennél: wifi kapcsolaton keresztül netes (youtube) és saját tartalmat is tudsz a tv-n megjeleníteni, ha a tv HDMI portjába bedugod a Chromecast sticket és az androidos telefonra felteszed Chromecast alkalmazást.
-
motoflug
őstag
válasz
ATM_automata
üzenetére
A miracast az ugyanez? Azzal sem oldható meg?
-
ATM_automata
őstag
-
motoflug
őstag
Üdv!
Remélem jó helyen teszem fel a kérdést. (Ha nem, akkor tessék szépen átirányítani
)
Adott egy okostelefon, amely nem MHL képes (MTK-s 4magos processzor). Ha szeretném a játékok képét a HD tv-n csodálni, akkor ez az én eszközöm? Megoldható ez egyáltalán? (Nem mai darab a tv, de tudja a fullHD-t).
Köszönöm előre is!
-
akipapi
tag
válasz
ATM_automata
üzenetére
Köszönöm.
-
ATM_automata
őstag
Ha MAC szűrés van, akkor - értelem szerűen - nem tartom valószínűnek, hogy fog tudni csatlakozni. A Chromecast app úgy emlékszem, hogy a MAC címet is meg tudja mutatni, nézd meg. Vagy ha nem, akkor átmenetileg le kell szedni a MAC szűrést és ha felcsatlakozott, akkor meg kell nézni a router-ben, hogy milyen MAC címmel lép fel és azt fel kell venni az engedélyezett kliensek listájába.
-
akipapi
tag
Sziasztok!
Ha a routeren be van állítva a MAC-cím szűrés akkor is tud csatlakozni?
Meg lehet nézni a MAC-címét? -
Nara19
aktív tag
(A Chromcast instal (tv) és alkalmazás letöltése (tablet, mobil) után lehet az Avia-t indítani.)
Avia indítása után unlock?, ekkor letölti a playről a fizetős modult.
Az Avia bal menüből ki kell választani a media típusát ( kép, video, zene). Ki kell választani a file-t, el kell indítani a lejátszást, majd a jobb felső menü képernyő ikonnal kiküldeni a tv-re. Ekkor felhozza a csatlakozási párbeszédablakot.
Igazából ha a youtube-bal ment már a Chromecast, akkor itt is kell mennie.
Remélem megértettem a kérdést és használható választ adtam.
-
Nara19
aktív tag
A Play-ről letöltött Avia lejátszó (egy fizetős modullal, ami kb. 670 Ft) a tab lokális tartalmát, mint video, zene, képek megjeleníti a tv képernyőjén.
-
rdi
veterán
Üdv,
Kicsit utána olvastam. Ezek szerint a saját gépről streamelést valószínűleg azért akadályozza a google, hogy "csak" a saját programjával lehessen majd használni, ha elkészül. Nem lenne rossz, mert így nem nagyon éri meg. -
FeRkE
őstag
válasz
ATM_automata
üzenetére
Bocs, ez tényleg nem megy úgy tűnik, rosszul emlékeztem...
-
rdi
veterán
Üdv, ma én is vettem egyet. Kicsit furcsa, hogy droidos tabletről nem tudom a chrome böngésző tartalmát kitenni a tévére. Pedig látom a utubeon, hogy másnak megy chrome pluginnal... Szerintetek lesz van erre vmilyen megoldás?
-
FeRkE
őstag
-
tvamos
nagyúr
válasz
ATM_automata
üzenetére
Van alloban is! Ahol leirtam, a Categories fulon. No mindegy... Mireertelme lenne, veszek egy miracastos dobozt inkabb.
-
tvamos
nagyúr
válasz
ATM_automata
üzenetére
Ilyenem nekem is van? Meg nem lattam... pedig a legfrissebb droid van rajta.
-
FeRkE
őstag
Itthon ugyan semmit nem érünk vele, de az HBO Go app Chromecast támogatást kapott
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobilhasználat külföldön
- LEGO klub
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- World of Tanks - MMO
- OLED TV topic
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Exkluzív órák
- Milyen okostelefont vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Karácsonyi Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

Netfix, Youtube, Play music alkalmazasokkal.