Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Narancsik: Xiaomi 13 pro
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
válasz
raskolnikoff #96 üzenetére
raskolnikoff: Jó lenne egy 144Hz-es IPS panel de egyelőre elég távolinak érzem, nem olcsó muri. A mecha billt viszont kihagyom, nekem nem hiányzik.
Hátha lesz, eljön az igazi VR, és ott leszünk a játéktéren!jokeph: UTP már maga volt a megváltás! Hostnak pedig tényleg jó volt lenni, de a mai napig érezhető ha valaki GO-ban hostol. Néha gyakoroltunk úgy, maximum armor hitbox...
LAN party, Rock és integető csajok!- Életérzés a kétezres évek számítógépes összejöveteleiről.
iBalu: Sajnos emlékszem még. Kiégetett, de ha felidegelt, lehetett 1.5-öt indítani és hagyni a félkész rendszert.
A mai napig külön kell indítom a Steamet, nem bízom az automatikus indításban. -
Navaren
aktív tag
Húúú, ha tudnád....
Nekem a Half-Life és a CS egy ilyen 'Generation pack'-ban volt meg, külön Counter-Strike CD is volt benne (hoppá van!). és 2 db CD key-em is volt hozzá a dobozban, amivel fiókot lehetett regelni.A Steam startjakor szinte mindíg úgy bootolt a WinXP, hogy updating steam, és sokszor úgy is maradt. Töménytelenszer újraraktam én is, és már mindent elhittem, amit olvastam, vagy hallottam, hogy miért nem működött jól.
Végül aztán mindkét kulccsal csináltam accountot, és mikor az Istennek sem akart a Steam elindulni, még azokat is váltogattam, hátha az segít...Még nem nagyon értettem hozzá akkoriban.
Talán emlékszel akkoriból (2003) erre a képre CSHU-ról...Am. mint régi motoros, gondoltál már bele, hogy a Steam accountod akkor ezek szerint Neked is öregebb, mint a CS:GO és CoD mai törzsjátékosainak zöme?
Nekem a Phenom II is egy relatíve szellős CM házban volt. és bár nem vezettem el a kábeleket az alaplaptálca mögött, de szépen minden össze volt kötve. és elöl - hátul is volt 1-1 házventi is.
Ennek ellenére a HyperTX3 nem vált be, muszáj volt venni egy Hyper 212-t (ami ugyan 51-52 fokon tartotta a húzott procit nyáron is, viszont én hülye nem mértem le a hűtőbordák magasságát, és nem fért be azakkori házba... Mesélhetnék).
-
BNC-vel sokat küzdöttünk, célszerszán nem volt, kábelek se voltak a legjobbak, néha egy végzáró ellenállás adta fel a küzdelmet, szóval tömény szívás volt vele az élet, volt annyi szerelgetés mint játék - időben.
Na aztán mikor végre átálltunk 1 év küszködés után UTP-re, az maga volt a megváltás.
Először nekünk se volt egyszerű összelöni a hálót (max 8 gép volt, ennyit birt a switc), aztán összedobtuk-ollóztuk a tudást, utána már csipőből ment.
Mivel az én konfigom volt a "legerősebb", ezért általában én voltam a host játékokban (írtam fentebb a P4 erőművet
) - host-ként egy COD tipusú játékban a 0ms késleltetési idő megfizethetetlen volt.
Nem volt az XP rossz OS, de én inkább a 2000-et, majd később a server 2003-at részesítettem előnyben, kézzelfoghatóan jobban hasított vele a gépem mint XP-vel.
IGEN, a LAN-Party érzés olyan mint a ROCK, ÖRÖK és ELPUSZTÍTHATATLAN!
NFSU 1 és NFSU 2 nél már a GeForce 3 Ti 200-as VGA-m volt, a cimbiknél meg MX200, 400, 440...
Szájtátva bámulták, mikor rajtolásnál nálam integettek a csajok egyedül.
2006-ban az ASUS P4PE-t váltottam ABIT IC7-G-re, meg egy 2,8-as Prescott P4 re.
A prescott akkora kazánnak bizonyult, hogy be kellett ruházzak egy réztalpú hőcsöves ThermalTake hűtőre, divx kódolásnál még így is felment 65-70 fokig, gyári hűtővel stabilan tartotta a 90 fokot, a 65 az az alap volt.Aztán a prescottól megszabultam, szereztem bele egy 3,0 GHZ-s Northwood Pentiumot, az már FSB 800-as, nem kellett mókolni hogy a DDR1-es ramjaim 400-on fussanak.
Semmivel nem lett lassabb, viszont elég lett a gyári hűtő is, lenyelelve is max. 60 fok.A leírásnál kifelejtettem, hogy a tápegység az egy 235W teljesítményű Fortron volt. (ez még a mai napig is műkszik egy P4-ben a havernál a garázsban).
-
raskolnikoff
őstag
Sok minden fejlesztettem én is az idők folyamán. Mégis két dolgot emelnék ki... SSD és 144hz IPS panelen.
A monitorodra nézve jutott eszembe. Nekem is megvan még a régi 223BW és nagyon szeretem a képét, meg nem válnék tőle. De azért ennyi év után megérdemelnéd a folyékony képet, hidd el, megériEsetleg még egy jó mecha bill. Az kiszolgál egy életre!
azok a jó régi kis játékok...
sose lesz már olyan egy se.
-
Redneck
nagyúr
Köszönöm szépen, örülök ha tetszett!
Jól láttad a cikkedben, szépen nőtt CS gépigénye az évek alatt, a Steamre váltáskor pláne... Az elmúlt években ugyanezt játsszák a CS:GO-val is. Egyébként a Steam és az 1.6 első 1 évében CS update esetén lazán napi szinten újra kellett rakjam a Steamet, volt hogy napjában többször is, ha az updatere érkezett bugfix.
Soha nem jöttem rá miért van, aztán megjavult.
Nekem nincs bajom a konzolozással, játékosnak tartom magam, ez az érzés platform független.
Persze én se bánom ha szebb és jobb házban van a vas, de egyelőre nem akarok többet fordítani rá. A funkcióját ellátja.
Már más is feltette ezt a kérdést Hyper TX3 ügyben. Nyilván nem volt túl acélos, ráadásul elég gyenge darabot fogtam ki a szílícium lottón, szóval a processzor kérte a feszt szépen... A felső 14-es Bitfenix kiegészítő hűtésnek került a deszka mellé, mert akkoriban még a 150W TDP-s (+OC) GTX 460 SE melegítette alulról. A biztonság kedvéért beraktam a légkavarót, így nem rekedt meg a hő a házban.
Játékok alatt 54-56 fokig melegedett maximum, olyankor már tekert rendesen.
A CPU degradációról nem tudok nyilatkozni, de 4 évet lehúztam vele, mindig húzva ment.Ahogy te is írtad, a jó légmozgás számít. Ha a Phenom és a TX3 mellé pakoltam volna plüssmackókat, tuti 60 fok fölött lett volna, az pedig kerülendő annál az architektúránál.
-
Navaren
aktív tag
Nagyon jó cikk lett, köszönöm
.
Írtam én is korábban két hasonlót (bár csak blog formában, és kifejezetten játékok - cs 1.6 és WoW) perspektívájából), tetszik, hogy lényegében ugyanazokon a trendeken mentünk végig az évek alatt, és jelenleg is ugyanott kötöttünk ki (bár én egyelőre megálltam a Haswell i5-ös részlegénél)
.
És ami még jópofa, hogy jómagam is - koromból adódóan - egyre kevésbé gondolok a PC-re játék szempontjából, én is inkább egy nappali kanapéjáról irányított konzolban látom a kockulásaim jövőjét.
Ugyanakkor újabban (kb. 2008-2009 óta) én szeretek kicsit pepecselni a gép külcsínyével is. Ugyan nem hoztam létre a "hogy is néznek ki gépeink" topikjában mutogatni való csodát, de a Zalman Z9 Neo gyári 5 ventije és szellős elrendezés jó alapj volt egy relatíve "clean" build-hez. és saját tapasztalat alapján tényleg számít is, ha jó a légmozgás.
Egy kérdés: a 965 BE-t Neked a HyperTX 3 behűtötte rendesen? Mert az enyémmel nem boldogult
.
-
Redneck
nagyúr
ethernith: Köszönöm hogy elolvastad! Tolhatjuk manapság az ultrát és leeshet az állunk, de az igazán lebilincselő játékélmény sokszor elmarad. Részemről a VR az egyik lehetséges jövő, jó controllerrel, és elérhető áron. Ameddig ez a két dolog nincs meg, gyanítom nem fogok olyan játékot találni amire totálisan rá tudok kockulni.
mcs: NFS Carbon idején volt, de valahogy nem volt az igazi. Valószínűleg jobb lett volna ha újrarakom a Wint, és tiszta rendszerre települ a driver, de ki tudja.
looser: Riva 128 és Matrox G400. Nem semmi kártyák voltak! Ha jól emlékszem a Matrox kártyája már majdnem 2000-ben érkezett, az S3 Savage4 idején. Rémlik valami spéci textúrázási képesség mindkét gyártótól. Ezektől függetlenül a Riva TNT2 és a Geforce vonal hozott tűzbe.
jokeph: Köszönöm szépen hogy elolvastad!A rackeken mindig az aktuális "legjobb" tartalmat hordoztuk, mint az egy gyűrűt!
A LAN hangulat pedig örök. Hálózatot utáltam összedobni Windows XP-ig, de valahogy mindig meglett. A konfigodról jut eszembe: a jó kis Plextor és Pioneer lemez olvasók és írók kimaradtak.
Ez a tálca nélküli Pioneer 106-os DVD-ROM volt a kedvencem:Kabal2: Örülök hogy tetszett! 1992-1994 között kezdődött a történet, de otthon sajnos 1997-ig nem volt PC-m csak különféle konzolok vagy azok másolatai. Nem volt igazán téridő ugrás, pedig örülnék ha meg tudnám csinálni!
Az első saját konfiggal bepótoltam pár régebbi címet, ahogy azóta is teszem az újabbakkal fejlesztés után.Fred23: Köszönöm hogy elolvastad! Egyszer megpróbálnék összehozni egy klasszikus játékokról szóló retro LAN-t, úgy látom sokan szeretitek a régebbi címeket. No nem annyira retrot mint bacsis mester... : )
-
Fred23
nagyúr
Köszi a cikket, élvezetes volt olvasni, sok szép emlék merült fel bennem közben!
-
Kabal2
tag
Nagyon tetszik a cikk. Egy dolgot azonban nagyon sajnálok és hiányolok belőle. A bevezetőben 1992-1994 közötti időszakot említesz, ezt követően pedig az első oldalon már 1997-ben járunk. Itt érzékelek némi téridő ugrást
... Személy szerint nekem boldogságot okozna, ha később esetleg ezt a 94-97 időszakot is feldolgoznád hasonló igényességgel, mint a jelen cikket.
Köszönöm szépen előre is, hátha
Kabal -
válasz
zsolti1debre #46 üzenetére
Igen, A P4-es korszakban rack-et hurcoltunk oda vissza 2002-2007 között, mindig a legjobb game, film, zene stb.
A P4-em (2003-as vétel: SP szerverház - 6db 5'25-ös + 3 db 3'5-ös eszközhely, ASUS P4PE I845, 1,8GHZ INTEL PENTIUM Northwood @ 3,00GHZ, 512 MB DDR1 333MHZ, GeForce 2 GTS 32MB majd GeForce 3 Ti 200 VGA, 80GB IDE Samsung winyó, majd 120 GB S-ATA 150 Seagate Winyó, 2 Plextor kombó drive, 1 LG 8x Cd író + Adaptec AHA 2940 PCI SCSI vezérlő+Matsushita Panasonic 4x Cd író.) is állandóan mozgásban volt LAN PARTY - Haza viszonylatban oda-vissza.
Amikkel toltuk: Unreal Tournament, WarCraft III + TFT, NFS Underground 1-2, CoD 1, Cod UO majd Cod2, MoHAA.
-
Nagyon jó írás, köszönöm.
Pár emléket felhozott. -
looser
addikt
Emlékszem besírtam, amikor cimbinél megláttam a Riva 128-at; a Voodoo képéhez képest maga volt a mennyország. Ha éles desktop képet akartam, ki kellett iktatni a Voodoot. Valaki említette a thread elején a P166 korszaknál az Unreal-t, hogy az nem mehetett a jelzett konfigon. Hát az bizony ment, méghozzá olyan gyönyörű szoftverrenderrel is, hogy hosszú ideig leesett állal mászkáltam abban a csodás világban. Akkor még csak egy S3 Virge-öm volt, P166 MMX-szel, 32MB rammal, Voodoom (egyeske) csak a Voodoo2 korszak végén lett. De a Matrox G400-ba voltam belezúgva :-) EMBM rulz :-))
-
mcs
veterán
Nekem is HIS volt mindkettő X1600Pro, és IceQ hűtéssel, ami hiába átcimkézett Arctic Silencer, egy kalap kakit nem ért, mert 2-3 hónap után kezdett el rajtuk csapágyasodni a venti, ráadásul se hőmérsékletet, se fordulatot nem mértek.
Mint ahogy manapság, akkor is a GeForce teljesített jobban régebbi játékokban, bár a Sempron 2400+ is limitált. NFS Carbonban és egy-két akkori shaderintenzívebb játékokban volt jelentősebb difi a Radeon javára. -
Rodi 4.80
senior tag
Ááá, én ilyen mélyen nem tudtam belemerülni, mivel alig 13-14 éves voltam a kilencvenes évek elején, akkor kaptam az első Atari gépem. Számlálós kazettás beolvasó volt hozzá, minden játékhoz fel volt jegyezve, hogy xxx-től kell indítani, mert egy kazin akár több játék is elfért. Load "dollárjel" satöbbi
Első komolyabb játék élményem a Wizard of Wor volt, éltem-haltam érteA két piros gombos, ravaszos joystickkal
-
Zicokuka
senior tag
Egy I7 kihajtja volt nem annyira rég pont erről egy cikk.(Lehet akár szandy is
)
-
Rodi 4.80
senior tag
Köszi az "időutazást", sok szép emlék elevenült fel bennem, kb- 20-25 éve "gépezek" én is. C64-gyel lettem megfertőzve, ott indultam meg a lejtőn
Ma i7 6700k + gtx 1070 + nagy, 21:9 freesync monitor kombóval járom Bolíviát - amikor időm engedi- és csak nézek mint a moziban, a pofám leszakad az ultra grafikán, de mégsem olyan mint anno. Mert akkor még nem a bugokról szólt a dolog.
De mindegy, játszani jó, játszani kell!
-
Akkor neked ez a ház megfelelő és pont. Egyébként én erre vagyok a legháklisabb, de ízlések és pofonok...
Kifelejtettem: amit legelőször fejlesztenék a konfigon, az egy monitor. Ezek a régi TN-es Samsung-ok irodai munkára még okésak, de minden másra ma már ... köhömm... udvariasan talán "túlhaladott"-nak, vagy "idejétmúlt"-nak mondanám.
Már egy alap IPS, vagy AMVA monitorral előrébb lennél, akár hardverapróról.
-
Redneck
nagyúr
válasz
AxBattler #78 üzenetére
Örülök hogy tetszett, köszönöm hogy elolvastad! Régebben már összegyűjtöttem a régi hardverek normális fotóit, de valamelyik régi HDD-n vannak.
-a légáram jó, a ház zárt, de egyébként sem akarok vele divatolni, csak egy használati tárgy
-a műszerés gyorskötözőt azért választottam, mert egyszerű és könnyen meg lehet tőle szabadulni, plusz így nem kellett fúrnom-faragnom
-hátul az Arctic Cooling 9 PWM van, a célnak megfelel, 8 évesen sincs hangja
-szégyen vagy nem, minden eszközöm USB 2.0 sebességet tudmcs: Gyári hibás volt, a másik tényleg évekig ment! Kipróbáltam egy HIS IceQ X1600-at is de nem győzött meg, maradt a 7300GT. Mondjuk utólag belegondolva, lehet elég hozzánemértő módon lett a driveres része intézve.... Akkor még nem volt DDU és hasonló úri huncutságok!
-
Üdv!
Jó kis visszatekintős írás, szeretem az ilyen retro cikkeket!
Külön piros pont jár, amiért beszúrtál mindegyik hardverhez 1-1 fotót.Megjegyzések a mostani konfighoz:
- táppal semmi gond; ha a kábelek nem fogják vissza a házon belüli légáramot, akkor a kábelezéssel sem kell sokat bajlódni (ugye ez egy zárt ház).
- jól megoldottad a 120mm-es venti rögzítését, de én a merevlemezek elé is tennék egyet, illetve hátulra egy minőségibb 92mm-est pakolnék.
- a ház betölti a funkcióját, jól szellőzik, tehát ha a Te szemedet nem bántja, akkor nincs értelme cserélni. Mondjuk az XDL már korábban sem volt egy jónevű, minőségi gyártó, nekem meg hiányozna az usb3-as port, de ez van...
Nekem egy Casetek CK-1026-9B házam volt anno, a legmasszívabb, amit valaha is birtokoltam (az eladó srác ráállt a boltban), kár, hogy anno eladtam, még ma is állná a sarat; illetve a microATX változatából kellett volna inkább bevásárolnom.
-
mcs
veterán
,,Jóval később, 2006-ban kapott egy Inno3D Geforce 7300GT DDR2 kártyát és 512MB plusz memóriát. A VGA egy hónap után feladta a harcot, de minimális ráfizetéssel cserélték egy DDR3-as verzióra."
Akárcsak nálam bakker, mondjuk itt az Abit NF7-S2G lap lehetett ludas, mert kettő X1600Pro is hazament benne. Meglepődtem, amikor a 7300at DDR3asra cserélték ráfizetés nélkül, de hiába, mert 2 hétre rá meg lett véve egy újabb AMD X2 4800+ konfig 8600GT-vel.
-
Redneck
nagyúr
Szerintem egy kicsit még spórolj rá. Ha adottak a feltételek érdemes a K-t venni, jól jöhet az extra kraft egy jobb VGA-nál. Biztosat nem tudok, inkább a Haswell topikban kérdezz, annyira nem ismerem az architektúrát.
olbaidhun: Holnap ránézek, ma az asszonnyal vagyok, stikában megy a ph!
-
Redneck
nagyúr
A lapot nem tervezem cserélni, ezért nekem túlzás lett volna +10% órajelért +23% felár. Neked ajánlott K-t választani, 4,4 - 4,6Ghz-en lazán mennek normális fesszel, a jobbak fölötte is. 4,6Ghz-ig a hűtés sem túl nagy dolog.
A 18%-kal magasabb órajelért nekem 40-45 rugót kellett volna kiadnom, úgy döntöttem ebből inkább RAM-ot bővítek, hűtőt veszek, a maradékot pedig elrakom, jó lesz másra.
Amikkel én játszom, sehol sincs CPU limitem, igaz a tesztben szereplő játékoknál 60 illetve 120-as fps limit volt beállítva.
papi77: Köszönöm szépen! Az biztos hogy abban az időszakban sok mára legendás játék született!
-
Redneck
nagyúr
válasz
olbaidhun #68 üzenetére
Nem zárt a béta?
Az új UT-t tologattam mostanság, de olyan jó updatet hoztak ki márciusban, hogy random elmegy az input. Sajnos a májusi updateben sem sikerült javítani, szóval játszhatatlan így. Azért ránézek újra a fejlesztői fórumra, hátha van már valami okosság.
PC-n az utóbbi években rengeteg a szemét, az egyszer biztos!
b.: Ahogy írtam. A 4460-hoz képest kétszer akkora ráfizetés lett volna a K, ami a majdnem új, de nem Z-s lapommal elég erős túlzás lett volna. Nyilván jobb, alapból 3,8Ghz helyett 4,2Ghz-en megy az összes mag, plusz jó lapban húzható is. Ha Z-s lapod van, mindenképp azt vedd szerintem.
Kihajtás ügyben nem tudok biztosat mondani, 4,2Ghz-en vagy felette már talán nincs nagy differencia.A teszt fülön van pár grafikon, fps-sel és frametimeokkal. 75Hz-en nálam elég smooth a multi.
-
Jó volt olvasni az írást.
proci-VGA én is így használom most( 4460-1060 ) és tervben van egy I7 csere most. Kérdésem az lenne, hogy most kihajtja az 1060 kártyát, vagy hagy benne FPS-t?Mivel sokat filózok a K-s procin mert nekem Z lapom van alapból, de elég magas felára van a dolognak, meg jobban szeretem alapon járatnia procit. -
olbaidhun
őstag
bit.ly/qchampions mi már játszogatjuk a beta-t. Részemről mostanában annyi "szemetet" látok pc-n, hogy ennek is nagyon tudok örülni.
-
papi77
addikt
Gratula a cikkhez!
Ezt nagyon jó volt olvasni.
Főleg a 2000-es évek elejét... -
Lacika112
aktív tag
szintén zenész
gyárilag Rózsadombi vagyok csak a helyi munkanélküliség elűzött az ország másik felére
most komolyan, ha házat veszek annyival kevesebb "valós" hardverre telik
persze hülyén néznek spanok mikor feljönnek lanozni és az ujjam benyálazásával röffentem be a rendszert de most mivel védekezzek? "ennyire tudok"
ház bármikor pótolható de furán néznének rám a kereskedésbe ha bevinnék példa kedvéért egy phenom2 őt ami 2 magos "tesó ki kéne pótolni még 2 ővel köszi"
az igazán fun dolgokról sajnos nincs képem de ha azt pedzegetem fekvő AT házba volt belepatkolva az 771es 5450 en a táp persze nem fért bele és a csatiknak se ott volt a helye ahol lett volna?szegény ember vízzel főz még szegényebbnek meg nem telik házra XD
-
-
csigabig
tag
Jó öreg floppy korszak mai napig meg van egy lemez ami tele régi idők dos játékaival persze arj be van az egész.Emlékszem Time Commando most nem emlékszem de van vagy 32db lemez na mire azt kicsomagoltam és játszani is tudtam vele.
Anno én egy a Commodore által gyártott 286-os sal kezdtem a PC korszakom Dos 6.22 és Win 3.1 már meg volt akkor persze az integrált grafikai kártya miatt csak a 4 szinű ega ment.
Nagyon jó cikk volt értelmes jól felépített köszönöm hogy olvashattam. -
csigabig
tag
válasz
Pécsi gyerek #20 üzenetére
hát ez emlékeztet magamra szintén Pécsi de amúgy hatalmas respect
-
Redneck
nagyúr
válasz
Butcher82 #60 üzenetére
Butcher82: Az MMX jó volt, egyszer próbáltam is egy MMX-es konfigot. 233MMX, 64MB RAM-mal és 12MB-os Voodoo2-vel. Király volt. 😋
ftc: Nem próbáltam más deszkákat, de sokáig nem érdekelt az OC. Socket 7 és A idején még nem értettem hozzá, AM2-ből és AM3-ból kihoztam amit lehetett. LGA1150-nél pedig tuning nélküli vonalon mozgok.
Televan: Nem nagyon van értelme kötegelnem. Nincs is nagyon mit, a kábelek sem támogatják a rendezettebb kinézetet. A meghajtók és a ventik kábelezésével semmit sem tudok kezdeni, azok miatt néz így ki.:::
-
Butcher82
senior tag
Erős "deja vu"-m van... Az Daewoo monitor ugyanaz volt. Nekem 200Mhz-s MMX volt a gépben,a többi koppra megegyezik.. Aztán ugyan úgy jött az AMD éra.
-
ftc
nagyúr
Egész jó kis összefoglaló... Látom Te inkább mindent cseréltél...Én anno 2-3 alaplapot is kipróbáltam egy CPU alatt...
Azt kb 7 éve néha felángolással újra összeraktam egy asztali PC-t.. de mára csak egy notebook van..
de terveim szerint lesz egy Ryzen konfig de asszony még nem tud róla
-
Televan74
nagyúr
Nincs baj a házzal,de egy kábelelrendezés ráférne.4/8 procival még jó darabig el lehet lenni és a GTX1060 sem rossz.
Nekem sajnos mániám a kábelezés,van is itthon vagy 200db fekete kötegelő.Régen a Codegenes korszakomban nem érdekelt engem se, de a Bitfenix Shinobi óta mániámmá vált. -
Redneck
nagyúr
válasz
olbaidhun #52 üzenetére
olbaidhun: Örülök ha tetszett, köszönöm! Ha a Quake jó lesz, és rendesen megy is, biztos tolom. Nézem a gameplayeket, néha bizakodó vagyok, néha kevésbé.
Az MDK-t beírom még, megvan, eredeti lemezen. Nagyon nagy játék volt, megelőzte a korát!Enigma1945: Nagyon szépen köszönöm! Sokszor átfogalmaztam hogy ne legyen teljesen unalmas. Sokakat nem érdekelnek az egyszerűbb konfigok, kicsit féltem is hogy rengeteg fikát fogok kapni.
Anno próbáltam a magfeloldást, de sajnos rosszat fogtam ki. Nem vagyok szerencsés ilyen téren, ezért már nem is nagyon akarok tuning konfigot.FoxiestFox: Nehéz játék volt, állítólag (erre nem emlékszem) sok buggal. A hangulata viszont nagyon bejött, imádtam Dragunovval ritkítani az ellenséges csapatokat.
Zsébernardo: Legközelebb esélyes hogy inkább konzol irányba megyek. Kevesebb játék érdekel, és nekem bejön a konzolos multi. Battlefieldben sokkal valóságosabb a harc, nincsenek a fél pályán keresztül történő ugrabugrálások, "pörgőrúgásból" kilőtt rakéták stb. Az elmúlt években is sok sok fps-t játszottam kontrollerrel. Volt egy időszak mikor perverz módon az UT3-mat nyomtam vele, igaz akkor csak botok ellen.
Egyre kevesebb kedvet érzek ideülni a gép elé, jobban szeretek kényelmesen ágyból játszani.
A házhűtésem úgy van kialakítva ahogy írtad. Ha leveszem az oldalát, csak rontok a légcsatornán. -
törölt tag
Rövid konzolos előélet után (SEGA és PSX) tértem át PC-re. Rövid (alig pár napos) 1.7 GHz-es Celeron után a P4 Northwood 3GHz proci és egy hasztalan Nvidia GeForce FX 5200 AGP-s videókártyával... amit HD 3850 AGP-re cseréltem és a DDR1 RAM-ot 2GB-ra bővitettem. Crysis első része 1024x768 felbontásban ment. Utána AMD-s konfigom volt hosszú évekig. A kétmagos 6000+ procitól a négymagos Phenom II x4 970 @3.8 GHz CPU-ig kitartottam, majd szintén 1150-es Intel i5-re váltottam. HD 3850 videókártyától az RX 470-ig megvoltam, majd egy GTX 1070-re váltottam. Eddig engedtem a PC fejlesztést, és ezek után a jővőt én is egy konzolban képzelem el. Egy CM K350 háznál jobb szellőzést biztositó házat el tudnék képzelni, de ezeket a hardvereket már ez is jól kiszolgálja. Ha egy házban egy jó légcsatorna van biztositva egy kicsit túlnyomással, akkor már sok kifogás nem lehet. Ilyenkor a ház oldalát levéve a kedvezőnek mondható hőmérsékleteken akár rontani is lehet, ezért könnyű eldönteni, hogy megfelelő a hardverek szellőzése vagy megfőnek odabent. A rossz kábelmenedzsment valamennyit ronthat ezen, de ez régen a széles IDE kábelek idejében tudott káoszt okozni és nagyon elfolytani a levegő útját.
-
Project IGI-re felkaptam a fejem, hogy én mennyit szívtam azzal, de mekkora hangulata volt.. állati jók voltak benne a környezeti hangok is.. viszont tiniként sosem tudtam végigjátszani az első részt, a vége felé elakadtam valahol, Win7 x64-en pedig nem működik, pedig elvileg a mentésem is megvan valahol
-
Enigma1945
őstag
Kedves uram! Nagyon köszönöm neked ezt a cikket! Kétszer olvastam el egymás után!
Hihetetlenül jól összehoztad!
Sok cikket olvastam itt már, tényleg! De ez, messze a legjobb!"Rainbow Six: Rogue Spear" Jajj mennyit toltam ezzel, édes istenem!
Sok sikert a továbbiakhoz, és még egyszer köszönöm!
Több ilyen cikk kellene!UI: Phenom x2 545-öt próbáltad anno 3-4 magosítani?
Üdv: Tibi
-
olbaidhun
őstag
Nagyon jó cikk volt. Köszönöm!
Quake champions menni fog, no para.
Öröm volt olvasni a címeket a 2. 3. oldalon. Leginkább ezekhez hasonló, emlékezetes játék listák hiányoznak a jelenlegi gamer világból. Oks van pár kivétel, főleg ha a sony is szóba jön.
Ami még nagy volt a retro korszakból: DUNE, HIOCTANE, MDK, DIABLO 1-2. meg ugye jópár konzol exkluzív.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
zsolti1debre #50 üzenetére
simán megy
na jó az túlzás, hogy simán, lebutítva a grafikát el lehetett vele pötyögni
ceia! Nem a 286 nyers számítása volt a kevés, illetve nem csak az, hanem hogy iszonyatosan sok file-t tartalmaz a játék... máig, bármilyen géped van, szívás floppy-zgatni, vagy akár hálózaton keresztül másolni.... -
törölt tag
-
Lacika112
aktív tag
válasz
szép sorjába
félgyári dell gép e8400 al kiszolgált jó ideig persze nem ebben a formában mert volt hogy odébb löktem véletlen a tápot
ez már Phenom2 korszak tanultam a lökdösős hibából és a polcra ment a gép
időközbe családi igény támadt egy kisgépre a nappaliba netezés, youtube filmezés am1 5350 es apuka természetesen a cocializmus korabeli tv állványnak csúfolt szekrényke polcára csavarozva becsukott ajtóval semmi hangja nincs és hűvös is na jó aszem 200 forintért kellett vennem csavart mert elfogyott
Gondoltam na jó veszek házat, egy Sinobira esett a választás
még mindig amd x6 os Phenom 2 sajnos a víz csak így fért be ha nem akartam a ramslot "biztosítópöckéből" 2-3mm et lereszelni a gyári helyre tételhezja és sosem melegedtek túl a gépeim (nem is értem mért?)
a ház max esztétika az meg leginkább véristvánt zaklatja én játszok filmezek a gépen (nem, nem izgatnak a legújabb címek de egy Titan Quest, cod4-lanparti, SC2, stb lázba tud még hozni)a fülemet sosem zavarta mert ha nem gamelek, filmezek, bömböl a zene vagy ki van kapcsolva a gép
-
ceia
őstag
Nekem mindig a zipekkel volt probéma. Ezért sokáig azt hittem, a zip megbízhatatlan és mindent rarba csomagoltam. A fontosabb dolgokat máig rarba csomagolom, megszokásból.
Egyszer nagyon megszívtam egy ismerősömnél, 286-os gépe volt. Ki akartam csonagolni neki a Stuntsot sok maszek pályával rarból, floppykról. Azt hittem, onnan megyek nyugdíjba. A végén már csak haza akartam menni. Nekem Pentium 133 volt. -
zsolti1debre
tag
Irányítsd,de én csak max a tvc-t,vagy a drága socket775-ös c2d gépet tudom majd megmutatni az érdeklődőkenk.
Redneck: A rack az valóban jobb volt a sok lemezhez képest,csak arra kellet még várni vagy 6-8 évet /legalább is emlékeim szerint/ az xt-t,vagy 286-os korszakhoz képest.Az mintha a 486-os,vagy pentiumos korszakban terjedt volna el.
McSico: Az! Bár én nemrég egy 32 magos Opteron gépet láttam 512GB rammal hasonló méltatlan körülmények között egy P4-es szar házban.Igencsak groteszk látvány volt.Bár az sem volt piskóta,amikor egy gyerk egy ThermalTake Core X31-es házba egy socket478-as p4-et épített be.
-
McSico
senior tag
válasz
Ez nagyon kemény.
-
pomorski
őstag
válasz
#24845312 #42 üzenetére
Hát igen... Volt olyan többször is, hogy a több lemezen elhelyezkedő játék (vagy program) arj fájljainak felmásolásakor az utolsó, vagy utolsó előtti lemezről kiderült, hogy szektorhibás. A lemezekkel ekkor lehetett visszaindulni a haverhoz. A haver persze nem tartotta meg az arj fájlokat, hiszen akkortájt nem fért fel annyi (azaz több flopilemeznyi) felesleges adat sehová sem. Ezért újra kellett arj-ozni az elvivendő programot/adatokat. Amikor nem volt internet, annak a hiányát akkor nem éreztük. Most meg szinte létezni sem tudunk nélküle; -ez speciel nekem nem nagyon tetszik. Mostanában minden okos: a telefon, az óra, a mosógép, a hűtőgép, az autó, a háztartás, minden..., csak az ember hülye.
(#40) zsolti1debre: Akik ezen posztod miatt nekem írnak, azokat mindet hozzád irányítom!
-
törölt tag
Pontosan. Aztán amikor a DD-s 360 KB-os floppylemezek helyett bejöttek a HD-s 1,2 MB-os floppylemezek, akkor kezdődött még csak a kánaán! Ráadásul azok közül a jobbak bírták azt is, hogy valamennyivel nagyobb kapacitásúra föl lettek formázva, hogy még több adat férjen rájuk. Többszáz floppylemezem volt (95%-ban 3M márkájú), azok nagyon bírták a gyűrődést, pedig a többi márka lemezei sorra lettek bad szektorosak (voltak, amik már újonnan is azok voltak, vittem is vissza őket a boltba egyből).
A 3,5"-os 1,44 MB-os korszakban már nem gyűjtöttem ennyire a floppylemezeket, mert addigra már volt HDD-m, lemezből csak pár dobozzal tartottam. Akkoriban már a HDD-ket hurcolásztuk havertól haverig, és cserélgettük a programokat. Internet, pendrive, CD-író (pláne DVD-író) akkoriban még nem volt. -
Redneck
nagyúr
válasz
zsolti1debre #40 üzenetére
Engem érdekelne, sok mindent nem láttam még! Remélem bacsis retro találkozójára eljutok, érdekel a retro.
hcl: Köszönöm, annyira nem stresszelek a témán. 😆
Mindenkinek köszönöm a figyelmet, és az észrevételeket!
-
zsolti1debre
tag
(de most van)...: Hennye komám, ne szerénykedj! Annyi retró cuccod és géped van, hogy egy múzeumot nyithatnál! Az ABC80-al végül mi lett? Odaadtad valakinek, vagy még megvan? Arról egy fotót dobhatnál fel a kedves fórumtagoknak, mert szerintem olyat nem sok mindenki látott még. (EGy sört nem iszunk valamikor?)
-
szami777
addikt
Nagyon jó kis nosztalgikus írás, jó volt olvasni.
-
Jó sztorik, és ismerős a teljes géppark - de még az unboxing videós AT is
A házzal meg semmi gond - szerintem túl van pörögve a ház téma, a legtöbb gép elvan egy bármilyen házban is...
-
pomorski
őstag
Köszi az írást, jó volt, tetszett.
(#34) Scorp2011: Na azok az idők tényleg szép idők voltak. Nekem ugyan XT-m akkor nem volt (de most van), de Olivetti 286-osom igen. Emlékszem, abban az időben sokunk flopilemezekkel (meg inkább flopilemeztartóval) a hóna alatt jött-ment és vitte a játékokat.
-
törölt tag
Sajnos a nálam járt példánynál (egy i7-4771-esről beszélek) már teljesen ki lehetett száradva a paszta, az már nem vezetett semmi hőt. Terhelésen max 1-2 perc alatt throttlingolt a CPU, mindeközben a hűtő semmi hőt nem kapott. Játékok alatt is elég magas hőfokok voltak, a hűtő pedig még csak langyos se volt.
Normál esetben órákon át tartó Rendszer stabilitásteszt (100%-os terhelés) alatt sem throttlingol egyik Intel processzor sem a gyári hűtővel. -
Redneck
nagyúr
válasz
#24845312 #28 üzenetére
Vezeti a hőt de nem elég hatékonyan. A gyári hűtő elég volt játékra, de hangos volt és 80 fokig is melegedtek a magok. Stressz alatt már elérte a 100 fokot. Mivel zenét is fogok szerkeszteni és le fogom néha terhelni, elengedhetetlen volt a jó hűtő.
Janoo_07: Lehet én gyári hibásat fogtam ki, az enyém egy pontatlan nettó fos volt. Rántásra hol megállt, hol túlment a célon, vagy teljesen mást csinált.
Régen még volt játékélmény az tuti. Sokszor a grafika sem számított csak a nyers hangulat.
-
törölt tag
válasz
zovifapp111 #30 üzenetére
Hajjaj, nekem még volt XT-m is (IBM PC XT), HDD nélkül. Kemény 4,77 MHz-es volt! Rendszer lemezről lehetett indítani (360 KB-os 5,25"-os). Amikor később lett egy 286-os gépem, az olyan volt ehhez képest, mint a villám. Azon már volt TURBO gomb is, iszonyat sebességre volt képest egy XT-hez képest.
Később tudtunk hozzá nagy nehezen szerezni egy MFM vezérlős 20 MB-os Seagate HDD-t, ami még jelenleg is meg van valamelyik szekrényem mélyén. Működött egészen az IDE vezérlős korszakváltásig.
A 386/486-os korszak is nagyon jó volt, már volt VGA kártyám, VGA monitorom, kezdetben csak Wolfenstein 3D és társai futottak, de később amikor sikerült összeszedni a pénzt memóriabővítésre, és lett 4 MB RAM-om, már jöhetett a Mortal Kombat, DOOM és társai is. (1 MB SIMM RAM volt 5500-6000 Ft környéke akkoriban.)Azok voltak ám a szép idők, nem mint a mostani felgyorsult, rohanó világ, ahol minden és mindenki 1000-rel pörög, mégsincs ideje szinte soha senkinek semmire.
-
bacsis
Közösségépítő
-
forandor
tag
Jó volt olvasni, főleg az elejét.
A régi vasaknak lelkük van. Kíváncsi leszek, hogy a jelenlegi újaknak is lesz-e majd 20 év után.
Lenni biztos lesz, csak a hangula (feeling-e) szerintem másabb lesz. -
bandigyerek
senior tag
Könnyes szemmel olvastam a régi idők konfigjait. Anno én is egy AMD K5 75MHz 4MB RAM -os "vacakkal kezdtem. Se 3D, se CD olvasó. De volt Floppy (amiből 14-en fért el egy játék
),meg Win 3.1.
Run parancsal indult a windows. Beszarás.... -
zovifapp111
senior tag
Szép írás, szép emlékek. Én egy 486-ossal kezdtem a pc-s pályafutást kemény 33 mhz- es procival és 8 mb rammal. Emlékszem, mikor megjelent az mp3-as formátum, csak szaggatva tudta lejátszani
-
dragonfx
veterán
Regi szep idok.mhz.be meg mb.ba hol tartottunk.
En asszem egy 166os cyrixxel keztem. 16mb ram es s3 trio tarsasagaba.
Kesobb lett celeron 700 majd 1.7es. Ez mar huzva 2re. Intel 740 meg asszem talan mx440es geforce tarsasagaba.asszem talan 512rammal.
Utana kezdtem el kicsit otthon lenne a temaba. Es egy igencsak szep ugras jott p4 2.4@3.6 jott 1gb dual rammal.na ott volt som kiserltezes a kesleltetes tesztpontszam hajhaszat miatt. Volt twinmos twister kingston khx, corsair nem tudom mi,gskill kek, meg az a piros tuningram azzal brutal chipekkel.egy fx 5900 tarsasagaba az is valami ultra +,szintre huzva 😂
Rengeteg yzep ev es elmeny volt ezekkel. Aztan jott egy ujabb ugras az 1155re. Es most megyunk tovabb. -
törölt tag
Jó írás, ezeken (vagy hasonló) lépcsőfokokon végigmentem én is 1993-1994-től kezdődő PC-s korszakom során.
Egy dolgot nem értek csak. Ha throttlingol a 4790 a gyári hűtővel a kupak alatti gagyi paszta miatt, akkor arra hiába raksz bármilyen más hűtőt, azzal is pontosan ugyanúgy throttlingolni fog, mivel a paszta nem vezeti el a hőt rendesen a kupak és így a hűtő fele. Járt már nálam throttlingoló CPU, ment is vissza a gazdájának egyből. Teljesen mindegy volt, hogy milyen hűtő volt rajta, 1-2 perc után már throttlingolt Aida64 Rendszer stabilitásteszt alatt. (Deliddel és delidelt CPU-val meg nem foglalkozom.)
Amelyik CPU meg nem throttlingol, arra meg bőven jó a gyári hűtő is, garantáltan nem fog throttlingolni vele. (Egy komolyabb hűtővel persze alacsonyabb hőfokokat lehet elérni, meg halkabb is tud lenni, de itt most nem emiatt hoztam szóba, hanem a throttling miatt.) -
ceia
őstag
Jó lett a cikk, a retró mindig jöhet! Az egykori nagy játékok nevei láttán kellemes emlékeim vannak nekem is. Sokat közülük én is játszottam. Ha csak egyet kéne mondani, az én abszolút és mindenkori kedvencem a Duke3D Atomic Edition. Ezzel játszottam a legtöbbet.
-
Janoo_07
aktív tag
Az az A4Tech Swop80K egér. Régen nekem is olyanom volt és valamiért imádtam. Utána volt egy Razer Copperhead majd egy Diamondback 3G. De hiába voltak drágábbak 3-szor, csak az a gagyi A4Tech volt az igazi
. Szóval nekem bevált anno valahogy, ez még a cod2-es cb-s időszak volt.
-
Redneck
nagyúr
-
Redneck
nagyúr
A Red Alertet átrakom, de a többi játék Socket A-nál szerepel. Socket 7-nél csak megemlítettem őket. 1998-tól LAN klubban jobb gépek voltak mint az otthoni Pentium I.
Köszönöm az észrevételt!
Scholes9: Nem te vetted meg?
Feketelaszlo: A Daewoo idején a móka nem a saját keretemből ment, szüleimet pedig nem volt könnyű rávenni PC upgradere. Jobban örültek ha mással töltöm az időm.
A monitorcserét megfontoltam már, de olyan nincs amilyet szeretnék. 1080p IPS, G-Sync, legalább 30-75Hz között.
Csak multihoz használom, single TV-n pörög.TaaT: Azért ha tele van rendesen kábellel, lassítja a légáramlást, és bent rekedhet a hő.
-
Melorin
addikt
A cikkben található korszakok játékfelsorolásában azért vannak oda nem illő dolgok.
A Red Alerttel pl nem hiszem, hogy a 92-94-es korszakban játszottál azon a gépen amiről írtál.
Az Unreal és UT, Q3 aréna, Counter Strike, stb biztos, hogy nem futott játszhatóan egy 166MHz-es gépen 3D gyorsító nélkül. -
Feketelaszlo
senior tag
"Hogyan pukkasszunk házfetisisztákat?" c. összefoglalót olvashatták.
Érdekes, hogy a monitor miatt ellenben senki nem figyelmezteti a szerzőt, pedig azért mind a Daewoo, mind a Samsung egy meglehetősen kompromisszumos hardver volt még a maga idejében is. Ha az lecserélődne egy korrekt fhD-wQHD monitorra, ember eszébe nem jutnának olyan perverz gondolatok minthogy Pléhstation meg Ikszboksz...
Hasonló időtávon itt egyébként csak S478-S939-S1150 asztali PC-k fordultak meg, pedig a bejegyzést elnézve a cikk írója sem az a notórius gépcserélgető. -
Scholes9
nagyúr
Ez a Sapphire HD 4850 nálam is befigyelt egy ideig
-
TaaT
nagyúr
Egy jó ház és táp nem akkora nagy összeg. Még szüleim netezős gépébe is bekerült egy félpasszív moduláris táp. [link]
Amúgy a hiedelemmel ellentétben a kábelmenedzsment nincs hatással a hőmérsékletekre.
-
Redneck
nagyúr
Nem lenne tőle gyorsabb. A mostanival is csak a belső kábelezés a gond, egyébként nagyon egyben van.
Többször leírtam, ahhoz hogy új házba költözzön, új táp is kell. Tervben van, de egyelőre elodáztam.
Ha belegondolok hogy lakásfelújítás után a gép sem lesz szem előtt, még az is lehet hogy marad. Végülis a lényeg benne van, nem viszem sehova, és nem is akarom mutogatni. Csak használni.
HP Omen belső. Ez ráadásul gyárilag ilyen. Ennek fényében nem dőlök kardomba.
-
Zicokuka
senior tag
Akkor nincs para
Használni kell nem nézegetni,nekem az volt a fő ok hogy rezonált a ház terhelésnél.Ok filléres Mercury nem arra tervezték hogy a puraszt majd I5 vagy I7-t akar bele
Tápom ugyanaz mint neked csak a 470,egyedül a 12-es ág rövid így nem tudtam elvezetni hátul
Nekem E3-as Xeon (alias I7)plusz R9 380-at hajt.
-
totron
addikt
Ház nélkül kell csapatni.
-
tal-garius
aktív tag
Ezt a Genius Maxfire G08 gamepadet 3x cseréltettük ki, mindig eltörött a tengelyénél a baloldali irányító része. Közepe ilyen vékony műanyag, és a Mortal Kombat kombóit (felfelé csúsztatásokat) nem bírta.
-
Redneck
nagyúr
Persze, én is szeretem a jó házakat, és ez sem a házon spórolásról szól. Ha másnak építek nem is ilyenbe rakom.
Zicokuka: Ez nem akar szétesni és nem zörög, totál egyben van. A kábelezés zavar, de csak akkor látom ha ki van nyitva. Egyelőre nem prioritás. Ha melegedne, zörögne, rögtön menne.
-
Zicokuka
senior tag
Világ életben a házon sporóltam,de ahogy öregszik az ember egyre jobban zavarja ha zörög vagy ha nem lehet normálisan elvezetni a kábeleket Így lett Bitfenix Aegis házikóm
-
Petyyyyy
addikt
Nem kell oda feltétlen divatos kompakt darab.
Nekem mindig beindul a nyálelválasztásom a 775-ös időkben született házaktól. Pl Gigabyte Poseidon, Triton, GZ-X1 és a törpiek. Nekem már ezek láttán is késztetésem van, hogy építsek egy fincsi 775 gépet.
Dolgoztam már ilyeneken, nem moduláris táppal is rendet lehet tenni.
És akkor ezek nem is full towerek. -
Redneck
nagyúr
Voltak nagyon jó játékok, 15-20 éve az fix.
Nem felejtem, egyelőre marad a táp és a ház.
Ha nem nyitom ki, márpedig csukva van, egyáltalán nem néz ki gáznak. A légáramlás teljesen jó, hátul távozik a meleg. Jobb lenne ha valami divatos kompakt házam lenne amiben jóval melegebben menne minden?
Egyébként nemsokára felújítás lesz itthon, a gép abszolút láthatatlan helyen lesz.
-
Maximum1
őstag
Aztán mi ebben a modern?
A legfiatalabb cucc benne a gtx 1060 maga 1 éves megjelenésével, a többi holmi 3-4 éves megjelenés.
Szerintem rendben van ez így, 1150 kihegyezve még egy pár évre, mint ahogy írta is: tápot is kellett volna cserélni a házhoz stb...
Ugyan ilyen tápom van, így én sem tudok házat cserélni + én még 1155-ön nyomom egy i5-2500k-val szintén gtx 1060-al. -
TaaT
nagyúr
"Ha valaki fél éve azt mondja, i7 4790 és GTX 1060 lesz a házban, biztos nem hiszek neki."
Azt én sem gondoltam hogy valaki 2017-ben egy modern konfighoz ilyen házat használ
-
Petyyyyy
addikt
Jó kis emlékeket cibáltak elő a képek és a felsorolások a lapok alján.
De azért egyet ne feledj: kábelmenedzsment.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Asztali konfigurációim és a meghatározó játékok az elmúlt 20 évből.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest