Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vizibirka

csendes tag

válasz sh1n0b1 #58 üzenetére

Megmondom, ez hol van: MNB. Szerintem abszolút nem meredek.

OTP+memória: szerintem ez így nem állja meg a helyét. Gondolj csak bele: minden adat a memóriában van és csak nap végén írodnak ki disk-re. Mi történik akkor, ha mondjuk egy blade elszáll? Mert ennek a valószínűsége viszonylag nagy. Akkor azoknak az ügyfél(ek) akinek az adataival éppen dolgzott a rendszer az aznapi tranzakcióik elvesznek.

Most vonatkoztassunk el egy kicsit a pc-ről és "pc alapú" nagyrendszerektől. Nézzünk egy mainframe-t. Ott meg lehet azt csinálni, hogy redundáns rendszert hoznak létre és ha kiesik az egyik mainframe akkor a másik onnan folytatja ahonnan az egyik abbahagyta [még a procikban lévő regiszterek tartalma is megegyezik], DE az OTP-nek szerintem nincs arra pénze, hogy két ekkora gépet fenntartson és üzemeltessen. (1 van neki ezt biztosan tudom).

Ha meg feltörik a rendszert akkor meg már úgyis mindegy.

• Vizibirka

csendes tag

válasz domi007 #49 üzenetére

Egy banknál a crack gomb megnyomásától számítva 15 percen belül kint lenne nálad a helyi rendőrség, utána meg a nemzetbiztonság.

Egy picit tovább megyek. A banknál azt is figyelik, hogy ki lépett be fizikailag az épületbe és ki lépett be a rendszerbe. És ha ez a kettő nem egyezik, akkor RIADÓÓ.

Még egy voks a folytatásra. :)

U.I.: Az olyan alapokat szerintem nem kéne nagyon részletezni, mint pl MAC cím, alháló/alháló maszk. Szerintem is elég egy link a wikire.

Új hozzászólás Aktív témák