- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penguin95
senior tag
Hány GB ram van a gépedben?
Asztali: 16GB DDR4
Lapos: 2GB DDRMennyire használod ki?(mire)
Asztali: Játszom, netezem, néha futtatok egy virtuális gépet. Eddig 10GB kihasználtság a rekordom.
Lapos: Netezésre, dokumentumok szerkesztésére, YT videók nézésére, és esetleg diagnosztikára használom. Többnyire 2-3 lap van megnyitva Firefox-ban, ilyenkor 500MB körül van a kihasználtság.Mennyire mondanád azt hogy ez most elég lesz egy ideig?
Asztali: Szerintem 5-6 évre tuti jó vagyok, pláne hogy később konzolra tervezek váltani.
Lapos: Tökéletesen elég ennyi is, ha tudnék is többet belepakolni, az nem segítene sokat (Dothan magos, 2GHz-es processzor van a gépben). Ide már SSD kell inkább. Meg csoda. -
proci985
MODERÁTOR
Hány GB ram van a gépedben?
32GB / 32GB (ceges laptopban es desktopban is)Mennyire használod ki?(mire)
fejlesztes / compute, 16GB mar evek ota nem lenne eleg. otthonin nemi jatekMennyire mondanád azt hogy ez most elég lesz egy ideig?
18GBnel tobbet meg nem lattam a rendszert enni, viszont mar lassan negy eve 32GBm es ugy 3-4 evre szamitok. aztan meglatjuk nyaron. -
Martin97
aktív tag
WIN 10-es tablet: 1gb ddr3, Amire út közben és suliban használom (Netezés, pdf olvasás, e-mail, office) arra elég.
Asztali 1: 4gb ddr2, koliban fő gép, netezés, film, online stream, néha egy kis játék. Ezen feladatokra megfelelő. Ésszel kell beosztani. 24/7 üzemel. Később tervben van a bővítés 8gb-ra amint normalizálódik a piac.
Asztali 2: 8gb ddr4, otthoni fő gépem, netezés, multimédia, pici játék. Bőven elég lesz még évekig. Jelenleg üzemen kívül van.
Laptop 1: 8gb ddr3, kolis ágyban netezős, multimédiázós, skypeolós, tanulós gép. Évekig elég lesz még amíg szét nem esik.
Laptop 2: 4gb ddr3, otthon lakáson belül hurcolásszós, ágyban netezős, filmezős mindenes. Ésszel beosztva egy ideig még elég.
Laptop 3: 2gb ddr3, bármilyen egyéb feladatra amihez kell egy laptop, ritkán használom. Általában elég szokott lenni, de később tervben van a bővítés ha normalizálódnak az árak.
Tartalék laptop: 1gb ddr2, kissé leharcolt állapotban van. A felújítása tervbe van, amint megvalósul bővítem 1X4gb ddr2 modulra. És akkor ha bármi van még egy jól használható gép lesz.
HTPC: 1gb ddr1, filmekhez, otthoni adattároló központnak még megfelelő, később még lehet hogy bővítem a laptop felújításával együtt.
Telefon: 1gb, igazából szokható. Alap feladatokhoz tökéletes, játék közben meg nem chatelek. Bár az előző 2gb ramos telefonom után kevésnek tűnik.
Droid tablet: 1gb, nethez, filmhez elég. Többre meg nem használom.
Összességében általános felhasználásra 4-8gb ram bőven elég nekem.
-
erer1000
őstag
elég vegyes felhozatal van akkor azért
nekem 32GB DDR3
fele is elég lenne, csak ebayon 6000FT volt pár hónapja a 8GB DDR3, aztán betáraztamhobbi CAD-ezés, 3D modellezgetés, koca játék
és ebay akció miatt a 32GB-al a DDR4 érát szerintem skippelem is majd
-
quailstorm
félisten
8GB
Matlab, Simulink, Chrome, VisualStudio2017 és megeszi az egészet.
Meg még Android emulátor szokott menni.
Melóhelyen is 8, ott a TIA Portal V13SP2+Word2016+Chrome+VStudio2017 szintén megeszi.4GB már 1-1,5 éve kevés volt, egy UWP appnál, Anglularnál nagyon köhögött, most is köhögne OracleDB server és SQLdeveloper mellé a VS2017.
Laptop viszont csak 4GB mínusz IGP és i5-3317U, na ha azon kell muszájból dolgozni az nem jó
-
Egon
nagyúr
16.
Fene se tudja.
32. -
Thusor
őstag
Otthoni gépben 48 GB DDR3. Munkagépben a munkahelyemen 1.5 TB DDR4. Sokat kell virtualizálni és bioinformatikázni, igy a memória soha nem elég.
-
total90
veterán
- 128 GB
- Ps, Pr, Ae...
- Gondolom a következő 5 évben nem költök a gépre, habár volt már projekt ami 96 GB-ot megevett. -
(1) laptop, 8 GB
(2) általában nincs kihasználva, még amikor VirtualBoxban fejlesztek, akkor is megy lapozás nélkül
(3) most nem látszik semmi olyan szoftver, ami nálam elakadna, vagyis nem tudom
-
Csapoati
nagyúr
12 GB DDR3, játékhoz kell (a Forza 6 Apexnek már nem nagyon volt elég a 8 giga), és terveim szerint amíg nem cserélek platformot (szerintem még pár év) addig max 16-ra bővítem, ha kell.
-
MineFox54
őstag
Asztali (C2D E7500)
2Gb -> Portal2, Tekkit, ilyesmi alap játékok. Amire használom, arra elég, de ha pl. beizzítom rajta az El Cap. Hackintosht, ott már kevés.Laptop (i5-2500)
4Gb -> Netezés, filmnézés, zene, Excel, fejlesztés stb. Na ez egyértelműen kevés. 2-4x ennyi kellene. Naponta kétszer ki kell lőni a Firefoxot, hogy ne teljen meg a RAM. Igaz, 25-65 lappal böngészek -
The DJ
addikt
Melós Dell Latitude E6540: 16GB DDR3 (ez még épp elég, de tele tudom rakni)
Asztali játékos PC: 8GB DDR3 (szintén, épp elég, de illene már 16GB lassan a játékok mellé) -
A játékos asztaliban 8GB DDR4, és egyelőre mindenre elég, amire kell. De ez szerintem még max egy évig lesz így.
-
Zicokuka
senior tag
16 Gb amit én használok PC,4 és szintén 4Gb a másik gépben és laposban
Igazából a 8-at se zabáltam meg sose,de a ramból sose elég alapon
Csak ww2 multizok,meg alap felh,és sok tab híve se vagyok.Régi motoros amikor még örültem hogy a Firefox elfut,nem hogy 42 lap mint asszonynál
-
debrecenikri
tag
Gépben 16 GB ddr4, addig elég lesz, amíg nem megy tönkre, játékra van használva
Laptopnak véres a nyaka, abban 8 GB ddr3, amíg elbírja a ts szervert, ami kb 8-ad ennyivel is vszeg sima, nem is lesz többJa, és egy régi Pentium 4 2 gigával, de az már win7-hez sem volt elég, a ram mindig előbb telt meg, minthogy a proci throttlingolt volna, pedig 80 fokon megy a drága már 6 éve
Szerk: "Mennyire használod ki?": a 16-ot meglepően jól (nem kell dolgokat bezárni, amíg a Pentium nem hal bele), a 8-at pazarlom, a kettőt meg nagyrészt még a rendszer felhasználja helyettem
-
Thauxeeb
tag
Hány GB ram van a gépedben? 8
Mennyire használod ki?(mire) Virtualizáció, EAGLE, MATLAB, GNS3, sok nyitott tab Chrome-ban
Mennyire mondanád azt hogy ez most elég lesz egy ideig? 12GB, de igazából még jó sokszor a 8 is, olyan 5-6 giga ami használva van -
tboldi
nagyúr
Asztali PC: 32 GB
Lapos (2017 MacBook Pro 15”): 16 GBTöbb mindent szoktam futtatni egyszerre, Chrome-ban is gyakori a 20-30 lap. Azt hiszem, az asztalin 25 körül volt eddig a max., de inkább legyen tartalék.
Nem tervezek bővíteni, mondjuk a laposban ha akarnék, sem tudnék, mert forrasztva van a memória.
-
somogyib
őstag
8GB Lenovo laptopban, asztaliban 4GB.
Mindkettőn csak böngészés, alap office, néha webes alkalmazások. Bőven elég. -
Freiherr
őstag
16
Beszarás,hogy lassan már ez se elég játékra. -
Bambuszpro
tag
Laptoppomban 2X 2gb DDR2
Asztaliban 4GB DDR3Asztali az majd ki lesz váltva egy laptoppal (egy erősebbel mint a mostani) a mostani laptopomat meg majd megkapja az anyám.
Főként böngészés ,visual studio (kezdő/alap szint), filmnézés, pdf olvasgatás/jegyzet készítés illetve játék megy rajta. (már amennyire a hardver engedi)
Érezni ,hogy kevés még a laptopban is amin csak pdf olvasás, filmnézés és böngészés megy. Kellet neki a virtuális ram. Bővítve már egyik sem lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Spórolós topik
- iPhone topik
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Asztalos klub
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged