Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Goose-T
veterán
200 rugó alatt csak szemetet lehet kapni. Ha jót akar az ember, akkor a Steelcase, Hag, Herman Miller, Kinnarps márkák jöhetnek szóba. Rengeteg irodában dolgoztam már, ezek beváltak, a többi leszerepelt. Otthon van egy '97-es Steelcase, 10 évet szolgált irodában, azóta pedig nálam van. Szerkezetileg tökéletes, csak a karfája kezdett el mállani, persze az is csak azután, hogy a kölök megdolgozta.
-
törölt tag
válasz
#41133696 #46 üzenetére
Itt a másiké: http://cdn3.jysk.com/ttr/ai/800455.pdf
Néztem két videót is:
[link][link]Aztán eszembe jutott, hogy majd kedden felhívom őket, és megkérdezem, hogy a széttört alkatrészhez tudnak e költségtérítés ellenében cseredarabot adni. Aztán ha ésszerű az ára, akkor veszek abból is
-
törölt tag
válasz
#41133696 #10 üzenetére
Itt van az összeszerelési útmutatója:
http://cdn4.jysk.com/ttr/ai/627280.pdf110 Kg-ot ír maxnak, 15-tel vagyok alatta.
Meglátom, milyen lesz 14 napon belül életek az elállással ha nem tűnik megfelelőnek.
-
válasz
#41133696 #10 üzenetére
Nekem nagyon hasonlónak tűnik ez a két szék, gyanítom a szerkezete és a tartóssága is közelit a másikhoz. Én még talán tesómtól kaptam a székemet, azt hiszem praktikerből való, úgy 12-14 éves lehet. A gázrugója a mai napig hibátlan, az ülőrészére tettem párnát és a háttámlája kiszakadt a könyöklőből, így dróttal+drótfonatfeszítővel oldottam meg,.
-
törölt tag
Ha ezzel is gondom lesz, akkor megy a praktiker után nálam...
Erre mekkora lehet a kereslet?! Ránézésre az inkvizíció kínjai ugranak be... meg ha valakinek nem volt aranyere, ezután esélyesA Jysk: https://hu.wikipedia.org/wiki/JYSK
Gondoltam ilyen profittal meg egyébként jelentős szerepe volt annak, hogy fejlett országból vannak, csak nem lehet olyan rossz. -
kmisi99
addikt
Munkahelyemen ilyet vettünk. [link]
5db van belőle a cégnél. Igazából kicsit több mint fél éves szóval nincs hosszú távú tapasztalat, pár havonta újra kell húzni a csavarjait. Én 100 kilós súllyal nem kényeztetem el a széket, fekszek benne, szinte bele ugrok, de eddig nincs anyagfáradása. -
philoxenia
MODERÁTOR
-
kenwood
veterán
Igen,en is ezert nem nyomoztam tulzottan.
Nehezen tudom elkepzelni,hogy ezekkel a kerekekkel barmelyik szek stabil lenne hintazas kozben.Egyebkent baromi kenyelmes,bar amiert vettem (gerincfajdalom picivel a vallak alatt), azt nem igazan oldotta meg,mivel ugyanugy ragornyedek a billentyuzetre (most is,mikozben eme sorokat irom)
-
kenwood
veterán
nekem egy ehhez nagyon hasonlo [link] van.
Niceday a markaja.
Szerkezetileg tokeletes,a ket karfan elkezdett repedezni a bor,de a 7-8 ev alatt egyszer sem kentem be semmivel.50 korul vettem, ez alatt szinte eselytelen jot talalni.
a hinta resze nem tudom ,mire valo.
en max. arra tudom hasznalni,hogy amikor megmozdulok (felallok,hatranezek stb ...),akkor mozdul a hattamla is.
tartosan hatradolni benne nem igazan lehet ,mert nagyon eros az ellentartas.
igazabol nem is akarok hatradolni.akik napi 8 oraban 8-10 ezer forintos szekekre ultetik a dolgozokat,azokat letoltendore itelnem.
megsporol emberenkent 40 ezret,csereben az 1 honap utan rogzithetetlen hattamla miatt szetmegy a hata,dereka,gerince a dolgoznak,amit milliokbol sem lehet helyrerakni.
tobb cegnel is fontolgattam,hogy veszek bentre egy normalis szeket. -
kemotox
addikt
Olyat valaki nem tud, ahol nincs ez a magasság állítás meg ilyenek, hanem fix, és így nem egy darab cső tartja az egész széket meg a jóember súlyát? De gurulós persze. Egy sima mezei faszék 20 ft, és atomstabil, négy lába van, nem középen egy árbócizé. Na ilyesmi kerekekkel vajon létezik?
Igazából egy sima fa akárminek a lábaiba belefúrni négy megfelelőt és aztán belenyomni a kereket elég egyszerű művelet, de azért valami igényesebb jobb lenne -
Csepy
őstag
Mindenkinek szeretettel ajánlom őket: SZÉKSZERVIZ.HU
10.500 Ft-ból megoldottam a vasalat fáradását és egy új gázrugót. A 80ezres főnöki bőrszékem, mint az új
-
Tomi_Sci
őstag
Valaki talalkozott olyan irodai szekkel aminek kemeny ulofelulete van? Nem ilyen filleres gagyi, hanem sok allitasi lehetoseggel rendelkezo, massziv forgoszek. Mondjuk halos muanyag ulolap, es flexibilisebb halos hattamla.
-
JasL
őstag
válasz
Tikakukac #22 üzenetére
Én ülőpárnával használom
PU-ra én sem ülök közvetlenül, mert ráragadok
Egyébként a kagyló alakja miatt nem szabad ilyet venni munkára, viszont a King sorozat nagy hátú embereknek készült, ebben végre nem fáj a hátam, mert nagyon széles a kagyló forma, majdnem nincs is. A kocsinkban is utálom a kagyló ülést, 1 óra és minden bajom van.
-
JasL
őstag
AKRacing King széken ülök... brutálisan nehéz, kb 25 kg.. van benne anyag. Az előző is az volt, itt van mellettem, szarrá untam a színét, semmi baja. Az elsőt 90ezerért vettem boltban, a másodikat HA-ról halásztam 80e-ért (130 boltban). Ilyet vegyetek, ez tank.
-
Tikakukac
titán
válasz
adika4444 #21 üzenetére
Office pláza nekem bejött. Temérdek szék, értenek is hozzá, van minden amit akarsz, kifejezetten munkás részre van kialakítva, lehet próbálgatni őket. Most a gari is próbára lesz rakva, mert hja, nekem a teló szopósodik kifelé.
JasL: Gémer teremben ilyenből van az egyik sor. 2 óra után mentem zacsit szellőztetni. Gémerkedni jó, tartós ülőmunkára nem véletlen nem WRC székek vannak az irodákban
-
adika4444
addikt
Lett kb. 2006-ban vagy 7-ben valami bőrfotelem, kiszakadt kb 3 év után rajta a bőr. Kapott autós üléshuzatot, szép volt, jó volt de megleptek egy másik székkel, szintén fotel.
Na azt kb 30-ért vettük Kikában, és kb. tavaly nyár elejéig tökéletesen húzta. Még nem, egy hátradőlésnél, a kilazult csavarok, vagy a menetük megadta magát, és túlzottan hátradőltem. De az anyag megfogta, úgyhogy hátrazutyi nem lett a történetből, csak bosszankodás.
Jelenleg valami nevenincs ócska székem van, ezt használtan szereztem már nem tudom mikor, de jó régen, tehát biztos van 12--15 éves. Semmi szakadás nincs rajta, kapott új háttámlát mert a régi kényelmetlen volt és azóta is húzza. Jelenleg is a hátámla az ami lötyög meg recseg, ha az javítva lenne, akkor valószínű tökéletes szék lenne belőle.De a lényeg: Új szék vásárlása előtt vagyok, és nem tudom hol nézzek szét. Melyik boltban a legokosabb döntés kutakodni? Legyen karfás, inkább fotel mint szék, forogjon, guruljon meg legyen állítható a magassága
-
nálunk az irodában voltak olyan székeink, amiken bizonyítani lehetett a tervezett elavulást, szerencsére patchelhető volt a dolog
ha az összeszerelési útmutató szerint raktad össze a széket, akkor a háttámla aljából kijövő vízszintes lemezt hozzácsavaroztad a szék pozdorjából készült aljához, majd pedig mindezt a gázteleszkóp tetején lévő nagy, lapos, vízszintes lemezre rögzíted.
a hiba? ahogy nekidőlsz a háttámlának, az aljából kijövő vízszintes lemez szépen beleszakad a pozdorjába, és előbb-utóbb vagy a s*ggedben köt ki, vagy csak hanyattvágódsz.
a javítás? fordítva kell összerakni. először csavarozod az ülőlapot a gázteleszkóp lemezéhez, és ehhez rögzíted a háttámlát, ekkor a vízszintes lemez a másik lemezre támaszkodik, nem a fára. innentől örök élet meg egy nap.
-
h3lios
addikt
Mivel én a munkahelyemen is ülőmunkát végzek (írtó kényelmetlen széken) ezért otthonra valami kényelmes strapabíró fotelt szerettem volna.
Végül 1 AKRacing Premium hiper- szuper gamer széket vettem 100k-ért.
Kényelmesnek nyilván kényelmes, de érdemes több gyártó termékét kipróbálni, hogy neked melyik a legkényelmesebb.Megéri -e ? Nem ! Kényelmesebb 1 átlag irodai széknél, viszont hatalmas az árkülönbség. Nekem most lett 2 éves a székem, és semmi kopás vagy sérülés nincs rajta.
Egyedül a váza lehetne kicsit stabilabb, de mint mondtam van 1 csomó gyártó ahol ez a megoldás lehet, hogy szilárdabb.Összességében, ha fontos a kényelem, mert sokat ülsz otthon akkor megéri beruházni 1 ilyenre. 3-4 évente belefér 1 ilyen kiadás, pláne hogy sima irodaira is költessz ennyit, mert azok évente mennek szét. És még mindig egyszerűbb és olcsóbb székre költeni, mint csontkovácsra / ortopédus-ra.
-
Tikakukac
titán
50k-s széknek a telója a kemény 63kg-os testem alatt már kezd gatyára menni 9 hónap után. Úgy lesz a kövi hónapban cseréltetve ülőlappal mint a huzat. Fogjuk ezt addig csinálni amíg csak lehet. Kicsit bunkó dolog, na.
-
akom
őstag
Sajnos a mai forgószékek 90%-a ipari hulladék. 50k fölött talán már találni olyat ami 2-3 évig is bírja.
Tavaly a metróban 4db széket csomagoltattam ki, és mind a négynél volt valami probléma. (Rossz gázrugó, szakadt anyag, karcolt műanyag, csavarok hiányoztak, volt ahol nem volt kifúrva a csavar helye...) Félelmetes hogy 20-30k-t elkérnek ezekért a székekért. -
Coyot
őstag
Vertagear PL6000 elvileg 200kg testsúlyt is bíró szék. 117kg voltam mikor simán eltört az egész alsó csőváza ott ahol a kifeszített rugók csatlakoznak ehhez a csővázhoz.
Azon a ponton van egy lyuk ugye a csőben, itt a leggyengébb az anyag értelemszerűen. De akkor miről beszélünk 200kg teherbírás? vicc.
És ennek a széknek az új ára 130ezer jómagyar valuta.+
A céges Ikea Markus 1,5 éve hibátlan - pedig hinta része is van használva. -
törölt tag
Lehet ugyanez a helyzet:
http://24.hu/fn/gazdasag/2017/02/16/silanyabb-magyar-termekek-mutatjuk-mi-az-amibol-jobb-jut-az-osztrakoknak/Amit 2013-ban vettem a praktikerből, az már nem is található meg náluk. De eredetileg ott is egy másik típust rendeltem, csak elfogyott, felhívtak, és mondták, hogy egy van, de az olyan állapotban, hogy abból már szék nem lesz
Mondom oké, akkor másik, elvégre egyébként sem használtat akartam venni, nem az ecseri piacon vagyunk, hát azzal sem jártam jobban.
Közben találtam a két praktikeresről 4 éves képet:
-
sanzi89
addikt
válasz
#41133696 #10 üzenetére
Párom ugyanilyenen ül a munkahelyén. Nagy dizájnos a karfán lévő puha rész, de egyszer fordult meg lendületből a székkel, aminek így a karfáját hozzányomta az asztallap alsó éléhez, és ki is szakította egyből. Kb. papírvékony a karfán lévő szivacs "műanyagzacskó" borítása.
-
raczger
őstag
Tavaly nézegettem székeket (irodába lett volna), de 70k alatt az összes hulladék volt amit találtam.
A jelenleg itthon használt székemet 9 éve vettem metroban, 27k-ról (visszanézve még az eredeti ár is nagyon jó volt) leárazva 14k-ra. A szivacsot már kicsit kiültem, de nem hasadt ki sehol sem (hasított bőr), full fém az egész (szép súlya is van). Ja és persze még így is kényelmes.
Hasonló székek, most neten szétnézve 100k-130k között vannak...
-
törölt tag
Ez volt ami most anyagfáradás következtében használhatatlanná vált.
https://jysk.hu/dolgozoszoba/irodaszekek/plus/irodaszek-snertinge-fekete-kekAz első, amin most is ülök, 2001-ből való a praktikerből. 2013-ban ugyanonnan vettem azt amelyik úgy néz ki, mint amin a 101 kiskutyát forgatták
Mondom oké, akkor váltok ,így lett a Jysk.
De ez sem bírta sokkal tovább, ráadásul nem várt helyen jött elő a hiba, és kb javíthatatlan is.
Ennek ellenére felmerült bennem, hogy veszek még egy olyat, mert akkor legalább lenne tartalék szettem... de mondom ha véletlen ez típushiba, és megint ugyanott szakad szét a vas, kenhetem a hajamra, főleg ha garanciális időn túl. 125 KG-ra vannak ezek hitelesítve, aztánén csak 95 Kg vagyok, és mégsem bírta a kiképzést.
így aztán lett ez: https://jysk.hu/dolgozoszoba/irodaszekek/plus/irodaszek-aggestrup-szurke-fekete
-
sanzi89
addikt
10e Ft-os TESCO-s szék megvan a mai napig. Az ülőlapja kb. megsemmisült, de újra kárpitoztuk és raktunk bele új szivacsot. Mostanra a hinta mechanika kezdi megadni magát, billen jobbra-balra, de még használható, igaz nem használom. A szék kb 15 éves.
Szinten 10e Ft-os Praktiker-e szék az utód, mely megvan a mai napig, és használom is. Az a fajta ahol a háttámlát a kartámasz tartja. Az egyik kartámla már eltört, de egy kis házi barkács segítségével javítva lett. Mai napig normálisnak mondható, most 8 éves.
És a mostani 40e Ft-os IKEA Markus, ami egy éve van meg, kartámasz nélkül használom, idáig semmi baja. Mindegyik volt strapálva rendesen, a napi 8 óra benne van majdnem mindben, igaz csak 70-80 kilós terheléssel. -
philoxenia
MODERÁTOR
Sikolyszék. Így ránézésre....
-
flymi
addikt
Szutyok műanyagok, nálunk is ugyanez a helyzet. Vagy a kerék törik el (állítólag lehet cserélni őket, a hétvégén meg is próbálom, mert van két alany), vagy a háttámla nem támaszt többé, de ezt még házi barkáccsal meg lehet oldani, vagy az állító karok adják be az unalmast. Mindig használunk az ülő részén egy kisebb párnát, mert ezek a vékony szivacsok nem érnek semmit, így legalább az anyag nem kopik el.
Kíváncs lennék, hogy az ötször ennyibe kerülő székek is ennyire gagyik-e vagy ezért a pénzért legalább tripla élettartamot is kapunk. -
Stanlee
őstag
En baratnom apjanak a kb. 30 eves szeket hoztam el. Azon meg minden eredeti, igazi borbol van.
Amikor venni akartam egy ujat, akkor olcson csak nagyon gagyit lehetett volna venni, ami meg minosegibb es strapabirobb lett volna, az meg 60 ezer felett kezdodott.
Szoval annak erdekeben, hogy ne noveljem az ipari szemet mennyiseget, a regi darab felujitasa mellett dontottem...
-
oriic
HÁZIGAZDA
Ugyanez a szék volt nekem is. Két alkalommal is kitörtek a kerekek, szóval megkapta lakótársam, aki kerék nélkül használja.
-
dugo_
veterán
Ez az a JYSK-ös szutyok? Ismert hulladék, rendszeresen felmerül különböző székes topikokban, van róla elég tapasztalat.
-
Met
nagyúr
válasz
Blindmouse #1 üzenetére
Hámergémer
Ténylegennyirebuttavagy? -
Blindmouse
senior tag
Valaki magyarázza el nekem, miért kell újabban az irodai székekre kivágás a 6 pontos biztonsági övnek?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest