- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz
#56573440 #47 üzenetére
Mivel abban egyetértünk, hogy mindenki rendszeresen mozog valamennyit, hogy egészséges maradjon, a problematika a "mozogj többet, hogy fogyj!" szokványos ajánlásra kellene szorítkozzon. Én azt mondom, illetve akiket linkeltem, szintén azt állítják, hogy ez keveset segít az étrendbeli változtatáshoz képest. Ha jól értem, tulajdonképpen a kettőnk nézőpontja közti különbség tulajdonképpen annyi, hogy te az egész 30 %-ot tulajdonítod a mozgásnak, én viszont csak egy részét (max. 10 %-ot, ha számszerűsíteni kellene). Ez nem durva differencia.
"az evés mint olyan az kötelezően rossz"
Ezt nagyon félreértetted, és sajnálom, ha nem fogalmaztam világosan. Az evés értelemszerűen jó, haazt fogyasztja az ember, amire a szervezete a legjobban felkészült és szüksége van, illetve abból a lehető legjobb minőségűt tolja befelé. Ahogy már Hippokratész is megmondta: Az ételed legyen a gyógyszered!"a nincs eleve elég kalória, akkor hozzá fog nyúlni a raktárakhoz"
Sajnos ez nem igaz. Annyira rá vagytok kattanva erre a kalória központú megközelítésre, hogy figyelmen kívül hagyjátok, az ételeknek csak egy része szolgál közvetlen energiaforrásul, a többit nem azért kell bevinni. Emellett alapvetően kétféle makro tápanyag van, amit energiaként tudunk hasznosítani: a glükóz/cukor és a zsír. Utóbbiból lesz zsírsav, ketontest és glükóz is, előbbiből is lehet zsír. Ezek azonban nem teljesen felcserélhetőek, sőt, alig keverhetők a szervezetben. Nagyobb felhasználáskor kapcsolás történik közöttük, amit egy (illetve két) hormon végez."zöldség+ sovány hús kombóból mennyit ehetsz egy nap hogy elhízz?"
Súlyos hiba fehérjére alapozni az energiaellátást. Ahogy fentebb írtam, glükóz vagy zsír. Ha ismerjük a metabolikus különbségeket, én mindenképpen a zsírra szavazok."papíron én is 150 kiló vagyok szín izomban. teológiai szintekre nem kéne emelni ezt."
A másik fórumban korábban adtam egy grafikont egy tanulmányból, egyszerűen mást jelent a deficites, mint amiről te beszélsz. Szó sincs teológiai magasságokról, alapvető élettani folyamatok vannak a háttérben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus vivobook pro 15
- Dobozos HP Pavilion Plus 14-eh Fémházas Ultrabook -35% i7-13700H 16/512 Intel Iris Xe OLED 2,8K 90Hz
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged