Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
galocza
aktív tag
ilyen van, saját bőr, sajna. íme:
kb másfél éve vettem egy fkgépet (canon sx30) ebayen hongkongból. akkor azt hittem, milyen rutinos ebayer vagyok, túl vagy kéttucat vásárláson, legyen hozzá kártya is onnan, tajvanról 16gb sandisk ultra. itthoni árakat én meg se néztem, gondoltam kemény ebayer vagyok, annyi idő alatt meg megjön, mint a canon.
megjött. szépen lehetett is rá írni, tesztelgettem sebességet, oszt amikor elkészítettem első időváltós videómhoz az alapanyagot az új géppel/kártyával, nem tudtam leszedni a képeket.
mérges, formáz itt, formáz ott, még mérgesebb, újrapartícionálás itt, ott, még mindig nem lehet leszedni róla a matériát.
na irány az web, sandisk oldala a beírt számsor alapján felismeri eredetinek, de közben fórumokon (magán az ebay oldalán is) találtam infót a cikkben is leírt jelenségről - amiről én soha nem hallottam korábban (ezért is köszi a cikket, szemnyitogató lehet sok ember számára).
ügyes távolkeleti kezek (nem cak occóék, indiaiak is pl) meghülyítik a kártyát/pendrive-ot, minden a névleges kapacitást látja, írni is lehet rá annyit - csak épp olvasni nem. másik szimptóma: egyes helyeken belassul a kártya. az enyém amúgy 4gb-os volt.
elkezdtem írogatni a kereskedőnek, először finoman, aztán kevésbé finoman. sajna az időből kifutottam, paypal 45 ebay asszem 60 nap reklamációs időt ad, a hetek meg gyorsan elteltek. soha nem vádoltam meg őket azzal, hogy a kártya hamis (én tudtam, hogy az), csak annyit írtam, hogy hibás, de éreztettem, hogy tudom, vmi nem kóser.
végül fenyegetőztem pocsék értékelés adásával (amit már nem tudtam volna megtenni, abból az időből is kifutottam), s végül beadták a derekukat: saját kötségemen visszaküldtem, ők meg visszafizették az árát.
közben szétnéztem a hazai piacon: hasonló árban lehetett megvenni itthon is (ezért sem gyanakodtam, nem volt marha olcsó vagy ilyesmi), úgyhogy vettem egy ungarische sandisk cardot occóér.
fizettem 3000+ pénzt postára s gazdagabb lettem egy tapasztalattal, amire ugyan nem vagyok büszke, mégis terjesztem, tanuljanak mások az én hibámból.
az én tapasztalatom: drágább cuccot mernék ebayről rendelni (egy canon fkgépet pl nem hamisítanak, s nem is az sx30 volt az elsőm onnan) ha megéri a kockázatot (pl gari) az árkülönbség. meg olcsót is: ha nem volt sürgős, inkább rendeltem occóéktól, minthogy elmásszak a boltba: kábelek, kártyaolvasók, képernyővédő fólia, videk-vacak, ilyesmi, párdolláros dolgok, eddig minden ilyen működött.
dealextreme-n is rengeteg az ócskaság amúgy, igazából olyan mint egy gyűjtőáruház, érdemes olyat keresni, amiről van már pár (pozitív) felhasználói visszajelzés.
na ennyi a mese mára.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest