Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr.Csizmás

titán

válasz Mr.Csizmás #24 üzenetére

(#25) Agostino de nem kellene napokkal előre becsekkolni, meg fél napot várni, mint a rolánál....hanem odagurulsz, jegyet veszel (vagy intéz a cég előre) felgurulsz a vonatra, és megy 1 órán belül - mintha simán mennél.

úgy lenne érdemes ezt a hálózatot kialakítani, hogy a frekventált pontoknál, pl. budapest, hegyeshalom, letenye, miskolc, nagyobb kamionos határátkelők...

mellesleg amíg vonaton van a verda, addig sem eszik üzemanyagot, és lehet hogy még gyorsabban is odaér....a vonat mehet többet mint 90-et

közben találtam képeket:

Tauern

kis leírás térkép + képek érthető
    szlovén verzió

itthon használható lenne a túlterhelt útvonalak kiváltására....

btw. amúgy senkinek nincs igaza, és mindenkinek igaza van ebben a topicban.....

• Mr.Csizmás

titán

szerintem fektessünk mindenhova síneket, és vigyünk mindent vonattal/villamossal

jó is lenne, egy kis tolatómozdony becibálna ide a tescohoz 2 vagont, sajttal, szalámival meg mindennel :DDD

komoly: a közúti szállítás eléggé megterhelő, mind a környezetnek (30 liter 100-on, lehet bármilyen eco motor...), utaknak, zajszint, ha nem autópálya, hanem városjáró út akkor hatványozódik.

szerintem olyasmit kellene, mint ami pl A-ban van a Tauern hágónál, vagy SLO-ban ööö....nemtudomhol, ott is egy hágónál

a lényeg az, hogy óránként, kétóránként mennek olyan vonatok, amik 10-20 autószállító kocsiból állnak, és 1-2 személyvagon hozzá van csapva. megveszed a jegyet, felhajtasz a rámpán, átülsz a személyvagonba, és uccu.

igaz, ott csak egy-egy nagy hegyi kacskaringót váltanak ki, de hosszabb távon reális lehetne, a rola mellett is akár.

Új hozzászólás Aktív témák