Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) tthom


tthom
senior tag

Jó móka ez. :)

Nálunk csak a WIFI lefedettséggel volt gond a lakásban (két szintes a drága, vasbeton födém a kettő között), én is EAP245-öt használtam. De! Amennyire meg tudom ítélni, szépen adogatja az eszközt, ahogy sétálok közöttük, külön Omada Controller nélkül. Sőt, van egy a garázsban is, egymást elérik, ott se vettem észre, hogy megszakadna. Lehet ezt valamiképp célzottan nézni?

(#2) futo001 válasza tthom (#1) üzenetére


futo001
senior tag
LOGOUT blog

Nem tudom mi a jó módszer ezt nézni. Pl a Wifiman appal látod mire vagy csatlakozva, az AP-k jelszintjét és hogy mikor csatlakozik át. Jobb nem jut eszembe. (a kontroller ezt is logolja. :D ). A WiFiman csak Androiddal adja meg ezeket az infókat, az iPhone verzió nem tudja ezeket megjeleníteni.

Alapvetően működik a roaming a kliensekben kontroller nélkül, egy bizonyos jelerősség alatt körbenéznek, megkérdezik az AP-kat mizu és átmennek a jobbra. A gond abból adódik néha, hogy ez az előre megadott jelszint nagyon alacsony, akkor már alig van kapcsolat.
A Seamless Roaming majdnem ugyanez, de már magasabb jelszintnél is le tudják az elérhető AP-któl kérni a riportokat, bejelentkezni már a váltás előtt és váltást kezdeményezni, ezért gyorsabb. Ez amúgy eszközfüggő, nem minden kliens támogatja de a kontroller ezt is megoldja, simán kihajítja a klienst hogy nézzen másik AP után ha az valami régebbi eszköz Seamless Raoming támogatás nélkül. :D
Amúgy bőven elég az AP kontroller nélkül otthonra szerintem, főleg ha modern eszközök csatlakoznak rájuk. Én el akartam kerülni a további gondokat és így csomagban egészen olcsóra jött ki a kontroller. Meg persze a kíváncsiság. :)

[ Szerkesztve ]

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#3) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Alapból az lett volna a tippem, hogy a legelő felé a torony nincs terhelve :D Arra megy egy iskolabusz, és leesik a sebességed :D
...máris nem olyan baj, hogy városban lakom, nincs akkora a lakás, hogy egy C5-ös ne nyomja be... ;]

Különben szép munka :) :R

Mutogatni való hater díszpinty

(#4) tthom válasza futo001 (#2) üzenetére


tthom
senior tag

Na, ennyire még nem próbáltam, köszi az infókat. Ami itthon van telefon az szépen váltogat észrevétlenül az APk között, csak annyit látni, hogy egy ideig csökken a jelszint, ahogy távolodik az egyiktől, aztán egyszer csak növekszik, ahogy a másik közelébe ért. Ugye az APk így is egy hálózatnak látszanak. Én helyszűkében vagyok, örülök, hogy nem kellett még egy eszköz. :)

(#5) PDA_FAN


PDA_FAN
tag

Ez a seamless roaming érdekelne, hogy mit takar valójában. Az összes AP-nek ugyanaz az ssid-je? Az Omada nélkül ez nem működne?

(#6) hcl válasza PDA_FAN (#5) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Jelfelhő.
WDS is tud ilyet, OpenWRT-vel elvileg bármilyen routerekkel össze lehet rakni, csak macera.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#7) adika4444


adika4444
addikt

Jó poszt lett! A mobilnetes sebességugrás különösen tetszett, a max. 10-ről a 80 azért elég szép fejlődés.

üdv, adika4444

(#8) futo001


futo001
senior tag
LOGOUT blog

Igen, mindnek ugyanaz az SSID-je. Mukodik Omada Cloud Controller nelkul is a roaming, csak akkor alacsonyabb jelszintnel valtanak a kliensek.
A controllerrel hamarabb kapnak informaciot a halozatrol a valtashoz, elore be tudnak jelentkezni a kovetkezo AP-ra emiatt gyorsabb a folyamat. De csak ha a kliens tamogatja ezt a szabvanyt ES akar is valtani, ugyanis alapesetben tovabbra is a kliens dont.

Igy csomagban 3500Ft-tal volt dragabb az AP, a switch es a controller, mintha kulon megvettem volna csak az AP-t es a switchet, csak ezert van Omada controllerem. Ha a rendes arat kellett volna kifizetnem nem hiszem, hogy megvettem volna, anelkul is jol mukodik a roaming, kiprobaltam.
Az Omada controller masik elonye, hogy 1 eszkoznek latszanak az AP-k, nem kell minden AP-t kulon beallitani, tovabba ha akarnek Mesht a jovoben, ahhoz mindenkeppen kellene. De ha valaki nem akarja megvenni es van egy PC-je ami amugy is 0-24-ben fut, akkor eleg arra feltelepiteni az ingyenes Omada szoftvert, nem kell kulon hardveres controller.

[ Szerkesztve ]

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.