- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- sziku69: Szólánc.
- Peter Kiss: Somogyi internet rádió INR 5000/BK
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thusor
őstag
Gyakorlatokat vezetni és órákat tartani tudod egyetemi tanársegédek tarthatnak. Ami PhD képzés abszolutórium után pályázható meg. Tehát nem kell hozzá PhD fokozat elnyerése még, csak a PhD képzés megkezdése. Tudod, ő az aki a professzor helyett gályázik. Jelenleg doktorjelölt vagyok ami azt jelenti, hogy már csak a doktori védés áll előttem a PhD tudományos fokozat odaítélése előtt.
BSc, MSc diplomamunkás témavezetéshez szintén nem kell PhD fokozat, csak PhD tanulmányok megkezdése. És miért is lenne irreálisan sok 12 témavezetett hallgató? Munkaerőhiány van a felsőoktatásban is, tudod ha haldoklik az oktatási rendszer akkor az nem csak az általános- középiskolákban, hanem a felsőoktatásban is jelentkezik. Ez van.... Abban sincs igazán beleszólás, hogy pontosan ki mennyi diplomamunkást kap. Gondold bele magad egy hallgató helyzetébe. Van mondjuk egy évben 40 belépő hallgató 10 oktatóra. Az 4 új diplomás hallgató optimális esetben/év. Egy BSc képzés 3.5 év, MSc 2 év. Akkor könnyen kiszámítható a helyzet. Vagy mondjuk azt a hallgatónak hogy most idén neked nem lesz diplomád mert én nem vállalom a témavezetését? Ilyet nem mondhatunk...jogai és kötelezettségei vannak a hallgatónak, ahogy a felsőoktatásban dolgozó oktatónak is.
Ami pedig a beosztottakat illeti, ezen beosztottak laboránsok (érettségi, technikum, OKJ képzés), főiskolai vagy BSc, MSc képzésből kijövő emberek. A munkáltató megelőlegezte a vezető pozíciót, amit jogilag megtehet, mivel 1 éven belül a doktorjelölti státuszból PhD fokozatot szerzett státuszba lépek át. Tudod, ide is szintén a munkaerőhiány erős megmutatkozása van jelen. Ez úgy jó 5-6 évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna. Egyszerűen nincs megfelelő utánpótlás nevelés. Vannak a 58-62 éves professzorok és a 28-30 éves friss PhD-sok. Közte meg tátongó lyuk. Egyébként nekem is vannak feletteseim PhD fokozattal, azoknak is vannak feletteseik PhD fokozattal. Azokat hogy különböztetnéd meg a logikád alapján, hogy ha nekem nincs PhD-m akkor milyen végzettségűek a beosztottjaim. Az egyetem rektorának alacsonyabb a tudományos fokozata, mint az én közvetlen főnökömnek (aki az MTA doktora is a PhD mellett tehát DSc tudományos fokozattal rendelkezik) mégis az ő főnöke a rektor, akinek csak PhD fokozata van és nem az MTA doktora, ami sokkal magasabb, az egyik legmagasabb elérhető tudományos fokozat lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- RX 6600 Aktív Displayport-VGA átalakító probléma
- iPhone topik
- Formula-1
- Telekom mobilszolgáltatások
- Formula-1 humoros
- Revolut
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- PlayStation 4
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest