Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzoli87
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a mostani rendszerem egy 60GB-os SSD-n van és szeretném klónozni egy 250GB-osra Acronis 2015-el.
Az Acronis ezen funkciója helyesen csinálja meg(bootolni fog tudni a rendszer)?
A másik kérdésem a sector-by-sector-ról lenne, hogy ezt mikor érdemes használni? -
jeni
félisten
Szia!
A Programot nem ismerem. Én olyannal találkoztam,hogy egy kisebb SSD-t klónozva a másik SSD is ugyanakkora lesz. A gond inkább az,hogy hogyan tudod megoldani,hogy a másik 250GB az ne 60GB legyen hanem 250GB? Persze elvileg a Particion Magic képes erre,hogy másik partíciót hozzá füze a főmeghajtóhoz.A bootolást biztosan jól fogja kezelni utána. -
Mercutio_
félisten
Nem kell semmilyen külső program, az acronis is tudja, de ha véletlenül utólag jut eszébe már a W7 is meg tudja növelni a meghajtó területét.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Van egy hp 250 g3 notim aminek az USB-jéről pendrive-l nem tudok bootolni (ugyanerről a pendrivéről másik gépeken, giga P35-DS4 és MSI H97 Gaming3, simán megy a bootolás).
Ahogy csináltam:
Újraindításnál ESC, majd F9 és ezt követően F10, de itt nincs a listában semmilyen usb-s bootolási lehetőség.Mit kellene és hogyan beállítanom, hogy tudjak usb-n pendrive-ról bootolni?
Előre is köszi a segítséget.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Mercutio_
félisten
Ezt inkabb valami notis topicban, amúgy tippre az usb beállításoknál nézd meg be van-e állítva a legacy es a pendrive mire van formázva, valamint a notik általában csak usb 2-es portról bootolnak.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
sz.j
nagyúr
válasz Mercutio_ #707 üzenetére
Szia!
Csak azért bátorkodtam itt feltenni a kérdésem, mert ebben a topikban találtam az usb-ről történő bootolással kapcsolatos hsz-t (2-es pont).
Lehet, hogy nagyon bénázok, de sajnos én nem találtam meg az említett Fastboot-ot a BIOS-banHa mégis rossz helyre írtam, akkor elnézést kérek érte ....
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
félisten
-
sz.j
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #709 üzenetére
Azért is bátorkodtam kérdezni, mert pendriveról nem tudok bootolni a notin .., nem találok rá opciót
Mással (pl külső DVD-ről) nem próbálkoztam."So, tudsz?"
Ezt nem értem ...[ Szerkesztve ]
-
félisten
So, tudsz=Szóval esetleg tudsz (mámint boot-olni(de ezek szerint nem)
Az alaplap boot menüjében sem látszik a pen? (vagy esetleg magát a boot menu-t sem tudod elővarázsolni? (pl laposoknál gyakran az ESC (escape) billentyű)
Ha W8 vagy újabb OS-d van, akkor Windows alatt ADMIN joggal indított parancssorban kiadott POWERCFG -H OFF után reboot a gépnek(és nem leállítás, hanem reboot) és nyomkodni az ESC-t (vagy a megfelelő billentyűt a BOOT menühöz)
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
sz.j
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #711 üzenetére
-
félisten
Ha most is Legacy-ra van állítva a BIOS (ahogy a korábbi képeden), akkor nem lehet ott az UEFI Boot Manager...
Ergo xarul van megcsinálva a pen, mert valami bisz-basszal készítetted el...
W8 vagy újabb OS-nél simán leformázod FAT32-re a PEN-t és a DVD vagy mountolt ISO tartalmát simán rámásolod...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
sz.j
nagyúr
A Boot Options-ről már előzőleg linkeltem képet de itt van újra
-
félisten
Akkor úgy készítsd el a pen-t, ahogy írtam (no meg le kell állítani a gépet, mert csak úgy inicializálja az USB portokat számos lapos, meg a parancssor is kell, mert W8 vagy újabb nem állítja le a gépet akkor, ahogy kellene, ergó hiába lövöd le, az egy speciális hibrid alvásba megy, bekapcsoláskor megint nem foglakozik az USB portokkal...)
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
sz.j
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #715 üzenetére
"Ergo xarul van megcsinálva a pen, mert valami bisz-basszal készítetted el......"
Mindent az ebben a topikban lévő "Multi-Boot Pendrive készítése: Macrium Reflect Free és MiniTool® Partition Wizard Home Edition" leírásod szerint csináltam ..., asztali Win7-es és szintén asztali Win10-es gépeknél tökéletesen működött eddig a bootolható MR pen ....
Megjegyzés: a bootolható pen egy asztali win7-es gépben készült .., ha ez egyáltalán számít"... (no meg le kell állítani a gépet, mert csak úgy inicializálja az USB portokat számos lapos,
Jól értem, penről történő bootolásnál nem újraindítani kell, hanem leállítás utáni indításról?...meg a parancssor is kell, mert W8 vagy újabb nem állítja le a gépet akkor, ahogy kellene, ergó hiába lövöd le, az egy speciális hibrid alvásba megy, bekapcsoláskor megint nem foglakozik az USB portokkal...)"
Parancssor? Azzal mit kellene csinálni, mert arra én sehol sem találtam utalást ...?[ Szerkesztve ]
-
Bounti
aktív tag
Sziasztok! Kis segítségre lenne szükségem.
Adott egy Lenovo z50-75 notebook, zsír új, windows 10-el egy 500 gigás winyón helyreállító partícióval, valamint egy 240 gigás Kingston uv400 SSD.
Szeretném úgy klónozni a winyót, hogy a full gyári állapot legyen az ssd-n. Mivel a Lenovon van egy 'Onekey recovery' gomb, amivel alapra lehet állítani a gépet.
Szóval, van e olyan program amit pendrive-ra téve, arról bootolva az 500-as winyót át tudom klónozni a 240-es ssdre?
Mivel ilyesmit nem csináltam még, kicsit szájbarágós segítséget szeretnék kapni.
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól... Mert én vagyok a völgyben a legesleggonoszabb!
-
KTU
addikt
Elolvastad Fire/SOUL/CD fórumtárs bejegyzését?
a Macrium Reflect Free logó-tól lefele
Az ehhez kapcsolódó topikba írtál.Ha van e-sata rajta oda, vagy az optikai meghajtó helyére (egy keretbe, nem néztem melyik jó neked) csatlakoztatnám / raknám az egyik meghajtót.
[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
BuktaG
csendes tag
Sziasztok,
Olyan problémám lenne, hogy van egy gép amiben van 2db hdd amik tükrözéssel vannak megoldva.
Az egyik hdd("c" 600Gb ebből foglalt 120Gb) állapota nem megfelelő és szeretném az azon lévő adatokat átklónozni egy 250Gb-os ssd-re. Amikor elindítanám a klónozást kiírja értelemszerűen, hogy túl kicsi a cél disk így nem végezhető el a klónozás. A "c"-t nem tudom zsugorítani valamilyen okok miatt... Szoval ez az opció nem megoldás. Lenne ötletetek? -
-
BuktaG
csendes tag
A clonezilla programmal probalom, pendrive iso segitsegevel. A kötet zsugorítását meg ugye lemezkezelőben.
[ Szerkesztve ]
-
-
BuktaG
csendes tag
Akkor változtatok egy picit az első hozzászólásomon. Ez a kèt hdd raid1-ben van a "c" tükrözött,(azt szeretném klònozni) az emlitett programmal próbáltam ès egyèb ingyenes klónozó programmal. Mind feldobott valami hibaüzenetet. De szerintem a fő problèma, hogy a forrás disk mèrete nagyobb mint a cèl mèrete
-
Épp ezzel lehetne normálisan klónozni.
Kéne egy pontos hibaüzenet, képernyőmentés, konfigleírás, meg hogy az a bizonyos tükrözés épp hogy van megoldva.
A valami hibaüzeneten meg nem tudunk segíteni, ott még nem tartunk, hogy pontos infó nélkül bemondásra gyógyítsunk mint itt.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
félisten
-
BuktaG
csendes tag
Igen. Ahogy az utolsó írta, az ingyenes program nem támogatja és a többi program se.
-
-
bari012
tag
Sziasztok,
van egy 120gb-os ssd-m, rajta win 8.1 rendszerrel. 250-esre váltok, és klónozni szeretném a 120-as tartalmát a nagyobbra.
A 120-as MBR-be van formázva, és azt szeretném, hogy a 250-es GPT-ben legyen. Ha klónozás előtt simán GPT-be formázom a 250-eset, nem fog akadályba ütközni a klónozás folyamata?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Egyben klónozni sztem nem fog menni, de a mentés file-ba majd a GPT-re visszatöltés menni fog.
Utána le kell futtatni a fix boot cuccost Macrium-ban, hogy életre keljen a windows és be is tudjon boot-olni.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
bari012
tag
válasz kraftxld #729 üzenetére
Nálam egyáltalán nem jelenik meg ez a fix boot menü.
Természetesen ezáltal nem is bootol be a 250-es ssd-ről.
Mi az ötleted? -
-
-
félisten
Rendszerindító partíciót nem lehet konvertálni, semelyik irányba sem (mbr2gpt és gpt2mbr nem lehetséges)
Legacy-ban (MBR partícióséma) telepített OS-t nem lehet költöztetni/migrálni UEFI-re(GPT partíció séma) és fordítva sem.[ Szerkesztve ]
-
bari012
tag
válasz Fire/SOUL/CD #741 üzenetére
Az utolsó mondatodon van a pont, ezért hiába próbálgattam.
Win telepítés előtt konvertáltam, nyilván akkor nem volt semmilyen partíció, mert töröltem az egészet és végül WIN10-et telepítettem vissza.Köszi nektek! A progi független ettől hasznos és megtartom.
-
jimmy399
senior tag
Én annakidején rendszeresen frissítettem a Maricum Reflectet. Aztán ért a nagy POFON, hogy a korábbi verzióval készített mentések NEM kompatibilisek az újabbakkal... Remek érzés volt... Azóta sosem frissítem az alkalmazást, nehogy inkompatibilitásba kerüljek. Ez azért gáz...
--- N/A ---
-
Soma01
veterán
Most, aktuálisan mi az ajánlott program vinyóról SSD-re költözéshez? A vinyón több partíció van, de csak a Win 7 partícióját akarom költöztetni, másolni. Ugye úgy kellene, hogy másolás után induljon egyből az OS, az "alignálás" is legyen meg, meg nem tudom mi fontos még.
-
-
Tacsika
aktív tag
Sziasztok!
Holnap kapok egy 1TB wd Blue-t , amire a mostani (belakott) w7/64 Samsung 500GB -ot szeretném átküldeni a win újratelepítése nélkül. Legális Win7/64 Home Premium
Napok óta olvasgatom a topikokat, de én mégis a MiniTool Particion Wizzard Free-t választanám mert más célra nagyon bevált. Csakhogy a copy művelettel nem nagyon vagyok tisztába magfelelő angol tudás hiányában..
Ha ebben segítene valaki, nagyon megköszönném! Ha lehetne , pontokba szedve .
Tehát végül is klónozni szeretném. Főképpen az nem tiszta, hogy mikor particionáljam az új vinyót (a minivel, vagya wd telepítőjével?)+hogy is van ez hogy ugye Sata 3 menne az ősi (de lekopogom..) Asrock H61m-S micro atx Sata 2-es lapomba kábelileg?(A "Milyen merevlemezt vegyek" topikból irányítottak ide és copy/paste-éztem be a kérésemet)
-
-
félisten
válasz szuszinho #749 üzenetére
Hali!
Hát ez kb. olyan "pontos" hiba ismertetés, mintha egy szőrös segget tettél volna be, prosztata vizsgálat után... (aki nem látta/érezte, az nem tudja... )
Viccet félretéve:
1. Nincs olyan szoftver a piacon (23 éves tapasztalatból mondom), ami minden OS-t, mindenre egy 1 -gombos módszerrel át tud klónozni (meg ami a komolyabb, migrálni)
2, Alapban az sem mindegy, hogy milyen partícióséma van használatban )ez lehet Legacy (MBR) avagy (U)Efi (GPT)
3. Hogy még ennyire se legyen egyszerű, a 2. pontban kivesézett témában sem egységes a telepítés, mármint abból a szempontból, hogy TE telepítetted-e az OS-t, avagy előtelepített volt. Ennek azért van jelentősége, mert OS-től függően "ismeretlen" számú segédpartíció is van és ezek klónozásból "kihagyása" egyből cumit jelent...
(pl előtelepített laposok esetén (pl HP-nél ez gyakori), akár 6-8 segédpartícióval is lehet találkozni)Szóval:
1. Milyen OS-ről is van szó?
2. Teljes partíciótérkép legyen mellékelve (Macrium lát mindent, de pl a Windows lemezkezelője erre alkalmatlan)
3. Miről-mire szeretnél klónozni (foglalt hely a forráson, szabadhely a célon stb)Addig is figyelmedbe ajánlanám ezt: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mini PC
- Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen monitort vegyek?
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Battlefield V
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Call of Duty: Black Ops 6
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest